Dzisiaj jest śr maja 06, 2026 12:39 am

Forum ciąża

» Forum ogólne » Testujemy, kupujemy

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3729 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 187  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

http://www.byckobieta.pl/2,689,1,szkodl ... zieci.html link do artykułu o szkodliwych wozkach...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a ja w koncu zdecydowalam sie na Quinny Buzz i wozeczek mam juz w domu.od poczatku byl moim faworytem.zamowilam nowy z allegro od abbakids(w sklepie jest drozszy i bez gratisow)zestaw gondola+spacerowka+torba kosztowal 2079 zl ale dostalam mnostwo gratisow:spiworek,2 folie-1 na gondole i 1 na spacerowke,moskitiere,pompke,kocyk,pokrowiec na gondole.dokupilam tylko do tego fotelik samochodowy Maxi Cosi za 400 zl.
jestem bardzo zadowolona.gondola jest w sam raz,ma materacyk obity polarkiem.jest lekki(12kg),zwrotny i bezpieczny.to samo tyczy sie spacerowki:ma 3 pozycje rozkladania i mimi ze moze nie sprawia wrazenia duzej to jest naprawde wygodna bo gleboko wycieta.maluszek siedzi wygodnie i przytulnie.poza tym skladanie go to bajeczka a rozkladanie jest jeszcze latwiejsze(wystarczy 1 reka)jedynym minusem moze byc dla wielu mam jego cena ale jezeli sie zdecydujecie napewno nie bedziecie zalowac!ja jestem zachwycona!naprawde serdecznie polecam :D
a to wlasnie on:
Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej
myśmy wybrali hiszpański wózek Jane bo jest bardzo lekki
ale nie pamiętam typu
ma gondolę z atestem do przewożenia w aucie ( gondola ma podnoszoną część pod pleckami by dziecko potem mogło pół leżeć ) , fotelik samochodowy z kołyską ( gondola też jest kołyską ) i schowkiem :) a spacerówka jest genialna bo duża i nisko ma regulowany podnóżek nawet dla dużego dziecka. poza tym gondola, spacerówka i fotelik mają osobne daszki więc jak jeden się ubrudzi to spoko można zmienić :)
jest też torba z przewijakiem
tylko cena wysoka ( prawie 2000 ) ale z racji tego że składa się na mały i pasuje do małego badażnika to będzie nasz pierwszy i ostateczny wózek :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Mój typ to Mutsy Urban Rider :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a my po tych wszystkich poszukiwaniach zdecydowalismy sie na wózek ROAN Kortina

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Moj typ to QUINNY SPEEDI SX, :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Anu4 pisze:
A ja mam wózek Inglesina Classic i jak narazie czeka na mojego dzidziusia bardzo się z niego cieszę. Nie jest on w sumie za bardzo wygodny do jazdy samochodem ale po co mi wózek jeśli chce jeździć samochodem do tego mam fotelik tak więc ten wózeczek ma duużą gondolkę i fajną spaceróweczkę, a jak wygląda do niego już sie nie wskoczy w dresy trzeba być z klasą :lol:

Anu4, nie wiem czy juz korzystasz z twojej Inglesiny Classic, ale chcialabym cie spytac jak jestes z niego zadowolona? mnie sie on ogromnie podoba,ale model granatowy lub bialo granatowy z 2004-2006 roku. przyznaje,ze nie sa zbyt praktyczne,ale jak go widzialam w sklepie to bylam mile zaskoczona,ze nie byl tak olbrzymi jak mi sie wydawalo z katalogu oraz fajnie sie prowadzil po sklepie, jednak jezdzenie po sklepie z pustym wozkiem nie ma znaczenia dopiero na ulicy mozna sie przekonac jaki jest.... jesli mozesz to prosze napisz mi jak ci sie on sprawuje... dzieki.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej! ja na pewno kupię wózek Jane Nomad.
jest bardzo lekki i według mnie prześliczny. w sklepie oglądałam go w wersji z gondolą, wygląda tak przytulnie, że od radzu ma się ochotę wlożyć tam bobaska...

<ciach> eva

przy pierwszym dziecku miałam wózek Deltim Voyager (oczywiście nie ten model, który jest obecnie w sprzedaży), ogólnie byliśmy zadowoleni, ale.... jest potwornie ciężki...

teraz chcę tylko Jane!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Moim typem przez dłuższy czas był Deltim Focus ale ostatnio w sklepie widziałam taki oto wózeczek - co o nim sądzicie???
<ciach> eva

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja po wielu poszukiwaniach zdecydowalam sie na taki wozek
<ciach> eva
czy ktoras z Was ma jakies info na temat tego jak sprawuje sie ten wozek w uzytkowaniu??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

Jeśli chodzi o wózek

<ciach> eva

to wydaje mi się ze za tą cene jest niezły. Oglądałam ten wózek w sklepie jest całkiem całkiem. Jak dla mnie minus to to że nie można zamontować fotelika.
Na początku zastanawiałam się nad zakupem:
- wózka Graco de-luxe
<ciach> eva

ale jeśli chodzi o gondolę to dla mnie wielkie nieporozumienie (sportówka ok) możliwość zamontowania fotelika ale tylko i wyłącznie na spacerówkę, więc waga wózka nie jest najlżejsza

- wózek Chicco
<ciach> eva
małe kółka a poza tym podobno plastiki wykonane w rakotworczego materiału

Ostatecznie zdecydowałam się na zakup x-lander xa

<ciach> eva
Czy wybór był słuszny czas pokaże

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam. Widzę że już sporo wózkowych decyzji podjętych. A ja wciąż się motam. Przeglądam ogłoszenia, opinie, jeżdżę po sklepach i ... coraz mniej wiem. Dzidzia pojawi w kwietniu, więc nie musi mieć już szczelnej gondoli, poza tym zależy mi na solidności wykonania, zwrotnych kołach i niskiej wadze wózka no i cenie (do 1300). Jego rozmiary też mają znaczenie, bo póki co bagażnik niewielki (planujemy zmianę). Póki co ograniczyłam się do trzech typów które widziałam "na żywo":
Abc design , r: <ciach> eva tech_rider_gondola
zalety: solidnie wykonany, lekki, kółka średniej wielkości z dobrych materiałów, cena (rzeczywiście obniżona) wady: spacerówka wydaje mi się wąska i przy przełożonej rączce pierwsze koła nie są skrętne
<ciach> eva sinus_s_gondola
zalety: j.w+ przekładana spacerówka czyli kółka przednie są zwrotne; wada: średnio odpowiada mi wygląd i rozmiary po złożeniu
I trzeci z zupełnie innej "parafii" Mikado Ox- ford
<ciach> eva wozek_wielofunkcyjny_mikado_ox_ford
zalety j.w+ gondola osobna co pewnie wpływa na wygodę maluszka
wady: waga ok 14 kg, rozmiary po złożeniu(niby sam stelaż niewielki ale gondolę też trzeba gdześ wsadzić)
To na razie tyle. Co o nich sądzicie? Może je oglądałyście, albo użytkujecie. Będe wdzięczna za wszystkie opinie lub kolejne propozycje.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Monika - no ja zakupiłam właśnie ox-forda - ale jeszcze mały jest w brzuszku przez miesiąc, więc trudno mi powiedzieć cokolwiek o wózku.. :)
14 kg - to waga średnia... sam stelaż jest ciężki - bo 9 kg, ale dla odmiany gondolka 4,2kg jest jedną z lżejszych... nie mówię o tych niby-gondolkach czyli nosidełkach, które są pewnie lżejsze, chociaż nie wiem dokładnie... natomiast, żeby stelaż był lżejszy można ściągnąć kółka :)
Obecnie mamy seicento i jak kupowaliśmy wózek to się zmieścił, ale fakt, że jeśli zamontować tam jeszcze dzieciaka w foteliku i chcieć tam włożyć jeszcze gondolkę to będzie już problem....
na szczęście w planach mamy zakup kombika i będzie po kłopocie :)
Zaletą jest jeszcze to, że spacerówka rozkłada się zupełnie na płasko... a to bardzo ważne...
to tyle, resztę spostrzeżeń po lutym :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Obrazek

mi sie podoba ten - to chicco S3Trio

jednak mam dwa zarzuty
= gondola bardzo mała - czy teraz wszystkie sa takie? wydają mi się b. małe??

= ponoć dzieci niechętnie jeżdzą w trójkołowcach jako spacerókach - nie chcą do nich wsiadać i wysiadać (kółko "między" nogami) ma ono oczywiście zabezpieczenie, ale hmmm

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Nasz typ
<ciach> eva

:wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

zakochałam się!!

ALE CZAD!!

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej jesli chodzi o opinie to polecam wozek bebey design atlantic dokladnie ja go ogladalam jezdzilam i kupilam do mojej dzidzi super nie jest ciezki fajny elegancki pokaze zdjecie na dole tam zielony ale w rzeczywistosci jest mocniejszy wyrazisty bardziej <ciach> eva
A jesli chodzi o wozek tako chcialam go kupic na poczatku wyglada stabilnie ale ma wade dla kobiet zwlaszcza jedna jest strasznie ciezki a z tym wozkiem i dzieckiem zeby wniesc czy zniesc sama nie dala bym rady wie zamowilam sobie atlantica polecam super a fotelik do tego mozna dokupic u mnie za 140 zl ok. :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a jesli chodzi o tako to jak juz kogos nie interesuje waga to polecam ten city voyager mi np. 11
<ciach> eva

i jak rowniez na podobe sa bobo wozki tyle ze tansze julia
<ciach> eva
[url=http://lafemmebonita.com][img]
<ciach> eva

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#
Awatar użytkownika

oto nasz wozeczek...

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Karcia!!!! Zakup wózka mam jeszcze przed sobą, ale mi również bardzo się podoba BABY DESIGN ATLANTIC i prawie jesteśmy zdecydowani, żeby go kupić, mam jednak wielka obawę co do tych przednich skręcanych kół - jak one się sprawdzją,np. przy podjeżdzaniu pod krawężnik, przy jeździe na śniegu, itp.??? Bardzo proszę o odpowiedz. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Z niecierpliwością czekam na odpowiedź.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3729 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 187  Następna

Forum ciąża

» Forum ogólne » Testujemy, kupujemy

Strefa czasowa UTC [letni]