Dzisiaj jest pt cze 05, 2026 2:01 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 854 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 43  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Margola- gratulacje!!!! żołtaczka sie nie martw, a moja corcia tez nie przybiera tak jak by lekarze chcieli.
Madzienka na upal to proponuje dwie warstwy, ja mialam dresik i podspodem było body i spiochy. a i tak ja przykryłam pielucha bo balam sie przeciągu.
znikam bo mala wstała! spala od piątej wiec bedzie wyspana i pewnie zaśnie ok 12. :lol: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

MARGOLA OGROMNE GRATULACJE
BUZIACZKI DLA MŁODEJ JAWORZANKI :lol: :lol:

dziewczyny
która jest chętna odkupić materac kokosowo-piankowy do łózeczka
w idealnym stanie
agatka spała na nim tylko jak była malusia i nie wyczaiła ,że może spać przy cycu
napisałam,że jest kokosowo-piankowy
mąż go kupował jak ja leżałam w klinice
i twierdzi ,że jest kokosowo-gryczano-piankowy
mogę dołączyć seledynowe frotowe prześcieradło na gumce
oraz zwykłe białe też na gumce

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Margola gratulacje i życzę Wam wszystkiego dobrego.
Madzienka ja też podobnie ubrałam Matiego na wyjście jak Jofka tzn dwie warstwy ale to był koniec maja a mimo to w aucie strasznie się spocił. Myślę że jak na takie upały jak są obecnie to ubierz dzidzie trochę cieniej (może wystarczy bawełniane body z dł. rękawem ze śpioszkami lub pajacyk) zawsze możesz go nakryś kocykiem gdyby np. wiało, aha przy wyjściu ze szpitala do auta nakryj go pieluszką razem z buźką.
Jofka jak sobie dajesz radę z dwójką? Pewnie też masz urwanie głoy. My byliśmy dzisiaj na odkrytym basenie. Pati szalał ja z Matim w cieniu pod drzewkami i miałam trochę spokoju. Teraz słodko śpią moje szkraby.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

margola wielkie gratulacje :bal: :bal: :bal: i buziaczki dla malenkiej Juleczki :)

myszata szkoda ze nie mowilas wczesniej o tym materacyku bo ja swoj kupilam doslownie kilka dni temu

jofka edithj bardzo dziekuje za cenne rady, chociaz i tak licze ze w polowie lipca nie bedzie juz takich upalow, bo nie wyobrazam sobie tygodniowego pobytu w szpitalu w takich temperaturach :?

Bylam we wtorek na wizycie i mam juz lekkie rozwarcie, ale nadal mam brac fenoterol. Najprawdopodobniej cc bede miala 17 lipca, ale 15 jade jeszcze na ostatnia wizyte i wtedy sie upewnie.

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

madzienka tobie zostało 10 dni a to jakby tydzień :wink: spakowana? gotowa na wszystko? pamiętaj o dobrym samopoczuciu i usmiechu i wogole to trzymaj sie mocno,
edith moja dwojka jest grzeczna :D starsza ma 11 lat i nie protestuje jak ja poprosze: przynies mi pieluchę..., podaj mi smoczka..., popatrz na nia ide sisiu... no i przynajmniej nie jestem sama w domu, jest do kogo buzie otworzyć. A tak przy okazji to gdzie byłaś na tym basenie? ja jeszecze biorę do \siebie kolegę córki i bylam z nimi na sosinie ale strasznie śmierdzi (delikatesik ze mnie sie zrobił) i byłam tez na basenie- ja na widowni zdychalam z gorąca.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Jofka byłam na Kątach przed Chrzanowem za sklepem sewera przy gł. drodze trzeba skręcić w prawo i jesteś na miejscu. Jest tam naprawdę przyjemnie i dużo drzewek gdzie można się schronić z maleństwem. Są przebieralnie i dwa małe bufety. Szkoda tylko że pogoda się popsuła.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dzięki edith - spróbuje sie wybrać w przyszłym tygodniu.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej

Dziewczyny u mnie dopiero 14 tydzień i jak tak czytam sobie o Waszych dzieciątkach już poza brzuszkami to..... już nie mogę się doczekać - nie mówiąc o moim 6-cio latku, który już planuje, że będzie nosił dzidziusia w nosidełku itd.....

Ale mam pytanko:..... wózek....? Jakie wózki kupujecie i dlaczego właśnie takie??
Spodziewam się dzieciątka na przełomie grudnia-stycznia i mam dylemat czy lepszy będzie 3 czy 4 kołowy.
W ogóle kompletnie mam mętlik w głowie z tymi wózkami....
Podpowiedzcie koleżance co Wy polecacie!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

jofka tez wlasnie tak sobie to tlumacze, jeszcze 2 tygodnie, 10 dni... wielkie odliczanie rozpoczelam :) torbe pakuje na raty, bo tak mi sie brzuchol stawia ze nie jestem w stanie w jeden dzien tego zrobic :? jutro przyjdzie mama to mi pomoze zebym juz byla gotowa na wszystko. Bardzo bym chciala wytrwac chociaz do przyszlego wtorku, wtedy mam ostatnia wizyte, bo do szpitala kawal drogi...

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

madzianka to już nie długo
zobaczysz zleci
odpoczywaj póki masz okazję
potem będzie trudno o odpoczynek

monika witaj
agaciątko miało wózek chicco trio
3 w jednym i byłam bardzo zadowlona
zim już wielkich nie ma
dlaczego ten bo:
gondolka ma wentylacje , regulacje oparcia
fotelik samochodowy mozna wpinac w stylarz
no i spacerówka
wózek składa się w parasolkę
zajmuje mało miejsca ,zmieścił się w naszym małym bagażniku
no i wózek stoi sobie w kącie w mieszkaniu
jeżeli chodzi o kółka to ma małe podwójne
elegancko się jeżdzi
jest lekki w porównaniu do innych limuzyn
tych wózków po jaworznie dużo jeżdzi
na żywca możesz sobie go obejżeć u ,,anny,, na kociej
bądz np w katowicach na 3stawach -sklep firmowy
teraz mam spacerówke multiwaya też chicco
z takimi samymi kołami i też jestem zadowolona

każdy kupuje co mu się podoba
ale mam kilka kolezanek co już mają roczne dzieci
i miały wózki drogie,eleganckie bo im się podobały ale nie zdały egzaminu
stwierdziły ze jakby miały kupować jeszcze raz
to ich by nie kupiły

zastanów się czy to ma być tylko dla jednego dziecka
z fotelikiem wpinanym czy nie
czy będą w niedługim czasie następne
czy masz windę , jaki bagażnik
gdzie będzie stał ,ile miejsca zajmował.
czy masz zamiar potem kupować nową spacerówkę......................

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej Myszata
no przyznaje, że nigdy nie zwracałam większej uwagi na chicco, teraz sobie oglądam i miłe zaskoczenie - bardzo fajne wózeczki i to w dość przyzwoitych cenach. Właśnie czegoś takiego potrzebuje "wszystko w jednym". Mam tylko jedną obawę jak te małe kółka sprawdzą się zimą??? Miałaś może okazje sprawdzić???

Mam już synka (6 lat) i doskonale wiem co w wózku jest naprawdę ważne - tym bardziej, że moje dziecko w wieku niecałych 11 m-cy nauczyło się chodzi i ...tylko chodzić, od tej pora wózek służył nam czasem do spania gdy byliśmy poza domem.

czekam na dalsze propozycje superbryk...!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

monika
jeżdziłam zimą, wiosną latem i jesienią
mi się dobrze jeżdziło
i po płaskim i po wertepach
masz jeszcze trochę czasu do namysłu
może jakiś używany
jak będziesz chodzić po mieście zwracaj na wózki co cię mijają
może sobie coś wybierzesz
jak ja jeżdziłam to z mojego typu widziałam tylko jeden
w tej chwili jest tego multum w różnych kolorach
a ostatnio na dniach jaworzna widziałam moje kolory

powodzenia w wyboże limuzyny

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

monika8118 ja zdecydowalam sie na wozek Implast Bolder 4 rowniez 3w1: gondolka, fotelik, spacerowka. Tez zastanawialam sie nad Chicco, ale Bolder ma wieksza gondolke i pompowane kolka, co zawsze troche zamortyzuje poruszanie sie po naszych koslawych chodnikach. Nie mam go co prawda jeszcze, bo tego zakupu dokonam juz po porodzie, ale juz sie na niego zdecydowalam :)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej Wam ja dziś byłam u lekarza z moich obliczeń wynika, że to między 5a 7 tyg a sie okazuje ze to ok 10/11, widziałam fasolkę na usg i wiecie co teraz już 100% dotarło do mnie że będę mamusia pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam wszystkie mamusie :):)

bardzo dziękuję za gratulacje...

byłam dziś z malutką u lekarza znów
i tak żółtaczka mija , mała przybrała na wadze i waży już 2520g
ech karmienie co 2 godz daje skutek ...
apetyt Julcia ma coraz większy ...
za tydzień następna wizyta...

i wiecie co mam jej zbadać mocz... i pytanie jak ja jej kurcze mam pobrać mocz na badanie??

jest kochana i taka grzeczna chociaż czasami marudzi :P ale nie płacze.

niestety wszyscy twierdzą że podobna do tatusia jest... i wszyscy się nią zachwycają :):):):):)

wiecie co czuje się jakbym w ogóle nie rodziła:P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

margola no to super, ze dzieciatko rosnie. A widzisz tak obawialas sie ze malutka malo wazy w ciazy, a teraz juz wiesz ze jest zdrowa, a dla Ciebie tym lepiej bo porod mialas lekki i teraz czujesz sie dobrze :) Bardzo sie ciesze ze u Was wszystko w porzadku i na pewno mala Julka wynagrodzila Ci juz te wszystkie obawy i problemy rodzinne ktore mialas w ciazy.
Ja juz odliczam do przyszlego czwartku, bo czuje sie coraz gorzej. Czuje ze synek juz mocno zagniezdzony na dole, bo brzuch ciagnie bardzo. We wtorek ostatni raz jestem u gina, torba juz prawie spakowana :)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Arletta gratulacje, trzymaj sie zdrowo i życze ci spokojnych 9 miesięcy!!
Madzienka! no jak tam samopoczucie? a może już rozpakowana???
margola co do moczu to kupujesz w aptece takie woreczki na mocz dla niemowląt, myjesz dizdzię dokładnie, przyklejasz i zakładasz pampersa, chyba, że ryzykujesz i bez, tedy widac kiedy nasiusia :D. Można tez- i tu lepsze wyniki są- umyć dzidzię i polować na siusie z wyparzonym głębokim talerzem :D :D :D :D złpac środkowy mocz. Potem zebrany mocz do pojemnika sterylnego- też z apteki i do labolatorium. Życzę powodzenia, ja zebrałam na woreczek za 3 razem. pierwszy był żle byl przyklejony i wypłynął drugi był z kupką.. POWODZENIA

Monika co do wozka to ja kupiłam Maxi cosi 4 kółka pompowane- bo mieszkam na "wsi" kupiłam spacerówkę, miękką gondole i osobno fotelik, wszytso pasuje na jeden stelaż. jak jadę co sklepu to pakuję kólka do bagażnika a córcie do fotelika, który potem wpinam w kółka, tak więc gondolę używam w domu i na ogródku. cena za wózek nie jest niska ale bardzo wózek mnie sie podoba poza tym to moje 2 dziecko po 11 latach i postanowilam zaszalec, bo więcej dzieci nie planuję więć teraz rekompensuje sobie oszczędzanie przy pierwszym i tyle. co do innych wozków to wskaówki myszatej powinny ci wystarczyć, w zimie i tak się jeździ beznadziejnie, a ja ze swej dziury to musze sie martwić żey samochocdem wyjechać :D a co dopiero wózkiem!1

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witajcie
Moniko ja też mam wózek z implastu. Kupowałam go dla pierwszego dziecka 3 lata temu, wyprałam i dalej wygląda jak nowy. Bardzo go polecam. Ma jedną wadę jest dość ciężki szczególnie gondola. Lecz mi to nie przeszkadza bo mieszkam na parterze.
Dziewczyny chcę Wam jeszcze coś polecić, czego nie miałam przy pierwszym dziecku i tego żałuję. Mianowicie foczką do kąpieli na którą kładzie się dziecko (można umyć dzidziusia samemu nie obawiając się że się wyślizgnie z rąk) i drugą rzecz fotelik z wibracjami. Jest to dla mnie zbawienie, gdy tylko Mateuszek nie chce usnąć w łożeczku, lub po prostu chce oglądać świat kładę go w tym foteliku i się momentalnie uspokaja, nie mam tyle noszenia jak przy pierwszym synusiu a i on jest szczęśliwszy, więc biorę go zawsze ze sobą gdy jadę gdzieś w odwiedziny.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

jofka jeszcze w dwupaku :? a czuje sie coraz gorzej. Brzuch twardy juz praktycznie caly czas, czuje jakby takie klucie w szyjce. Jutro jade na ostatnia wizyte (swoja droga nie wiem jak przezyje ta podroz do Katowic) i mam nadzieje ze w czwartek bede miec cc :)

edithj mam nadzieje ze bede tez zadowolona z tego wozeczka. Mam nadzieje ze bede go miec w przyszlym tygodniu :)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam serdecznie :)

kolejna wizyta w poradni za nami ..

mała waży już 2880 i szybko rośnie ...
żółtaczka minęła:):)
mocz "łapałam" na miseczkę :P
jedyny problem to oczko ropiejące dostałam krople do mycia a jak nie przejdzie to trzeba będzie zrobić wymaz :/ ale tym się nie martwię ...

jak tam u was ???
madzienka żyjesz?

buziaki od julci i mamusi :*:*:*

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 854 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 43  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]