Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 11:54 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża i prawo

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Staż z UP 2008
Awatar użytkownika

Mam pytanie,niestety na innych watkach nie znalazlam odpowiedzi. Zaczelam staz 17 marca 2008 i konczy mi sie on 16 wrzesnia 2008,obecnie jestem w 13 tc. Moze zaczne od tego ze po tym okresie pracodawca powinien mnie zatrudnic na 7 miesiecy,ale wiem ze tego nie zrobi bo po co mu pracownica w ciazy, czy sa na to jakies przepisy,pani w UP powiedziala mi ze jedyne co moge to napisac zazalenie do kierownika urzedu. To ze nie bede zatrudniona wiaze sie z tym ze nie dostane macierzynskiego,ani wychowaczego,co jest bardzo wazne,gdyz zostane praktycznie bez grosza. Pani w urzedzie powiedziala rowniez ze jezeli pracodawca mnie nie zatrudni to nadal zostane w rejestrze bezrobotnych i po porodzie bedzie mi sie nalezal macierzynski. BEZPLATNY!! to jakis zart?? a co to ma na celu skoro i tak siedze w domu. W tej chwili przebywam na L4 i nie wiem czy to cos zmieni jezeli pozostane na nim nadal do 16 wrzesnia?? slyszalam opinie ze UP musi placic mi do dnia porodu jezeli pozostaje na zwolnieniu, ale pani w UP temu zaprzecza. Czy ktos mial moze taka sama sytuacje?? bARDZO PROSZE O POMOC BO JEST TO DLA MNIE BARDZO WAZNE

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Expert

Pracodawca nie ma obowiązku zatrudnić Cię po skończonym stażu. Zwolnienie lekarskie będzie płatne przez Urząd Pracy do ostatniego dnia trwania stażu. Chodzą słuchy, że gdy ktoś zacznie chorować na stażu i potem dalej choruje bez ani jednego dnia przerwy to płacą chorobowe ale kto za nie płaci i gdzie składa sie dokumenty nikt nie wie i ja sama nie wiem. Po zakończonym stażu nie należy się ani zasiłek macierzyński ani zasiłek dla bezrobotnych.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam!
Mam podobny problem tzn jestem na stażu do 23 stycznia 2009 roku i jak juz wywnioskowałam z odpowiedzi wczesniejszej nic mi się nie należy żadne dodatkowe pieniążki. Czy w takim razie do Urzędu Pracy mam zanieśc jakieś zaswiadczenie od lekarza że jestem w ciaży żeby nie szukali mi pracy?? tzn w sumie ja bym chciała zeby mi znalezli ale nie sądzę żeby znalazł sie ktoś kto zatrudni kobietę w 6 miesiącu ciązy :? a dalej co :?: po porodzie nie będę miała narazie z kim zostawic mójej córci i co wtedy wiem ze tylko 3 razy można odmówic pracy
Proszę o odpowiedz

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża i prawo

Strefa czasowa UTC [letni]