Dzisiaj jest pn sie 31, 2026 4:33 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Małopolskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Hej dziewczyny :)
Z tego co wiem to nosicielami toxoplazmozy są koty, a zarazić się można na różny sposób (np przez zjedzenie nieumytych owoców), ale faktycznie nie każda ciężarna musi robić to badanie. Annaone wygląda na to, że nasze córeczki będą miały tak samo na imię, bo my też spodziewamy się Zuzi :) i to w podobnych terminach :)

Na razie nadal zamierzam rodzić w Ujastku, co prawda nie znam osobiście żadnej kobietki która tam rodziła, ale jedna z Was ma rację - to co jednaj z nas się podoba innej przeszkadza, więc babeczkom w ciąży się po prostu nie dogodzi :):)

A co do wózków to ja wybrałam jednak Quinny speedi sx (3 w 1), gondolka nie jest za duża, ale myślę, że na te 4-5 m-cy wystarczy a potem to i tak spacerówka :) W każdym razie ze wszystkich wózków które oglądałam ten najbardziej mi się spodobał a jaki będzie w użytkowaniu to sie okaże za ok 3 miesiące :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

Agg gdzie chodziłaś do szkoły?

czemu dziewczyny nic nie chcecie o sobie napisać? :lol:

ja jestem z II LO ;) tzn byłam ... ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

no i chyba temat się nie rozkręci :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Może się rozkręci ;)
Ja skończyłam I LO :) rocznik 83 :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

Agg@ pisze:
Może się rozkręci ;)

no fajnie by było :)

a jak się czujecie dziewczyny w ciąży? :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ogólnie nie narzekam... od początku było ok, żadnych wymiotów, bardzo niewielkie mdłości a teraz tez nic mi sie nie dzieje :):)

Coś mało tu ciężarnych kobietek z Olkusza.. a co wyjdę na miasto to widzę co najmniej 2-3 babeczki z brzuszkiem :):)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

no nie wszystkie wpadły na pomysł żeby siedzieć na forum :lol:

Agg dodaj sobie suwaczek ciążowy ;) kliknij w mój suwak, stwórz sobei własny, a potem przekopiuj pierwszego linka i wklej go w swój podpis (w profilu) ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Z tym suwaczkiem to dobry pomysł, wklejam swój, tylko nie wiem czy będzie go widac :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

no i suwaczek jest Obrazek
to teraz tylko rozkręcać się w pisaniu :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja też jestes z II LO, teraz mieszkam sobie na skalskiej u rodziców bo mąz mój za granicą, a potem to sie okaże gdzie nas powieje.
Mika powiedz mi jak sie wkleja zdjęci, bo ym sobie Alke umieściła :?: :!:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

Aga a ile jeszcze twój chłop tam posiedzi? chyba ci tęskno bardzo za nim nie? ja bym tyle nie wytrzymała bez chłopa.. :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

Aga widziałam cię dziś na mieście ;) zatrzymałam ci się na pasach żebyś przeszła ale miałaś to w d** i poszłaś dalej :lol: a ja cie chciałam grzecznie przepuścić ;) na skalskiej cie widziałam... tam na dole... szłaś z mamą

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Heheh to chyba tak bywa, że ciężarówki nie rozglądają się dookoła :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

akurat Aga już jest mamuśką :)

dziewczyny co tak nie chcecie nic pisać?

czyżby wątek nie miał zamiaru się rozkręcić?
gdzie założycielka? poszła już sobie? :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja myślę, że to nie jest tak.. bo bez sensu tak pisać jakieś głupoty.. na pewno dziewczyny będą pisały jak będą chciały czegoś konkretnego sie dowiedzieć a nie tak po prosty pisać, żeby posty nabijać :):)

Ja np znalazłam to forum przypadkowo i korzystając z okazjo chciałam zapytać czy któraś z Was dziewczyny chodziła na zajęcia do tutejszej szkoły rodzenia? Jeśli tak to chciałam zapytać czy warto :) my co prawda dopiero zaczniemy kurs ale już jestem ciekawa :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Monia 8 sierpnia wraca, także odliczam juz dni....z niecierpiwościa :!:

Moje zdanie na temet szkół rodzenia jest nastepujace- osobiście nie chodziłam , i wydaje mi sie że za duzo by mi to nie dało, ponieważ najlepsza szkola rodzenia jest jak sie rodzi. Wiem że to głupio brzmi, ale przy tym bólu sie nic nie mysli, a już na pewno nie o tym co cie uczono, wiem po sobie ja np nie byłam w stanie przypomniec sobie jaka szkołe mój mąż ukończył i jaki ma zawód... a tak pozatym moja sasiadka prowadzi te szkołe wiec moge sie jej conieco dopytać...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

ja też nie chodziłam do szkoły rodzenia :) przewijania itd razem wspólnie z mężem trenowaliśmy sobie w domu na lalce razem z książką :lol: a i tak potem w szpitalu pielęgniarki wszystkiego uczą :)
a jeśli chodzi o sam poród to to jest fizjologiczna i naturalna sprawa organizmu i on sam wie co robić ;)

hmmm czyli tylko ja sobie chce tu klepać tak o wszystkim i niczym? :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Aga to jak możesz to podpytaj tę sąsiadkę ;):) bo ja się intensywnie zastanawiam :):) Nawet nie chodzi mi o sam poród tylko właśnie kąpanie i przewijanie malucha, ćwiczenia w ciąży (bo ja jestem maniaczką ćwiczeń tylko nie chcę zaszkodzić naszej kruszynce :roll: ) i takie tam pierdoły :):)

A co do plotkowania na forum to ja chętnie się czegoś dowiem i jak będę miała coś do powiedzenia to napiszę :) tylko czasu mało, żeby tu jakoś częściej zaglądać ...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A ja z okolic, więc się wtrącę :D . Dobra szkoła rodzenia to fantastyczna sprawa. Tam wcale nie uczą jak rodzić, a jedynie dają wskazówki. Dzięki temu, że chodziliśmy na szkolę rodzenia wiedzialam jak oddychać, by nie tracić sil i miałam silę przetrwać długi i ciężki poród. Ponieważ dużo mówiono nam o laktacji nikomu nie dałabym sobie wmówić, że nie mam pokarmu, czy że jest za chudy, czy jeszcze inny i kiedy pojawiały się kłopoty z karmieniem wiedzialam co robić, albo gdzie szukać pomocy. Dzięki temu karmię już 7,5 miesiąca i na razie nie zamierzam kończyć. No i czasem facetów trudno namówić na czytanie "mądrych książek", a jeśli chce się rodzić z partnerem, to dobrze by wiedział o przebiegu porodu. Ale się napisałam :D . My chodziliśmy do szkoły rodzenia Koala w Krakowie. Tam można umówić się na kursy indywidualne w dogodnych godzinach. Bardzo to było dla nas fajne przeżycie. Pozdrawiam serdecznie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ag@@ - Oki to dopytam, tylko muszę ja spotkać albo żęjść 3 piętra niżej... :)
..... co do laktacji i karmienia, treszeczke nie prawda czego nas ucza, a mianowicie że jak sie chce to sie dziecko wykarmi i wystarczy nastawienie psychiczne, raczej bym powiedziala gów.. prawda ...Ja moja Ale karmiłam 2 miesiące , i poprostu pokarm mi padł :!: I nie dlatego, że nie chcialo mi sie jej juz karmić albo mi w mózg pstrączki sie poprzestawiały, bo prawda jest taka że własnemu dziecku serce by sie wyciągło na dłoni nie mowiąc o pomarmie i karmieniu, jedni maja pokarmu duzo inni mniej albo wcale...
... i głupota jest dla mnie karmienie dziceka na zawołanie, może na początku tak, zaraz po narodzeniu ale z czasem radze uczyć dzieci jeść o stałych porach tak od 2 mieisecy, dzieci sie na prawde wszystkiego uczą bardzo szybko :!: :) aha i z tego co wiem to moda jest na wprowadzanie nowych posiłków od 6 miesica(u dzieci karmionych piersia), myśle że spokojnie można wprowadzać od 4 tak jak na mleku sztucznym, dzieci wtedy chetniej jedza i maja wiekszy apetyt na przyszłość, tak mi sie przynajmniej wydaje... :] ależ sie rozpisałam, spokojnej nocki :D

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Małopolskie

Strefa czasowa UTC [letni]