Dzisiaj jest sob maja 30, 2026 4:39 am

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Wielkopolskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 34890 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1540, 1541, 1542, 1543, 1544, 1545, 1546 ... 1745  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

bry

Ja siedzę sama w dziećmi w domu :roll: M u rodziców od wczoraj :? wróci wieczorem. Tak się złożyło, że cała rodzina się zjechała...oprócz mnie :roll:

A Maks chodzi do drzwi i Tatę woła :roll:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jola trzeba było Maksia spakować i tacie dołożyć do bagażu!
dziś rano tata wstał do dzieci ,ale oczywiście sprytnie nie zamknął drzwi do sypialni,żebym za długo nie leżała chyba..no i stało się, że tak się obie posrały,że mnie smród w drugim pokoju dopadł niemiłosierny...masakra!!!!!!!!!
No nic to...wstałam co tak będę w smrodzie leżeć :roll: ale oczywiście poczekałam aż je M przebierze :twisted:
idę robić jajówę, moje dzieci znów wrąbią pewnie ze 3 jaja...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Mój syncio przeszedł samego siebie, po wczorajszych płaczach i marudzeniu wstał o 8 . W końcu się wyspaliśmy :lol:
M teraz czyści auto przed domem a ja biorę się za porządki w szafach bo burdel straszny. U małego już wyaprzątałam i za małe ciuszki spakowane już, zawieziemy do 6 miesięcznego bratanka - temu to dobrze, przynajmniej rodzicom, bo zaoszczędzą na ubraniach dla dziecka - ja wszystko musiałam kupować nowe, bo straszych od Kacpra dzieciaczków w naszych rodzinach brak :?

A moje dziecko przeszło już na numer buta 24 :shock:
Kupowaliśmy w piątek w Kinkrosie kapcie do domu i sie bardzo zdiwiliśmy jak 23 było za małe. Ubrania już kupujemy na 102 najczęściej, tak żeby były trochę przyduże bo nie wyrobie z tymi nowymi ciuchami

Ewa
Mój M tez od jakiegos czasu zaczął przewijać małą srajde - to sukces bo jeszcze kilka miesięcy temu nie wziąłby pieluszki do ręki :evil:
Fajnie , że Twoje maluchy jedzą jajówkę, bo mój nie ruszy tego co z jajem :? Wogle wczoraj był bunt żniowy , ale dzis zgłodniałe dziecko zaczeło jeść :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

bry
Ja dzisiaj też prawie cały czas sama z Piotrusiem - M odsypiał wczorajszo-dzisiejszą imprezę - ponieważ wrócił o 6 rano.

Piotruś dziosiaj ma niesamowity apetyt - Na śniadanie dzisiaj zjadł kuleczki czekoladowe z mlekiem a na obiad zjadł dwa kotlety Basikowego przepisu. :) :) :)
I udało mi się przemycić trochę owoców w bitej śmietanie, ale zawsze to coś bo tak to tylko banana jadł :)
No i najbardziej czym byłam zaskoczona to zjadł trochę sałatki porowej :)

Oglądałyście może dzisiejszą super nianię - normalnie byłam w szoku.

Piotruś nosi się 86 rozmiar a buty 23 :)

Mi się trochę udało sprzedać ciuszków - a teraz spodziewa się dziecka córka mojej chrzestnej - więc już szykuję paczuszkę - nie wspomnę o tym, że u mnie w rodzinie jest dwójka dzieci niewiele starszych od Piotrusia ale nikt o Piotrusiu nie pomyślał :( ale wiedzą, że nie chcemy mieć drugiego dziecka.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej hej :)
Weekend pod znakiem zatrucia pokarmowego u nas. Położyły nas lody Manhattan najprawdopodobniej. Dochodzimy do siebie...uff...

Adzia - przypomniałaś mi o kotlecikach. Dawno ich nie robiłam. W nadchodzącym tygodniu koniecznie trzeba zrobić.

Kacha - Kacper jest big boy normalnie :shock: :shock: :shock:
My dziś kupiliśmy butki na jesień w Bartku-rozmiar 21. Ubranka mamy 86 i wskakujemy w 92. Filip jest długi ale szczuplutki więc np spodnie 92 z pupy spadają... :? :? :?

Jolka i AguJ - jak mówi Ewa: "aja aja"

Lalunia - Aleks kaskader :shock: :shock: :shock: Szczebelki były wyjęte, zapomniał o możliwości wyjścia? Czy może wyrodna matka zamknęła dziecko w klatce i musiało wyskakiwać. A tak poważnie to dobrze że nic się nie stało...

Rudik - na te zawody jako zawodniczka jeździsz czy trener? Sukcesy są? Chwalić się tutaj!

AgaS - 3mam kciuki za pomyślne rozwiązanie w kwestii pracy.

Przez pomyłkę (o ja blondi...) kupiłam dziś zamiast pieluch Pampersiakowych jakieś pieluchy takie jak gatki. Fajne to to ale mam obawy co się stanie jak będzie większy "ładunek". Jak to później zdejmować...

:lol: :lol: :lol: :lol:

Gdzie jest nulka? Jak się czuje? Jak Maleństwo??? Halooo...
Gmercynaaa...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

helo
my po spacerze, niestety z powodu zajefajnej pogody spędzonym w markecie :(
Basik te pieluszki też chyba mają z boku otwieranie,przyjrzyj się uważnie.
no i poproszę przepis na te kotleciki...
Bylismy na działce ja morświn pierwszej klasy w końcu wdrapałam się na piętro i kurde ...wysoko tam
:shock: :lol: ale pokoiki chyba nie będą zbyt ciasne ...więźba się rodzi w bólu...ponoć nieźle trudny projekt mamy..nieświadomie oczywiście... :oops:
No a na koniec wycieczki wybraliśmy się z babami piechotką wkoło naszej uliczki i strasznie śmiesznie było,bo młode przez dobre 200-300m szły grzecznie za łapkę! rewelacja,aż przyjemnie byłoby z nimi chodzić jakby zawsze tak szły, potem na uliczce równoległej gdzie aut prawie nie ma puściliśmy je i zmęczone od razu usiadły na krawężniku :lol: :lol:
no a teraz była kąpiel mleko i spać....free time!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

jestem
miałam gości na weekend i nie było czasu na kompa
Basik
te pieluchomajtki łatwo się rozrywa z boku, więc nie trzeba ich ściągać jak majteczki, tylko rozerwac i po sprawie :)
ja czuję się ok, maleństwo kopie - dziś jakoś mniej, ale kopie :)
i jest fajowo
z Matim gorzej - w piątek miał urografię i chyba coś kiepsko z jego nereczką, ale dopiero jutro mam dzwonić do lekarki i mam nadzieję, że szybko się z nią zobaczę i powie mi o co chodzi (wisi nad nami wizja jakiejś operacji :( )

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ewa
Roztrzepujesz 2 jaja, dodajesz 3 łyżki mąki ziemniaczanej, 4 łyżki maggi, 4 łyżki oleju, sól i pieprz do tego.
1 pierś z kurczaka kroisz w kostkę, 1 cebulę ciachasz na pół i w talarki - jak już kurczaka i cebulę pokroisz wrzucasz do wcześniej przygotowanej mieszanki. Mieszasz wszystko razem, wstawiasz na 3 godz. do lodówki by się "przegryzło" i smażysz jak placki.

Pogoda taka, że zapewne wszystkie markety były dziś trasami spacerowymi :wink:

nulka - bądź dzielna! Maniuni taki wesolusi facecik. Na pewno dobrze zniesie ewentualny zabieg. Trzymajcie się!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Bry wieczorne....

U nas starania nauczenia Matyldy załatwiać się do nocnika. Pierwsze sukcesy już sa. Dziś złapane 3 razy sisi i 1 grupsza sprawa. :wink:
Załapała o co chodzi z tym nocnikiem.
:lol: :lol: :lol:

dziś byłyśmy na placu zabaw ACTIV w luboniu< fajna zabawa dla dzieciaków.

basik zdrówka

Ostatnio zmieniony ndz wrz 21, 2008 7:49 pm przez AgaS, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

aost - widzę Cię :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Gratulacje dla Małej Mi nocnikowych sukcesów!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

aost - też Cie widze :lol:

Dziewczyny ale Wasze chłopaki rosną :shock: Mała Mi cały czas rozmiar 74 nosi a buciki 20.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

To zrozumiałe-Mała Mi jest mała :wink: :wink: :wink:

A aost to już nas nie lubi :( Wrzuciłabyś chociaż fotki Cinka byśmy oko nacieszyły.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Basik - ja leniwa i nie kroje cebuli i kurczaka - tylko wrzucam do miksera :) od razu się wymiesza :)

AgaS - gratuluję nocnikowego sukcesu. bo wiem, że to nie lada wyczyn :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

M. poszedł na pepkowe, znajomemu urodziła się córa......szykuje się duża i długa impreza, juz pisał że wroci raczej rano :?

A ja spadam do łózka obejze teraz albo nigy i idę lulu :wink:

DObranoc.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

bry
ale paskudna pogoda :evil:

Aleks też nosi ubranka 74 a butki 21, 22

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Awaria u nas. Fifi wymiotował, prysznic obowiązkowy. Dostał Infacol i zasnął. Śpię dziś z nim.

Dobranoc

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Maks też nosi 74 lub 80 tylko niektóre spodnie za ciasne są :lol: :wink: i buciki rozm. 20

Mój chłop dziś stwierdził, że chyba jednak zbudujemy kominek :shock: do tej pory zarzekał się że nie, a na nie nalegałam bo kaski brak :roll: oglądam, czytam i napalam się :oops:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no brawo Jola, kominek choćby 2x w roku odpalany ale daje taki cudowny efekt,że choćby najtańszy i najbardziej lipny ale musi być po prostu :)
Nulka- będzie ok, moje bździągwy trzymają kciuki, Bronek trzyma się za stopki więc Mati po prostu musi przejść przez to wszystko śpiewająco :wink:
Basik..aaa te kotlety...to może jutro zrobię!
Aga S gdzie ten plac zabaw i co tam jest dla takich smarków jak nasze?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

bry :)
z pracy :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

bry :)
z pracy :(

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 34890 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1540, 1541, 1542, 1543, 1544, 1545, 1546 ... 1745  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Wielkopolskie

Strefa czasowa UTC [letni]