Dzisiaj jest sob maja 30, 2026 4:39 am

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Wielkopolskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 174 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej,
Ja rodziłam na Lutyckiej prawie rok temu i tam jest ok, położne całkiem miłe,
Porodówka jako taka jest średnia, małe sale, i jak już położą na łóżku porodowym tak już się leży, nie ma żadnych bejerów pod tytułem piłki, worki, masaże, baseny, zwykła porodówka jak za starych dobrych komunistycznych czasów :D
Ale z obsługi porodu byłam zadowolona, dobre podejście do rodzącej,
jak już nie mogłam z bólu wytrzymać to dali coś przeciw bólowego i ogólnie nie mam złych wspomnień,
miałam małe nacięcie, 3 szwy, i śmigałam jak żyleta :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja tez na lutyckiej rodziłam,tuż przed Świętami Bożego Narodzenia. przyjechałam z pękniętym pęcherzem więc jak mnie polożyli na łózku porodowym tak leżałam do samego końca. tylko na chwilę położna pozwoliła mi wstać, rozprostować się. ogólnie jestem zadowolona i 2 raz pewnie tez zdecyduję się na poród w tym szpitalu. Pielęgniarki, położne bardzo miłe i pomocne, lekarze tez ok i znają się na rzeczy.na salach czyściutko (dbają o porządek i higienę)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witajcie. Ja jestem w 23 tygodniu i też chcę na Lutyckiej rodzic. Wiele dobrego słyszałam, czytałam tu na forum, jak też mój lekarz prowadzący ciążę tam pracuje.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja rodziłam na Lutyckiej pierwszego synka trochę ponad 3 lata temu, Rodziłam razem z mamą bo mój były nie zdążył dojechać z Zielonej Góry.
Idealnie nie było ale ogólnie wspominam to dobrze, położne i lekarze w porządku, opieka dla maleństwa bardzo dobra. Byłam tam 4 dni i cały czas miałam małego ze sobą i to jest duży plus. Zabrali go tylko na 4 godziny ale to zaraz po porodzie bo urodził się trochę zziębnięty i musieli go włożyć do inkubatora.
Drugiego synka też chcę rodzić na Lutyckiej, byłam już tam podczas obecnej ciązy 2 dni bo istniało podejrzenie wady neurologicznej u dzidzi ale okazało się wszystko ok. Dużo się nie zmieniło z tego co zauwazyłam, opieka bardzo dobra, ordynator oddziału bardzo mi się spodobał, tylko było dość sporo porodów i w środku nocy przenosili mnie z jednej sali do drugiej żebym nie musiała leżeć z babeczkami po cesarce. Ale to ile dzieci się rodzi już od lekarzy nie zależy.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja jestem w 26 tyg. mam termin na 1 pazdziernika i na pewno bede rodzic na Lutyckeij. Bynajmniej taki mam zamiar.
Dużo czytałam o tym szpitalu i jestem dobrej mysli.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

JUSIA2402 więc może spotkamy się na porodówce? 8)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

BYŁOBY FAJNEI. sWIAT JEST TAM MAŁY ZE NEI WYKLUCZONE. mamy w terminie róznice 2 tyg ale to róznie bywa. Niektóre porody sa po czasie , a niektre przed. :) Ja pierwsze dzieciątko przenosiłam 8 dni. najdłuższy tydzień w moim zyciu. To czekanie dobija

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A powiedzcie mi co dają na Lutyckiej a co trzeba wziąć z domu (koszule, podkłady, pieluszki i ubranka)??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Na Lutyckiej z tego, co mi powiedziała położna trzeba mieć bieliznę dla siebie i kosmetyki, a dla dziecka nie trzeba nic mieć, dopiero na wyjście. Ewentualnie jakieś 1 swoje body czy kaftanik i jeśli chcesz jakąś lepszą oliwkę dla dziecka niż szpitalna.
No, a poza tym, z rzeczy wiadomych: dokumenty: dowód osobisty, legitymację ubezpieczeniową aktualną podbitą (ważna 1 miesiąc), kartę ciąży i wyniki badań.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja rodziłam na Lutyckiej 27 lipca. Koszule do porodu i potem po porodzie dają szpitalną. Nie trzeba mieć swoich chyba, zę się bardzo chce ale nie warto bo te koszule się i tak ciągle brudzą a oni często je zmieniają by nie leżeć w takiej przybrudzonej. Podkłady też dają. Kosmetyki wiadomo, że trzeba mieć swoje. Oliwki dla dziecka nie warto brać. Ta którą oni oliwkują jest ok. Poza tym ubranko dla malucha tylko na wyjście trzeba mieć, pampersy też dają. Warto wziąść swój kubek i sztućce no i dużo niegazowanej wody do picia.
Dodam jeszcze tylko, że z porodu na Lutyckiej jestem bardzo zadowolona. Personel medyczny bardzo pomocny i zyczliwy. Nie spotkałam się tam ani razu z jakimś złym czy obojętnym traktowaniem.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam wszystkie przyszłe mamusie. Ja rodziłam 29.04 tego roku. Jestem bardzo zadowolona z obsługi lekarzy i położnych. Podczas porodu mi pomagały tak jak mój mąż (poród rodzinny za darmo :D ). Po porodzie moja pociecha powędrowała na oddział noworodkowy na obserwacje do inkubatora ale jak już następnego dnia przenieśli mnie na oddział położniczy to małą miałam cały czas choć proponowały mi położne że na noc ja zabiorą jeśli nie czuję się na siłach, dałam rade, była bardzo dzielna mimo że ledwo stałam na nogach.

Położne pokazały mi jak mam przewijać małą i jak ją ubierać, to było bardzo miłe z ich strony. Jest też specjalista od laktacji i on też pomaga dostawić dziecko do piersi jak są jakieś problemy.

Ze sobą trzeba wziąć kosmetyki (dla mamy) i chusteczki do wycierania dupki dla malucha bo tego nie dają. Ciuchy dla dziecka, oliwki i pieluszki dają.
Własnych koszul nie warto brać bo szybko się brudzą a i tak masz to gdzieś jak wyglądasz :lol:

Jakby co to pytajcie pomogę i z czystym sumieniem polecam ten szpital :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witajcie,
Dziewczyny ja planuje rodzic na lutyckiej i w zwiazku z tym chciałabym przenies sie do jakiegos dobrego ginekologa z tego szpitala. Znacie moze kogos godnego polecenia?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej dziewczyny. mam pytanie w ogóle z innej beczki. Chce rodzic na Lutyckiej i pojechałam tam sobie zobaczyć , ale akurat było tyle porodów ze wszyscy latali i nei miałam z kim pogadac z personelu. Chodzi mi o to np jak dostałyście bóle nie zależnie w dzien czy w nocy to gdzei szłyście ? Tak pod rotundę gdzie jest zawsze ostry dyżur? Bo przeciez połoznictwo jest na 3 piętrze i np ta kobirtka z okienka z izby przyjęc pod rotunda skierowała mnie bym weszła do rotundy , schodami do góry a tam już windą na 3 pietro. Tylko ja sobie nie wyobrazam jak z bolem nagle ja mam wyjsć z tego budynku isc do rotundy tam tymi kretymi schodkami na pietro , cały korytarz i co do windy ? Jak to technoicznie wygladało u was?

Aha i jeszcze jedno pytanko, to moje drugie dzieciątko , pierwsze nei rodziłam w Poznaniu ale tam jak sie przyjeżdzało już z bólami to trzeba było oprzywieżć albo kupić w aptece tylko neistety zapomniąłm nazwę, taką mała buteleczke z płynem , którą położna mi podała jako lewatywke bym przed porodem była opróżniona. Czy na Lutyckiej w ogóel takie coś sie stosuje.

Bardzo będe wdzieczna za odpowiedzi

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam!
Na dzien dzisiejszy jestem trzy dni po terminie! ale....
Na Lutyckiej juz rodzilam dwa lata temu!
Bylam bardzo zadowolona z opieki w czasie porodu, przyjęto mnie na oddzial w nocy i odrazu polozona bylam na sale porodową.....
Jedynie zestresowala mnie pielegniarka z parteru - ta przyjmujaca do szpitala, bo twierdzila, ze ja na rodzacą nie wygladam.... i.... z wielką ironia dzwonila na oddzial do lekarza, ktory powiedzial, ze mam przyjsc na badanie! Po przyjezdzie do szpitala faktycznie (chyba z tego przejęcia) nie wyczuwalam skurczy) ale jak rozmawialam z moim lekarzem prowadzacym to spotkal sie juz z czyms takim!
Rozwarcie bylo, skurcze byly wg. ktg - wiec.... zostalam!

Lekarz, ktory mnie przyjmowal byl bardzo, bardzo sympatyczny.... polozna rowniez....

NA PORODOWCE BYLAM SAMA! niestety moj maz - kierowca nie dojechal na czas (wracal z Hiszpani)! a moja mama - coz..... musiala jechac po moja siostrę, ktorej w tym samym czasie odzeszly wody i...... polozono ja na sale obok!

Bylam bardzo zdyscyplinowana pacjętka.... i po zalozeniu szwów polozna razem z lekarzem podsumowali mnie, że tak spokojnej rodzącej dawno nie spotkali!

I tym razem wybieram sie na Lutycką!
Tym razem Maz jest w domu i zabieram go z sobą :) choc bardzo sie boi...

Z tego co czytam to duzych zmian nie ma!

choc zastanawiam sie jak teraz wyglada kąpiel maluszków...
bo moj Synek byl jedynie przecierany namoczoną gazą.... i oliwkowany przez pielęgniarki...

Jak wyglada noszenie majtek poporodowych? nadal nie pozwalaja!?

Jedyne zle wspomnienia mam zwiazane z karmieniem malego... bo nie umial pic z piersi, a ze bylo bardzo gorąco podawalam mu glukoze....
I tu zaczely sie problemy bo jedna pielegniarka sama ja przynosila i mowila, ze jak najbardziej mam glukoze podac a inna wyzywala, ze idziemy na latwizne, ze dziecku glukoza niepotrzebna, ze mamy sie wysilic i przystawic dziecko do piersi.....
wiecie.... po porodzie wymeczona fizycznie i psycychicznie (bo bez Meza - jeszcze) takie uwagi pielegniarek i odmienne zdanie bardzo bardzo pogarszaly moj stan psychiczny! i na koniec z bezsilnosci pojawily sie łzy!
Mialam jeszcze problem z bolącym kroczem.... kiedy na obchodzie mowilam, ze mnie boli, dostawalam odpowiedz, ze : Musi bolec.
Z dnia na dzien , zamiast mniej bolec - bolalo bardziej!
W domu kiedy polozna sciagnęla mi szwy - nie bylo nic lepiej!
Okazalo sie, ze podczas porodu ujawnily sie hemoroidy! teraz bede mądrzejsza i bede wiedziala co boli - tak naprawde! bo juz sie spodziewam, ze i tym razem ta sama dolegliwosc powroci!

Oki! Teraz zostaje mi czekac..... ale juz chcialabym jechac rodzic.... wszystko mam przygotowane.... i teraz czas mi sie bardzo, barzdo dłuzy!
hmmm... czekam do nastepnego czwartku.... jesli Synek sie nie pojawi to jade na Lutycka!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nesti a chodzisz do jakiegos gina z Lutyckiej? Znasz kogos godnego polecenia?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nesti powiedz mi co z tymi majtkami poporodowymi... nie pozwalają nosić?? Dlaczego? A jak masz chodzić??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jusia - ja z tego co pamiętam to wchodziła wejsciem C na przyjęcie. Co do lewatywy to nie pomogę bo ja nie miałam akurat robionej :P

Majtek poporodowych niby nie wolno ale i tak sie nosiło i jakoś nikt nikomu za to głowy nie urywał :P tylko na wizytę trzeba było mieć zdjęte oczywiscie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

BettiJ nie rozumiem co jest złego w majtkach poporodowych? Przepraszam, że takie głupie pytanie zadaję ale bardzo mnie to dziwi że nie wolno używać czegoś co jest przecież stworzone właśnie po to. Ale to zagmatwałam :lol: To na czym mają się trzymać podkłady poporodowe?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

bo one mimo wszystko kiepsko przepuszczają powietrze, a krocze trzeba jak najwięcej wietrzyć, żeby się ładnie i szybko goiło. Ostatnio w szkole rodzenia mieliśmy spotkanie z położną z Polnej i też mówiła, że oni tam majtek nie lubią bardzo.
Żeby przejść do toalety pewnie można, ale generalnie jak leżysz, to tylko z podkladem.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: majteczki

Szkoda, ze nic w kwesti majtek sie nie zmienilo.... :oops: co prawda da sie wytrzymac bez nich.... ale wiadomo: z majtkami lepiej! :)
coz.... nadal bedziemy "kaczuszkami"! a jezeli rana ma sie lepiej goic to.... bede posłuszna dziewczynka ;P

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 174 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Wielkopolskie

Strefa czasowa UTC [letni]