Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 8:15 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 30866 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1435, 1436, 1437, 1438, 1439, 1440, 1441 ... 1544  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: poronienie

Witam cię Magdulko .
czytając twoja historie to tak jak by ktoś opisał moja bo ja dokładnie przeżyłam to samo co ty wiem co czujesz.Sam wiele razy zastanawiam sie nad tym DLACZEGO!!! :( Strasznie mnie boli to ze tak matka która pali i pije ,urodzi zdrowe dziecko i je oda jaka to jest sprawiedliwość.a pary które chcą nie mogą .Magdulko trzymaj sie cieplutko ,wiem co czujesz :(

Offline Wyświetl profil  

Witam. zwracam się z pytaniem czy objawy jakie u mnie wystąpiły mogą oznaczać poronienie.
ostatni okres miałam 5 czerca a o ciąży dowiedziałam się już pierwszego dnia spodziewanej miesiączki.
potem była wizyta u lekarza i niby wszytstko było w porządku. w koncu 6 tyg dostałam krwawienia ale bezbolesnego i udałam się na USG. lekarz powiedział, że na podstawie pęcherzyka ciąża wygląda nie na 6 a na 5 dzień i że krwawienia mogą być objawem nadchodzącego poronienia. Kazał zgłosić się za 10-12 dni bo wielkość płodu mogła świadczyć o opóźnionej owulacji ale nie kazał się przywiązywać do myśli o dziecku...cały czas plamiłam...wczoraj czyli 7 dni od tej wizyty dostałam ogromnego bólu brzucha i silnego krwotoku...dwukrotnie wyleciały ze mnie skrzepy wielkości pudełka zapełek...bardzo się boję, że to było poronienie.
niestety na wizytę u lekarza mogę się zgłosić dopiero w piątek...a w miejscu gdzie przebywam nie ma żadnego lekarza, który mógły wykonać USG.
dzisiaj krwawienie ustało i są jedynie niewielkie plamienia. odchodzę od zmysłów zastanawiając się czy to było poronienie.
proszę odpowiedzcie na moje wątpliwości

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

sonko16 w takich przypadkach nie idzie sie do gina tylko jedzie na oddział......

Z tego co piesz to było poronienie....zgłoś sie jak najszybciej do szpitala.....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja ci już napisałam na priw.... mnie też to wygląda na poronienie.... bo bardzo podobnie wygladało to u mnie... na priw napisałaś jak to co wypadło wygladalo... wolalabym, żeby twoj maluszek został z tobą... :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

..ja poronilam 2 razy,bardzo pragnelam malenstwa..pierwszy raz poronilam poczatek 4 mc.listopad..2007..to bylo okropne co przezyla..ten krwotok..oj..a bylo to tak:zaczlam plamic poszlam do mojego gim przepisal mi tabletki na podtrzymanie..nic nie pomoglo zaczlam plamic mocniej poszlam znow do gin i kazal mi jechac z rana do szpitala ale nie zdazylam bo wywiozla mnie karetka o 2w nocy do szpitala.najpierw krwawilam w ten dzie jak miesiaczka a potem jak buchlo ze mnie to ja 2 godz siedzialam na wc bo tak sie ze mnie lalo.a te skrzepy to bylo straszne(rzeznia)jak wstalam z wc to sie przewrocilam,wtedy moj wystraszony narzeczony zadzwonil po pogotowie przyjechali za jakies 20min a ja wzijalam sie z bolu..jak dojechalam do szpitala to juz we mnie nic nie bylo..robili zabieg po 2 mc znow bylam w ciazy i poronilam w 6 tyg widzialam serduszko jak bije w szpitalu gadali ze wszystko jest ok lerzalam 5 dni a jak mnie wypisywali wzieli mnie na usg i mi powiedzieli ze znow poronilam ale ja nawet nie wiem kiedy,,krwawienie bylo minimalne..oj dziewczyny ciezko mi choc mam 22 lat ale pragne byc w ciazy.teraz mija 3 mc od poronienie i znow zyje nadzieja ze bede w ciazy..wszystkie was pozdrawiam i trzymajcie sie..jest tez fajne forum na forum.gazeta.pl tam sa tez dzieczyny ktore podtrzymuja na duchu.. :( :( :( :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

sonaola przykro mi bardzo... tule mocno... i sciskam kciuki, żeby następny maluszek już został z wami...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ptysio jak mogla bym o Tobie kochana zapomniec :)
Anja369 i jak mialaś to badanie?Bo jestem ciekawa jak sie po nim czujesz.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Martinka jak sie czujesz :?: :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ptysiu w miare dobrze tylko mam ostatnio jakiegoś doła mam juz dość powoli tych lekarzy szpitali badan leków tego zaczyna sie namnażać a w ciąze i tak nie moge zajsc.
Chyba musze sie czyms zająć bo za duzo ostatnio mysle.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Martinko wierzę ci, ze jestes już umeczona........ale może w tym cyklu sie udało :?:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

moze.......ale ja juz przestaje wierzyc.Mysle zeby zrobic sobie przerwe od lekarza leków sama juz nie wiem co robic.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Napisz co teraz bierzesz.......

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Bromergon,luteine,glukophage,clostyrbegyt. Bromergon na prolaktyne juz 6 msc go biore luteina to od 19 dc,glukop. niby na rośniecie pęcherzyków choc sama nie wiem na co ten lek.A clo juz 5 cykl bedzie potrójna dawka.
Teraz robiłam badania mam miec to hsc mocz mi wyszedł zły morfologia ok czekam jeszcze na wynik biocenozy pochwy no i zobaczymy co dalej.
A nawet sobie ne wyobrazasz kochana jak ja tyje po tych hormonach.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wyobrażam sobie bo moja siostra sie leczyła tak jak ty własnie :roll: Boże ona teraz nie wygląda, ale.............................w sierpniu rodzi córunię!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Martinka ja bardzo mocno wierzę......nie wiem co ci więcej moge napisać, jest mi przykro.......ale tak nie może byc cały czas.......kiedys bedziesz szczęśliwą mamą....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ptysiu dziękuje Ci bardzo ja tez wierze cały czas choć czasem mam chwile załamania to wiem ze kiedys musze sie doczekac.
Kurcze ty to mnie zawsze na duchu podniesiesz:* :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Martinko ja ci mówie jak było...moja siostra 1,5 roku na lekach była.....cały czas jadła i jadła te tabsy......aż w koncu sie poddała....wyjechała i w pierwszym cyklu zafasolkowała :D i ty tez sie doczekasz.......na pewno.........potzreba tylko cierpliwości, bo czas niby pedzi szybko, ale w oczekiwaniu na dzidzie dłuży sie niemiłosiernie....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wiesz ja wczesniej tez 1,5 roku czekałam ale bez zadnego leczenia i leków i sie udało dlatego sie zastanawiam czy nie rzucic tego wszystkiego i niech sie dzieje co chce.Tylko obawiam sie tego ze moge jeszcze długo czekac a ja sie nie powiedzie to pewnie znowu musiała bym isc do gina a w tym wszystkim liczy sie czas.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Na razie niech będzie tak jak jest.......bierz leki i czekaj.........cierpliwość popłaca.....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

niestety ja musze sie dolaczyc do tej smutnej listy...czuje sie jak w jakims filmie...jakbym byla pod wplywem jakichs srodkow ogladala wszystko z boku ale jakby mnie to nie dotyczylo:(((

Olenka 30+5tc, 1800 gram,43cm.
20.02.2014 9300 gram:)zaliczylismy pieknie testy rozwojowe w Dreznie!wszystko super!lobuz maly!:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

Martinka miałam dzis HSG, więc tak, jak podali mi kontrast po raz pierszy to prawie nic nie czułam, tak jakby mnie normalnie badał lekarz na usg, niestety Pani pielegniarka cos przesuneła i rentgen dobrze nie wyszedł, wiec podali mi drugi raz i wtedy poczułam ból jak przy @ ale tylko przez chwile, poza tym wynik ok i generalnie wiecej strachy niż bólu, bardziej teraz mnie boli już po wszytkim, i troche krawiłam, leki przciwbólowe tez mi przepisał ale na razie wytrzymam bez nich, jeszcze tylko zaznacze ze to badanie robił mi mój gin i zapłaciłam 500 zł, podobno w szpitalach robią to bolesnie, on mi tłumaczył jak ale juz nawet nie słuchałam. Ja jeszcze mam cytomegalie zrobić przed nastepną @, jesli bedzie ok to za miesiąc możemy działać, ale ja na razie wciąż tęsknie za moim maleństwem które mnie zostawiło :( Martinka czy przyszła @?? mam nadzieje ze nie...

Minie przykro mi bardzo:( jestes tuż po, wszytkie wiemy co czujesz:( jestesmy z tobą...

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 30866 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1435, 1436, 1437, 1438, 1439, 1440, 1441 ... 1544  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]