Dzisiaj jest ndz kwie 26, 2026 10:08 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3601 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 181  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Daria,trzymam kciuki żeby wszystko poszło po Twojej myśli :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Monia
nie dziękuję, żeby nie zapeszać ;)

jutro przyjedzie :roll: dzisiaj jest jeszcze w Czechach... jakąś sprawę załatwia.
ale dzwoni conajmniej raz na godzinę :lol:

no i żeby Tobie też się ładnie ułożyło ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej babeczki.

Daria Empi z całego serca życzę Wam, żebyście były szczęśliwe. Mam nadzieję że jakoś się Wam ułoży.

Daria tak jak mówiłaś, wyjazd Łukasza to była próba. Może lepiej że teraz tak się stało- później mogłoby bardziej boleć.

Aguś mam nadzieję że z bioderkami wszystko dobrze. My na drugą wizytę dopiero końcem września.

A u mnie przygotowania do ślubu i chrzcin pełną parą. Wczoraj dowieźli mi sukienkę ślubną, zamówiliśmy już nowe obrączki, wybrałam też sukienkę dla Zosieńki (żeby pasowała do mojej) część zaproszeń już doręczona ...
Chyba za dużo sobie wzięłam na głowę :?
No ale z drugiej strony ma to być wyjątkowy dzień więc warto się pomęczyć.

Dziś jadę na spotkanie z teściową :? Jeszcze nie widziała wnuczki.
Taka teraz słodka, a jak sobie pomyślę ile łez przez nią wylałam....
To taki perfidny człowiek... Zanim zaszłam w ciążę to namawiała mnie żebym podwiązała sobie jajniki żeby dzieci nie nieć, a jak dowiedziała się że będzie babcią to powiedziała "no cóż- moim zdaniem nie powinniście mieć dzieci, no ale teraz to już za późno" a teraz wchodzi nam w dupę bez mydła. Zasypuje Zosię prezentami.... ech, jakbym jej nie znała to bym ją kupiła. A mi nie pozostaje nic innego jak robić dobrą minę do złej gry.

Spadam kobitki do mojego kochanego słoneczka.
Wiecie, Zosia jest ostatnio taka radosna. uśmiecha się cały czas, mało płacze, ślicznie śpi w ciągu dnia i w nocy (dziś obudziła mnie dopiero o 4.30 na jedzonko i później standardowo o 8.00.) Jest boska :lol:

papa ;)

Ps A moja córcia kończy dziś 2 miesiące. Jak ten czas zapierdziela...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

dla Zosienki sto lat :ur: :hbd:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Joasiu,jak czytam o Twojej teściowej to jestem CO NAJMNIEJ w szoku :shock:
Co za wredne babsko..... i dwulicowe.... :evil:
A dla Zosieńki z okazji mini urodzinek dużo zdrówka,bezbolesnego ząbkowania,wystrzałowych <ale niedosłownie> zabawek i wiecznie wyspanej ;) uśmiechniętej i cierpliwej mamy :D:D:D :*:*:*:*:*:*

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

dziewczyny a moja skończyła wczoraj 2 miesiące...
jak ten czas leci szok...
z Małą raz lepiej raz gorzej
ale ostatnio nie chce jeść ani z cyca ani sztucznego
dziś byłam z nią u lekarza - na szczęście wszystko oki
przypisał nam czopki na kolki - jadę je wykupić może to pomoże w kryzysowych sytuacjach... nie wiem... zobaczymy...
jutro dopiero jade na pierwszą wizytę do mojego gina mam pietra jak mało kiedy... nie wiem sama dlaczego...
no i w końcu muszę kiedyś wpaść do mojego jab'u żeby wypisać urlop po macierzyńskim i zastanowić sie co dalej...
ale już wiem że nie mogę pozwolić sobie na komfort pozostania w domu z moją księżniczką :(:(:(:(
na samą myśl mi niedobrze ...
życie jest brutalne...

co do teściowej to sie nie wypowiadam...
bo moja to mi zrobiła taką przykrość na chrzcie Kingi że mi do dzisiaj przykro i mam ogromny żal...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej,
ja już po...

No cóż ludzie jednak się nie zmieniają. Moja teściowa rozmawiała sobie dziś z Zosią rzucając tekstami "no Zosiu, poskarż się na matkę(mała gruchała coś tam do niej a ona) no tak- można się było spodziewać", poleciało parę komentarzy na temat "złej jakości mojego mleka" :shock: ( a skąd ona do k$^%$4wy nędzy wie cokolwiek o moim mleku. No i tekst który mnie powalił "my sobie będziemy musiały często rozmawiać o twojej matce" :evil: :evil: :evil: :evil: Co za pizda!
Wiem już że zbyt często nie będziemy u niej gościć. Oczywiście chciala mi się wpierdzielić do stroju Zosi na chrzciny ( Rózowa suknia :shock: ) Jasssne :?
Ale nabuzowana wróciłam.

Ale na poprawę humoru pojechaliśmy ustalać z księdzem przebieg ceremonii, zapowiada się super :lol:

Baardzo dziękuję za życzonka dla Zosi, przekażę jak tylko się obudzi.

Iza ja też cykałam przed pierwszą wizytą u gina, ale spokojnie, wszystko będzie dobrze ;)

Empi na pocieszenie powtarzam sobie że nie z teściową się hajtnęłam ;) i na szczęście nie muszę z nią mieszkać pod jednym dachem.

Dobra spadam, bo czeka na mnie sterta prasowania.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Joasia, :evil: szkoda słów....... przecież ona też jest kobietą i też jest matką,więc powinna coś zrozumieć,być taktowniejsza....PERFIDA :evil:
Moja babcia też często zagaduje Julę tekstami w stylu "co ta matka Ci dzisiaj za krzywdę robiła?" albo "poskarż się na matkę...",ale wiem,ze żartuje i tego typu teksty mnie nie denerwują a raczej bawią jak Jula zaczyna ostro babci odpowiadać :heh:
A chrzciny.... najwięcej przeżywają rodzice ;) a dzieci,w tym moja Jula przeważnie wszystko przesypiają :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hihihi i teksty Empi są zajebiste...
sama jak mi Kinga za dużo płacze to mówie do niej a raczej pytam: KRZYWDĘ DZIECKU ZROBILI????
ale wiadomo w jakim sensie to mówię...

p.s. dodałam fotki do galerii

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Joasiu
napewno później bardziej by bolało :roll: im dłużej się z kimś jest tym bardziej się do niego przywiązujemy i później o wiele bardziej boli rozstanie...
ale jakoś trzeba dać radę ;)
ahhhh ta Twoja teściowa :roll: jak ja o niej słyszę to cieszę się niezmiernie, że nie posiadam własnej :lol:
i gratulacje dla Zosieńki z okazji skończenia Dwóch miesięcy ! :)

Iza
na wizycie wszystko będzie ok ;) zobaczysz :)
ja też się bałam, ale u mnie to było uzasadnione, bo w ciąży mi się nadżerka zrobiła :roll: i jeszcze tego świństwa nie wyleczyłam do końca :? teraz idę na kontrolę we wrześniu...

co do tekstów - moja babcia zawsze przychodzi i do Igusia gada, żeby na mamę naskarżył, żeby powiedział że mama jest brzydka itp itd... :roll:
najbardziej zaczynam się wtedy śmiać jak Iguś zaczyna sylabować 'ma-ma' :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny,mam pytanie tabsy dla karmiących to Azalia i jeszcze coś.... nie wiecie co.... bo chciałabym mieć rozeznanie przed pójściem do gina ;)
I ile ta Azalia kosztuje?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Monia
ja Ci chyba nie pomogę ;)
zanim poszłam do gina to skończyłam z cycowaniem ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dlatego poczekam na dziewczyny,które cycują ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja cycowalam ale tabletek nie bralam bo chcem nastepnego dzidziusia, choc jakos tak zawsze sie sklada ze sa to akurat nie te dni wiec ciut swiadomie odkladam te swiadome staranka-ciekawe czy ktos zrozumie to co napisalam bo ja sie pogubilam :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Empi ja biorę Cerazette, też dla karmiących ;) A kosztuje koło 35 zł.

Mój ojciec też czasem palnie tekst "naskarż Zosiu na mamę" ale kwituje to uśmiechem. A jak wczoraj na ten tekst odpowiedziałam teściowej że mamę Zosia ma dobrą to skwitowała to krótkim "Jasssne" robiąc przy tym taką minę -> :?
Ech, wątroba nie mięso, teściowa nie rodzina :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

jatoszka
ja 'chyba' zrozumiałam :lol:

Asiu
:heh: właśnie - teściowa nie rodzina :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

zgadza sie-tesciowa nie rodzina :P

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja bralam azalie ale mialam wrecz krwotoki nie plamienia, wiec natychmiast po tygodniu musialam odstawic,

koszt azalii ok 25 zl, cerazette 10 zl wiecej

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hejka!

Meldujemy się!

U nas troszkę zmian. Po pierwsze Cleo rosnie nam super, wczoraj bylismy na kontroli i okazało sie, ze waży juz 3960g i mierzy ponad 52cm. Rozwija sie prawidłowo :D Po drugie okazało się, ze raczej nie bede juz karmiła piersią. Mała się podczas ssania piersi denerwowała, spowodowane to było tym iz a piersi za duzo leci a ona ma cofki, ale takie tylko do buzki. Potem to polyka jeszcze raz i ja boli a na dodatek jest kwasne. Cleo denerwowała sie bardzo, potem byly problemy z brzuszkiem, bo po tym nerwie nie chciala dluzej jesc. za to z butelki idzie jej o niebo lepiej, takze odciągam mleczko i jej daję, Czasami niestety wychodzi ze musi dostac sztuczne, ale przynajmniej wiem, ze dobrze i duzo wiecej zje.
Wagę ma dobrą, ale jakby te problemy z nerwem sie powtarzały, to nie byłoby wesoło...

empi i darienne powodzonka w wiadomej sprawie :wink:

PeCeKa Lena wciaż ma tą wysypkę na twarzy? Bo moja Kruszynka ma pełno krostek, lekarka powiedziała, że to przez moje mleko i zawarte w nim hormony. ponoc nie jest to groźne, ale kurcze paskudnie wygląda...

Joasiu jak tam przygotowania?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej..

a ja jestem wkurwiona na męża :evil:
wczoraj pojechał sobie w delegacji z pracy na wesele /wesele w środę - dobre, nie?/ i miał byc po północy, a se przyjechał o 4tej rano... Jak zadzwoniłam o 1.30 to mi powiedział, ze kierowca będzie o 1szej!!! :evil: Ja mu na to, ze juz 1.30 - a on - "co? ja pierdole" i tyle sobie ze mnie zrobił.
Dziewczyny ja juz nie mam siły chyba :cry:
Niby Nina nie jest najgorsza, ale zaczyna mnie to wszystko wkurzac. Bartek zamienia sie na prosby kolegów z ranek na popoludniówki i tak juz w zasadzie same siedzimy 4ty tydzien z rzędu wieczorami w domu. Sama musze zapierdalac z małą na spacer bo w domu nie zaśnie /no nie raz tata mój ją weźmie/, sama ogarnąć chałupę, zdązyc zrobic sobie obiad i go zjeść :? uszykowac wyro, wykąpac małą, posprzątać potem i sobie dupe umyć.... a dzieciok juz wyje bo znowu chce do cycka :cry: Wymiękam. Nie mam juz siły :( Do tego Nina budzi sie coraz częsciej w nocy - tak jakby sie nie najadała dobrze i od kilku dni tak mi szasta cyckiem po jakis 5-10minutach jedzenia, ze nie wiem o co chodzi a ona płacze :cry: Moze cos mam pojebane z tym pokarmem? Jak sobie dusze na cycki to mleko leci wiec nie wiem co jest grane :roll: Moze zaczac podawac jej butle na noc, a brzuch - trudno, jakos bedzie musiała sobie z tym poradzic....
W ogóle zrobiła sie taka, ze jak mnie nie widzi czy słyszy to juz wyje... W łóżeczku nie wylezy sama bez mojej obecnosci w pokoju nawet 10minut :( Na spacerach często wyje bo chce na ręce... Masakra! jak tak dalej będzie to ja skocze przez okno :(
Nigdzie ruszyc sie nie moge. Wyglądam jak babol bo włosy z odrastami na pół metra, zero makijazu i łaze w dresach bo to je mam najczesciej pod ręką i nie trzeba prasowac :( :cry:
Albo mam kryzys albo sie pomyliłam z powołaniem :( :cry:

co do Azalii - ja płace 28zł ale od 3dni mam jakby normalny okres, pobolewa mnie brzuch i sama juz nie wiem czy brac to gówno :(
spadam bo marudze... nic mi sie juz nie chce :cry:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3601 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 181  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]