Dzisiaj jest wt maja 12, 2026 6:49 pm

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Niemowlęta

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 218 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Następna
Autor Wiadomość

Witam Kobietki,

ostatnio kompletuję już zakupy, tyle że nie kupiłam jeszcze chusteczek nawilzających, choć przymierzałam si parę razy. Jednak nie wiem, które są warte kupna, a które nie. Bo niektóre np. mogą często uczulać, niektóre jak na swoją cene mogą być beznadziejne.

Zatem, jakie chusteczki nawilżajace polecacie?

Jest już mój synuś na świecie!

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Temat rzeka ,podejrzewam że podobny już jest .
prawie każda matka poleci ci inne .Jedne wolą bardziej mokre inne suchsze ,jednym zapach nie odpowiada dla drugich te same pachną najładniej .

Ja używam baby dreams ale tylko sensitiv to są chusteczki dostępne tylko w rossmanie .Jak dla mnie najlepsze ,odpowiednia wilgotnośc nie marzą sie ale nie są też suche ,zapach mi odpowiada ,cena jest rewelacyjna ,używamy ich od urodzenia i nigdy nie uczuliły .

Chusteczki dzidziuś które sprawdzałam jak dla mnie za mokre ,marzą sie i zostaje taka pianka z mydła na pupie i rękach :? :?

bella hapyy lepsze niz dzidziuś ale też mi nie pasowały jeśli chodzi o wilgotnośc .

Pampers najbardziej uczula ,ale odpowiadały mi sensitiv

i ostatnie które próbowałam to nivea i pomimo ze kremy uwielbiam ,zapach kremów też to te akurat jak dla mnie smierdziały i nie mogłam ich używać .

Musisz sobie kupić ze dwie czy 3 różne paczki ,i jak sie maluch urodzi to próbowac aż znajdziesz swoje ,jak zresztą z większoscią produktów ,typu kremy ,szampony ,czy maści :lol: :lol: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

santajka temat utworzyłam, bo wcale nie znalazłam w wyszukiwarce podobnego. :wink:

Dziękuję za opinie i czekam na kolejne :roll: [/b]

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

my zdecydowanie dzidziuś - nie są aż tak mokre jak np. pampersa; pampersa to aż cięko czasami pojedyńczą chusteczkę wyjąć, bo są tak 'nawilzone', że się sklejają;
dzidziusie jak dla mnie ładnie pachną i nie zauwazyłam żadnej pianki na pupie ani rękach; czy sensitiv czy normalne - dla mnie to obojętne; zależy jakie akurat są; cena - w promocji można dostać 3op. za 12 zł;

bella happy - tez mi się w sumie podobały; jest kilka rodzajów i każdy w innej nucie zapachowej; kupiłam kilka paczek na próbę i na próbie się skończyło, bo w sumie nie przepadam za firmą bella;

nivea - używałam na samym początku; jak dla mnie rewelacja!! ładny zapach; nie za wilgotne, delikatne ... poprostu super; ale są drogie; a chusteczek raczej idzie dużo, więc musiałam zdecydować się na tańsze;

te z rossmana - dla mnie tragedia; mały nie jest uczuleniowcem ani nic, ale po nich odrazu miał krostki na pupce; szorstkie i dziwny zapach; potem, jak je odstawiłam od pupy matiego, to uzywałam ich dla siebie, ale suma sumarum - wyrzuciłam;
chociaż z tego co się orientuję, to dużo osób ich uzywa;

no widzisz - co mama to inna opinia :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ile mam tyle opinii :)
My też używaliśmy prawie wszystkich, zdecydowanie polecam Johnson's, Huggies są też ok, ale nie są tak delikatne. Chociaż my używamy chusteczek tylko na spacerach, w domu preferujemy wodę ;)
Sama z czasem znajdziesz odpowiednie dla Was.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

my używaliśmy chyba wszystkich dostępnych na rynku
najlepsze według mnie Nivea - tylko ta cena :roll:
najgorsze huggis - są twarde :?
reszta w porządku watra kupienia jeśli dziecko je toleruje

chusteczki u nas są używane coraz rzadziej więc kupujemy te które akurat są w promocji
ostatnio dzidziusie - 6dużych opakowań za 22zł w kauflandzie ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

jak dla mnie najlepsze sa bambino . potem cleay %play i zolte happy :) od czerwonych happy i papersa mamy ucuzlenie a innych nie probowalam. zolte happy calkiem niedawno kupilam za 20zl za czteropak :) a ostatnio celan%play 9.99 za dwupak :) ale i tak najlpesze jak dla mnie sa bambino :) do tego w masc rumiankowa w razie pojawienia sie zaczerwienienia i jest luzik :) no i nivea tez u nas ucuzlaly ( dziwnym trafem wielkie czerwone krosty wyskoczyly Julce na zadku)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dla nas najlepsze są Nivea ale cena poraża i od jakiegoś czasu kupujemy taniochę z Biedronki 'dada" i wszystko jest ok. Dobre były też pampersy, za to huggiesy i bambino nie podeszły nam wcale. Jedyne co można zrobić to popróbować, każdy woli coś innego.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Własnie wróciłam z Rossmanna i kupiłam parę drobiazgów kosmetycznych dla przyszłego synka. Przy chusteczkach nawilżajacych najpierw rozglądałam się, które są z plastikowymi opakowaniami, aby je się wygodnie używało. W pudełku były jedynie Nivea Baby Soft&Care, a ze nie było innych wzięłam te i wypróbuję. Firma Nivea jest z kategorii "do zaufania" więc zobaczymy.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja polecam chusteczki Bella, zwłaszcza z mlekiem i miodem oraz te klasyczne, maja super zapach i sa własciwie nawilzane(nie za mokre nie za suche) no i cena nie wysoka(niecałe 5 zl za 72 szt). Świetne sa jeszcze Nivea z serii "Pure" ale baaardzo drogie, szkoda, bo sa moim faworytem.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dla mnie nivea są najlepsze...
dzidziuś też ok

happy- nie przypasowały nam

huggies odpada- twarde jak papier
pampers - mokre na maxa

co do kupowania chustek nivea to kupuje zawsze w hipermarketach i wcale nie są droższe np od pampersa...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Awatar użytkownika

u nas chyba każde już były :D

obecnie Happy uzywamy i wg mnie sa najlepsze (czerwone i zielone)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja od początu używam Nivea, zazwyczaj kupuję Sensitiv, ewentualnie Soft&care bo Pur mają zbytt mocny zapach... Na zmiane z tymi używam chusteczek pampersa Sensitiv

Obrazek
http://www.garnek.pl/aileen

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja wypróbowałam chyba wszystkie dostępne na rynku

mi sprawdziły się; Bella Happy, Bambino, Rossmanowskie - za małą kasę, dużo sztuk i miękkie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Przed urodzeniem corki maz kupil 4-pak pampersow sensitive- nie nazekalam na nie choc zapach nie rewelacyjny, potem zwykle pampersa- niestety uczulaly corke, nivea - podpasowaly od razu i malej i mi ale cena mnie odstraszyla okolo 10 za opakowanie, bambino- jakos mi nie podpasowaly az w koncu rozowe dzidziusia okazaly sie niezastapione, w rosmanie zawsze dwa opakowania plus jedno malutkie za niewielka kase :D

Obrazek
"Dziecko to czastka Nieba na ziemi"..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

10 zl za opakowanie :shock: szok.
My kupujemy w np realu i płacimy ok 20-25 za 4-6 sztuk...zależy od promocji....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

PAMPERSY UZYWALIŚMY NA POCZĄTKU OK. 6 MIESIĘCY ALE NIE BYŁAM ZADOWOLONA, KTOŚ NAPISAŁ ZE SA BARDZO MOKRE JA MIAŁAM PECHA BO ZAWSZE PIERWSZE BYŁY SUCHE A OSTANIE MOKRE PIERWSZE 20 DO NICZEGO, POŻNIEJ TO RÓZNIE ALE TE Z BIEDRONKI SĄ DOBRE, A CZASMI KPUJĘ NIEBIESKIE A TESCO TANIE I DOBRE DLA DZIECI STARSZYCH NIE TRZEBA ICH JUŻ TYLE

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Na początku kupiliśmy z mężem normalne pampersa. Były OK, ale już nie używaliśmy ze względów finansowych. Teściowa kupiła małemu Johnsona, ale jak dla mnie śmierdziały. Nivea dostaliśmy od ciotki i były super, ślicznie pachniały, ale super drogie. Huggiesy miałam raz, bo były w promocji z pieluchami i są bardzo twarde i sztywne, przynajmniej te w zielono-bordowym opakowaniu. Aha Sleep&play dla mnie są zdecydowanie za małe.

Od dłuższego czasu kupujemy dzidziusie. Kiedyś były w Kauflandzie nawet po 9-10 zł. za 3 całe paczki lub 2+ 40 sztuk. W Rossmannie często za 11-12 zł, a w tesco mąż kupił 6 opak. za 18 czy 19 zł. Jak dla mnie mają dobry rozmiar, grubość i wilgotność. Ładnie pachną, nawet ładniej zwykłe zielone i te wolę. Nie było po nich żadnego uczulenia.

Pozdrawiam :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam :)

Ja tez probowalam prawie wszystkich dostepnych na rynku, ale uzywam zamiennie Bambino, Dzidziusia i tych Rossmanna - sa odpowiednio (nie przesadnie) nawilzone, ladnie pachna i mojej Niuni nie uczulaja :) No i cena jest przystepna (ok 5zl)

Pozdrawiam serdecznie :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

popieram dzidziusie są ok, używaliśmy ich na samym początku :)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 218 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Następna

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Niemowlęta

Strefa czasowa UTC [letni]