Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 2:38 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 30866 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1444, 1445, 1446, 1447, 1448, 1449, 1450 ... 1544  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

anja ty ty... nie wolno robic testu przed terminem spodziewanej @ bo nie sa miarodajne, poza tym niepotrzebnie teraz bedziesz sie stresowac i zamartwiac... to ze test owulacyjny pokazywal pozytywny wynik wcale nie oznacza, ze doszlo do zaplodnienia to po pierwsze po 2 test nawet przy ciazy wcale nie musi wyjsc pozytywny... mi zaden test przy nadii nie pokazal 2 kresek a jak widac mam swoja pocieszke... nawet beta byla bardzo nisko... a nadusia jest cala, zdrowa i urodzona dzien po terminie... :) no i nigdy wiecej nie patrz na test po czasie podanym na opakowaniu, bo mocz paruje i daje falszywy wynik...

:ok: :ok: :ok: :ok: za 2 kreski...

ja wiem ze trudno czekac sama w poprzedniej ciazy zrobilam test 2 dni przed terminem @ ale wyszly pozytyne... ale to zalezy od stezenia hcg w moczu a on zawsze jest nizszy w moczu niz w krwi...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

Ok Martinka dzieki... a co z plaminem, cimne brązowe... zdarzyło ci sie??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

nie Anja raczej tylko przed poronieniem mialam ale to najpierw byla kawa z mlekiem a potem taki kolor brazowo-czerwony... :roll: ale nie mozesz zakladac najgorszego... czesto jest to objaw niskiego progesteronu :roll: ale ty chyba biezesz pelno jakis lekow... tylko czemu biezesz jedoczesnie estorgeny i progestereon? przeciez te pierwsze a potrzebe na poczatku cyklu

W tej fazie dominujący wpływ na organizm kobiety ma grupa hormonów estrogenów, wydzielanych przez wzrastający pęcherzyk jajnikowy. Estrogeny, będące żeńskimi hormonami płciowymi, wywołują określone zmiany w obrębie narządów rodnych.

Pod ich wpływem błona śluzowa macicy zaczyna się ponownie rozrastać. Szyjka macicy otwiera się, mięknie i unosi ku górze, jednocześnie wydzielając z gruczołów w niej umiejscowionych specjalną wydzielinę, tzw. śluz szyjkowy. Rozrasta się nabłonek w pochwie i tkanka gruczołowa w sutkach.

Zmiany te mają na celu umożliwienie plemnikom przeżycia w narządach rodnych kobiety, wniknięcie w głąb i spotkanie z uwolnioną z jajnika, dojrzałą komórką jajową.

a progesteron po owulce

Pod wpływem progesteronu szyjka macicy twardnieje, obniża się i zamyka, a śluz szyjkowy szybko gęstnieje, zamykając szyjkę gęstym czopem śluzowym. Odtwarzanie czopu trwa około 3 dni, które zaliczamy jeszcze do okresu płodności. Po zaczopowaniu szyjki macicy mamy fazę fizjologicznej niepłodności. Wniknięcie plemników do wnętrza macicy jest już nie możliwe.Progesteron powoduje dalszy rozrost błony śluzowej macicy, czyli Endometrium, która ulega rozpulchnieniu. Rozrastają się w niej naczynia krwionośne obficie zaopatrujące w substancje odżywcze i tlen. Błona śluzowa staje się pierwszą spiżarnią w przypadku poczęcia i zagnieżdżenia się w niej nowego, rozwijającego się życia ludzkiego.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

Martinka jestes wielka!! dzieki za wyczerpująca odpwiedź:) biore obydwa te hormony bo tak kazał lekarz.... kazał tez 17stego zrobić test i na jego podtawie bedzie wiadomo czy mam dalej brać leki czy przestać do nastepnej owulki, odezwe sie jak cos bede wiedziała....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

Witam i ja do was dolacze,,jestem mama 3,5 letniego synka i mama 2 aniolkow.
pierwszy zabieg w 10 ty..31.01.8,zarodek obumarl na 8 tyg,drugi zabieg w 11 tyg,14.08.08,prawdopodobnie puste jajo...niewiem czemu sie tak stalo,ale wierze ze sie kiedys uda,widze po niektorych dziewczynach ze udalo sie,po 1 zabiegu lekarka po 5 mies.pozwolila mi sie starac,teraz niewiem jak bedzie,ale mysle ze dluzej,juz mi tabletki anty chciala dac,ale ja z nich zrezygnuje,poniewaz nigdy niebralam i wole nie brac...
pozdrawiam

[*] 11 tc-14.08

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

monitab tak mi przykro ze stracilas maluszki... :-{: :-{: :-{: :-{:

Anja a lekarz mial jakies podstawy by ci tyle lekow aplikowac? masz problemy z hormonami?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

Martinka Progesteron wyszedł mi niski, gin kazal brac po owulacji te leki az do wyznaczonego terminu testu....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam Was dziewczynki :)
Dzis mialam kontrole u gina. Wszysciutko się ładnie zagoiło.....tylko......okresu brak. Dostałam luteinę na wywołanie i rewelacyjną wiadomość!! Po pierwszej @ mogę się starać o dzidzię!
Podpytałam go, że słyszałam, że trzeba czekać nawet do pół roku...a on mi na to, że to nie prawda. Jak wszystko po kontroli jest okej to można się starać. Wychodząc z gabinetu życzył mi powodzenia :)
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

klejącym się kuflu z pływającą muchą w
środku i tłumaczył się, że masz problemy z
myciem...

[*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

looczek pisze:
Witam Was dziewczynki :)
Dzis mialam kontrole u gina. Wszysciutko się ładnie zagoiło.....tylko......okresu brak. Dostałam luteinę na wywołanie i rewelacyjną wiadomość!! Po pierwszej @ mogę się starać o dzidzię!
Podpytałam go, że słyszałam, że trzeba czekać nawet do pół roku...a on mi na to, że to nie prawda. Jak wszystko po kontroli jest okej to można się starać. Wychodząc z gabinetu życzył mi powodzenia :)
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

LEKARZ MA SWIĘTĄ RACJE POCZEKAJ NA PIERWSZĄ @ I DO DZIEŁA TRZYMAM KCIUKI

JA TEZ MOGE PO PIERWSZYM @ KTÓRY JUŻ MI SIĘ SKOŃCZYŁ ..WIĘC DZISIAJ ZACZEŁAM STARANKA

02.06.00 ANIOŁEK
08.08.08 WOJTUŚ
http://wojtusderlaga.pamietajmy.com.pl/

Ostatnio zmieniony śr wrz 17, 2008 10:22 pm przez KAKUNIA, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

looczek super wiadomosc..
a mam pytanie ty mialas zabieg..
pozdrawiam

[*] 11 tc-14.08

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

looczek to superrrrr... bardzo się cieszę...
Teraz Ty podniosłaś mnie na duchu... bo ja się waham czekać czy nie bo też miałam zabieg...Pójdę do lekarza w przyszłym tygodniu i zobaczymy co mi powie. Ja go do muru przycisnę i powiem, że chcę i koniec :P :wink:

Obrazek

Aniołek 16.08.08 [*] (9tc)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

justi111 pisze:
looczek to superrrrr... bardzo się cieszę...
Teraz Ty podniosłaś mnie na duchu... bo ja się waham czekać czy nie bo też miałam zabieg...Pójdę do lekarza w przyszłym tygodniu i zobaczymy co mi powie. Ja go do muru przycisnę i powiem, że chcę i koniec :P :wink:

trzymam kciuki jak wszystko się zagoiło to pewnie bedziesz mogła bo widze że ty mniej więcej wtedy co ja straciłaś maluszka

02.06.00 ANIOŁEK
08.08.08 WOJTUŚ

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

KAKUNIA no właśnie tez patrzę :(
NAwet nie wiesz jak bardzo bym chciała dostać zielone światełko dla staranek i dlatego byłoby super bo jestem gotowa psychicznie i fizycznie też chociaż pierwszej @ jeszcze nie miałam :(

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Wczoaj poronilam:(( Moj Aniolek mial 5 tyg. Nic sie juz nie dalo zrobic. Walczylam o niego przez kilka dni ale tylko ja bo lekarze juz przy pierwszej wizycie spisali mnie na straty. Jak wszyscy mowia w Anglii nie podtrzymuja ciazy. Ale tak szybko sie nie poddam i nadal bedziemy sie starac o fasolke. Moj Aniolek mial przyjsc na swiat 03.05.2009 :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Joanna26 [*] DLA TWOJEGO ANIOŁKA
NIE BEDE PISAC BO SŁÓW BRAK :( :( :(

justi111 WIEM CO CZUJESZ BO JA TEŻ JESTEM BARDZO GOTOWA I BARDZO PRAGNE, STRACH WIELKI ALE ON BEDZIE JUŻ ZAWSZE A TY MYSLE ŻE TEŻ DOSTANIESZ POZWOLENIE BO JA JUŻ ROZMAWIAŁAM Z TYLOMA LEKARZAMI I Z PUNKTU WIDZENIA MEDYCZNEGO TO NIE MA ŻADNYCH PRZECIWWSKAZAŃ PO STRACIE JEŻELI KOBIETA JEST PSYCHICZNIE GOTOWA A TE CZEKANIA 3 LUB 6 MIESIĘCY TO TYLKO ZABEZPIECZENIE LEKARZY ŻE GDYBY COŚ SIĘ STAŁO TO ŻEBY KOBIETA ZNOWU TO JAKOŚ PRZEŻYŁA ,CHOĆ WIEMY JAK TO TRUDNO

02.06.00 ANIOŁEK
08.08.08 WOJTUŚ

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Joanna wiem, że żadne słowa nie ukoją Twojego bólu teraz, ale jest mi bardzo przykro :-{: Co jest z tą Anglią? Jakieś dziwne podejcie mają ogólnie do ciąż :shock: Podoba mi się Twoje podejście, że się nie poddajesz, że walczysz :wink:

KAKUNIA dzięki :sss: Ja dopiero w przyszłym tygodniu udam się do gina i też mu tak powiem, że czuję się dobrze i psychicznie i fizycznie i że nie chcę czekać :wink:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

monitab miałam zabieg łyżeczkowania 06 sierpnia. W szpitalu leżałam dwa dni, krwawiłam po tym około 3 dni a poźniej przez dwa tygodnie było tylko plamienie. Także.......baaaaaaaaardzo szybko dostałam zielone światło :P

KAKUNIA życzę zawasolkowania w tym cyklu, trzymam kciuki kochana :)

justi111 za Ciebie również trzymam kciuki abyś już dostała zielone światełko :)

Joanna26 bardzo, bardzo mi przykro.....ja też o swoją fasolkę walczyłam trzy dni....nie udało się. Ale jestem dobrej myśli, że następnym razem uda się..........Tobie, jak i wszystkim dziewczynom, które to przeżyły. Trzymaj się kochana :sss:

klejącym się kuflu z pływającą muchą w
środku i tłumaczył się, że masz problemy z
myciem...

[*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Awatar użytkownika

looczek jakiego ty masz lekarza ?
U mnie każdego co bym zapytała to mówi że co najmniej 3 msc po pierwszym poronieniu.

Joanna bardzo mi przykro . Dla Twojego Aniołka [*]

[*] [*] [*] [*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

looczek ja za tydzień w czwartek pójdę do gina bo mam już wynik HP to zobaczymy co powie :?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nyana pisze:
looczek jakiego ty masz lekarza ?
U mnie każdego co bym zapytała to mówi że co najmniej 3 msc po pierwszym poronieniu.

Joanna bardzo mi przykro . Dla Twojego Aniołka [*]

moi też wszyscy mówią ze mozna po pierwszej @ jak byłam w szpitalu to się pytałam różnych lekarzy żeby sie upewnić i jeżeli organizm jest gotowy to bedzie owulacja i moze dojsc do zapłodnienia a jeżeli nie to nic z tego nie bedzie i nie wazne czy minie pierwsza @ czy 3 czy 6 ja po pierwszej stracie miałam pozwolenie od razu po 1 @ ale mój organizm i psychika blokowały i zaszłam w ciąze po 6 miesiacach i urodziłam zdrową dziewczynkę a teraz tez już sie staram i wierze że szybciej się uda i że też urodze zdrowego maluszka

looczekto ja za ciebie tęz trzymam kcuki i obysmy wszystkie jak najszybciej sie spotkały na temaciku czerwcówki 2009

owocnej nocki wszystkim staraczkom

02.06.00 ANIOŁEK
08.08.08 WOJTUŚ

Ostatnio zmieniony czw wrz 18, 2008 10:30 pm przez KAKUNIA, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 30866 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1444, 1445, 1446, 1447, 1448, 1449, 1450 ... 1544  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]