Dzisiaj jest pt cze 05, 2026 2:54 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 854 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 43  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

madzienka ech coraz rzadziej będę zaglądać bo u siebie <tzn tam gdzie niedługo się przeprowadzam > nie mam neta i jak jestem u rodziców to wchodzę...

boshe mam dość !! nie rozumie mojej matki :/:/ zamiast jakoś normalnie się zachowywać to świruje....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: ech dziewczyny ostatecznie się wkurzyłam i szukam innego gin w Jaworznie ... nie zamierzam się prosić czy mnie przyjmie bo nie mam miejsca bo są jakieś głupie zapisy :/

ma któraś z was namiary na jakiegoś fajnego lekarza?? u którego można w miare szybko załatwić wizytę?? może dr Wikarek ?? byłabym wdzięczna:*

a tak po za tym jak się czujecie ??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam Jaworznianki :) dobrze że istnieje coś takiego jak FORUM bo przynajmniej nie czuje się samotnie :D
margola... ja prowadzę ciąże u dr Wikarka ale prywatnie i każda wizyta kosztuje mnie nie mało bo 100zł jednak jestem bardzo zadowolona z niego bo się chłop zna na rzeczy :lol: on przyjmuje również na elektrowni ale do niego tam są zapisy i długie oczekiwanie na termin :? a próbowałaś na podwalu?? tam gdzie przyjmował dr Zasłonka?? słyszałam że przyjmuje tam fajny lekarz ale ja u niego nie byłam wiec zachwalać nie będe :) jednak spróbuj zadzwonić na elektrownię i opowiedz o Twojej sytuacji to może coś się uda załatwić szybko :lol: pozdrowienia i buziaczki:*[/b]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

martusia88rwitaj :* napisz coś więcej o sobie :)

a jak wygląda sytuacja z dr wikarkiem prywatnie?? tzn gdzie i kiedy przyjmuje i jak jest z ustaleniem wizyty u niego ?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dr Wikarek przyjmuje na osiedlu stałym w przychodni tej koło parku w poradni ginekologicznej we wtorki i piątki. Od 15 można tam sobie dzwonić i położna ustala wizytę na ten sam dzień :lol: nr telefonu: 327151395.

No a ja... jestem w 22 tygodniu ciąży i widziałam na własne oczy że będzie chłopak :lol: hehe troszke emocjonujący ten rok jak dla mnie bo niedawno tj w kwietniu wziełam ślub,w maju była maturka,w lipcu przeprowadzamy się z mężem do nowego mieszkanka a na październik mam termin porodu :) jak narazie wszystko mam pod kontrolą :)
Buźka:*

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dziękuję bardzo ..
tylko żebym teraz nie zapomniała zadzwonić i się umówić w piątek na wizytę :P

martusia88r pisze:
No a ja... jestem w 22 tygodniu ciąży i widziałam na własne oczy że będzie chłopak :lol: hehe troszke emocjonujący ten rok jak dla mnie bo niedawno tj w kwietniu wziełam ślub,w maju była maturka,w lipcu przeprowadzamy się z mężem do nowego mieszkanka a na październik mam termin porodu :) jak narazie wszystko mam pod kontrolą :)
Buźka:*

gratuluję :*

ja tez w tym roku pisałam maturę ... obecnie jestem na etapie remontu domku i powolnej przeprowadzki a na jesień może ślub ...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No remont też przed nami dopiero...zaczynamy w przyszłym tygodniu ale tyle jest biegania za drobnostkami że mi się już odechciewa :)
do jakiej szkoły chodziłaś bo może się znamy a nie wiemy o tym :lol: ja ustne zaliczyłam i narazie to jest najważniejsze...jak pisemne oblałam to się martwić będę dopiero po 30 czerwca :) prześledziłam na forum że ustne dobrze Ci poszły i bardzo się z tego cieszę bo w ciąży ciężko się zmusić do nauczenia tej całej gadaniny na ustny polski hehe.
A co do ślubu...Powiem szczerze że ślub chcieliśmy brać dopiero w przyszłym roku jak dzidzia będzie większa no ale jednak zdecydowaliśmy wspólnie że nie mamy na co czekać :)

Aaaa... właśnie,czy znasz już płeć dzidzi?? bo jak nie chcesz znać to powiedz dr Wikarkowi o tym odrazu bo on to jest gaduła i mi się już w 14 tygodniu wygadał :D aha on będzie Ci robić usg bo to w cenę wizyty jest wliczone więc weź ze sobą płytę DVD-RW (to jest ta co można do niej dogrywać inne rzeczy) i całe badanie Ci na nią nagra :lol: muszę przyznać że ja codziennie oglądam te nagrania i nie moge się napatrzeć na to moje maleństwo :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

co do szkoły to kończyłam lo3 na podłężu ...

a ty ??

maturami się nie przejmuje bo i tak nie ma czym a na razie robie rok przerwy od nauki ... chcę nacieszyć się maleństwem.. bo nie miałam okazji cieszyć sie ciążą:(

płci nie znam ale chcę wiedzieć ... wszyscy obstawiają chłopca :P zazwyczaj maleństwo obracała się tak że nie było widać . uparciuch jeden :):):)

co jest jeszcze podczas wizyty u niego oprócz usg?? badanie na fotelu też?? nie znoszę tego :/

hej a co z resztą jaworznianek?? zagineły?? jak się czujecie ??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja jestem, jestem melduje sie :) coraz rzadziej zagladam bo gorzej sie czuje, od kilku dni czuje jakby maly juz wlazil w kanal rodny bo mam silne parcie na dol brzucha i nawet przy siusianiu tak dziwnie pobolewa mnie pecherz, a na pewno nie jest to zaden stan zapalny. Do tego wczoraj wieczorem skurcze mialam juz dosc bolesne co kilka minut. Wystraszylam sie ze cos sie zaczelo, ale moj dr kazal dolozyc 1 tabletke fenoterolu i dzis sie uspokoilo, ale leze plackiem przez 2 tygodnie jeszcze. Tylko do kibelka moge wstac.
A jak Ty sie czujesz margola jakies objawy??

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

margola... ja kończyłam basen bo do lo1 mnie nie chcieli przyjąć...chamy :) ale na dobre mi to wyszło :)
mnie badał tylko na pierwszej wizycie na fotelu no a potem tylko usg...ale Ciebie może zbadać, bo do wielkiego dnia już niewiele zostało i może chcieć zobaczyć jak wygląda szyjka macicy no i ewentualne rozwarcie...ale sie nic nie bój...on jest strasznie delikatny ja na pierwszej wizycie nawet nie czułam jak mnie badał :D
No a płeć mojej dzidzi za każdym razem mi potwierdza...bo nawet jak nie jest dobrze ułożony to go ,,myzia'' tą głowicą od usg i się cwaniaczek przestawia :) jak wrócisz z wizyty to daj znać co tam u Was słychać :wink:

madzienka ja też musiałam leżeć ponieważ miałam łożysko przodujące i wiem co to znaczy...zwłaszcza dla żywiołowych osób,bo takie leżenie do przyjemności nie należy...no ale zostało Ci jeszcze troszke więc dasz rade :D odpoczywaj ile możesz bo potem dzidzia Ci nie da odpoczywać kiedy tylko będziesz chciała,więc korzystaj :lol: najważniejsze to pozytywne nastawienie :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

martusia88r leze praktycznie cala ciaze, z krotkimi przerwami, wiec od pocztku ciazy to przelezalam juz z 6 miesiecy. Marzy mi sie wykonywanie jakis prozaicznych czynnosci w domu: sprzatanie, gotowanie. Pokoj Malego urzadzal moj maz razem z mama, tesciowa przygotowala ubranka, wiec mnie zostaly tylko zakupy internetowe - dobre chociaz to :) musze jeszcze te juz niecale dwa tygodnie wytrzymac, a czymze to jest do tego co juz wytrzymalam. Pozdrowionka :)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam
dziewczynki dziś dni jaworzna
było tyle ciężarówek i mamuś z dzieciaczkami
zastanawiałam,czy któraś z nich to od nas
choć jak was podczytuje to większość ma areszt domowy
tak jak ja miałam

pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

myszata pisze:
choć jak was podczytuje to większość ma areszt domowy
tak jak ja miałam

No niestety, tak marzylam wczoraj wieczorkiem zeby chociaz na krotki spacerek sie wybrac, bo wieczor byl taki przyjemny, ale niestety po moich czwartkowych przygodach musze wytrzymac jeszcze w pozycji horyzontalnej. Ale juz niedlugo, po 1 lipca zaczne sie wiecej ruszac, a to juz za tydzien :)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

martusia88r ja mam złe skojarzenie ze szkołą na basenie :/:/:/ tam chodziło parę osób o których raczej wole zapomnieć:/

madzienka co do objawów to brzuszek napina się częściej ... ech maleństwo jest ułożone od dawna podłużnie główkowo w dół :P

ech spać już nie wygodnie się zaczyna robić ... końcówka najgorsza:/

ja byłam wczoraj na dniach jaworzna :) było kilka mamusiek z brzuszkami... myszata ale mnie pewnie nie zauważyłaś z maleńkim brzuszkiem :P:P:P

byłąm w piątek na usg i wiecie co ?? mam prześliczna córeczkę !! !! !!! !! !! !! dr stwierdził że malutka tylko 2300 waga :( ale żebym się za bardzo nie martwiła. łatwo mu mówić :(:(:(:(:(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

margola GRATULUJĘ CÓRCI :!: :!: :!: Moj Synus w 33tc wazyl 2300g, ale faktycznie nie martw sie. Ja sie urodzilam z waga 2500g i to wcale nie jako wczesniak i bylam okazem zdrowia, a Ty masz jeszcze miesiac do porodu, a teraz maluszek najwiecej na wadze przybiera. Mojej siostry corka wazyla 2300g na trzy tygodnie przed porodem, a po urodzeniu wazyla 2900 :) Glowa do gory, a mniejsze dziecko latwiej Ci bedzie urodzic. Nic sie nie martw :) :) :)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hehe ale świr ze mnie.. wiecie co kupiłam mojemu G na dzień ojca?? śliczne body z napisem "kocham mojego tatę" :)

ale brzuszek się mi napina ... ech masakra :/

w tym tyg muszę iść zrobić badanie krwi .... a do mojej gin mam iść ze tydz w środę :/:/

muszę przystopować bo przesadzam...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

margola a gdzie kupilas tego bodziaczka??

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witajcie dziewczyny. Przepraszam że tak długo się nie odzywałam ale mam urwanie głowy. Urodziłam Mateuszka 20.05. , waga 3500, wzrost 56 cm poprzez cesarskie cięcie. Obecnie waży już 4900 i ma 61 cm. Mam teraz dwóch synusiów w domu. Drugi ma trzy latka i jest bardzo zazdrosny. nie można go odstąpić na krok bo nie wiadomo co zrobi małemu. Po prostu szkoda gadać, niby go całuje a przy okazji np. go uszczypie, ściągnie skarpetkę, czy weźmie smoczek.
Madzienka Ty już niedługo. Do cesarki trzeba mieć to samo co do normalnego porodu i przygotuj się na ostrą dietę w pierwszych dwóch dniach po. Aż pragnie się kromki chleba (bo dieta jest płynna). Ja byłam w szpitalu w Bogucicach. mimo że stary szpital. personel na położnictwie i noworodkach po prostu super. Cesarkę robił mi dr Kowalski. Bardzo fajny lekarz. Byłam u niego tylko dwa razy (wcześniej chodziłam do Rożnowskiego) a o 0.00 w nocy gdy mnie wzięły ostre bóle przyjechał bez problemu do szpitala gdy tylko do niego zadzwoniłam. Przyjmuje on w tym samym gabinecie co dr Rożnowski i naprawdę go polecam. Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

edithj wielkie GRATULACJE!!! Rosnie jak na drozdzach ten Twoj synus :) a starszy na pewno powolutku oswoi sie z nowa sytuacja, wazne zeby starac sie jak najwiecej czasu mu poswiecac, na ile jest to mozliwe przy noworodku. Na pewno bedzie dobrze.
Ja cesarke bede miec w Bytomiu u swojego lekarza. Powiedz mi jak czulas sie po zabiegu, jak dlugo trzeba lezec plackiem? Podobno nie wolno po zzo w ogole podnosic glowy? Mozna sie bez problemu opiekowac maluchem? Bardzo sie boje ze po wszystkim zostane sama i nawet nie bedzie mial kto podac mi synka do karmienia czy potulenia...

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

edithj gratulacje
mamy nowego jaworznianina
:lol: :lol: super
buziaczki dla niego

madzianka nie panikuj dasz radę ,jesteś dzielną mamusią :lol:
po cesarce leżałam plackiem całą dobę
przydała mi się butelka z dziubkiem
no i faktycznie nie można podnosić głowy
chyba ,że bedziesz miała znieczulenie ogólne
to będziesz mogła jeszcze w tym samym dniu śmigać

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 854 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 43  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]