Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 10:15 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 161 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Następna

Czy miałyście jakieś kłopoty po łyżeczkowaniu?
nie 66%  66%  [ 54 ]
tak 34%  34%  [ 28 ]
Liczba głosów : 82
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

ivoneczka i bardzo dobrze, myśl pozytywnie to podstawa, po co wywoływać wilka z lasu:) Wierzę, że potrafisz się uśmiechać i być szczęśliwa każda z nas to potrafi, tylko trzeba pogodzić się z tym co nas spotkało

Nadia Aniołek 22.t.c. 15.07.2007

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witajcie kobietki :D
ivoneczka ja też miałam zabieg 16go października i krwawiłam 3-4 dni a plamiłam jakieś 14 a od wczoraj zaczyna mi się 1@ więc chyba wszystko w porządku!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

gonia_krak to dobrze, że zaczeła ci się@ bo to znaczy, że cykl nie rozregulował ci się bardzo

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

to normalne? 22 dzien po porodzie i 12 po łyzeczkowaniu - "odchody" zmeniaja sie nie tylko juz na plamienie taka ciemna krwia ale tez przezroczysty śluz, pobarwiony na braz itp?

powiedzcie ze tak ma byc i juz bede 'zdrowa' :cry:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

aniu to dobrze, też coś takiego miałam, to znaczy tyle, że zaczeła sie produkcja śluzu nawilżajacego która pomaga się odbudować ściankom macicy przynajmniej tak lekarz mi mówił

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam. Ja miałam robione łyżeczkowanie po porodzie w październiku 2007 roku. Do tej pory nie mam miesiączki a jest już lipiec 2008. Chodzę do lekarzy, ale kazdy (czy to ginekolog, czy endokrynolog) przepisuja mi luteinę, która i tak nie wywołuje okresu. Nie wiem co dalej robić. Z czego może wynikac taki brak miesiączki?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: chej
Awatar użytkownika

Czesc dzieczyny .Przecztalam co piszecie i mam pytanie ten zasniad uniemozliwia kontakt matki z dzieckiem czy uniemozliwia ten kontakt przez pepowine? mi lekaz w 4 tyg ciazy powiedzial ze poronie bo bempowina jest olbzymia .
Moja historia z poronieniem i lyzeczkowaniem jest taka ;zaczelam krwawic w sobote w nocy bul straszny nazeczony przedzwonil do ginekologa ten stwierdzil ze to normalne i trzeba czekac bo moze sama macica sie oczysci tak czekalam do poniedzialku ,lekasz szpitalny kazal szybko operowac w wtorek juz bylam na stole ,teraz jestem juz po zabiegu minely 3 dni a ja caly czas krwawie plamie czy to tak ma byc ile dni prawidlowo morze twac takie krwawienie?
i mam pytanie z inej beczki czy po operaci mialyscie prwoblemy z wypruznianiem?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

matka polka to dziwne bo w 4 tygodniu jeszcze nie ma pępowiny ona zaczyna się tworzyć dopiero w 6 tygodniu. Hmmmm...dziwne z tego więc wynika, że niunia była starsza niż 4 tygodnie

co do krwawienia to może się ono utrzymywać jakiś czas niekiedy nawet do 2 tygodni w tym czasie mussz się bardzo oszczędzać nie możesz dźwigac ani kąpac się w wannie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: acha
Awatar użytkownika

acha dzienki za rade ,no wlasnie tez mi sie tak wydaje ze to byl 6 tydzien a lekaz powiedzial 4 morze sie pomylil ,zawziencie szukam przyczyn dlaczego moja dzicia umarla jak myslisz czy to zasniad bo nic wiencej niewiem po lyzeczkowaniu tez mi nic niepowiedzieli,zastanawiam sie nad konfliktem inmulologicznym ja mam orh+ a muj nazeczony ,,grupa 1 ,, niewiem coto za oznaczenie .

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

matka polka zaśniad niemożliwe bo on się robi przy łozysku i oznacza nieprawidłowy rozwój łożyska w wyniku nieprawidłowego zapłodnienia. Więc nie wydaje mi się ale mogę sie mylic bo lekarzem nie jestem ale jak coś to zaśniad wyjdzie przy badaniu histopatologicznym które szpital robi każdej kobiecie idx za około 3 tygodnie z wypisem na izbe przyjęć i zapytaj o wynik histopatologiczny.

a powiedz mi jaka grupę ma mąż. bo konflikt serologiczny następuję nie od grupy krwi a czy b tylko od rh jeśli ty masz dodatnki czyli Rh + a narzeczony Rh - to może to być przyczyną poronienia. Ja na twoim miejscu zrobiłabym badania na:
toxoplazmoze
cytomegalię
przeciwciała antykardiolipinowe
hormon tarczycy
progesteron

i poszła z wynikami histopatologicznymi do jakiegoś innego gina

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: acha
Awatar użytkownika

O jak dobrze mi w glowie roziasnilas kochana exper jestes ,wlasnie niewiem jaka on ma grupe krwi jak dzwonil do domu to jakies Gruzinskie oznaczenie to grupa 1 i teraz to juz ani on niewie ani ja nawet niewiem coto za grupa jak patsze na grupy krwi to 1 to A .nA Badanie po zabiegu ide 29 morze mi cos powie ten lekaz dziwne ze nic niepowiedzial zaras po zabiegu.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: chmy
Awatar użytkownika

wiesz z tym zaplodnieniem to tez bylo dziwne bo maz sie wemnie niezostawil ,albo to 1 sperma niewyczywulna byla albo co dziwne zaplodnienie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

matka polka nasienie wydziela się też z płynem który saczy się delikatnie z penisa podczas stosunku. A na kontrolę to radzę ci iść do innego lekarza jeśli masz taką możliwość.

I najlepiej będzie jeśli narzeczony zrobi sobie badanie na grupę krwi z oznaczeniem Rh to się zawsze przyda takie badanie kosztuje coś około 25zł a naprawdę warto je zrobić

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: chej
Awatar użytkownika

dzienki serdeczne masz racie tak zrobimy.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#
Awatar użytkownika

czesc dziewczyny!!!
czy moge do was dolaczyc???
rok temu zaszlam w ciaze za pierwszym podejsciem,bez najmniejszego problemu, w 9 tyg. okazalo sie ze ciaza jest martwa no i skonczylo sie to lyzeczkowaniem :( przezylam to tragicznie! zalamalam sie itd.!
po zabiegu bylo o.k! czulam sie dobrze ale po pewnym czasie zaczely mi sie uplawy! caly czas chorowalam! bylam u 6 lekarzy ,zaden nie skierowal mnie na badania,nie zrobili ani usg ani cytologii! a uplawy dalej mnie meczyly....!!!!!
wlasnie mija 10 miesiecy od zabiegu a uplawy mam dalej,nie moge ich wyleczyc :( a kazdym razem mam przepisywany inny lek i nic! teraz trafilam do lekarza ktory pierwszy raz po tym zrobil mi usg i pobral wymaz! akurat bylam przed owulacja i niby jajeczkuje normalnie! uplawy okazaly sie infekcja bakteryjna niezbyt powazna a nie zadna grzybica czy drozdzyca na ktore mnie leczono!

w ciaze probuje zajsc od kwietnia a tak intesywniej to od maja! wiem ze to krotko ale wydaje mi sie ze ten zabieg mial wplyw bo nigdy nie mialam takich problemow z uplawami!

obecnie jestem na watku " bezplodnosc i problem z zajsciem w ciaze" ale mysle ze moj problem pasuje rowniez do tego watku!!!!

pozdrawiam wszystkie dziewczyny ktore przezyly to co ja i zycze duzo sily i wiary! a moze ktoras z was ma albo miala tez taki problem?

pozdr. :wink:

Obrazek
next visit - 29.09

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

matka polka zaśniad.....hmmm.........na takim etapie ciężko.....

A co do grupy krwi to konflikt jest niemozliwy,dlatego, ze mężczyzna może miec Rh-, ale kobieta nie, bo wtedy następuje konflikt. Ważne by matka nie miała Rh-, a ty nie masz.....

Ja problemów nie miałam......krwawiłam ok 2 tygodni.....

Offline Wyświetl profil  

Witam. Ja jestem po zabiegu 3 dni temu. To był 9tc. Jest to trudne psychicznie ale dochodzą jeszcze objawy fizyczne. Coraz bardziej krwawię i boli mnie brzuch. Mąż bardzo o mnie dba a ja czuję, że coraz bardziej słabnę. Jest mi trudno tym bardziej że mam depresję i od 2 miesięcy jestem z tego powodu na zwolnieniu- powodem stresu jest mobbing w pracy od 2 lat i organizm nie wytrzymał. To też najprawdopodobniej było przyczyną utraty aniołka. Dzisiaj chyba pójdę do lekarza bo nie mam siły nawet stać. W szpitalu straciłam bardzo dużo krwi - krwawiłam 15 godzin bo nie było miejsca na bloku a musiałam m,ieć w znieczuleniu ogólnym bo choruję na tężyczkę. Teraz to chyba tego konsekwencje.
Trzymam za Was kciuki a Wy trzymajcie za mnie. Pozdrawiam Sylwia

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Sylwia współczuję Ci bardzo, każda z nas psychicznie bardzo ucierpiała a to krwawienie lepiej skonsultować. Nie powinno być krwotoczne. Ja w tym cyklu (drugi po łyżeczkowaniu) jeszcze mam plamienie, ale lekarz uprzedził, że to może wystąpić więc nie panikuję ale też zamierzam za jakieś 2-3 tygodnie iść na wizytę. Trzymaj się i dbaj o siebie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam
Jestem miesiąc po łyżeczkowaniu. W 9 tygodniu ciązy poszłam do mojego ginekologa i sie dowiedziałam że moja ciąza jest martwa serduszko nie biło prawidłowo a maludzek nie rusł. Moja ciąza była zagrożona ponieważ w 6 tygodniu trafiłam do szpitala z krwawieniem dostałam taletki. Po łyżeczkowaniu wszystko bylo dobrze krwawiłam równe 14 dni co prawda miałam bóle brzucha skurcze ale to były objawy tego że macica dochodzila do ciebie. Po 30 dniach po zabiegu dostałam okres, pech chciał że akurat miałam wizyte u ginekologa wiec nie mógł mnie zbadać ale po wynikach ze szpitala stwierdził że mam zapalenie macicy i prawdopodobnie to był skutek poronienia. Zapisał mi antybiotyk Biseptol jak go skończę to mam jeszcze brac czopki Floragyn i dopiero wtedy oczywicie jak nie dostane okresu przyjsc do niego zrobi jeszcze raz posiew i zobaczymy czy sie udało. Biorę ten antybiotyk juz ponad tydzień i pojawiło sie straszne swędzenie i szczypanie pod wargami stromowymi(koło odbytu) nie moge sie dobrze podcierac przy załatwianiu sie i strasznie przeszkadza mi to w chodzeniu. Nie wiem czy mam isc z tym do lekarza czy poprostu jest to skutek uboczny brania tego antybiotyku, jeżeli wiecie pomóżcie. Z góry bardzo wam dziekuje

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czarnulka21gda
Bardzo Ci wspołczuje!!!

ja po pierwszym poronieniu mialam kłopoty:( to byl 12 tydzien ciaza obumarła 8/9 tydz. Wyszło na usg, nie bylo widac pracy serduszka. Trafilam do szpitala i tego samego dnia wyszlam do domu, dostalam antybiotyk i lezalam w domu, nagle po2 dniach dostalam goraczke i straszny bol brzucha!!! trafilam do szpitala i znowu mialam zabieg lyzeczkowania! po odebraniu badania hist okazalo sie ze zle oczyscicli w 2 badaniu rowniez bylo lozysko i jeszcze zap macicy :(

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 161 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]