Dzisiaj jest pn kwie 27, 2026 4:34 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3601 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 181  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Karolinko boję sie bólu
po porodzie 2,5 tygodnia cierpiałam z powodu bólu krocza - dosłownie z trudem funkcjonowałam...
9 tygodni po porodzie na badaniu kontrolnym u gina byłam tak spięta że szok...
a strach przed bólem zablokował mnie totalnie :(:(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czesc laseczki...

no rzeczywiscie watek leci w dół :(
Joasia i Peceka rzadko tu zagladają ostatnio, a szkoda bo teskno za nimi :cry:

Izus cieszę się, że z Kingusią już lepiej, bo kurde serce się kraje jak te nasze pociechy muszą tak bezsensownie cierpieć, no nie?
Ninka we wtorek jak byliśmy prywatnie u pediatry ważyła 6100g :D Idzie ostatnio na masę jak burza - 300g na tydzień przywala. Pediatra stwierdził, że śmiało wygląda na jakieś 4,5m-ca :shock: No ale to co się teraz dzieje z moimi cyckami to szok, szok, szok!!! Podaż przewyzsza popyt :lol: W nocy ściągam mleko do zlewu i spuszczam do kanału, bo nie chce mi się siedzieć z laktatorem, a opróżnić trochę muszę bo normalnie mi pękają! I jak tu przejśc na butelkę??? smiałam się wczoraj do Bartka, że cycki usłyszały co chcę zrobic i się bronią :wink:

jatoszka Twoja mała to już fajna pannica... pewnie się nie obejrzę i moja Nina tez taka będzie... jak ten czas zapierdziela... a jak tam staranka o rodzeństwo dla małej? :wink:

Dziewczyny co do bzykanka, to my już spróbowaliśmy ho, ho, ho, ho,ho temu ale kurde tak mnie w środku szczypało, że nie dałam rady. Następnym i następnym razem było tak samo. Kuzynka też po CC mówi, ze tak miała i niby , że tam za sucho jest.... :wink: dzwoniłam do gina mówił, że mam przyjechać ale poprosiłam o recepte i kumpela przywiozła. Zobaczymy czy pomogą....

a mojej tez sie naddało/tfu, tfu.../ jeździ wózkiem 3xdziennie bo śpi juz krótko - tak ok.godziny... ustawiam jej teraz dzien i zobaczymy co wyjdzie... wczoraj np. 3 raz pojechalysmy ok.18tej, zjechalysmy o 18.30, za godzinke kąpanie, butla i o 20.20 nie było juz Ninki :) po raz pierwszy usnęła tak szybko i po raz pierwszy bez mojego cyca :shock: :lol: A spała pieknie w lózeczku do 2giej w nocy... Ile ja bym dała, żeby tak jej zostało :wink:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kurczę,zazdroszczę Wam spania dzieci po kilka godz dziennie lub chociaż godz :roll: moja Jula ma teraz dwie drzemki <czasem się zapomni i padnie na trzecią> po 20-30min.... i zrób tu teraz cokolwiek... :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Empi moja Mała w ciągu dnia też kiepskawo... jak wszystko zbiję to wychodzi ok. 3 do 4 godzin...
a tej nocy pobiła wszystkie swoje rekordy....
zasnęła przed 20 a wstała przed 5 rano :shock: :shock:
byłam w takim szoku ze pytałam męża czy w międzyczasie nakarmił ją sztucznym bo ja tak głęboko spałam...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No właśnie u Ciebie 3,4 godz a u mnie 1 godz :roll:
wierzcie mi,że czasami mam dość...
a o przespaniu całej nocy nie ma najmniejszej mowy,heh...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kochanie ale u mnie dochodza inne problemy z Kinią...
czasem tez ma tak że zasypia mi tylko na 20-30 minut...
głowa do góry
kilka razy zdarzyły mi sie nocki przerywane co 1 godzinę koszmar...
podziwiam wszystkie Mamy które tak mają a w ciągu dnia nadal funkcjonują normalnie ...

:shock:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

A moja Niunia w dzień przesypia max 1 godzine.
Jak byłam z nią na kontroli, to lekarka kazala mi z tego powodu czesciej dawać jej sztuczne mleko. No cóż, od kilku dni tak robię i fakt udaje jej się zasnąć na dluzej. Ale ja se tak mysle, że moja córcia ma taka naturę, nie potrzebuje duzo snu, zresztą tak jak tatus. Poza tym jak nie spi, to nie jest marudna ani nic takiego.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

moja za to od tygodnia wstaje o 7 i ani minuty dluzej-chyba przyzwyczaja mame do wstwanie do pracy :D
a my z seksowaniem na poczatku tez byl bol a teraz juz ok i walczymy o rodzenstwo dla olci :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Iza a możne spróbuj użyć żelu, będziesz miała większy poślisk i co za tym idzie będzie mniej bolało, albo w ogóle. My tak zrobiliśmy i było ok.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

też mi się wydaje,że z początku lepiej próbować z żelem...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hejka

Nie było nas troszkę bo byłyśmy u moich rodziców, podglądałam Was, ale brakowało czasu żeby odpisać.
Seksowne tematy widzę...
U nas też tak sobie,jakoś nie mam ochoty na bzykanko, poza tym nie jest tak przyjemnie jak kiedyś. To uczucie suchości podobno jest normą przy karmieniu piersią. Trzeba przeczekać.
A Zosia śpi kilka razy dziennie, zazwyczaj tak 4 razy jej się zdarzy. Niestety są to drzemki po 10- 15 minut, no chyba że ma dobry humor to kima godzinkę.

Izuś to (nie zapeszając) strasznie się cieszę że z malutką lepiej. Może po upływie magicznych trzech miesięcy wreszcie będzie dobrze.

Mój mały stworek nadal mało je.
Ale byłam z nią u znajomej pediatry i ta nie chciała uwierzyć że Zosia ma 3 miesiące. Podobno jak na swój wiek bardzo dobrze się rozwija- jest bardzo silna, wygadana, a najbardziej zdziwiło ją jak młoda chwyciła stetoskop, zaczęła go oglądać i na końcu trafił do buzi.

Zosiek mnie woła więc muszę kończyć, ale wpadnę jeszcze później ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Iza zajrzałam na czerwcówki i przeczytałam, że wciaz martwisz się wagą Kingi. Cleo przybiera tygodniowo jeszcze mniej niz twoja córcia a mimo to dwóch lekarzy stwierdziło, ze rozwija się prawidłowo. Jest drobniutka, je niedużo, ostatnio wcina tak ok 80ml. Do tego nie jest marudna. Tak se myslę, ze kazde dziecko jest przecież inne, każde ma swoją naturę, nie można każdego mierzyć jedną miarką. Na opakowaniu od mleka jest napisane, ze Cleo powinna już jesc ok 150ml mleka, ale nie je i za zadne skarby nie daje sobie tego mleka wcisnąc. Tyle ile je jej wystarcza. A Ty uważasz, ze Kingusi nie wystarcza tyle ile je?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

nie wiem Karolinko...
sama już nie wiem...
dziś zjadła tylko 195 ml + ssała 7 minut pierś
teraz po lekarstwach znowu śpi...
jest juz prawie 16:00 i nie wiem czy to dużo czy mało :roll: :roll: :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Iza Zosia zjadła dziś około 170ml no i przed każdą butelką dostaje cyca, ale wydaje mi się że tego wyssanego mleka też jest bardzo niewiele.
A Kinga tylko raz dostała dziś pierś? Bo może to jest tak, że nam się wydaje że mało dostają z piersi. Właściwie nie można ocenić ile dzieciak wypija z cyca. Kurcze, sama już nie wiem co myśleć.
Moja Zosia też niewiele teraz przybiera na wadze :( przez ostatnie 6 tygodni przybrała zaledwie 900g co daje marne 150g na tydzień.

Wiecie co jest najdziwniejsze? Zosia jak jest głodna to nie płacze. Czasem jest tylko trochę niespokojna.
Powiedzcie mi, jak często podajecie butelkę?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

A moja o 9.00 7 min jadła z piersi, o 10.00 jeszcze pomemłała przez 3 min, o 13.00 zjadła 80ml sztucznego, o 16.00 5 min piers i za chiny wiecej nie chce.
Takze wychodzi na to, ze Kinga je więcej. Moim zdaniem nie je źle.

Joasiu ja jak na razie, to daję 3 razy butelkę. Czasami zdarza się, ze w nocy muszę jej jeszcze dać, bo np po godzinie jedzenia z cycka, jest głodna i ciągnie pierś, potem po godzinie znowu się budzi i wtedy nie mam jeszcze własnego mleczka, także daję jej butlę. Pediatra zalecił mi, abym czesciej podawała butlę, bo to moje mleczko chyba jest nie zbyt dobre...ale ja sama nie wiem. Teraz robię eksperyment ze sztucznym i zobaczę, jak sie bedzie zachowywała.
A Cleo wyszło, ze przybiera 130g na tydzien i mi powiedzieli, że to ok.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej...

O, kurde!!!Wasze jedzą mało, a moja wpier%^&*a jak dzika, aż się martwię :roll: Nina dostaje butlę 2xdziennie - w południe i na wieczór, przy czym w południe dostaje 150ml i koniec /choć czesto wyje/, a wieczorem no to juz szok co wyrabia z żarciem :shock: dziś na godzine przed kapaniem dostała cyca i tyle się ochlała, ze aż zasypiała,a po kapieli poszła butla 150ml + 2łyżeczki kleiku i za 5minut /bo tyle jej trzeba na wydojenie butli/ kolejna porcja 50ml +kleik i myślicie, że na tym się skończyło :?: :roll: Nie mogła zasnąć lelana na łapach i wzięłam się z nia położyłam i jeszcze mi cycka wydoiła...Na końcu aż jej żarcie się samo cofało :? jak zaczęła beczeć to wzięłam ją na ręce, ale nie mogłam bujać bo jak spróbowałam to normalnie jej w brzuchu chlupotało... No i taka porcja starczy jej do 2-3 w nocy.
Co do mleka z piersi - ja mam chyba nadmiar. Pomimo,ze wczoraj po wieczornym karmieniu zrobiłam sobie zimny okład, związałam sie bandażem i wypiłam herbate mietowa /hamuje laktacje/ to jak obudziałam sie o 2giej w nocy to miałam tak nabrzmiałe cyce, że Nine przystawiałam do dwóch cycków na zmiane.... I bądź tu mądry...
gdybym w dzień jej dała 200ml to też by spokojnie walnęła..
A moja córa od wtorku ma rozwolnienie i kupka mi taką rzadką, papkowatą, ciemnozieloną sraką :roll: Czekałam do dziś, ale jak drugo raz w ciągu dnia tak się załatwiła to poszłam po sąsiadkę /pediatrę/. Na razie dostała Smecte i Lacidofil oraz jakies granulki homeopatyczne, a jak jutro będzie bez zmian to dostanie Nifuroksazyd. Jedyne co mi do głowy przychodzi jako przyczyna to podawanie Nince nowej herbatki - uspokajającej z melisą. Pediatra pozwolił jej dawać, ale być moze jej nie służy, bo co do mojego żarcia to nic nowego nie jadłam :?

Co do spania to np. dzisiaj Nina spała mi 3 razy - a raczej walnęła drzemi po ok.30 minut... Juz sie boje co to bedzie jak pogoda na dobre sie popieprzy bo kuźwa to spanie w domu to jej nie idzie... A juz nie bede pisała ile ja musze czasu spedzić, żeby Ona te pół godziny pospała :(

dziś juz wymiękam... kregosłup mnie tak napi%^&*la od jej noszenia, ze szok...a ta panna tyje mi 300g na tydzień - ja juz nie mam siły jej nosić :(

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hejka!

edyta Cleo raz zjadła 150ml, byłam w mega szoku. Miałam nadzieję, ze po tym pospi sobie dłuzej, ale gdzie tam...taka dawka mleka zaczęła cisnąć ją na kiszki i kupką wytraciła ją ze snu.
Twoja Córcia, to forumowy głodomorek. Apetyt ma, ze ho ho.

A Cleo od wczoraj wieczór ma katar i kaszel. W nocy ciężko jej się oddychało, do tego jest trochę marudna, nawet usmiechać jej się dzis nie chce :( Na dodatek mnie tez cos łapie :evil:

Ech życze wszystkim duzo zdrówka

Buziole

P.S zaglada tu ktos???........

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja cały czas Was czytam i zaglądam, ale u nas się nic nie dzieje poza tym że uczymy się korzystać z nocnika ale miał awarię (nie chciała mu się wyłączać pozytywka) i musieliśmy przerwać teraz jest już podratowany i zaczynamy od nowa. Co do jedzenia do Majcia je tylko to co lubi czyli parówki i szynka a reszta to walka z wiatrakami. Pozdrawiam!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no ja też zaglądam,ale nie za bardzo mam o czym pisać :P
Póki co u nas bez żadnych rewelacyjnych nowości ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

A mnie przeziebienie dorwało na całego. Wszystko mnie boli, z nosa leci, gardło czerwone :( :evil: :evil: :evil:
Na szczescie z Cleo jest troszkę lepiej.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3601 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 181  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]