Dzisiaj jest śr maja 13, 2026 12:03 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4496 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 225  Następna
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Jestem tu pierwsza i oby ostatnia - zabieg miałam w piątek mojemu Aniłkowi serduszko przestało bić w 7 tygodniu - staram się jakoś pozbierać ale nie jest łatwo - fizycznie jest ok ale psychicznie - ogromna pustka, ból i żal.

Trudno teraz patrzeć w przyszłość - choć mam nadzieję że wszystko będzie sie dobrze goiło i nie będzie przeciwskazań żeby za parę miesięcy rozpocząć starania - ale to taki długi czas...

Kochamy Cię Aniołku - czuwaj nam nami [+]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

bardzo mi przykro ja zabieg mialam tydzien temu psychicznie jest mi bardzo ciezko bol jest ogromny ale mam nadzieje ze powoli staniemy na nogi

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

czesc dziewczyny

wiem jak Wam trudno, Gosiu my znamy sie z innego forum ale ja przechodziłam to samo rok temu. dokładnie 1 lutego miałam zabieg, moja dzidzia obumarła zanim zaczęło bic serduszko, pierwsza wizyta potwierdzenie ze jest dzidzia, druga wizyta a pęcherzyk i zarodek zamiast sie powiększyc, bo przerwa była dwutygodniowa to sie pomniejszył i niestety stało się. a w tym roku we wrzesniu swietowalibysmy roczek :( cóż na takie rzeczy wpływu nie mamy i wiem ze ciężko jest ten ból ukoic, bardzo cięzko ale bądzcie dzielne wszystko dobrze się zagoi i za trzy miesiące bedziecie mogły na nowo sie starac i wszystko bedzie dobrze.

Pozdrawiam i tule Was bardzo mocno

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witaj Ana - tak znamy się z tego pozytywnego forum - jeszcze raz Ci dziękuję za wsparcie i słowa otuchy - ja też mocno wierzę że niedługo zabije drugie serduszko pod moim jakże pełnym miłości sercem. Dzięki Wam jestem silna i będę uparcie dążyć do celu i wiem że się uda, bo musi się udać.
A nasz Aniołek czuwa nad nami i nad wszystkimi mamami - bo o to Go proszę
jeszcze raz DZIĘKUJĘ

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

gosia82 współczuję straty Aniołka :( jestem była Styczniówką2009 też niedawno straciłam fasoleczkę .

Obrazek

Aniołek (*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziękuję za słowa wsparcia - wierzę że niedługo się uda, bo musi się udać - wiem że nasze Aniołki czuwają nad nami.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Wiem co czujecie Dziewczyny. Ja przeszłam przez to dwa razy. Ale jak widzicie, udało mi się. Mam kochaniutkiego Syneczka. Tego też i Wam życzę z całego serca!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej dziewczyny ja straciłam mojego aniołka 2 tyg temu tez miałam termin na luty 2009! no cóż było bardzo ciezko nie powiem ale maz mnie bardzo wspiera i cała rodzinka:)w poniedzialek ide do gin na kontrole mam do was male pytanko czemu trzeba robic tak duzy odstep aby znowu sie starac??ja nie mialam zabiegu na szczescie a lekarka powiedziala mi ze minimum 4 miesiace?!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mi lekarz powiedział że nie trzeba długo czekać - jak wszystko sie będzie dobrze goiło i cykle powrócą to max 3 miesiące - ja już się doczekac nie mogę tak szczerze mówiąc.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja nie wiem czy na dzień dzisiejszy bym się tak spieszyła. Ja po pierwszym poronieniu czekałam zaledwie 3 miesiące. Udało się w pierwszym cyklu. Niestety to dzieciątko też nie przeżyło. Tak czasami się zastanawiam czy nie powinnam była dłużej zaczekać.

Ewa Cz. sądzę, że taki czas jest konieczny do zregenerowania organizmu. Jak wiadomo ciąża to dla matki duży wysiłek, duże obciążenie. Te minimum trzy miesiące potrzebne są do tego, żeby odpocząć, nabrać sił. Do tego macica musi wrócić do stanu sprzed ciąży. Ważnym aspektem jest też psychika kobiety. Niestety do wyleczenia tego ostatniego trzeba nieco więcej czasu :cry:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tak więc jakby nie było jest nas trochę....tylko dlaczego tak się dzieje????

Ja straciłam grosia 11 czerwca, termin miałam na 2 luty.......

To moja druga strata....chyba powoli zaczynam wątpić......

Trzymajcie się cieplutko....musimy wierzyć.....mimo chwilowych zwątpień....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

DZIEWCZYNY JA STRACIŁAM SWOJA FASOLKĘ PÓŁTORA ROKU TEMU, LEKARZ KAZAŁ ODCZEKAC TRZY MIEISIACE I ZNOW STARANKA KTÓRE TRWAŁY DOBRY PONAD ROK. POWIEDZIAL ZE ZNA OSOBY KTÓRE ZASZLY W PIERWSZYM CYKLU PO ŁYZECZKOWANIU ALE RÓŻNIE TAKA CIAZA MOZE SIE SKONCZYC, JEDNA SIE UTRZYMA A DRUGA NIE. LEPIEJ ODCZEKAC MOIM ZDANIEM TRZY MIESIACE, MY CZEKALISMY, POSTANOWIŁAM WTEDY ODWIEDZIC DENTYSTE A ZE MIALAM OPARE UBYTKÓW I JA BEZ ZNIECZU;LENIA TO RACZEJ CIEZKO ZEBY MI W GEBIE MIESZAŁ WIEC TYM BARDZIEJ UWAZALISMY NA STARNKA ABY W TYM CZASIE SIE NIE PRZYTRAFIŁY. TRZY MIESIACE SZYBKO ZLECĄ A I WY TROSZECZKE ODPOCZNIECIE I POTEM ZNÓW SIE UDA I WSZYSTKO ZAKONCZY POMYSLNIE.
ZYCZE WAM WSZYSTKIM CIERPLIWOSCI I WYTRWAŁOŚCI A PRZEDE WSZYSTKIM WIARY W LEPSZE JUTRO

POZDRAWIAM WSZYSTKIE

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#
Awatar użytkownika

witam..... :)

gosiu bardzo mi przykro z powodu straty kruszynki :(

ja tez jestem na lutoweczkach 2009 dolaczylam nie dawno wolalam odczekac ten okres kiedy tracilam poprzednie ciaze.....u mnie ciaze tez byly w odstepach 3 lub 4 miesiecznych i niestety byly tracone ....teraz odczekalismy 8 miesiecy..znow zaszlam w ciaze za pierwszym razem ...jak do tej pory wszystko jest super mam bardzo dobre wyniki badan ...dzieciatko rozwija sie dobrze...mysle ze jednak trzeba odczekac wiecej niz 3 msc bo organizm jak i psychika musza dojsc do siebie :) zycze ci powodzenia i trzymam kciuki :)

Obrazek

3 Aniolki [*][*][*]
Każdą maluczką duszą tak wiele ubyło...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja odczekałam ponad 7 miesięcy, prawie 8......i niestety ..... u mnie nic to nie dało.....teraz tez nie mam chyba zamiaru starac się po 3 miesiącach.....poczekam troszke dłużej, chociaż nie zarzekam się.....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tak macie rację - ja też zamierzam odczekać co najmniej 3 m-ce, też udam się do dentysty bo mam jeszcze jedną ósemkę do wyrwania, a nie zdążyłam tego zrobić przed ciążą. No i przede wszystkim odpocznę i zaczekam aż organizm się zregeneruje.
Jest ciężko z tą stratą ale wierzę że Aniołek czuwa nad nami i zawsze już będzie czuwał.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja tez spruboje odczekac 3-4miesiace porobie badania przeglad zabkow moze jak wszystko bedzie w normie to wtedy pomyslimy

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam wszystkie cieplutko :-{: wiem co przechodzicie
ja jestem byłą listopadową mamą 2008 to kiedy można zacząć się starać zależy od bardzo wielu czynników jak i wyciszenia psychicznego bo to bardzo ważne same bedziecie wiedziały kiedy ten moment nastąpi ja zaczęłam staranka po 3 -mc bo dopiero teraz czuję się na to gotowa

czas leczy rany ani się obejrzycie a bedziecie dzielić się szczęściem z innymi
pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tak ważna jest gotowość psychiczna - ja bardzo chcę znow się starać - choć obawy będę ogromne - ale serce się rwie bo w naszym związku przyszedł czas że do pełni naszego szczęścia brakuje nam właśnie dzieciątka - to dla niego chcemy żyć. Już nie wystarcza nas Dwoje - pragniemy nas Troje, a może i Czworo czy Pięcioro.
Właśnie przestałam plamić po zabiegu i zastanawiam się kiedy zacząć współżycie - oczywiście narazie bezpieczne - ale bardzo potrzebuję bliskości - mąż bardzo mnie wspiera i jak dotąd okazywał dużo bliskości i czułości - ale ja chcę już czegoś więcej - nie wiem czy nie lepiej poczekać do pierwszej @ i potem zacząć.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dzięki dziewczynki za odpowiedz i miłe słowa:)życze wam wszystkim aby w waszych brzuszkach pokazały sie fasolki jak najpredzej :wink: napewno sie nam uda trzeba być dobrej wiary i pozytywnie myślec:)))a macie racje te 3 miesiace szybko zleca:)pozdrawiam was cieplutko pa pa

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Gosia82 z tym wspłżyciem po poronieniu to lepiej trsozke odczekać...przynajmniej po 1 @. Mi lekarz powiedział,ze macica porzebuje czas by sie zwinąć,...

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4496 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 225  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]