Dzisiaj jest pt cze 05, 2026 4:09 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1348 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 68  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

A to moje dwa bobasy teraz
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kasia rodzeństwo jest bardzo podobne do siebie :)

Ciekawe czy Milenka będzie podobna do starszego braciszka...? ;) Adi miał 3 dni temu urodzinki, więc teraz pozostaje nam juz tylko czekać na urodzinki Milenki ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wszystkiego najlepszego dla Adrianka z okazji urodzinek :bal:
Na tym zdjęciu to wygląda jak laleczka :P

Ja tez juz czekam kiedy sie zacznie :roll: , najpierw łykałam tabletki żeby mały siedział jak najdłużej :roll: , a jak teraz mógłby wyjśc to nie chce, UPARCIUCH :evil:

Jeszcze do tego wszystkiego kobieta w sklepie mnie rozwaliła, bo powiedziała, że chlopcy lubią sobie posiedziec dłużej :roll: , dobiła mnie całkowicie :evil: co ja słonica jestem żeby w ciązy chodzić 12 miesięcy :evil:

Jakby tego było mało to chyba z tego gorąca :roll: suwaczek mi się popsuł źle wskazuje tygodnie ma być 38 tygodni a nie 39 :evil: :evil:

Obrazek

Filip i Marcela

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dzieki sarna za zyczenia dla Adiego ;) Z tym siedzeniem w brzuszku dłużej chłopców, to nie koniecznie ;) Adi 3 tygodnie przed terminem sie urodził ;) Tak zazwyczaj jest, ze najpierw bierze sie tabletki na podtrzymanie, a potem chodzi się do terminu w ciąży ;)
Dziewczyny... Czy w Dąbrowie zakładaja szwy samorozpuszczalne, czy potem trzeba je iść ściągnąć? :shock:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Sarna nic sie nie przejmuj! synek bedzie wiedzial, kiedy ma wyjsc :wink: a nie sluchaj glupot gadanych przez ludzi! mnie tez tak gadali a Michasiek "spoznil" sie tylko jeden dzien 8) Moj brat urodzil sie dwa tygodnie przed terminem, maz tak samo :) wiec to wcale nie jest regula :lol: a ludzie zawsze beda gadac glupoty :evil:
Wiem, ze jest ci ciezko w taka pogode, ale z wlasnego doswiadczenia wiem, ze te "przyspieszacze" porodu nie maja wiele wspolnego z prawda :x Trzymaj sie jakos! juz niedlugo bedziesz tulila swojego syneczka :)

Iwona zakladaja szwy samorozpuszczalne 8) ale ja po tygodniu gnalam do mojego gina w sobote, bo mi cialo od nich popekalo i musial mi je wyciagac :evil: ale ja jestem "dziwoląg" jak to mowi moj maz i tak mi sie szybko zagoilo z zewnatrz... :roll:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Megi to mnie uspokoiłas... na watku w sierpniówkach dziewczyny piszą, że zakładaja im szwy, które trzeba ściągać :shock: Ja bym chyba tego nie przezyła... ;) Pędem przyleciałam do was zapytać, bo jeszcze gotowa byłabym zmienić szpital, w którym mam zamiar rodzić ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

iwona81 pisze:
Megi to mnie uspokoiłas... na watku w sierpniówkach dziewczyny piszą, że zakładaja im szwy, które trzeba ściągać :shock: Ja bym chyba tego nie przezyła... ;) Pędem przyleciałam do was zapytać, bo jeszcze gotowa byłabym zmienić szpital, w którym mam zamiar rodzić ;)

Iwona nie jest jeszcze az tak zle u nas w dg :wink:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kasiucha Hubercik i Nadusia faktycznie bardzo do siebie podobni :) Masz śliczne dzieciaczki :)

My się przypomnimy :)
Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Catalina ale ten Twoj Macius jest juz duzy :shock: i jak fajnie siedzi :) dzielny z niego chlopaczek :wink:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Megi dzieki, ale siedzieć jeszcze sam nie umie. Tylko na chwilę się utrzymuje, a potem się wywraca, bo stópki go ciekawią :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześc

Iwonka81 ja też nic nie słyszałam o wyciąganiu szwów, ja przecież pierwszą córkę rodziłam 14 lat temu :wink: i juz wtedy miałam rozpuszczalne szwy tzn. nikt mi nie powiedział, że mam isć na wyciągnięcie szwów :shock: . Zresztą przychodziła wtedy do mnie do domu znajoma położna i ona równiez nie pytała :roll:

Megi pociszyłaś mnie troszeczkę :cry: ale ja tak naprawdę spodziewałam się, że urodzę nawet przed terminem tak jak przy pierwszej ciąży- a tu lipa - wtedy poszlo tak jakoś szybko, odeszły mi wody, do szpitala, kroplówka i w zasadzie cały poród to chyba 2 godziny wszystkiego :wink:
A teraz chodze i sama nie wiem jak się zacznie wsłuchuję się tylko czy to juz, czy jeszcze falstart :x

Catalina Maciuś śliczny, duży chłopczyk z niego

Obrazek

Filip i Marcela

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny trzymam kciuki za dwupaczki :D

Oto moja mała Meggi :)

Obrazek

Obrazek

Buziaki dla Was :*

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

netki swietna ta twoja Mala ale wolalabym zobaczyc ja na zywo:) Moze w koncu ciotka znajdziesz czas i sie spotkamy!!!

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Z czasem nie byłoby tak źle ale póki co leczę uszy,bo mam zapalenie i jestem na antybiotyku :cry: Odezwę sie jak już będzie ok.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

No to czekamy na odzew. Tylko ja 12.08 ide do szpitala z maluchem mam nadzieje ze wypuszacza nas po 3 dnaich i ze nic nie wykryja nowego!!! Trzymajcie kciuki:)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam dziewczyny jestem nową przyszłą mamusią i obecnie mieszkam w Dąbrowie, bardzo cieszę się że jest takie forum bo jestem szcześliwa i zarazem przerażona całą tą sytuacją. Mam nadzieję że ktoś odpowie na moje pytania bo widze że nie raz byłyscie pomocne.
Chcialabym poznac wasze opinie na temat lekarzy ginekologów? wybrac lekarza prywatnego czy na fundusz?? może polecicie mi jakiegoś konkretnego z Dąbrowy lub Sosnowca :?: z góry dziękuję za pomoc :!:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kacha ja nie znam tutaj lekarzy. Chodziłam do przychodni do doktora Rokickiego, ale osobiscie ci go nie polecam. Przyjmuje co najwyżej 4 razy w tygodniu...
Dziewczyny śliczne te wasze maluszki :)
Powiedzcie mi jeszcze, czy trzeba mieć w czasie porodu jakies ostatnie badania ze sobą? Czy wystarcza te wpisane w karte ciąży wyniki... ?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kasiucha26 trzymam kciuki za Hubercika :okk: Na pewno bedzie wszystko ok,musi być,nie ma innej opcji :)

KACHA1984 witaj na naszym wątku.Chętnie pomożemy i odpowiemy na Twoje pytania :wink: Co do lekarzy ginekologów,to ja chodziłam do dr Bożeny Kasner i jestem zadowolona,bo w sumie dzięki niej mam dzidzię :D Tylko ma strasznie dużo pacjentek,są do niej kolejki i to jest niewątpliwie minus,szczególnie dla ciężarnej :wink: Ale jak zwykle o każdym lekarzu są pozytywne i negatywne opinie,a człowiek musi jakiegoś wybrać :wink:

iwona81 ja miałam kartę ciąży i ostatnie wyniki badań krwi i moczu oraz wynik badania na antygen HBs.

Pozdrawiam :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witaj Kacha1984! Ja nie chodziłam do lekarza z Dąbrowy tylko z Sosonowca do dr Jackiewicza. Zresztą zarówno pierwszą jak i drugą ciążę to właśnie on mi prowadził i jestem z niego zadowolona. Jeśli chodzi o szpital to nr 2 w Sosnowcu jest świetny. Ja osobiście z Dąbrowy nie jestem zadowolona bo dzieki lekarzom bym stracila drugie dziecko. Chociaz duzo osob jest zadowolonych z dabrowy. Osobiscie polecam jednak nr 2 w Sosonowcu.
Jak chcesz to do gina moge Ci przeslac namiary na pw.
iwona81 w Dąbrowie potrzebują ostatnie badania krwi i moczu oraz kartę ciąży.
Pozdrawiam

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

dzięki dziewczyny za info już chyba znalazlam lekarza dr Gałązka z Sosnowca i chyba też będę w 2 rodzic, ale mam jeszcze dużo czasu żeby to przemyślec. A bo raczej będę chodzic prywatnie wiec chyba za wszystkie badania będę musiec płacic osobno nie?? pozdrawiam i życzę miłej niedzieli :)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1348 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 68  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]