Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 11:20 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Uroda

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 89 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Dlatego polecam krem aktywnie nawilzajacy do skory wrazliwej z firmy O L A Y, jest naprawde dobry, ma lekka konsystencje i bardzo delikatny, prawie nie wyczuwalny zapach, uzywam tego kremu od pol roku i jest swietny, nie zamyka porow i szybko sie wchlania, mozna kupic z tej serii komplet, krem (wlasnie ten) tonik i zel do mycia twarzy, tez sa dobre bo mialam wczesniej, w promocji ten zestaw kosztowal okolo 27 zl. ale jak go kupowalam, to bylo to jakies pol roku temu. :roll:

jeszcze raz strona Vichy : www.vichy.pl bo tam przypadkiem mi kropka weszla :?

Anetka 25.07.08r. 14:40 3240g 56cm-moja Lipcóweczka 2008.
Obrazek Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

nie uzywalam nigdy tych kosmetykow

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

owszem..kremy nawilzajace...ale przy cerze tradzikowej i wyraznie przetluszczonej radze ich nie naduzywac...raz dziennie wystarczy :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

zgadzam sie, raz dziennie wystarczy.

Sluchajcie, czy macie sprawdzony srodek na powstajaca kroste - ropna. Mam jakis taki punktowy krem ale jest nijaki. Spirytusem tez wysuszam lub mascia cynkowa.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

jak juz sie pojawil to niestety musi dojrzec...pomogl by antybiotyk...np krople do oczu z antybiotykiem...ale nie tlusta masc...antybiotyk w plynie nalozony punktowo :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

oooo, musze sprobowac

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja 30 nie mam jesszcze ale rowniez problemy z cerą, wiec tak, POLECAM BARDZO serum antytradzikowe "CLARENA anti-acne serum" moment i nie ma sladu po syfie. na tzw "ślepaki" (czyli te co rosna do niewyobrazalnych rozmiarow) najlepiej antybiotyk ja uzywan ZINERYT, jest na recepte . :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Na syfka dostalam probke kremu z Biodermy, jest super. Kupilam duze opakowanie, co prawda drogi jest 52zl ale widze efekty.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

dziewczyny lepiej nie uzywac kremow matujacych tylko nawilzajace na dzien ...a swiecaca cere matowac dobrym podkladem Vichy np.;)

Olenka 30+5tc, 1800 gram,43cm.
20.02.2014 9300 gram:)zaliczylismy pieknie testy rozwojowe w Dreznie!wszystko super!lobuz maly!:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

wlasnie zaszalalam i kupilam podklad Vichy, jest super, dobrze kryje ale i tak sie potem swiece

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

:) a ja mam fluid z the body shop nie wiem czy jest w Pl matuacy jest swietny:)

Olenka 30+5tc, 1800 gram,43cm.
20.02.2014 9300 gram:)zaliczylismy pieknie testy rozwojowe w Dreznie!wszystko super!lobuz maly!:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Nie widzialam.

Minie wlasnie gdzies czytalam chyba o tym, ze przy tlustej cerze na dzien uzywamy nawilzaczy a na noc matujace kremy.
Na dzien mam teraz z clinique krem, zas na noc z LaRochePosey.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

przy cerze tlustej badz mieszanej zaleca sie stosowanie kremow matujacych co nie wyklucza ich dzialania nawilzajacego...matujacy nie oznacza wysuszajacy...nawilzajacy krem najlepiej stosowac na noc a rano matujacy badz zaden...i podkladow rowniez uzywa sie dobranych d rodzaju cery a nie bo kolezanka taki ma np....co sluzy jednej nie zawsze bedzie sluzylo drugiej :D

Bona13 a na co nalozylas ten podklad? i jeszcze cos...wykanczamy makijaz zawsze pudrem sypkim...uzywanie samego fluidu zawsze bedzie powodowalo swiecenie sie skory ...to jest niepelny makijaz :wink:

Cytuj:
Minie wlasnie gdzies czytalam chyba o tym, ze przy tlustej cerze na dzien uzywamy nawilzaczy a na noc matujace kremy.
a to jest nieprawda poniewaz wlasnie w nocy najlepiej stosowac kremy nawilzajace i odzywcze...skora wchlania wtedy wiecej substancji odzywczych i skutecznosc i dzialanie kremu jest duzo wieksze ..po co matowic skore na noc??? :wink:

Cytuj:
sprobuj przez jakis czas stosowac tylko krem na noc..chyba ze wolisz miec te swoje pryszcze i martwic sie czym je zlikwidowac... :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Pryszcze precz!!!!!!!!!
Mi teraz hormony daja czadu. Mam nadzieje ze za jakis czas to sie unormuje.
Pod podklad biore albo baze z Sorayi, albo tak jak wyzej pisalam krem z clinique. Pudrow sypkich nie uzywam. Czasem ale to juz po ilus tam godziach uzywam pudru w kamieniu. Nadmiar sebum zbieram chusteczka lub papierkiem matujacym

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mhm..no to juz znasz przyczyne swoich problemow z cera...sprobuj wyeliminowac ta baze...naloz podklad na skore po uprzednim umyciu tylko...blyszczenie da sie wyeliminowac wykanczajac makijaz a nie zostawiajac go tylko z fluidem...mozesz zastosowac puder w kamieniu ale zawsze :wink:

moze nie bedziesz musiala usuwac nadmiaru sebum bo go po prostu nie bedzie...uzywasz za duzo kosmetykow na raz i to jest przyczyna.. :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

krem i puder to duzo??
Po kremie badz bazie wydaje mi sie ze lepiej puder sie rozprowadza. A i jeszcze zanim naloze puder odczekuje pare min zeby krem sie wchlonal.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ok..rob jak uwazasz..ale w takim razie jakiej rady oczekujesz? popelniasz bledy w pielegnacji twarzy wiec masz problem z cera...to jest jasne i nie sadze zeby ktokolwiek dal ci inna rade ktora bedzie skuteczna... :)

Cytuj:
A i jeszcze zanim naloze puder odczekuje pare min zeby krem sie wchlonal.
to nie ma znaczenia..twoja skora jest przesycona roznymi substancjami i do tego z natury jest tlusta...wiec nie dziw sie ze to wszystko wychodzi na zewnatrz... :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hmm, robilam to co zalecano. Na kremie i bazie pisze ze stosowac pod puder, ze zalecane do cery tlustej.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

jestem kosmetyczka...i dalam ci dobra rade....baza zalecana do cery tlustej? a mozesz mi podac nazwe i firme? :)
pod makijaz zaleca sie uzywania kremu nawilzajacego...takie sa standardy a w praktyce jezeli chodzi o cere tlusta wyglada to tak jak u ciebie...bazy..kremy pod makijaz zalecane sa glownie do cer suchych...normalnych..wrazliwych ...jezeli chodzi o cere sklonna do przetluszczania sie juz jest inaczej...zalecaja producenci ale kosmetyczki i dermatolodzy odradzaja..im wiecej na skorze tym gorzej :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Lilith ja Cie bardzo dokladnie wysluchuje. Po to wlasnie ten watek zalozylam zeby uzyskac pomoc. Baza z Sorayi a krem z Clinique

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 89 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Uroda

Strefa czasowa UTC [letni]