Dzisiaj jest pn kwie 27, 2026 4:29 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3601 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 181  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Hm, dziewczyny na bieżąco śledzę Wasze wypowiedzi i trochę się dziwię, że piszecie o tym że dokarmiacie maluchy bo brakuje Wam mleka, ja karmiłam moją małą przez 6 miesięcy tylko cycem, nawet herbatki nie dostawała, jadła kiedy chciała nawet co godzinę, bo to że cyc wygląda na pusty to wcale tak nie jest, jak kiedyś nawet zrobiłam eksperyment i odciągnęłam mleko z pozornie pustej piersi bo opróżnionej przez małą i wyciągnęłam 120 ml, ja nie twierdzę że zawsze tak jest ale mleko produkuje się na bieżąco i wcale nie musi stać w piersi. Sorki za wymądrzanie się ale mleko mamy jest najlepsze dla naszych pociech. Pozdrawiam!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

cath4 no tak, ale ty wyssałaś po jedzeniu jeszcze 120ml a ja jedyne 10ml...zresztą Cleo strasznie kaprysi i jest niespokojna, a jak wypije jeszcze sztuczne, to jest ok, zasypia na ok 3 godzinki i jest zadowolona. Poza tym jak ciągnie cyca, to nie słychac, aby przełykała tak jak kiedys. Teraz przełyka po 5, 6 pociągnięciu cyca...je dłużej i się denerwuje, bo raczej mało jej leci

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Marryna a to pewnie szkoda męczyć malca, ale staraj się przystawiać ją często.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Przystawiam, przystawiam :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

:brv:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ech... i ja mam to samo. Ale szczęście w tym że mleko mi powoli wraca.

Cath4 oj fajnie byłoby, gdyby człowiek mógł sobie wybierać czy mieć mleko czy nie. Ja o pobudzenie laktacji muszę zdrowo walczyć. Nie każdy ma takie szczęście jak Ty ;)
Moja Zosia nie cierpi butelki! Jak nie ma innego wyjścia to pije, ale jak tylko wyczuła że mleko zaczęło na nowo pojawiać się w cycach to mam spory problem żeby jadła z butli. Niestety z piersi jeszcze nie wystarcza :(

Marrynko jak znajdę troszkę więcej czasu to powrzucam zdjęcia ;)

Idę bo mała coś marudna...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Po raz pierwszy musiałam was dłuższą chwilę nadrabiać :P
Robię remont w tej mojej skromnej kawalerce,a mianowicie zerwałam tapety i będe malować,wiec czasu mam bardzo mało a jak już skonczę to jestem padnieta.
Ale obiecałam sobie do konca tyg skonczyć ;)
zobaczymy czy mi się uda ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Empi ja uwielbiam zmiany w mieszkaniu. Uwielbiam wybierać kolory, dobierać dodatki, malować itp, ale nie cierpię sprzątania po remoncie.
W tym tygodniu zaczynam urządzać pokoik Zosi. Dziś już kupiłam farby i kilka dodatków :lol: a do sprzątania zagonimy tatusia ;)

Ps. wkleiłam kilka fotek w galerii.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja też to uwielbiam i mialam wielki zapał....teraz już trochę stygnie bo jestem przez to styrana,tym bardziej,ze praktycznie wszystko robię sama...
Ale jak skończę przynajmniej będe miala satysfakcję :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

cash-ja karmilam 7 miesiecy i tez bywalo roznie-czasem mi sie wydawalo ze jej za malo jedzonka ale przystawialam i bylo ok :D bardzo sie ciesze ze karmilam tak dlugo i zaluje ze samo sie to jakos skonczylo,jak zaczelam wprowadzac deserki i obiadki mleczko stopniowo zaniklo bez bolu i sztucznego zasysania :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hejka!

Chciałam się wam pochwalić, ze moja Niunia wczoraj po raz pierwszy samodzielnie przewróciła się z brzuszka na plecki :im: :D

W ogóle z Cleo jest wierci dupka...odpycha się piętami i wedruje gdzie tylko może, strach ja gdziekolwiek samą pozostawić...ciągle nóżkami przebiera.

A tak se wedruje po łóżeczku,codziennie znajduję ją w innym miejscu dobrze, ze ma ochraniacz, bo czasami tak mocno się odpycha, ze główka na pewno by ja bolała....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej laseczki.)
wpadłm tylko się przywitac bo Michałek nie śpi jeszcze a zaraz chcę wyskoczyc do sklepu...
wyobrazcie sobie że mój synek już siada :shock:
nie wiem czy to normalne ze tak szybko no le lekarz poiedzial ze jak go mam na rekach i sam siada to krzydy sobie nie zrobi tylko sama jeszcze go mam nie sadzac...ah...ten jego rozwoj mnie przeraza czasami.
a ostatnio coraz bardziej mi sie slini i wklada pięści do buzi na potęgę...normalnie nie wiem co myslec...

i jeszcze się wam pochwalę że udało mi się już wróci do wagi z przed ciąży :lol: :lol: :lol:
teraz nadprogramowo chcę zrzucic jeszcze z 3 kg i bedzie super... koncu mieszcze sie w swoje wszystkie stare ciuszki praie...prawie bo biust pozostal wiekszy :lol: :lol:
no nic lece zajze jk tylko mi michaś pozwoli/
dziewczynki miłego remontu.)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hello :)

CATH ja daje mleko gdy juz mnie tak cycki bola od ssania, ze wymiekam :( ninka zasypia z moim cycem w buzi i potem jeszcze jakis czas go mymla :? gdy sie obudzi i chce znowu jesc - daje jej butle. poza tym predzej czy pozniej pojde do pracy, a nie chce zeby rozstanie z dydem przebiegalo zbyt drastycznie :wink: butelke daje jej raz na 2 dni - zeby była z nia jako tako oswojona. Co do sciagania - ja z pelnej piersi sciagam 80ml i koniec - ale koniec w sensie sciagania do laktatora, bo jak przystawie potem malą to jeszcze pije i pije :)

EMPI zycze udanej roboty i super efektow po tym remoncie.

JOASIU ja z cyckami mam tak, ze jak Ninek duzo je to i cycki zapierdzielaja z produkcja. Karmie ja przemiennie - raz lewa raz prawa piers i w nocy jak np. dostanie o 2giej prawego cyca to potem do 7mej rano /bo tak spi/ z lewym juz nie daje rady taka pyda sie robi... radze sciagac chocby troche to pewnie tez sie ruszy.

AGUS jak tak dalej pojdzie to Michas w podstawówce studia będzie kończył ;) no i gratuluje powrotu do swojej wagi. U mnie jak w pysk strzelił - wciaz te 4kg wisi :roll:

Marrynko Twoja córcia rzeczywiscie b.ruchliwa :) i juz wczesniej mialam pisac - podobna do tatusia, hehe...

A my z moja lalunią dzis przegięłysmy pałę - wstałysmy o 10.40 :shock: Standardowo spimy do 9tej, a dzis zaszalałysmy :lol: jutro jedziemy do rodzinki do Bydgoszczy - przy okazji badan Bartka w szpitalu - i troche sie martwie jak Ninka zniesie wizyty u 2 moich kuzynek - jedna ma synka 4miesiecznego, druga - tygodniowa Adę... bo kiedy ta mała kurka pośpi skoro spacer odpada :?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ufff,umalowałam całą wnękę i kawałek ściany poza nią i zeszło mi na to aż 5 litrów farby :shock: nie wiem czy te sciany chleją tą farbę czy cuś :roll: mam nadzieję,że kolejne 5 wystarczy mi już na resztę pokoju...
Maryna,Cleo jest CUDNA!!!
Moja Jula to też żywe srebro-wszystko musi dotknąć,pomacać,spróbować :lol: a jej ulubionym ostatnio zajęciem jest napierdzielanie łapkami we wszystko co popadnie ;) a jak jej dam klawiaturę do walenia to już w ogóle jest w 7 niebie :lol:
Aguśka,Jula też wcześnie zaczęła garnąć się do siadania i lekarz tez mówił,ze jeśli na kolanach i pod kontrolą to nie zabraniać,niech ćwiczy mięśnie.
Teraz już sama potrafi posiedzieć ze 2,3 minutki bez lecenia na boki :D
Pozdrawiam wszystkie nieobecne ostatnio mamuśki i mam nadzieję,że w najbliższym czasie się pojawią.
Buziiiiiiiii :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hejka

no widzę, że nikt za mną nie tęsknił. Przypominam, że istnieję. Za nami chrzciny i urlop nad morzem- Lena zniosła świetnei podróż (jechaliśmy w Polsce autostradą i potem przez Niemcy do Świnoujścia, droga rewela), niestety wyjechaliśmy dzień wcześniej bo złapałam przeziębienie a Lena jakieś kolkowe napady- znowu to samo "niedojrzałośc układu pokarmowego albo alergia pokarmowa". Lekarz powiedział mi ostatnio, że raczej srtawia na to pierwsze, bo Lena mu wygląda na zdrowe dziecię bez alergii.

moja córcia waży już 6250 g w 3 tygodnie tyje ok. 700 g. Chodzimy 2xw tygodniu na rehabilitację i Lenka super sobie radzi- widać postępy. Poza tym mamy od 3 tygodniu rewelacyjnie wieczorem- Lena uspypia ok. 19.00-20.00 i budzi się o 3.00-4.00 dopiero na jedzenie. Poza tym uwielbiam moje dziecko, jest takie pogodne i cały czas uśmiechnięte.

z oto ona na chrzcie:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

a mi jest strasznie przykro i smutno...
chyba nie umiem zajmowac sie moja dziewczynka
wczoraj pojechalam zawiesc do szpitala mocz malej na posiew i z mala został tatus a ona byla bardzo grzeczna nawet 1,5 h byla na spacerku w wozku
i w miare ładnie pila
choc wieczorkiem zaczela grymasic...
a dzis....???
koszmar....
pije mi kiepsko
od rana wypila zaledwie 170 ml
i to w ciagu 2 karmien
zreszta nie potrafi wypic tego na raz
karmie ja godzine Sad
wypije troszke placz tulenie ipicie
od kilku dni robi mi czesto male ilosci kupki ze sluzem grudkami i kolor nie jest juz zolty...
jestem zalamana
mamy przejsc z nan ha na bebilon pepti ale tego to juz wcale do ust nie chce wziac...Sad((

przepraszam ze pisze bez polskich liter ale mam mala na rekach

dziewczyny juz nie wiem co robic
najgorsze w tym wszystkim jest to ze nam malo przybiera na wadze Sad

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Izunia kochana nie smuć się. To, ze Kinga była grzeczna pod twoją nieobecnosc w towarzystwie tatusia powinno cię cieszyć. U mnie też tak często jest. Dzieci czasami potrzebują zmiany. Jak Cleo płacze na moich ramionach i wtedy mat ją wezmie, to często tak jest, ze od razu milknie i jest zadowolona. Dobrze, ze tatusiowie potrafią zająć się swoimi córeczkami. A co do jedzonka...kurcze nie wiem co ci doradzić, moja Mała nigdy nie wypiła więcej niż 100ml na raz, z reguły je ok 70ml. Zobaczysz, zrobią jej wyniki i szybciutko dojdą do tego co dolega twojej Kruszynce. A kupka jakiego jest koloru?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witaj Izunia, nie martw się Twoja mała napewno niedługo zacznie jeść, zbadają ją i wszystko się ułoży. pozdrawiam i jest z Wami całym sercem.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

a wy co matki, śpicie??

muszę nasz watek na pierwszą strone wyciągać :wink:

skręca mnie z nerwów, bo Maciek zabrał Lenę na spacer i do teściów, żebym mogła się pouczyć do obrony (mam 24.09). Oczyma wyobraźni widzę już mantrującą teściową nad śpiącym dzieckiem, bo ona nie wie, zę jak mała śpi, to potrzebuje spokoju mjak każdy śpiący człowiek.
Ona jest kobietą bez wyobraźni (ostatnio jak Lena nie chciała spać a ja byłam u fryzjera, to polecała Maćkowi podanie Lenie jej mleka bardziej gorącego "bo przecież słyszałam, że na sen jest dobnre gorące mleko" tjaaaa najlepiej jeszcze k@#$% z miodem), Mackowi czasami jeszcze też brakuje rozumu w postępowaniu z dzieckiem i cierpliwości.

kurde, zaczynam się nakręcać- już widzę jak ta moja nauka będzie wyglądała. Jak na razie przeglądam forum, piję kawę i delektuję się czekoladowym ciastem które upiekłam wczoraj wieczorem. Byle do 16.00 bo wtedy mój skarb ma już przyjechać do mamci.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ale sie rozpisalyscie :D
mama28-bedzie dobrze, zrobia badania i wszystko sie wyjasni :D :D :-{:
i tak sie zastanawiam kiedy ty w ta ciaze zaszlas jak slub 11 mieiecy a niunia ma 2? w noc poslubna? :D -to takie pytanie zebys sie usmiechnela :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3601 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 181  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]