Kurze Udka
6 udek kurzych, 2 szklanki rosołu (może być z kostki),
sól, pieprz, 1/2 szklanki sosu chińskiego (albo inny)
roztrzepane jajko, 4 łyżki mąki ziemniaczanej, tarta bułka
olej do głębokiego smażenia
Udka zalać rosołem i gotować na średnim ogniu około 20 minut.
Następnie włożyć do głębokiej miski, polać sosem i odstawić na godzinę.
Potem obsypać mąką ziemniaczaną, zanurzyć w roztrzepanym jajku i obtoczyć w tartej bułce, odstawić na 15 minut. Można jeszcze wziąć i skruszyć trochę chipsów paprykowych jeszcze raz obtoczyć w jajku a następnie w tych skruszonych chipsach. Wyjdzie udko jak w KFC

:)
Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Podawać z ryżem i sałatką z porów i jabłek. Ale smakuje też z sałatką z kiszonej kapusty