Dzisiaj jest ndz kwie 26, 2026 7:33 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3601 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 181  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

no no forum ruszyło :D i tak powinno być :D cieszę się kochane że znajdujecie czas żeby popisać :D
ja też tylko na chwilkę bo Michałek nie śpi-moja siostra go zagaduje żeby się zmęczył.
jutro wracam do Giżycka.jestem wypoczęta nareszcie chociaż nocki bez zmian -dalej rozmawiam z moim szkrabem od 4 do 5 rano.ale samo to że nie muszę się nim zajmować w dzień jak chcę odetchnąć dodało mi sił :D
teraz ja jestem zrelaksowana i miś Misiałek szczęśliwy :D
a jeszcze w czwartek może Emil wróci z Warszawy więc już zupełnie jestem Happy :D co prawda tylko na kilka dni ale leprze to niż nic :D
Paulinko no witaj w klubie zabezpieczających się-my 2 tygodnie temu też się na szczęście zabezpieczyliśmy chociaż nawet nie wiedziałam że już znów jestem płodna-za to teraz okres więc już wiem :roll:
mi Michałek zjada już nawet 150 ml na raz :D taki głodomorek :D
hehe przyzwyczajaj się że będzie miała Lenka coraz dłuższe okresy czuwania :D teraz w zasadzie możesz być pewna że jak długo śpi to rośnie.mi synek przesypia prawie 19 godzin co 2 tygodnie i wtedy pojawia się kolejny kg i cm :lol:
daria czekam na zdjęcia.)kurczę czas faktycznie zapiernicza jak głupi :D mówisz już pół roku?a pamiętam jak rodziłaś :lol:
a z Łukaszem pomyśl tak-jak nie przetrwacie tzn że to nie było to.ja z Emilem jestem 5 lat a już po miesiącu znajomości wiedziałam,że mogłabym za niego oddać życie i zdania nie zmieniłam :wink:
Joasiu no to pochwal się zakupami-uwielbiam patrzeć na takie cudeńka :D ja też niedługo wybieram się na zakupy dla Michałka bo z połowy ubranek już wyrósł :P
a jeśli chodzi o męża to czego tu oczekiwać-to tylko facet :wink:
mój Emil mimo,że rzadko widuje małego to za każdym razem jak Michaś płacze dłużej niż 2 minuty oddaje go dla mnie a jak się uspokoi to zabiera :D
jatoszka cieszę się że już jest lepiej :D
iza jak tam brzuszek Kingi?
Edytko co u ciebie?jak Ninka?
empi cieszę sie że kropelki działają :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Aguś
no właśnie - ja też pamiętam jak bym dopiero wczoraj rodziła... a to już pół roku temu :shock:

muszę później łobuzowi jakieś fotki porobić to Wam pokażę;)

hmmm właśnie przed chwilką pokłóciłam się z Łukaszem :?
ostatnio tak coraz częściej :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

joaska83-jakbym mojego m widziala jak tylko ola zaczyna marudzic to slysze magiczne-mamammmma
wlasnie przyszla mi paczka z allegro-ciuszki dla oli za cale 16 zl :D
darienne-pokasz ten komplecik :D
tusiaczek27-to szybko ci mateuszek podwoil wage :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

daria :( po prostu jest wam teraz ciężko bo jesteście daleko od siebie i łatwo ponoszą was nerwy..spokojnie kochanie będzie dobrze :D
tusiaczku :lol: :lol: :lol: no to kawał chłopa z mateuszka :D nam do podwojenia wagi urodzeniowej brakuje jeszcze 1kg :D
ajć współczuję abstynencji bo mam ją na co dzień.a może byś tak męża delikatnie zachęciła?a jak nie po dobroci to siłą :lol: :lol: :lol:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kochane to czym wy karmicie to swoje maluszki ze tak przybieraja? :D
dzieci podwajaja swoja wage urodzeniowa okolo 4-5 miesiaca :shock:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mój swoja wagę podwoił jak miał jakieś 4 miechy... :) A teraz to cosik koło 9kg waży hehe

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mój michał wg siatki centylowej powinien ważyć teraz 5 kg i tyle waży.)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

jak wg siatki powinnien tyle wazyc?
przeciez na siatce patrzysz na wage i sprawdzasz na jakim centylu jest dziecko, wiec skad wiesz na jakim powinien byc?norma jest dosc szeroka od 25-75?a i miedzy 10-90 tez jest to szeroka norma i dopuszczalna :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czesc dziewuszki....

nie zaglądalam przez weekend bo miałam jazdy z Ninką :( tak sie cieszyłam, że Esputicon działa i gówno!!! jak ją chwyciło i w sobotę i wczoraj to masakra :cry: nic tylko wyć z niemocy.... Bartek grzał pieluszki, a ja nosiłam, bujałam i masowałam małą, ale Ona ma wtedy taką siłę, że omal z rąk mi nie wypadła.... A wczoraj jak mnie schwyciła w tym bólu za łańcuszek to autentycznie by mi go zerwała... I skąd te pier%^&*ne kolki?
Znajomy jedzie w środę do Niemiec i przywiezie nam te krople Sab Simplex... Może pomoga małej gazy uwolnić bo ja tak myślę, że te problemy kolkowe to własnie od tego, że Ninek nie pierdzi i wszystko jej sie tam potem w tych jelitkach kumuluje :(

Agus no i widzisz co u nas :( Polki - kolki ciąg dalszy :( jutro szczepienia i juz sie boje, ze będą cyrki bo jedziemy na 9.20 a Ninek o tej godzinie śpi... a tu badanie, targanie, wlewanie do buzi i kłucie.... ech....

peceka po kazdym jednym mleku modyfikowanym beda problemy ze sraniem, a zmiany mleka ponoc jeszcze gorzej na kupkanie wpływają... a te krople BOBOTIC maja ten sam składnik co SAB S. ale wystepuje on w mniejszym stezeniu... ale jako tako to bardzo podobne leki....

joasiu no to niezle tego mleka Ci zeszło... a sciagalas bez karmienia Zosi? bo ja jak sciagam i to zazwyczaj juz po karmieniu to jakies 60ml.... ale z pełnego cycka do zera nie próbowałam... musze to sprawdzic. A Zosie moze jeszcze meczy ta sztucznizna :roll:

dariu ale masz duzego chłopaka... jak ten czas leci - przegięcie :!:
pamietam jak opisywałas swój poród i jak fotki Igusia oglądałyśmy z taaaaaaaaką buzią :lol:

iza ja tez bede próbowała tych kropelek Sab bo Esputicon tak se działa.... dziś dałam Nince tuz przed jedzeniem po południu i jakos przeszło prawie, ze bokiem... pisze prawie bo zaczęło ją brać ale nie tak mocno i krótko... takie ataki to jestem w stanie przezyć... ale tych z ostatnich dwóch dni nikomu nie życze :cry: słyszłam jeszcze o innych dobrych kropelkach probiotycznych - BIO GAJA. Jak Sab Simplex sie nie sprawdzi to siegne po nie... Trzeba sie łapac wszystkiego...

Tusiu fajnie, ze znalazłas czasu chwilke dla nas... Co do kolek - kurde ja tam nie wierze, ze to od jakiegos żarcia - w Waszym przypadku rodzynek. U nas tez były 3 dni ciszy i uderzyło ze zdwojoną mocą :(

empi to przykre, ze tata julki tak podchodzi do ojcostwa - przedmiotowo.... ale masz racje - tylko on na tym traci....

cdn.... młoda beczy....

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jeszcze na kolki dobry jest Infacol.Jak go dawałam przed jedzeniem Juli to jak skończyła jeść szła piekna kupa ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

edytko na co jeszcze czekasz?kup jej espumisan.może pomoże przynajmniej zanim twój znajomy wróci.po co się męczyć?
jatoszka masz rację.ale są różne siatki z różnymi opcjami.u nas w książeczce jest m.in.taka z kg w poszczególnych miesiącach i wg.niej właśnie jesteśmy idealni :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

no to super :D
ale lekarz nic nie mowil ze synus tak szybko podwoil wage?
moja kolezanka to dostala opierdziel ze coreczka w 3 miesiacu podwoila i ze matka ja przekarmia :(
a na kolkinpodobno dobra grip watter czy jakos tak sie pisze :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

jatoszka chłopcy szybciej rosną i przybierają na wadze niż dziewczynki :D a michałek jeszcze wagi nie podwoił.brakuje mu jeszcze kg :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

a no to ok, bedzie blisko 4 miesiaca jak podwoi wiec faktycznie idael :D
niech dalej tak ladnie rosnie :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Cześć dziewczynki.
Ja na moment bo zaraz kąpanko Mikiego:)
Jutro lecimy do lekarza na szczepienia-az się boje tego płaczu :( no i zobaczymy ile waży ten nasz wielkolud- niedługo nie zmieści mi sie do wózka :lol: a propos jakie te szczepionki drogie, :shock: :shock: :shock: masakra-dziś mąż wykupił-800 zł i to bez marży bo po znajomości, ale co tam wolę zaszczepic niż potem pluc sobie w brodę jak coś będzie nie tak.
A u nas w kratkę dzień ok -dzień płaczu,dzis spokój, Mikołaj spi juz 3 godzine :shock: co rzadko się zdarza, ale podałam mu Plantex,troszkę popierdzial i pewnie dlatego tak dobrze mu się spi :roll:
Pozdrowionka dla wszystkich.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej

My też byłyśmy dziś na szczepieniu.
Moja dzielna dziewczynka tylko troszkę zapłakała :lol:
No i oczywiście było ważenie. Zosia waży już 4660 :lol:( powinna ważyć 4000 wg tych ich tabeli.
A ja martwiłam się że młoda mało je.
Jutro mamy badanie bioderek i słuchu. Zażyczyli sobie żeby mała spała podczas badania. Ciekawe jak ja to zrobie jak moja pierdołka w dzień nie chce spać.

Ja zwijam się dziś z bólu. Tak mnie brzuch napier&^&%la że wymiękam. Kuba musiał kąpać małą, bo nie moglam wystać obok wanienki. Buuu!

Dobrej nocy.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

moja nie spi dzis od 6 i marudzi-ma chyba za duzo zabawek bo nawet 5 minut nie pobawi sie sama, za to jak np wczoraj bylismy u rodzicow to jedna pileczka bawila sie 30minut :D
a teraz wlasnie zasnela-na brzuchu :shock: wiec ide robic obiad

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ale mi Was brakuje.... i tych czasów jak pisałysmy na spokojnie :(

jatoszka ja sie modle, zeby moja Nina nie odwalała takich numerów jak Twoja mała bo bedziemy głodni chodzili :lol: a niestety na te chwile wszystko idzie w tym kierunku :( choc pewne zmiany powoli wprowadzam - np. nie pozwalam tesciowej bujać jej na ręcach do spania :wink:

agus jutro juz bede miała ten Sab Simplex wiec zobaczymy czy cuda zdziała :? niestety nawet wczoraj po szczepieniach ja złapało... tym czasem daje ten Esputicon i pomimo,ze stosuje sie go 2xdziennie daje go przed samym karmieniem bo wtedy mam wrazenie, ze lepiej działa.... Nina trozke juz popierduje, ale widze, ze wiele dziewczyn chwali te herbatke PLANTEX - moze tez ja kupię?

joasiu no to Zosieńka duza dziewuszka juz :D Moja waży 4500 co oznacza, ze przez 7tyg. tylko 1kg przybrała :? ale pani doktor stwierdziła, ze spoko - miesci sie w normie i mam nie panikować, a o dokarmianiu modyfikowanym na razie nie mysleć. A brzuch od czego Coę bolał?@ nadchodzi?

empi mam infacol ale na razie nie chce małej mieszac i co chwila próbowac czego innego... ale jakby co wypróbuje. Tymczasem nastawiam sie na te niemieckie krople.

a u mnie dolina i nerwy... rodzinka mnie wku%^&a!!! wczoraj padałam z nóg. mąż prosił tesciowa aby przyszła wziąć małą na spacer czy popilnowac w domu jak on bedzie w robocie, a ja miałam sie kimnąć....tymczasem mamusia przytargała za sobą moją szwagierkę z 2letnia Zosia która tylko "do dzidzi, do dzidzi" a nikt nie pomyslał, ze dzidzia płakliwa i marudnma po szczepieniu a ja niewyspana i zmeczona.. i ch%^&j strzelił odpoczynek.... brak słów :evil:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Edyta,dlatego ja zawsze uprzedzam,że w dniu szczepienia i na drugi dzień nie ma wizyt.Jedyny wyjątek to moja babcia,z którą niunia jest bardzo zżyta ;)
A Plantex możesz na początek kupić z dwie czy trzy saszetki na spróbowanie-nie musisz od razu całego opakowania.
Ja jednak trzymam kciuki,żeby ten cudowny specyfik z Niemiec na prawdę pomógł :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hejka.
A u nas wczoraj na szczepieniu ryk....w niebogłosy...tak mi go było szkoda, a tatus mało nie pobił pielęgniarki :? nie dość ze ruszała się jak mucha w smole to jeszcze tak podała małemu szczepionkę na rotawirusa że część jej wypluł :x sama zrobiłabym to lepiej,ależ byłam wściekła no ale co...aaaaa no i najlepsze zanim pojechaliśmy do przychodni podalam małemu czopek Vibrucol czy jak on tam, żeby był spokojny, taaaa zanim pojechalismy, zanim przyjechał lekarz- a że się spóźnił to i lek przestał działac, mały sie obudził i po ptakach :x
A Mikolaj waży już 5800 i ma 64 cm :roll: duuuuuuży facet jak na 6 tygodniowego bobaska :o
Edyta no to Cię teściowa urządziła, tak to już z nimi jest, a wystarczyło pomysleć i nie zabierac ze sobą małego ogona :) nie?no ale...
Joasiu a co z Twoim brzuszkiem???jak się czujesz?
Dobra biore się z sniadanko póki mały spi.
Pozdrowionka i całuski.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3601 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 181  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]