Dzisiaj jest czw paź 02, 2025 10:56 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

witam :) od dwóch lat staramy sie z mezem o dziecko jednak bez efektów :? cykle mam zawsze regularne ok.26-28 dni i bez zadnych komplikacji czyli plamien miedzy okresami itp. a w tym cyklu ok 15 dc pojawilo sie plamienie ktore mialam jeden dzien.co to moglo byc? dodam ze owulacje mialam ok 11 dc ( tak zaobserwowalam po bolu jajnikow i duzej ilosci sluzu ) i od 7 dc bardzo intesywnie staralismy sie z mezem :oops: . bylam niedawno u gina nie mam nadzerki od ktorej moglo by wystapic plamienie wiec sie troche denerwuje ze cos jest nie tak :?
z gory dzieki za odpowiedz

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

ja tez takie plamienia miałam. :wink:

Obrazek

kochajmy się jak bracia ale liczmy się jak Żydzi

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dzieki za odpowiedz.martwi mnie tylko zeby sie nic złego tam nie działo bo nigdy wczesniej czegos takiego nie mialam :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

niekiedy może wystąpić plamienie okołoowulacyjne lub.... jeżeli zajdzie do zaplodnienia takie plamienie też może się pojawić :) Ale myślę, że to nic groźnego, jezeli chodzisz regularnie do gina.

Zaczekaj do spodziewanej @ najlepiej... :)

3mam kciuki i życzę powodzonka :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam ponownie :) znowu prosze o jakas porade bo juz nie wiem co myslec.wtym cyklu oprocz tego plamienia ( co jest dziwne) boli mnie jajnik- macica nie umiem okreslic miejsca bolu (bo ciagnie mnie od kregoslupa) mam 20 dc i nigdy po owulacji nie dokuczaly mi bole jajnikow :( moze to od tego plamienia? albo cos mi sie tam dzieje ??
prosze o jakas rade

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam ja od dwoch dni tez mam takie dziwne plamienie czy mialo to kolor braz :?:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam ewcia1983u mnie pierwszego dnia bylo cos podobnego do krwi potem mialo to kolor brazowy

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Meg21 ja tez sie staram o dziecko.do teraz mam te plamienie juz 3dni i sie boje :( a do lekarza ide we wtorek moze tak jak napisala MIKAJ ze jezeli zajdzie do zaplodnienia moga sie pojawic takie plamienia mam taka nadzieje ze to bedzie ciaza bardzo bym sie cieszyla :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

te plamienia mogą być plamieniami implantacyjnymi, kiedy zarodek zagnieżdża się w macicy, ale to nie jest regułą...
ja nigdy plamień w środku cyklu nie miałam.
zaczekajcie do terminu @ i testujcie ;)

2 cykl z bromergonem i letroxem

http://www.mynfp.de/display/view/57305/

22.04.2008 [*]

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

czesc.2 tyg.temu zrobilam 1 test ciazowy,poniewarz bolaly mnie b.piersi byly bardzo nabrzmiale .moj brzuch jakby wydety np.zaparcia.pozniej zaczelam sie zastanawiac dlaczego tak jest skoro jem same rzeczy lekkostrawne.a wiec ten test wykazal 2 kreski jedna slabsza a drugo mocna.oczywiscie pomyslialam ze sie morze mylic.puzniej czekalam na @ ale spozniala sie juz 9 dni.na piersiach widac fioletowe zyly,a takze mam duze jajeczkowanie.dziewczyny pozniej zrobilam 2 test i wykazal ponownie 2 kreski jedna jasna ale wyrazna druga ciemna.po kilku dniach zaczelo bolec mnie w podbrzuszu.lekkie ukucia,a w tym samym dniu moj sluz byl brunatny,na 2 dzien rozowy,nastepnego dnia b.brozowy a pozniej pojawil sie kolor podobny do krwi ale inny.i tak zmienia sie brazowy ,rozowy i lekko czerwony.co mam o tym myslec?????????????czy jestem w ciazy??????czy to plamieni e jest normalne???????????

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

moim zdaniem te plamienie jest normale jak wyszlo ci na tescie dwie kreseczki to moge tylko pogratulowac :lol: i najlepiej jak pujdziesz do lekarza pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

jastin to plamienie nie jest normalne :!: :!: :!:
jak najszybciej udaj się do ginekologa, żeby sprawdzić czy to nie jest początek poronienia :!:
lepiej sprawdzić niż potem żałować i płakać :!:

ewcia żadne plamienie w ciąży nie jest normalne :!:

22.04.2008 [*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

przepraszam zle przeczytalam wybaczcie mi

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam ponownie.no i nadszedł dzien mojego terminu mieisaczki tzn byl on na czwartek ale ja czasem troche wczesniej dostawalam czyli w 25 lub 26 dc i od wczoraj mam brazowe plamienie :? dodam ze jak dostawalam @ to mialam bardzo balacy pare dni wczesniej i odrazu z krawia a teraz brzucho mnie nie boli a plamienie wystapilo.dzisiaj na 16 ide do lekarza a moze lepiej na bete bo juz sama nie wiem co myslec po takiem czasie moze sie cos ruszylo.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

meg21 skoro jest brązowe plamienie, to może jednak idź na bete :roll:
będziesz miała 100% pewności ;)

napisz co lekarz powiedział :wink:

22.04.2008 [*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hm bylo ono wczoraj a od wczoraj wkladka jest sucha tylko brzucho troszke pobolewa...
chyba ta beta bedzie lepszym rozwiazaniem ...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej tak jak pisalam wczesniej mialam tez plamienie w koloze braz i tak jak wczesnie pisalam o moich objawach bylam wczoraj u ginekologa mam nadzerke a co najwazniejsze prawy jajnik o 5cm powiekszony i duzo w nim chormonow powiedzial ze najpierw mam wyleczyc ten jajnik a puzniej moge miec dzidziusia a ja tak bardzo pragnelam teraz miec przepisal mi tabletki zeby przyszedl do swojego rozmiaru a puzniej zrobi ta nadzerke i tez mialm nie reguralna miesiaczke po tych tabletkach bede mkiala :) i z tego sie ciesze nie poddaje sie musze byc cierpliwa.jak sie wylecze wtedy bede dzialac :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej ja mialam takie plamienia dokladnie od 12dc najpierw byl brazowy bolalo mnie doslownie wszystko poszlam wiec do lekarza ale on powiedzial ze nic sie zlego nie dzieje pozniej 15dc sluz byl jak kuze bialko tylko z domieszka krwi ale trwalo to tylko 1 dzien potem az do 18 dc byl sluz brazowy a 19 dc sluz juz byl bialy i lepki juz sie w tym wszytkim pogubilam gdyz przeczytalam ze to plamienie w polowie cyklu to tzw krwawienie okoloowulacyjne ale lekarz powiedzial mi ze moge miec niski progresteron i dlatego przepisal mi luteine TYLE INFORMACJI A KAZDY MOWI CO INNEGO CO O TYM MYSLEC POPROSTU JUZ ZGLUPIALAM :( :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam Was

podpisuję się pod temat

Moja koleżanka w piątek miała plamienie (jak stwierdziła różowe) było tego mało i teraz nie plami a dzisiaj to 36dzień cyklu, testy ma negatywne, - a stara się o dziecko czy to mogło być plamienie implantacyjne?? czy tak późno? gdzieś 3 dni po terminie spodziewanej miesiączki

Ja Jej doradziłam badanie hcg z krwi no i lekarza

:roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

to znow ja dzis klojeny dzien cyklu czyli 14 od 12 dc mam sluz brazowy nawet jest go duzo w poprzednim cyklu tez tak mialam pojawia sie tylko wtedy kiedy mam dni plodne i znika po owulacji dziwne lekarz powiedzial mi ze taka jest moja natura jak myslicie czy tak moze byc?

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]