Dzisiaj jest śr wrz 02, 2026 5:24 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Zdrowie kobiety

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: zatoki?
Awatar użytkownika

Witam mam pewien problem... teraz jestem juz w 29 tc i nadal choruje na zatoki.... pierwsze lekarstwa jakie dostalam to Biobarox i mucofluid po miesiacu nic nie dalo wiec znowu udalam sie do lekarza . Lekarz chcial mi przepisal antybiotyk- odmowilam i dostalam lek homeopatyczny ... zrobilo sie lepiej bo nie dusze sie w nocy! wciaz za przeposzeniem pluje ropą, ochyda;/ zna sie ktos na to i czy to wplynie jakos na moje malenstwo? jak sobie z tym radzic bo juz mnie to strasznie meczy...

:(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Napewno możesz brać Sinupret, bo jest ziołowy.
Ale ja go brałam po antybiotykoterapii, tzn. najpierw 5 dni antybiotyk a później Sinupret przez jakiś czas. Można go nawet po wyleczeniu zatok brać profilaktycznie.
Niestety zatoki jak juz raz się zapchają, to już później co chwila choroba wraca......

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

masz w organizmie porzadna infekcje..i odmawiasz antybiotyku? a czy wiesz ze nieleczona infekcja ma duzo gorszy wplyw na dziecko niz sam antybiotyk? poza tym sa antybiotyki bezpieczne w ciazy....ryzykujesz na wlasne zyczenie :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Proponowałabym, poprosić lekarza o posiew z nosa.. czy jakoś w tamtych okolicach. Chodzi o to, żeby sprawdzić, czy to na pewno infekcja bakteryjna, czy wirusowa i jakie leki najlepiej w tej chwili zastosować.
Pamiętaj są antybiotyki, które nie są niebezpieczne dla dziecka. Musisz powiedzieć lekarzowi, że jesteś w ciąży i on dobierze Ci odpowiednie leki.

Nie możesz lekceważyć swojego zdrowia. Bo nie tylko leki, ale to jak ty się czujesz też ma wpływ na dziecko. A wiecznie zatkany nos może powodować lekkie niedotlenienia.

NIE MA RZECZY NIEMOŻLIWYCH, SĄ TYLKO MAŁO PRAWDOPODOBNE

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

wydawalo mi sie ze antybiotyki gorzej wplywaja na wplyw dziecko, bo moje zdrowie tak sie nie liczy jak moje malenstwo.. dlatego boje sie brac antybiotyki... lekarz wie o moim stanie zrowia... pojde do lekarza i znowu mi przepisze jakies leki:| kkurde ciezko... pojde do lekarza znowu i zobaczymy co mi znowu poradzi:(:(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cytuj:
bo moje zdrowie tak sie nie liczy jak moje malenstwo
poki co tworzycie jednosc i twoje zdrowie ma ogromny wplyw na zdrowie dziecka...jego zdrowie zalezy od stanu twojego organizmu... :)
nie rozumiem jak moglas myslec ze jest inaczej.... przeciez ono samo sobie nie zyje :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dorotitoja - ja nie miałam problemu z zatokami, ale wiosną miałam nos zatkany przez alergię. Też bałam sie brać leki, dlatego nie brałam w ciemno, tylko poszłam do alergologa. Dała mi krople do oczu i do nosa. Bezpieczne dla maleństwa. Jednak przecież wiadomo, że jak ma się zatkany nos to oddycha się przez usta - a to może doprowadzić do różnych infekcji. Zatkany nos utrudnia też oddychanie, co może prowadzić do niedotlenienia.
Dlatego brałam te leki, żeby mój stan nie zaszkodził maleństwu.
Już ich nie biorę - bo ten problem mam tylko wczesną wiosną. I wiem, że nie zaszkodziły one maleństwu, bo jest zdrowe i duże.

Dlatego warto zadbać o siebie, właśnie dla dziecka, które nosisz :)

NIE MA RZECZY NIEMOŻLIWYCH, SĄ TYLKO MAŁO PRAWDOPODOBNE

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Bioparox to infalator a mucofluid w sumie tez i one nie pomogly bralalam nastepna leki! biorac tak liczne leki boje sie poprostu taka jestem... jutro juz mam umowiona wizyte u lekarza wiec zobaczymy...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja od 12tc choruje na zatoki bralam juz dwa razy antybiotyk w tabletkach i bioparox i teraz jest oki odpukac . Dziwie sie ze sie boisz brac antybiotyki ktore sa bezpieczne ja sie balam najbardziej o to ze ta infekcja sie rozprzestrzeni i dojdzie do dziecka.Takze smigaj do lekarza :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej wlasnie dzisiaj bylam u lekarza... nie mam zadnej infekcji ani nic w tym stylu... ciagle mecza mnie zatoki... dostalam antybiotyk... nie jest mocny i zarzywaja go rowzniez dzieci... mam go brac przez tydzien mam nadzieje ze pomoze:)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Zdrowie kobiety

Strefa czasowa UTC [letni]