Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 2:42 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 30866 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1442, 1443, 1444, 1445, 1446, 1447, 1448 ... 1544  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

marti_ka ty mnie nie podpuszczaj bo mnie tez to "swędzi" w głowie. Nie chcę czekać a lekarz kazał i kogo tu słuchać? Jestem rozdarta między tymi decyzjami :? Ja też psychicznie czuję się gotowa i fizycznie wkońcu też już mi krwawienie po 2 tygopdniach przeszło. Nie wiem co robić :loo: zwariuję chyba :?

Obrazek

Aniołek 16.08.08 [*] (9tc)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

justi ale ty mialas zabieg, no i chodzi nie o cykl po stracie tylko cykl po pierwszej normalnej @... wiesz ja nie wiem jak to jest po zabiegu, co ile sie goi... :roll: dziewczyna o ktorej pisalam tez nie miala zabiegu... tylko wywolany porod.. :roll: wiec nie wiem co tobie poradzic... :roll: musialabym poszukac ile po zabiegu goi sie endo... bo po samoistnym 1 cykl... :roll: podobno :roll: bo najwazniejsze dla nas jest nie tyle zajscie w ciaze, co jej utrzymanie do porodu... :roll: pamietaj ze za ciebie tez sciskamy kciuki... :ok: :ok:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

no tak też fakt :roll: ale te 3 m-ce tak będą się ciągły, że chyba oszaleję :loo:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

justi pozycze ci nadie co 3 dzien albo psa nawet codziennie to ci zleca szybciutko ;) :P :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hehe oki zgadzam się :wink: nie no w przyszłym tygodniu już ruszam ze swoim interesem to się rzucę w wir pracy :roll:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Gratuluje wlasnego buznesu a co to jesli mozna spytac?
znalazlam cos takiego:
Przy poronieniu samoistnym wszystko czysci sie naturalnie, natura sama radzi sobie z problemem najlepiej. Po takim poronieniu nie ma zadnych przeciwwskazan do ponownego zajscia w ciaze, zaraz w nowym cyklu.
Podczas lyzeczkowania lekarz mechanicznie zdrapuje endometrium macicy i wtedy nalezy dac jej sie odbudowac aby umozliwic zarodkowi implantacje, a to moze potrwac (odbudowa oczywiscie). W wielu krajach zamiast lyzeczkowania, przeprowadza sie aspiracje (wysysanie) jamy macicy, ktora jest lagodniejsza procedura i w tym wypadku nie zaleca sie az tak dlugiego czekania.

i cos takiego o endo:

Endometrium stanowi warstwa błony śluzowej, wyścielająca jamę macicy.W czasie trwania cyklu miesiączkowego endometrium przechodzi zadziwiające zmiany.
W proliferacyjnej (folikularnej) fazie cyklu endometrium reaguje na zwiększony poziom estrogenu wzrostem i pogrubieniem tkanek. W chwili jajeczkowania, w reakcji na pojawienie się progestronu, endometrium tylko nieznacznie powiększa swą grubość, lecz jednocześnie przechodzi głebokie przemiany przygotowujące je do przyszłego przyjęcia zapłodnionej komórki jajowej. Gruczoły endometrialne zaczynają wydzielać płyn, którym odżywia się zarodek w ciągu pierwszych trzech dni spędzonych w macicy, gdy będzie się swobodnie unosić w jej wnętrzu, zanim zagnieździ się w błonie endometrialnej. Jeśli nie dojdzie do prawidłowo przebiegającego zapłodnienia, po około dwunastu dniach produkcja estrogenu i progestronu ustanie, i w obliczu braku podtrzymania hormonalnego rozpocznie się aktywaność menstruacyjna. Miesiączkowanie oznacza wydalanie złuszczonych tkanek zbędnej już błony śluzowej macicy. Wraz z rozpoczęciem następnego cyklu hormonalnego i zapoczątkowaniem dojrzewania kolejnego "zbioru" pęcherzyków jejnikowych, rozwój błon śluzowych wkracza w nową fazę będącą powtórzeniem poprzedniej.

Grubość endometrium - u kobiet miesiączkujących powinna wynosić 8-14 mm (niektóre z norm wskazują wartości od 6 mm!), natomiast u kobiet niemiesiączkujących - 5-7 mm.

Zbyt mała grubość endometrium stanowi przeszkodę w zagnieżdżeniu się zarodka. Jeśli dojdzie do implantacji, zbyt cienka warstwa śluzówki może stać się przyczyną poronienia.

Poradnik - czyli jakie sposoby na małe endo ;

1. Wspomagacze naturalne:
----- orzechy
----- migdały
----- ryby
----- czerwone wino

2. Wspomagacze „bez recepty”
----- Wiesiołek (do owulacji)
----- Magnez
----- B complex
----- Vit E (do owulacji)
----- Omega 3
----- Acard
----- Hormeel S
Ilości wg ulotki Exclamation

3. Leki na receptę
----- stymulacja estrogenami: Estrofem, Estrofem forte, Progynowa 21, Progynowa 21mite, estroplastry
----- stymulacja gonadotropinami: Menogon, Humegon, Puregon
----- witamina D3 = Vigantoletten 1000.
----- Tamoxifen
----- Duphaston
----- Luteina
----- globulki z viagrą – poprawiające ukrwienie,

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

marti_ka dziękuję Ci bardzo :sss: do lekarza pójdę za jakieś 3 tygodnie z wynikiem HP to sie go spytam na USG jak to wygląda. Narazie poczekam z zafasolkowaniem.

Otwieram sklep z materiałami budowlanymi. Mam nadzieję, że nie pożałuję tej decyzji :roll: :?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

lojjj.... to niezle... ja to sie na budowach, materialach budowlanych wogole nie znam... :roll: to juz wiecej wiem o silnikach itp bo na Politechnice nie popuscili mimo, bardziej ludzkiego kierunku... tak wiec zycze powodzenia i owocnego biznesowania... :D tez mysle o czyms wlasnym ale narazie na planach sie konczy.. :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

nie dziękuję :wink: Wiesz nie chciałąbym Cie podpuszczać ale spróbuj zaryzykować. Ja miałam dosyć upokarzania i wyzywania od debili dlatego się zdecydowałam i zobaczymy co z tego będzie :wink:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam bardzo długo mnie tu nie było jak widzicie na moim suwaczku czas gna do przodu i czuję się dobrze .Chciałabym wszystkim powiedzieć że nie macie myśleć źle nie poddawać się ja też myślałam że po poronieniu (w moje urodziny )co było dla mnie strasznym ciosem bo staraliśmy się o dziecko długo nie wytrzymam, zwariuję przecież to było moje najwiękrze szczęście i znikło odeszło ale stanełam na nogi choć łatwo nie było co wieczór litry łez wielka tęsknota ;ale udało się po 3 miesiącach znów zaszłam w ciążę choć w oczach strach wytrzymałam ....to wszystko nauczyło mnie cierpliwości i wiary której wcześniej mało mniałam teraz czekam na rozwiązanie choć pełna obaw i lęku myślę że bóg nie odebierze mi tego skarba najceniejszego na świecie .

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kluseczki 3mam mocno kciuki za szczesliwe, szybkie i w miare bezbolesne rozwiazanie... :)
justi plany zaczne realizowac jak wroce do kraju... :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

widze, ze dziewczyny zajete.. to chyba dobry znak ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja się melduję hehe :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ooo justi jak tam biznes?:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

no jeszcze nie otworzyliśmy czekam na dostawę towarów. Jutro jedna największa i w piątek jedna. Myślę, że w poniedziałek ruszymy.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ah tak... no to juz nielugo... super... :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

no też się cieszę. Ale z drugiej strony bardzo się boję wiesz czy pójdzie i jak ja sobie tam poradzę itd...

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

wlasny biznes to zawsze niepewnosc aczkolwiek tez otwarte pole do popisu i mozliwosc realizacji planow i rozwijania sie... tylko zwykle na poczatku bardo absorbuje...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam Was dziewczyny :)
Ja poroniłam w 9tc to był 5.08.2008. Moj lekarz powiedzial mi, ze po 4 tygodniach od zabiegu łyżeczkowania przyjzie @ a po 6 tygodniach mam przyjsc do niego na kontrole i wtedy okresli kiedy bede mogla sie starac o kolejna ciaze.
Okropne jest to czekanie.....tylko wypatruje kiedy przyjdzie pierwsza @. Nie rozumiem tylko dlaczego tak dlugo mam czekac na kontrole.....jak czytam wypowiedzi na forum to dziewczyny chodza na nia po dwoch, trzech tygodniach od zabiegu..... ehhhhhh co lekarz to inna opinia.....
Po zabiegu bralam antybiotyk przez 5 dni i plastry hormonalne Systen 50 przez 21 dni po plastrze na 3,5 dnia.
A w ogole to byla nasza wystarana pierwsza ciaza........a tu po kontroli okazuje sie, ze ciaza obumarla :(
Teraz tylko pragniemy aby znowu w moim brzuszku pojawila sie fasolka.........i mam cicha nadzieje, ze lekarz po wizycie da szybciutko pozwolenie.

A i jeszcze jedno......dzis porobilam sobie badania.....wyniki beda w piatek, najpozniej we wtorek....zobaczymy co pokaza...

Pozdrawiam Was :)

Pozdrowionka :)

klejącym się kuflu z pływającą muchą w
środku i tłumaczył się, że masz problemy z
myciem...

[*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Awatar użytkownika

looczek bardzo mi przykro. Trzymaj się .
Czekać będziesz musiała raczej ci najmniej 3 cykle.
Ja tez idę do lekarza po @ .

[*] [*] [*] [*]

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 30866 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1442, 1443, 1444, 1445, 1446, 1447, 1448 ... 1544  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]