Dzisiaj jest wt maja 05, 2026 11:57 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 148 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Dziś o 9.35 mija miesiąc od daty porodu. I jest mi źle.
Moje dziecko jest gdzies daleko, a nie przy mnie.
Dalej mam napady płaczu, myslałam, ze z upływem dni bedzie mi łatwiej, ale tak nie jest.
Jeszcze muszę przezyc jakos planowana date porodu czyli 15 lipca, bedzie to kolejny ciezki dzień, niby zwykła data wyznaczona przez gina, a jednak.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

yewcia niewiem co napisac :( wspolczuje Tobie i innym dziewczynom ktore stracily swoje dzieciaczki :-{: Kiedys napewno i dla Was przyjdzie ten lepszy czas i bedziecie wychowywac zdrowe malenstwa...
3maj sie Kochana :cmo:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Daj sobie czas! Masz prawo być zła, wściekła, mieć pretensje do świata, czuć żal i smutek, masz prawo rozpaczać... ale z tego co czytałam jesteś silna, dasz radę... z czasem będzie łatwiej... ale nie znaczy to, że za dwa tygodnie, czy miesiąc... I nawet jak za 4 lata zapłaczesz w dniu śmierci dziecka nic złego się nie stanie MASZ DO TEGO PRAWO w końcu los odebrał ci największy skarb..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

Yewciuuu :( A moze byś zrobiła sobie mały urlop od tego wszystkiego i pojechała do Justynki??? Musisz znaleść sobie zajęcie, zeby o tym wszystkim nie myśleć :cry:
Przytulam Cię bardzo mocno ciotka :cmo:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Yewcia to normalne, że jest ci źle, ja przez pierwszy miesiac po poronieniu ryczałam każdego dnia, nawet tera,z jak już mam zdrowe dizecko przy sobie i ejst duze i silne, to jeszcze czasem myślę, ile by miało tamto, czy też by miało niebieskie oczy, czy mozę brązowe.... To normalne, daj sobie czas. Myśle o tobie codziennie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Brak słów, tak bardzo mi przykro.
Przeżyłaś tak wiele bolesnych chwil, takie straty... :cry: :cry: :cry: :cry: tulę cię mocno i łączę w tym cierpieniu...
Tak nie doskonały jest ten świat...
Będzie ciężko i ból nie minie, nauczysz się z nim żyć, ale potrzebujesz czasu...
Ja dwa dni temu miałam pół roczną rocznicę śierci synka, i nadal zaciska w klatce i nigdy nie zrozumiem dlaczego??? Ból jest taki sam jak w tamtym dniu kiedy odszedł.
I do tej pory płaczę po cichu żeby mąż nie widział i nie cierpiał jeszcze z mojego powodu.
Wiem że nasze Aniołki są z nami i smucą się jak płaczemy, dlatego staram się nie płaka,ć chociaż czasami jest naprawdę ciężko...

To dla towjego Aniołka(*) i Twojej Mamy(*).
Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

yewcia1 już dawno przeczytałam twoją historię ale nie miałam odwagi nic napisać.......... bardzo płakałam............. nie wiem co napisać mamie której umarło dziecko.... :cry: :cry: :cry: wiem, że przeżyłaś ogromną tragedię..... ja też straciłam pierwszą ciążę ale we wczesnej fazie.. jednak bardzo to przeżyłam ..swoją historię opisałam w wątku "poroniłam" na 1 stronie.... obecnie mam wspaniałego synka.. i zobaczysz, że ty też będziesz tulić swoje dzieciątko.... wierzę w to i życzę ci tego szczęścia z całego serca..... jesteś wspaniałą kobietą i zasługujesz na to a by być mamą !!!

mira27 :cry: :cry: :cry: ogromnie mi przykro... !!!

BOŻE WIDZISZ I NIE GRZMISZ :!: :!: :!: :!:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziękuję za słowa wsparcia i pocieszenia.
08 lipca dostałam pierwszy okres, ostatni był 08.10.2007, miesiączka pojawiła się równo miesiąc po porodzie.
Byłam u gina w trakcie @ potwierdzic czy to faktycznie to.
I to to.Jest bezbolesna ale krwawie masakrycznie czy u Was tez tak było?
Zbliza sie 15 lipiec a ja dostaje jobla

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja też dostałąm @ równo po miesiącu od porodu, też nie bolało ale leciało ze mnie bardzo.
Kochana wiem co przeżywasz, jeżeli chodzi o każdy miesiąc urodzin czy śmierci synka jest to cos strasznego dla mnie a data porodu ta data kiedy powinien przyjśc mój mały chłopczyk na świat mnie dobiła, wyłam cały dzień.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

yewciu, chyba wszystkie tak mają, ze pierwszy okres jest jak po9wódź.. ja chciałam nawet do szpitala jechać, bo myślałam, ze dostałam jakiegos krwotoku. Ale ponoć to normalne przy pierwszym okresie...

Yeciu, niewiesz co się dzieje z justynką?? nie ma jej na dogo.. czy u niej też jakieś problemy???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Yewcia, ja po poronieniu krwawiłam kilka dni bardzo mocno, (w sensie po zabiegu jakiś miesiąc) ale następny okres już normalny był. A teraz po porodzie mam od dawna miesiaczki, ale skąpe bardzo (ale karmię).

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.

Yewcia, ja urodzilam Amelke 27 maja i dokladnie po 5 tyg dostalam @... tez bylam u lekarza sprawdzicic czy to @ bo mialam straszne krwotoki trzy... bylam na pogotowiu...na szczescie wszystko ok.... a ja szykuje sie wyjazd do Egiptu na wakacje zeby odpoczac i zregenerowac sily przed powrotem do pracy...
i licze dni kiedy bede mogla znow starac sie o dzidzie.... bo tylko to daje mi sens zycia...... chce byc ziemska mamą......

przytulam Cię mocno iczasem zagladam na Twój watek...
ja zaczynam sie coraz lepiej czuc.... jutro mija 7 tygodni od porodu i smierci mojej córeczki.......

nigdy jej nie zapomne....zawsze bedzie w moim sercu.........................

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

U mnie dziś dzień fatal- miałam wyjechac na wakacje ale życie kolejny raz nam poplatało i pomieszało, z planów nici.
Dzis jest termin wyznaczony przez lekarza - termin porodu.
Zyje bo musze, choc jest mi bardzo ciezko, im wiecej mija czasu tym mam wiecej obaw i nie wiem czy bede miala na tyle siły aby powołac kolejne dziecko na swiat.
Jutro wizyta u psychiatry mam nadzieje, ze cos mi pomoze.
Niby jakos zyje , robie co musze ( czyli obowiazki domowe) ale jestem jakas taka mało obecna, jakby mnie nie było.
Czuje cholerny zal i ciagle zadaje sobie pytanie DLACZEGO JA?!
Z kątów domowych cały czas straszą mnie pamiątki po małym, komoda, ciuszki , buciki, pochowane po jakis szafach, ale czasami zdarza mi się natknąc i wtedy serce mi pęka, pomimo iż moja siostra dobrze pochowała wszystkie rzeczy Norberta i tak czasami na cos trafie.
Dalej nie mogę w to uwierzyc, ze w moim brzuchu juz nikt nie mieszka

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

yewciu, kochana.... mówie Ci.. jedź do Justynki na jakiś czas.... napewno to pomoże Ci się oderwać od tego wszystkiego :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Znam to wszystko,te uczucia, to cierpienie, te pytania....dlaczego ja????
Nie umiem cię pocieszyć i tak naprawdę żadne słowa nie dadzą ci ukojenia.
Chcę ci tylko powiedzieć, że łączę się z tobą w tym bólu i trzymam kciuki abyś jak naajszybciej poczuła znowu że żyjesz, uśmiechała się jak najczęściej i żeby jeszcze raz zagościł pod twoim serduszkiem mały człowieczek który choć trochę da ci ukojenie tego bólu. Napewno dasz radę, tylko potrzebujesz czasu...nauczysz się zyć z tym bólem...

Wiesz pół roku temu, jak zmarł moj synek pewna dziewczyna tutaj z forum przesłała mi taki list"dla mamy od aniołka" i ten list choć wiem ze napisany został przez kogoś tutaj ziemskiego, dał mi siłę do tego żeby tak nie rozpaczać,pomógł mi w tych najcięższych chwilach.
Jeżeli będziesz chciała to ci o prześlę.
Pozdrawiam

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

yewcia nie wiem co napisac...lzy leca mi same, to straszne jak wiele przeszlas ale wierze ze Bóg ci to wynagrodzi zobaczysz...

Nikodem 2.06.2009, 4000g, 56 cm

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Yewciu, zaglądam tu od czasu do czasu żeby zobaczyć jak się trzymasz. Jesteś silną kobietą, nie poddawaj się! I pamiętaj, że warto żyć dla tych maleńkich istotek, którym jeszcze ofiarujesz życie :)

TABELKA WRZEŚNIÓWEK 2011

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Cześc Kochane

U mnie jak zawsze raz lepiej raz gorzej.
Miesiączka mineła , czekam do następnej.Dziś otworzyłam szafę taka mało używana, trzymam tam zbedne rzeczy i na smierc zapomniałam, ze tam są pieluchy Małego i ręczniki i co i w ryk.

Asior do justyny ciężko mi się wybrać bo mam dwa owczarki(sunia po Mamusi, a psiak przygarnięty pod marketem) Moje towarzystwo czworonożne zle znosi jazde autem, a i mąż nie ma mozliwosci urlopowych, ale justyna za miesiac pewnie wpadnie.

Dzis na poprawe humoru zakwitł moj kaktus, jak co roku , widziałam, ze zakwitnie koło urodzin Małego. Nie wiem czy wyjdzie mi wstawianie zdjęc ale może mi sie uda
[/img]http://img231.imageshack.us/img231/9503/p1010756ck7.jpg

Odliczam dni do kolejnej wizyty u ginki, aby zobaczyc "czy mieszkanko dla dziecka się remontuje"

Pomimo tych pieluch jak je zobaczyłam to niestety emocje odżyły, dzis tez miałam pozytywne chwile udało mi się wciągnąc na zad moje portki, takie wieksze ale się udało, no i już waga jest 71 kg.

ale jak dziecko mogłobybyc zdowe mogę ważyc nawet 171

Moze to egoistycznie zabrzmi ale dobrze, ze mamy to forum i gdzie sie wyzalic i wesprzec, choc to co nas spotyka, nie powinno nikogo spotkac

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

yewcia1 pisze:
Asior do justyny ciężko mi się wybrać bo mam dwa owczarki(sunia po Mamusi, a psiak przygarnięty pod marketem) Moje towarzystwo czworonożne zle znosi jazde autem, a i mąż nie ma mozliwosci urlopowych, ale justyna za miesiac pewnie wpadnie.

ojj no to rzeczywiście problem.... Ale świetnie, zę justynka przyjedzie i Cię wesprze...

yewcia1 pisze:
Dzis na poprawe humoru zakwitł moj kaktus, jak co roku , widziałam, ze zakwitnie koło urodzin Małego. Nie wiem czy wyjdzie mi wstawianie zdjęc ale może mi sie uda
Obrazek

:shock: boszzz.. jaki piękny!!!!!!! aż nie do uwierzenia...

yewcia1 pisze:
Odliczam dni do kolejnej wizyty u ginki, aby zobaczyc "czy mieszkanko dla dziecka się remontuje"

jak się ciesze, ze to piszesz!!!!!!! :cmo:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja nawet nie wiem co ci napisać jak pocieszyć jesteś wspaniałą dzielną kobietą pamiętaj o tym podziwiam cię naprawdę podziwiam :cry: to straszne co cię spotkało (*)(*)(*)dla Norberta :cry: :cry: :cry:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 148 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]