Dzisiaj jest wt maja 05, 2026 2:44 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Co innego jak kobieta w ciąży jest aktywna zawodowo, codziennie idzie do pracy- wtedy pewnie że warto wydać pieniądze na gustowne ciuszki żeby nie wyglądać jak nieszczęście. Ale jeśli kolejne trzy miesiące spędzę w domu z powodów zdrowotnych i nawet problemem jest dla mnie pójść do sklepu i coś wybrać, a i tak wiem że z domu wyjdę raz, dwa razy na tydzień to po co właściwie mam wydawać pieniądze? Myślę że na te kilka wyjść zimowych mogę wyglądac trochę gorzej. Wolę pieniążki odłozyc na coś fajnego na "po ciąży"....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Madeleine pisze:
Co innego jak kobieta w ciąży jest aktywna zawodowo, codziennie idzie do pracy- wtedy pewnie że warto wydać pieniądze na gustowne ciuszki żeby nie wyglądać jak nieszczęście. Ale jeśli kolejne trzy miesiące spędzę w domu z powodów zdrowotnych i nawet problemem jest dla mnie pójść do sklepu i coś wybrać, a i tak wiem że z domu wyjdę raz, dwa razy na tydzień to po co właściwie mam wydawać pieniądze? Myślę że na te kilka wyjść zimowych mogę wyglądac trochę gorzej. Wolę pieniążki odłozyc na coś fajnego na "po ciąży"....

racja, ja co prawda siedze w domu bo nie pracuje ale czesto z mezem wychodzimy cos zjesc albo do znajomych, kupiłam sobie spodnie ciazowe i 3 bluzki i mysle ze dam rade do konca. płaszcz... na szczescie mam mały brzuch wiec mieszcze sie w swoje stare kurtki jak narazie, a jak urosne to załoze pod spód polar lub sweter i nie musze sie zapinac, i tak wiekszosc z nas jezdzi autami wiec moze nie zmarzniemy. jakby było dla mnie konieczne to oczywiscie ze kupiłabym jakis płaszcz ciazowy, ale nie jest wiec nie warto. poza tym mysle ze w zimie nie bedzie mi sie chcialo wychodzic a na dodatek znajac moje szczescie to wywale sie zaraz gdy spadnie pierwszy płatek sniegu. wiec siedze w domu i leniuchuje hehe

Obrazek

ześwirowałam na punkcie moich mężczyzn :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

maczetkaaa zgadzam sie z tobą, w zimową pogode to trzeba bardzo uważać głownie w naszych stanach, gdy równowage mozna zatracić w każdej syduacji nie koniecznie gdy jest śnieg. a tak jak piszesz na wyjście można założyć coś grubszego nie koniecznie się zapinając a częściej podrózujemy autami bo to wygodniej. A sportowo też można wyglądać ładnie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

uczennica205 pisze:
maczetkaaa zgadzam sie z tobą, w zimową pogode to trzeba bardzo uważać głownie w naszych stanach, gdy równowage mozna zatracić w każdej syduacji nie koniecznie gdy jest śnieg. a tak jak piszesz na wyjście można założyć coś grubszego nie koniecznie się zapinając a częściej podrózujemy autami bo to wygodniej. A sportowo też można wyglądać ładnie

pewnie , ja przed ciążą też preferowałam sportowy styl, moze nie dresy ale dzinsy i bluza, po prostu było mi tak wygodniej i nikt nie mówił ze jestem zaniedbana czy beznadziejnie wyglądam :) mąż na mnie poleciał hehe nigdy nie stroiłam sie w jakies dekoldy i szpileczki wiec i teraz nie musze tym bardziej ze tak jest mi wygodniej a i dzidzi również. luźniejszy styl nie oznacza braku kobiecości... poza tym kazdy ma swój gust i SWOJE pieniążki i niech sie ubiera lub oszczedza na co chce. a kobieta w ciazy gdy nie jest super extra ubrana nie oznacza dla mnie ze sie zaniedbała, wazne by była czysta i dobrze czuła sie ze swoim wygladem, nie kazdemu musi się podobać

Obrazek

ześwirowałam na punkcie moich mężczyzn :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja wakacje przechodzilam w letnich spodniach 3/4. Pralam je praktycznie co drugi dzien, a ze pogoda byla ladna to schly i dalej na pupe :D Na poczatku zaopatrzylam sie w 3 pary spodni, w dwoch z nich pochodzilam do 6 miesiaca, dzinsy sa jeszcze teraz dobre, wiec jak gdzies wychodze to ubieram wlasnie je. Aczkolwiek, najwygodniej juz teraz w dresach :D Bluzek ciazowych kupilam 3 i tez na zmiane w nich chodze :) Ale absolutnym hitem bylo zainwestowac w majtki Canpola pod brzuch, bawelniane, wygodne, fakt, wygladaja jak "majtasy babuni", ale dla mnei najwazniejsza jest wygoda :)

Nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja też przy pierwszym deszczu ze spadkiem temperatury sie troche przeraziłam. Kurtka jesienna nie zapinała się na moim brzuszku, a ja myśląc o tym, że mam wydać duże pieniądze na kurtkę lub płaszcz, w którym pochodzę 3 miesiące, to mi się nóż w kieszeni otwierał. Byłam jednak w Tesco na jakiś zakupach spożywczych. Przy okazji wypatrzyłam tam ocieplaną kurteczkę ze ściąganą gumeczką, którą wewnątrz można było regulować ściągacz. Kosztowała 55 zł. Nie lubię tego sklepu i nigdy bym nie wpadła na pomysł, zeby kupować tam ciuszki, ale na tę kurtkę się skusiłam, bo jest b. praktyczna (ten ściągacz daje mi bezpieczeńswto, że donosze kurtkę do końca ciąży) i nie wygląda jak kurtka z Tesco za 55 zł. Nie zamierzam jej do końca ciąży prać, a jak się nawet potem po praniu rozpadnie, to wspominając jej cenę i porównując ją z cenami płaszczy ciążowych, to nie będzie mi żal. W końcu to wychodzi ok. 18zł miesięcznie, a taką cenę za ciepło jestem w stanie zapłacić.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tak szczerze to nie kupiłam żadnych ciązowych ubran :oops: jak dla mnie są zbyt drogie. wiosne mieściłam sie normalnie w swoje ubrania, na lato kupiłam zwykłe rybaczki 3/4 tylko, ze do sciągania sznurkiem na górze (15zł) w których przechodziłam lato. Miałam dwie tuniki z krótkim rękawkiem zawiązywane z tyłu więc cały zcas się w nie mieszcze tylko materiał sie dzwiga z przodu wyzej niż z tyłu. A na te jesienne dni pzrerobiłam stare dzinsy, poprostu zamek wymprułam wszyłam w to miejsce inny dzins by nie było dziury i doszyłam z kalesonów męża góre by zakrywały cały brzuszek i tak zaoszczędziłam.A pieniadze które wydałabym na ubrania teraz spokojnie wydaje na rzeczy dla malenstwa i nie ma mi zal

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.

A to nasza polska aktorka w ciąży jak wam się podoba ?

http://e4.pudelek.pl/p1613/a33f2581002651fc48dabf0b

Wątek Pierwszy dzidziuś po 30-tce :)
http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?t=23392

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Według mojej opini wygląda paskudnie, ale to tylko moje zdanie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Myślę, że gdyby założyła inne buty wyglądałaby bardzo dobrze - kozaki na obcasie albo płaskie oficerki.
Ale ona nie ma raczej jeszcze problemu z dopinaniem płaszcza bo to chyba 5 albo 6 miesiąc :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Piszecie o problemach w ciuchami w ciąży... i że wolicie wygladać jak 7 nieszczęść, nie wiem moze ja jestem jakas inna ale ja jak nie mam sie w co ubrać to jest mi źle, chce mi sie płakać i nawet sobie nie wyobrażam żebym nie kupiła sobie kurtki ciążowej czy innych ubrań. Przecież jesteśmy kobietami i każda kobieta chce zawsze ladnie wyglądać czy będąc w ciaży czy nie. A jak sie dobrze rozejrzycie to nawet w normalnych sklepach są ubrania które pasują na kobiety z brzuszkami :) i cena jest normalna.
Pozdrawiam :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

w pierwszej ciąży nie kupiłam ani jednego ciuszka ciąowego, moje rzeczy rosły razem ze mną;) Tym razem mam sporo rzeczy ciążowych, kilka kupionych, reszta od znajomych i rodziny i czuję się znacznie bardziej kobieco :D a jeśli chodzi o kurtkę to ostatnio wypatrzyłam w lumpeksie sliczną białą ze sciągaczem z tylu i dopinanym polarem, kosztowała całe 30zł. :) Do tego znalazłam tam kilka firmowych swetrów wiec o zimę się nie boje ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no i wielkie brawa dla rajstopki :):)
wiec kobiety tu macie idelany przykład! jak sie chce to sie znajdzie i nie róbmy z siebie 7 nieszczęść gdy jestesmy w ciąży bo to najpiękniejszy okres :):)
ja np. uwielbiam robic fotki i na samą myśl ze miała bym je oglądać za pare lat czy nawet miesiecy i miała bym mówić że tu wyglądam okropnie bo nie miałam sie w co ubrac itp to aż mnie krzywi...

:):)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja dostałam pełno spodni ciazowych, mam tez biodrówki mojej siostry- ona schódła ja trochę przybrałam więc w końcu mogę coś jej podebrac do tad było na odwrót!!! A gora... zawsze sie jakas skombinuje, teraz modne są długie sweterki, a one bez problemu brzuszek zakryja, w ciuchbudach tez mozna znaleśc za grosze modne ciuszki, a w razie czego istnieje jeszcze sportowa bluza meza :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja kupiłam sobie dwie pary spodni ciążowych i chodzę w nich gdy wyruszam gdzieś na miasto, bo po domu rzeczywiście najczęściej brykam w dresach albo w szerokaśnych spódnicach na gumce. Z wierzchnich rzeczy cieplejszych - ostatnio wyciągnełam swój jesienno/zimowy płaszcz, w którym poprostu przesunełam sobie guziki o około 20 cm i teraz pasuje na mnie i mój brzuch idealnie. Mam nadzieję, ze do grudnia jakoś w nim przechodzę wszystkie chłody.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Właśnie wczoraj wybrałam się na zakupy, koniecznie muszę kupić kurtkę albo płaszcz zimowy. Rodzę w lutym, więc całą zimę przechodzę w ciąży. Ktoś tu pisze, że glównie podróżujemy autem - no dobra, ale czy nie macie zwyczaju chodzić na spacery? Już nie mówię o wychodzeniu do ludzi - święta, imprezy rodzinne itp. I to wszystko w niedopiętym polarze? A jak w grudniu będzie -20, to co?
Zresztą jeśli ktoś poradzi sobie w inny sposob, to dobrze, ale ja chcę coś kupić. I co? We Wrocławiu nie znalazłam na razie ani jednego sklepu z ubraniami ciążowymi, w którym byłyby jakiekolwiek ubrania wierzchnie, a normalne płaszcze i kurtki - to wcale nie prawda, że jest takie mnóstwo ubrań "rozszerzanych". Przeważnie są dopasowane w talii i z paskiem. Czasami są mniej dopasowane takie a la stara ciotka, ale wtedy musialabym kupić płaszcz nr 44, żeby się zapinał na brzuchu i wygladam w nim jak nieszczęście.
Podsumowując, chcę kupić kurtkę albo płaszcz zimowy typowo ciążowy, ale nie mam pojęcia, gdzie we Wrocławiu mogę coś takiego znaleźć. Czy komuś się udało kupić coś takiego?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.

Ewelina a co myślisz o takim płaszczu "grzybku" ? http://www.allegro.pl/item464397196_atm ... 42_44.html
http://www.allegro.pl/item466386927_ret ... xl_42.html
http://www.allegro.pl/item462316981_jap ... nej_m.html
http://www.allegro.pl/item463560709_cza ... zybek.html
http://www.allegro.pl/item465670748_wel ... zm_38.html
U mnie w mieście jest ich od groma. U nas są hale handlowe albo np. duże bazary z doświadczenia wiem, że największy wybór szerokich rzeczy jest na bazarach.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja powiem tak, nie kupilam zadnego ubrania, ktore jest typowo ciazowe. Ceny mnie rozwalaja po prostu... Jak bylo cieplo kupilam 3 bluzki a la tunika, pas ponizej biustu, takie odciecie (wiecie mam nadzieje o co mi chodzi ;) ), gdy sie troche ochlodzilo, na to szedl sweterek. Mam ich pare, wiec zmiana sweterka zmieniala caly wyglad.
Na typowo zimne dni kupilam dwa swetry, znow tuniki, o rozmiar wieksze. Najwiekszy problem mialam ze spodniami, ale udalo mi sie znalezc takie czarne ze stretchu bodajze (nie znam sie na materialach - kojarze tylko podstawowe), sa idealne. Mialam kilka par jeansow, jedne przerobilam, rozcielam w dwoch miejscach, przeszylam i wstawilam szeroka gume, na to pasek i nic nie widac. Reszte zostawilam na lepsze czasy, jak juz wroce do dawnej wagi ;)
Jesli chodzi o okrycie wierzchnie, zainwestowalam w bardzo eleganckie poncho. Jest z takiego materialu jak plaszcze zimowe (welna z czyms), szare. Rozmiar S/M, wiec po ciazy nadal bedzie do uzycia. Zreszta tak jak reszta ubran, ktore kupilam.
Ja nie pracuje, wiec nie widzialam potrzeby wydawania fortuny na ubrania, ktore posluza mi 3 miesiace.

Warto sie czasami zastanowic jak skompletowac swoja garderobe... Jesli mozna kupic cos co posluzy nam tez po porodzie, to chyba lepiej dla nas? A wybor teraz jest przeogromny.

Aha i jeszcze jedna rzecz. Gdzies przeczytalam i okazalo sie to bardzo dobra rada, ze nie trzeba wcale kupowac wielkiej ilosci roznych bluzek, swetrow czy spodni... Wystarcza dwa czy trzy dodatki typu chusta, apaszka czy pasek, co kto woli i w czym czuje sie dobrze. Pozniej mozemy sobie komponowac rozne zestawy i zawsze bedziemy wygladaly jakbysmy mialy na sobie cos nowego. To naprawde dziala :)

Ostatnio zmieniony ndz paź 26, 2008 2:32 pm przez kaspaw, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.

potwierdzam poncho jest bardzo praktyczne sama mam, są też z kapturem

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]