Dzisiaj jest pt cze 05, 2026 2:00 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 854 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 43  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

myszata dzieki, wiem ze dam rade jak miliony kobiet przede mna, ale taki strach i niepokoj jest chyba naturalny :) A powiedz mi jeszcze kochana ile dni po cc lezalas w szpitalu? No i jak dlugo "dochodzilas do siebie", chodzi mi glownie o to jak dlugo ta rana boli. I czy bierze sie jakies srodki przeciwbolowe jesli jednoczesnie sie karmi? :)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

dzięki dziewczyny
Madzienka. Ja miałam cesarkę po północy i po 12 poszłam z położną pod prysznic. Wychodziłam po 6 dniach. Jeśli chodzi o ból to cały czas masz welfron i na początku dają Ci kroplówki przeciwbólowe a w kolejnych dniach jak poprosisz to też nie ma problem karmienie nie ma znaczenia. Rana długo boli szczególnie przy wstawaniu z łóżka. Ale jak już siądziesz to jest spoko. Na pewno mniej boli jak chodzisz wyprostowana niż zgięta, ale trudno się przełamać i wyprostować. Ogólnie nie jest źle i osobiście dla mnie był to mniejszy ból niż po porodzie naturalnym, gdy nie mogłam nawet normalnie siedzić. (po rozcięciu krocza). Acha kup sobie w aptece majtki po prodowe są naprawdę super, wogóle nie uciskają rany i skóra swobodnie oddycha.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

madzianka
ja leżałam po porodzie jeszcze 16 dni bo czekałam na młodą ,aż dojdzie do wagi 1800
czułam się jak w sanatorium,nawet 2 dni byłam sama na sali
tak jak pisze edithj kup sobie majtki najlepiej ze siateczki
możesz je wyprać no i przepuszczają powietrze
a w pierwszej dobie jest znośnie bo jesteś jeszcze znieczulona
gorzej jest póżniej , ja wstałam na następny dzień
i jak wstałam tak nie chciałam się położyć bo się bałam tego bólu przy wstawaniu i tak robiłam przez kolejne dni,szybko doszłam do siebie
ja głupia przez 3pierwsze dni nie chciałam nic brać przeciwbólowego
dopiero położna mnie namówiła,po co się męczyć
i dostawałam zastrzyki
a na noc nam dawali jakieś coś na narkotyku
było super nie czułam bólu swobodnie do kibelka mogłam wstać
ale jakbym miała zaś rodzić i byłby wybór
to rodzę naturalnie,nie chcę cesarki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam,
znalazłam dopiero dzisiaj takie forum, jestem w 12 tygodniu ciąży i mam problem z lekarzem, do którego chodzę...oraz nasłuchałam się o większości lekarzach w Jaworznie złych rzeczy. Ręce opadają, bo nie wiadomo do kogo uderzyć, zwłaszcza na kasę chorych. Może mi coś podpowiecie?
Pozdrawiam,
Agula

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Agula321 ja akurat ciaze prowadze w Katowicach, ale dziewczyny na forum chwala sobie dr Wikarka. Przyjmuje na NFZ w Elvicie na elektrowni lub prywatnie w przychodni na Partyzantow na Osiedlu Stalym :) Oprocz niego chyba faktycznie w tym miescie nie ma do kogo sie zwrocic :?

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Agula321 ja prowadzę ciąże u dr Wikarka ale prywatnie i jest bardzo wporządku,ale moje koleżanki chodzą do niego na kasę chorych i również go polecają. Jedna z moich znajomych chodzi do dr Kani prywatnie i bardzo ją sobie chwali jednak ja chodziłam kiedyś do niej na NFZ i jakiś rok temu jak jej powiedziałam że coś jest nie tak ze mną bo w ciągu tygodnia ,,zgrubłam'' 10 kg to mi powiedziała że jestem uczulona na białe pieczywo i czekoladę i nawet nie zaleciła żadnych badań...wydało mi się to absurdem więc poszłam do innego lekarza i się okazało że mam nadmiar hormonów i gdybym zaczęła leczenie miesiąc później to kiepsko by ze mną było... paranoja jest w Jaworznie z tymi lekarzami :roll: ,no ale są tylko ludźmi i popełniają błedy...

A jak się dziewczynki czujecie??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

agula witaj
ja chodziłam do kaniowej i bardzo żałuję
bardzo dobrą opinię ma jeszcze dr kosowski
przyjmuje też na elwicie i w jeleniu
a prywatnie na podłężu

spokojnych 9miechów :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dzięki za info, właśnie chciałam się umówić do Kosowskiego na Elvicie...termin na wrzesień...nie ważne, że jestem w ciąży, nie ma terminów i koniec, to samo do Wikarka:( :x

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wiecie co, wiem ze nie powinnam sie teraz denerwowac, ale po prostu k.... mnie bierze jak czytam te wszystkie posty o panstwowej sluzbie zdrowia :twisted: :twisted: :twisted: Placimy taka kase kazdego miesiaca, a dla ciezarnej wyznaczaja wizyte z 3-miesiecznyn terminem oczekiwania. Teraz nastaly takie czasy, ze jak nie masz kasy zeby zaplacic za wizyte, to choruj i umieraj. MASAKRA :!: :!: :!:

margola dawno sie nie odzywalas. Co u Ciebie?? Jeszcze w dwupaku?? :)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześc dziewczyny! bardzo dziekuje za wszystkie gratulacje, dopiero dzis sobie poczytałam. Niestety po narodzinach nie zawsze jest czas wolny, a jak go juz miałam to nadrabiałam prasowanie, mycie okien(od marca :shock: ). Dzis święto - obiad od wczoraj, pranie nie wyschło, dzidzia nakarmiona i śpi(ciekawe jak dlugo :lol: :lol: ).
Edith ty pewnie też pewnie masz więcej zajęć :wink:
Bawcie się dobrze i śpijcie póki możecie :o :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czesc :)
tez dawno nie zagladalam :oops:
pozdrawiam i ide nadrabiac ;)

acha, co do tych terminow wizyt to tu jest to normalne...pierwsza wizyte mialam w szpitalu(opieke nad ciezarna prowadzi lekarz rodzinny wraz ze szpitalem) w 17. tc ;) u lekarza rodzinnego mialam sprawdzane tylko cisnieinie i badne siuski...pozniej tetno dziecka jeszcze...no i poza tym tu przez cala ciaze nie bada sie ginekologicznie, chyba ze jest cos nie tak...wiec pierwsze i ostatnie macanko mialam w czasie porodu :)

[*]12.07.07

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dokładnie to jest wkurzające. Chodziłam do prywatnego lekarza, a że był specjalistą wizyty były bardzo drogie. Jeszcze ten koszt bym przeżyła, ale jak się okazało, że chodząc prywatnie nie mogę skorzystać z badań na kasę chorych i za wszystkie muszę płacić to już mi ręce opadły. I jak się tu nie denerwować, a przecież to niewskazane dla maluszka:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

agula
kosowski przyjmuje też w przychodni w jeleniu
może tam spróbuj się do niego dostać
jak chcesz to mogę podać ci nr do położnej co z nim urzęduje
niestety nasza służba zdrowia to.............................................

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

jofka fajnie ze sie odezwalas :) Domyslam sie ze masz teraz rece pelne roboty, ale i tak zazdroszcze Ci ze masz juz malenstwo przy sobie. Ja juz sie nie moge doczekac kiedy ja utule swojego synka. Mam nadzieje ze dzis moj gin cos wiecej powie nt terminu cesarki no i odstawienia tego paskudnego fenoterolu, bo doszlam juz do 5 tabletek na dobe i mam ich serdecznie dosc :?
A tak poza tym zaczynam wiecej chodzic, oby dzis nakaz lezakowania nie zostal przedluzony. Pogoda dzis taka w sam raz, oby lipiec byl chlodniejszy, bo strasznie pokoj mojego malucha sie nagrzewa, po prostu nie da sie tam wytrzymac.
Pozdrawiam wszystkie Jaworznianki :) :) :)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

madzienka ni artw sie ciepłym pokojem. dzieciom to nieprzeszkadza, najwyżej nie bedziesz go ubierac tylko body :wink: zauwazyłam, że dzieciom przeszkadza słońce i moja corcia lubi byc w pokoju w ktorym nie świeci jej po oczach :) . wiesz ja już o swoim fenoterolu zapomniałam!!!! szybko to przychodzi. dziś ide na kontrolę do gina i wybieram się z dzidzią, znając kolejki do TR to mam przed soba niezłą wycieczkę :) :)
Pozdrawiam dziewczyny!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

jofka no to zycze krotkiego oczekiwania na swoja kolejke :) ja dzisiaj tez pewnie swoje odsiedze :? niby wizyty sa na godzine ale zawsze przed wyjazdem musz dzwonic jakie opoznienie, zeby za dlugo nie czekac. A powiedz mi jeszcze Kochana jak ubrac dzidziusia na wyjscie ze szpitala jesli bedzie upal? Bo noworodek to chyba jednak powinien raczej miec zakryte cialko, ale przeciez tez nie mozna go przegrzac...

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam ja tez jestem z Jaworzna. jestem tu nowa niedawno dowiedziałam sie o ciąży ale jedyne informacje jakie uzyskałam od lekarza to, ze jest to wczesna ciąża i że mam brać kwas foliowy w najbliższy wtorek idę na wizytę i mam nadzieję ze dowiem sie coś więcej pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

arletta855 witaj :) spokojnych 9 miesięcy :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam szanowne mamy :) ja melduje ze juz nie jestem w dwupaku urodziłam 24.06 o 5.55 śliczną córeczkę ... poród szybki ... po 5.00 odeszły mi wody a o 5.55 już malutka była... urodziłam prawie w samochodzie :P waga 2200 i 49 cm ... ... przepraszam ze tak późno ale nie mam dostępu do neta.niestety mała ma żółtaczkę:( i nie za bardzo przybiera na wadze ... ale damu rade .. odezwę się we wtorek bo znów będę u rodziców... buziaki :*:*:*

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

margola... GRATULACJE!!!!tak właśnie podejrzewałam że malutka jest już na świecie bo coś się długo nie odzywałaś:) dużo zdrówka dla Ciebie i Juleczki :D

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 854 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 43  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]