Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 12:45 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 30866 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1440, 1441, 1442, 1443, 1444, 1445, 1446 ... 1544  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

ja ni mialam zabiegu... a odczekanie 3 miesiecy i nie udana proba wiaze sie w moim przypadku z odlozeniem starania o drugiego malca na x lat... jesli wogole pozniej bysmy sie zdecydowali... :roll: bo wtedy krocej bedziemy tutaj... a ja nie wyobrazam sobie rodzic w Polsce... przepraszam dziewczyny ale dla mnie to jest absurd, ze toz przed porodem lekarze nie robia ostatniego kontrolnego usg, zeby uniknac niespodzianek typu pepowina wokol szyjki dziecka :( dlugo siedze na forum i znam wiele sytuacji kiedy moglo byc szczesliwe zakonczenie... a niestety tak nie bylo...

zreszta to nie jedyny powod... :roll:
a zreszta co ma byc to i tak bedzie nawet jakbym odczekala pol roku... :roll: przeciez nie jest powiedziane ze od razu sie uda... :wink:

hmm smutno mi jakos...szczegolnie kiedy pomysle o kobietach z marginesu ktore zachodza w ciaze szybko, latwo i bezproblemowo... niczym sie nie przejmuja i czesto maja gromadke dzieci porozdzielanych po domach dziecka... :roll: a my co chuchamy dmuchamy i maluszka nie ma...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Magdula no widzę... masz ślicznego synka :brv: gratulacje. Ja sobie przemyślałam wszystko i jednak poczekam. Chociaż nie ma 100% pewności ale im więcej czasu dostanie mój organizm na regenerację tym większy będzie % na powodzenie.

marti_ka widzę, że Ty masz trochę inną sytuację bo Ciebie nie czyścili a ze mnie wygrzebali wszystko. Wiesz każdy szpital jest inny a i lekarz lekarzowi nie jest równy.
Cytuj:
hmm smutno mi jakos...szczegolnie kiedy pomysle o kobietach z marginesu ktore zachodza w ciaze szybko, latwo i bezproblemowo... niczym sie nie przejmuja i czesto maja gromadke dzieci porozdzielanych po domach dziecka... a my co chuchamy dmuchamy i maluszka nie ma...

Przyznaję Ci rację i też tego nie rozumię :(

Obrazek

Aniołek 16.08.08 [*] (9tc)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

Witajcie Dziewczynki, szczególnie Magdulę - założycielke naszego wątku, która m.in. jest dla nas przykładem i nadzieją na uparagnionego maluszka :brv: Wróciłam juz z krótkiego urlopu i zaraz pobiegłam do mojego gina - jest owulka, mineło 3 miesiące od zabiegu, można działać. Tylko czy sie uda?? bo ja jestem 100% pewna ze sie uda za pierwszym razem tak jak ostatnio, czyli nastwilam sie bardzo i boje sie rozczarować. Dziś troche do pionu przywowołał mnie test owulacyjny który pokazał dwie kreseczki ale raczej w stronę ujemnego wyniku - chociaż na usg wyszła owulka. Hmm, "dziwny jest ten świat", kolejna rzecz to zaraz po owulce mam reklamówke leków które mam brać aż do zrobienia testu ciążowego czyli za jakieś 2 tyg, m.in. duphaston, Acard, Encorton, oczywiscie Folik i najbardziej zatsanwiajacy żel na skóre ESTREVA. Może wie któraś z was co to za żel, na ulotce pisze ze zawiera hormon - Estrogen nalezy smarować nim okolice brzucha, ud i ramion ale najbardziej zatsanwiające jest to że na ulotce pisze też że w czasie ciązy NIE STOSOWAĆ ja nei wiem już sama czy mój gin wie co robi... wrzućcie jakiegoś posta odnośnie tych leków bo mam mętlik w głowie...

Ptysioczku
rozumiem ze wszytko w najlepszym porządku, przeczytałam twoje ostasnie posty i chyba jest ok, prawda??? odezwij sie, buziaki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Anja żyje i jak na razie mam się dobrze :D

Odnośnie leków, to wszystkie ok, rozumiem, ale żel to nie mam pojecia......estrogen hamuje owulację....więc nie wiem po cóż ci on......wiesz co.........najchetniej bym ci powiedziala "nie bierz go" ale lekarzem nie jestem......

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

Ptysioczku fajnie słyszec że dobrze sie czujesz":) Chyba jeszcze zadzwonie w poniedziałek do gina i pogadam o tym żelu, mam stosować po owulacji, wyczytałam w necie że dziewczyny go stosują na biust żeby sie powiekszył:( no tego akurat bym nie chciała jeśli powodem ma być żel....

[/b]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

a ja mam pytanie jak liczycie te 3 miesiace? czy jako pierwszy cykl liczycie ten od razu po poronieniu, czy od pierwszej normalnej miesiaczki?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

marti_ka no właśnie tego nie wiem :cry: lekarz mi powiedział, że w grudniu możemy się starać a to by było tak, że ten cykl po czyszczeniu się nie liczy :? Nie wiem naprawdę nie wiem. Ja bym ten cykl wliczyła bo mi gin powiedział, że @ powinna przyjść 4-6 tygodni po zabiegu to przecież tyle samo co sredni cykl prawda?

Anja369 ja słyszałam, że testy owulki najlepiej wykonywać dwa razy dziennie bo wyrzut LH jest tylko przy owulce i wkrótce po niej spada, więc można przeoczyć :? a testy wykrywają ją w 24-36 godzin przed. Ile w tym prawdy nie wiem ale mówiła mi to znajoma która się w klinice leczyła. Z duphastonem też uważaj bo wzięty przed owulką hamuje ją.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hmm no bo ja tego po stracie nie liczylam... teraz mialam @ i dla mnie to jest pierwszy cykl :roll: w testach owu na instrukcji wszystko pisze... justi ma racje nawiejsze stezenie LH jest 24/36 h przed owulka...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

no mi się też wydaje, że tego cyklu po stracie nie liczą bo skoro gin mi powiedział, że starać się możemy w grudniu to liczył to od września a poroniłam w sierpniu.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

Dzieki justi, chyba zaczne brać leki dopiero w środe, test robiłam w sobote 2 razy, ale wyszło tak samo, dzis wyszło chyba dodatnio:) ale czy to oznacza że jeśli przez najbliższe 2 tygodnie bede brała duphaston , to nie będę miała owulki w następnym cyklu??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

anja nie pomoge chyba...ale pamietam z innego forum ze dziewczyny braly duphaston dopiero po staraniach czyli od owulki... badz tez czekaly do pozytywnego testu i od tego momentu zaczynaly brac ten lek... :roll: ale byly tez przypadki ze dziewczyny braly ten lek tzn lekarz im przepisal w innym celu niz utrzymanie ciazy... :roll: poplatane to wszystko... :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Anja369 będziesz miała. Duphaston to jest hormon który jest odpowiedzialny za podtrzymanie ciałka żółtego, które podtrzymuje ciążę. Następną owulkę powinnaś miec normalnie bo do tego czasu zrobisz teścik. Lekarz powinnien Ci odstawić duphka jeśli nie będzie ciąży. Tak rozumię. Jak ja brałam duphka to po odstawieniu po 5 dniach miałam @. Powinien Ci to wszystko wytłumaczyć gin. Co Ci powiedział odnośnie tych leków?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Anja zaczniesz brac Dupka PO OWU (!) i jak przyjdzie czas spodziewanej @, lub 2 dni później-zrobisz sobie teścik i bedziesz wiedziała czy Dupka odstawić......

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

Dzieki dziewczyny justi mój lekarz jest troche małomówny, jak sama nie zadam pytania to sie nei dowiem, a jak m wypisje leki to nigedy nei wiem o co pytac dopiero jak ulotke przeczytam.... miałąm od dzis barć leki ale postanowiłam jednak od jutra, dobrze że duphaston odstawiony wczesniej nie ma wpływu na owulke, odstawie za dwa tygonie jak zrobie test... no chyba ze będa dwie kreseczki:) to wtedy biore dalej:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Anja369 a jak testy owulki wykazały coś?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

justi obserwowałam jak zmieniają sie kreseczki na teście od soboty, więc sobota - 13sty dzien cyklu - LH ujemny ( dwie kreski ale prążek testowy T slabszy więc wynik ujemy)
w niedziele taka sama sytuacja ja w sb
15sty dzień - poniedziałek kreseczki były jednakowe - więc chyba dodtani
dziś 16sty dzien - prażek T jest silniejszy od prążka C więc dodatni wynik, a ja myślałąm że dziś już po owulce:))

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Anja369 Kochana to co ty tu jeszcze robisz :?: :!: Nie trać czasu i starajcie się o Fasolkę :D Powodzenia życzę i trzymam kciuki :lol:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

:) ok justi trzymaj kciuki:)))

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

a ja tez moge 3mac ;) :ok: :ok: :ok: :okk: :okk: :okk: :okk:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Trzymam mocno :!: :lol: wszystkie trzymamy :lol:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 30866 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1440, 1441, 1442, 1443, 1444, 1445, 1446 ... 1544  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]