Dzisiaj jest pn kwie 27, 2026 2:43 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3601 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 181  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

edytko michał po 120 ml też po 1,5 h chciał jeśc.lekarz doradził mi tak jak izie zagęszcza mleko łyżeczką kleiku i teraz michał wytrzymuje przepisowe 3 godnki.)tylko że on już wsuwa 150 ml zagęszczane i na 4 godziny mam spokój w międzyczasie herbatki :D
dużą masz córeczkę :D mój skarb waży za to 6 kg i ma 64 cm :D
michałek też ma ciemieniuchę-już 3 raz-co wyczesze to wraca :?
marrynko gratki dla cleo :D duuuuuuuuża z niej baba :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziewczyny dziękuję w imieniu córeczki :D

agus gdzie ona duza? :) Wazy ciut ponad 4 kg i ma ok 54 cm :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

agus a jak to sie robi? do gotowego mleka wsypac łyzeczke i juz? kurde tylko czy to zda egzamin skoro Ninie daje butle raz na dobe, a reszta cyc? ale moze warto sprawdzic :roll:
aga, a jak Michas przeszedł przez okres calkowitego odstawienia od cyca? bo moja mala bez cyca nie zasnie :? nawet jak jej wypadnie to potrafi sie wybudzic i szuka, a jak nie znajdzie to płacz :( z cycka zrobiła sobie smoczek... jak z tego wybrnąć? :(

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Iza wiesci donoszą, ze masz dzis imieninki...Wszystkiego Naj!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

tak zgadza sie :oops:
dziękuje bardzo Karolinko :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

to ja tez wszystkiego naj naj :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

jatoszka muszę ci napisać...twoja córcia to niezła modelka :D i jakie ma sliczne ubranka :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Iza wszystkiego naj.)
Edytko ja odstawiałam Michała stopniowo tylko że niestety drastycznie bo miałam zanik mleka.na butlę przeszedł bez problemów-butelkę mam z lovi-canpol babies tej co ma smoczek z wypustkami imitujacymi sutka.Michał ją polubił i bez problemu się przestawił/
a kleik wystarczy poprostu wsypac do mleka i rozmieszac :D michalkowi posmakowal :D teraz dostalismy pozwolenie na zageszczanie mleka kaszka bananowa ta po 4 miesiacu-tez lyzeczke jedna na zmiane z kleikiem.młody jest zachwycony.)

lece dalej sie pakowac emil bedzie w nocy i jutro wyjezdzamy a tu jeszcze konca nie widac :roll: dobrze ze michas spi :)
milgo dnia :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hejka

Iza-najlepszego.

Edyta- dzięki za komplementy pod adresem Leny :) Wizyta u teściowej nie najgorzej- ostatnio marudziła, że ją do dziecka nie dopuszczamy, więc M. wtedy rzucił do niej hasłem "to może mamo ty nakarmisz Lenkę butlą". Ta podobno zrobiła wielkie oczy z przerażenia i powiedziała "no.....to może jednak ty to zrób". Wtedy Maciek powiedział jej, że nie bez powodu o to ją zagadnął, bo ja wracam do pracy i może kiedyś Lena u niej na chwilę zostać, na co ona, że bardzo chętnie tylko wcześniej będziemy musieli ją przeszkolić.

mam zagwozdkę, bo Leny rehabilitant namawia mnie, żebym podjęła teraz studia na specjalizacji, Maciek to podłapał i bardzo mnie naciska, a to niestety we Wrocku na Akademii Medycznej- jeden weekend w miesiącu plus praktyki, ale kurde nie wiem jak sobie dam radę z tęsknotą do Leny i w ogóle, czy nie zaniedbam w jakiś sposób córy. Druga rzecz- nauka i kasa- po ostatnich 2 latach bulenia za podyplomówkę chciałam dac odpocząć naszym finansom i zarobić sobie na studia kolejne fuchami.

Lena robi postępy na rehabilitacji-świetnie radzi sobie już z trzymaniem główki, więc mam nadzieję, że jeszcze parę spotkań i zapomnimy o problemach.

Edyta współczuje Ci problemów z Ninkiem, choć z drugiej strony zazdroszczę, że ona tak strasznie się Ciebie trzyma. Ja czasem mam wrażenie, że jestem obojetna mojej córce- tzn. cieszy się na mój widok, ale ostatnio to szczerzy japę do każdego, a do przytulania to znowu taka nie jest za bardzo...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

agus jak tam pakowanie?

PeCeKa zuch dziewczyna z twojej córci! Super, ze robi postępy. A co do nauki, to ja bym poszła. Jeden weekend w tygodniu, to nie dużo. A wydaje mi się, ze nie warto robić sobie przerwy w nauce, bo potem ciężko wrócić. takze jak masz ochotę, to ucz się! Mądra babka z Ciebie, dasz se radę.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

dziękuje dziewczyny za życzenia imieninowe :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

marrynko już prawie se spakowałam-zostały tylko drobiazgi.
edytko a ninka nie powinna juz dostawac 150 ml?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

agus masz racje, dzieci, ktore ważą 4- 5 kg moga juz jesc 150 ml sztucznego mleczka

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

no może i tak...
moja Księżniczka waży prawie 6 kg i nie wypija sztucznego nawet 120 ml...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Iza moja raz zjadła 100ml, zazwyczaj je ok 60, 70 ml. Wyjatkowo dzis zjadła 150 ml :shock: byłam w mega szoku

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

no proszę Karolinko to chyba coś dziś w powietrzu jest...
moja zjadła 70 ml i zaraz potem 120 byłam w szoku...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Spóźnione,ale szczere życzonka imieninowe :D
U nas wszystko w miarę.
Byłyśmy dziś u laryngologa na kontroli i po sapce nie ma śladu :D:D:D
Poza tym skręciłam sobie nogę :? Kostka jest opuchnięta i boli,choć już nie tak bardzo jak wczoraj.
Na razie zawijam w bandaż i okładam płynem burowa albo maścią-mam nadzieję,że samo przejdzie bo nie widzi mi się płacić za prześwietlenie i opis chirurga.
Edyto,powiem Ci,że ja chyba będę miała podobny problem,tyle że z usypianiem...
Jula nie wyobraża sobie pójścia spać bez cycusia w paszczy :?
Smoczek u nas odpada :?
Chyba,że są takie co bardzo imitują pierś-wiecie moze coś takiego,widziałyście,stosujecie?
Bo póki co wszystkie smoczki są ble i jest kompletny brak zainteresowania....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej laski :)

najpierw spoznione ale równie szczere jak pozostałe - zyczonka imieninowe dla Izy... zdrowka, spelnienia marzen i spokoju....

Agus Nina powinna wypijac modyfikowanego 150ml, ale skoro ona pije co godzine cyca to nie chce przegiac pały z tym zarciem :? A czy Michas kazde mleko ma zageszczane?

Marryno, Izus moja córa jest tak żarta, ze jajbym jej zrobiła 200ml to wytuta to 200 :)
aaaaaaa..Iza w czym miala pomoc zmiana z Bebilonu na Nutramigen? bo Nina tez to przerabiala na poczTKU i ja zadnej poprawy nie zauwazylam... I juz kiedys pytalam - karmisz w ogole jeszcze cycem?

Empi u mnie ten problem juz jest i obawiam sie,ze to samo nie minie :( dlatego coraz czesciej rozwazam butelke...

Paulina pewnie,ze to fajne uczucie jak widzisz,ze dzieciak zyc bez Ciebie nie moze - ale bez przesady :? nie masz czego zazdroscic... widzisz - dla mnie 20min. prysznic to luksus.. ostatnio po kąpieli Ninki, moj tata chwile sie nia zajął zebym ja mogła sie spokojnie umyć... oczywiscie płakała i wołała mnie, a jak w koncu ją wzięłam to sie tak rozryczała, ze przez 20minut nie mogłam jej uspokoic. Zaliła sie i łkała jakby chciała powiedzieć - juz wiecej mnie tak nie zostawiaj.. :(

dziewczyny ja serio mysle o butelce... chyba mam juz dosc karmienia.... nie dosyc, ze mloda czesto wisi mi przy cycku to na dodatek zasnąć sama nie umie. Wyjscie na spacer wygląda tak, ze daje jej cycka w domu, ona zasypia a ja z golym cyckiem schodze na podwórze i tam dopiero ją odłączam przy wkładaniu do wózka - i albo sie uda albo sie rozbudzi i ze spaceru nici... do tego doszly te chimery z jeżdżeniem wózkiem... na spacerze spi mi góra 1godz!!! no i wracam z pustym wozkiem bo Ona tak wyje, ze musze ją wyjąć...
wczoraj po 120ml mleka z kleikiem wytrzymala mi 2godz. bez żarcia dzieki czemu zjadlam obiad i wyjechalam z nią, choc wracala juz u mnie na rekach :( pominelam fakt,ze przed butla wypila 60ml glukozy i popiła mojego cycka :roll:
mM WRAZENIE, ze Ona sie nie najada moim mlekiem... a karmienie to dla mnie juz zADNA przyjemnosc... dzisiejsza noc to karmienie o 22giej, 1szej i ok.4tej z tym,ze od 4tej do pobudki o 8mej rano juz cycka z papy nide wypuścilA... nie dosyc, ze sie nie wyspalam to jeszcze scierplam jak cholera :evil: mysle, ze przy butli łatwiej byloby mi wyplenić z niej pewne nawyki - chocby zasypianie i spanie ze mną...
prosze o rady, sugestie .... :(

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Edyto,myślę że skoro Ty masz się męczyć i w koncu wykończyć to pomysł z butelka nie jest zły...
U nas znów by to nie przeszło bo jak wspomniałam wszystko co nie est cyckiem jest ble,no chyba,ze jest biszkoptem lub chrupką kukurydzianą :roll:
Moim zdaniem spróbować warto.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam...
Dziękuje dziewczyny za zyczenia imieninowe :)

Edytko karmie piersią jeszcze - czasem nawet cały dzień tylko jest na piersi a czasem w ogóle nie chce pić z niej... wiec wtedy dostaje butle...

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3601 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 181  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]