Dzisiaj jest wt maja 05, 2026 2:41 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 239 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Ja mam termin na 27 sierpień, więc jeszcze jakiś tydzień.Co do ubranek, to kupiłam tylko tyle, ile trzeba do szpitala. Do tego kosmetyki dla dzidzi i takim super ręczniczek kąpielowy z kapturkiem. Łóżeczko dostanę od szwagierki, bo jej córcia nie chciała w nim spać, a 3 dni temu dostałam od mamy pieniążki na wózek dla pierwszego wnuka lub wnuczki i zarazx kupiłam.W sklepie kosztował on 600 złotych, ale my z mężem pojechaliśmy do producenta i wyszło tylko 400, więc się opłacało.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

verbelka, pewnie, że nie zmieni! To są jakieś głupie przesądy. Przeciez chyba lepiej być przygotowanym na wypadek, gdybys potem(odpukać) musiała leżeć albo coś. Ja tez zaczynam kupowanie wczesniej-jak tylko skończymy remont i będzie gdzie to trzymać. Kilka ciuszków juz nawet mam, a rodzę dopiero w styczniu. W życiu bym się nie zgodziła, żeby ktoś kupował wózek czuy łóżeczko beze mnie. To jest moje pierwsze dziecko i te zakupy to mój przywilej. I jaka radość:)

Łóżeczko kupujemy już w listopadzie, żeby nie wszytsko naraz. Zamawiamy je na allegro-nowe i dużo taniej.[/url]

Offline Wyświetl profil  

Cześć :D mam na imie kasia jestem w 20 tygodniu ciąży. Jestem tu poraz pierwszy i czytałam wasze wypowiedzi na temat kupowania ciuszków dla dzidzi.Ja mam takie same zdanie jak wy.Terz kupiłam swojej dzidziuni :skarpetki,pajacyki,dydusia i myjke. Rozumiem was bo sama nie moge się powstszymać z kupnem gdy widze te słodkie malutkie ubranka. :lol: Ja także niewierze w pszesady o kupowaniu wcześniej rzeczy dla dzidzi.Jestem takiego samego zdanie co VERBELKA . Pozdrawiam was piszcie o sobie i waszych maluszkach . :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja jestem taką osobą, która nie potrafi sobie odmówić kupna czegoś maleńkiego przy okazji np udanej wizyty u gin :lol:
Poprzednią ciążę straciłam, ale fakt, że miałam całą torbę ubranek nie wpłynął na mnie negatywnie. Torba była schowana głęboko w szafie i nawet o niej nie pomyślałam. Kupowanie ciuszków lub cos innego co wpadnie w oko uważam za swoją radość. Nie widzę powodu dla którego miałabym się wstrzymywać. Tym bardziej, że jakbym miała kupić wszystko naraz będąc w 9 miesiącu ciąży to nie wyrobiłabym i fizycznie i finansowo :wink:
Co więcej nowe łóżeczko stoi zapakowane na strychu od stycznia. I też nie kłuło w oczy przez ten czas. To akurat była radość mojego męża na rozpoczęcie starań :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej. ja jestem w 17 tygodniu i szczerze mowiac nie mam jeszcze ani jednej rzeczy,ale to pewnie jest spowodowane tym,ze na poczatku bylam w szpitalu a potem musialam miesiac leżeć ze wzgledu na mozliwość poronienia.pewnie te wszystkie komplikacje to sprawily.a i jeszcze to ,ze przed ciążą zarazilam sie cytomegalią a to ma bardzo duży wpływ na rozwój dziecka i w ogóle jego przezycie w łonie.jednak po przeczytaniu waszych wypowiedzi juz chyba nie bede sie powstrzymywac i sprawie dzidzi jakis fantastyczny ciuszek.pozdrawiam
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć wam ja myślę, że poprostu jak będziemy myślały pozytywnie to i nasza dzidzia będzie rosła zdrowo nie trzeba o niczym innym myśleć :( a pomyślcie jakie jesteśmy szczęśliwe jak wybieramy te wszystkie drobiazgi ostatnio stałam 30 minut przed smoczkami i wybierałam, który mi się najbardziej podoba nie odczówałam wtedy żadnego bólu kręgosłupa nic byłam jak zakleta. To jest najlepsze lekarstwo na wszystkie zmartwienia i zabobony nasze babcie nie kupowały wcześniej i nie miały takich pokus bo kiedyś tego wszystkiego nie było i tylko dlatego :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Zgadzam się z tobą ANU4.Kiedyś tych wszystkich bajerów nie było, a przesądy co do wcześniejszego kupowania wyprawki są nadal.Dla mnie ogromną frajdą było kupienie wózeczka i ubranek. I rzeczywiście kiedy się idzie na takie zakupy, zapomina się o całym świecie i zaczyna się myśleć pozytywnie. Wszystko wydaje się łatwiejsze.Nie zrezygnowała bym z tego nigdy. A moja mama jest chyba bardzo nowoczesną przyszłą babcią, bo to ona mnie mobilizowała do rozpoczęcia wcześniej zakupów. Imiała rację, gdyż lepiej nie zostawiać niczego na ostatnią chwilę.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

cieszę się że wszystkie macie takie zdanie jak ja :D kupowanie tych cudeniek to naprawde wielka frajda.po drugie kupujac "na raty" nie odczuwa sie tego po portfelu,a jakby dzidzia duzo wczesniej postanowila przyjsc na swiat? tez nie wyobrazam sobie zeby ktos kupowal mi cala wyprawke dla malenstwa,bo na pewno nie bylabym zadowolona.to tak jakby mama,tesciowa,dziadek,babcia mieli urzadzac ci mieszkanie czy kupowac tobie ciuszki...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No jasne, że wolę sama to robić :D Mój ostatni nabytek to dwa urocze rampersiki zakupione w Smyku. :lol: i śliczna bluzeczka z krótkim rękawkiem Cherookie zakupiona w Tesco za 4zł :shock: A co tam...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dzis kupiłam śliczny niebieski pajacyk i skarpeteczki dla mojego Danielka :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Och moja mama przyniosła mi znów całą reklamówe ciuszków takich słodkich bo gdzieś była wysprzedaż no i nie mogła się opszeć zwariowała ta nasza babcia ale wszystko jest takie słodkie :oops:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Moja teściowa ma już też pełną szafę maleńkości :D Kupuje, zbiera, chomikuje...A niech ma rozrywkę! :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hehe... moja mama tez zaczela kupowac rzeczy dla maluszka wczesniej niz ja. ja poczatkowo sie hamowalam, bo czeka nas juz niebawem przeprowadzka i tlumaczylam sobie, ze po co mam tworzyc dodatkowe kartony, ale w ktoryms momencie nie wytrzymalam. oczywiscie duzych rzeczy, jak np. lozeczko, jeszcze nie kupilismy, ale juz mamy upatrzone takie fajniutkie z kolyska... a poki co czekam na te przeprowadzke, bo chcialabym juz to wszystko prac, prasowac, skladac w szafeczce...

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witajcie.
Musze wam napisac ze jestem przeciwna wszelkim zabobonom i nie wierze w takie pierdołki jak za wczesnie kupowane rzeczy dla dziecka.
Teraz mam wszystko po moim synku-choc wiem ze bedzie dziewczynka, robilismy z premedytacją zakupy w uniwersalnych kolorach:)- ale np wózek kupiłam dla syna juz półroku na przód bo była okazja a ja byłam dobrej mysli.
Ale jak jestem na miescie to choćbym juz miała pełno czapeczek to i tak kupię jaką jeszcze jak mi sie spodoba:) (a mam ich już 16 szt.!!!!!:))
POZDRAWIAM!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

W sobote dowiemy się kto mieszka w naszym brzuszku ja mam cichą nadzieje w sumie takie przeczucie, że to chłopiec ale śniło mi sie dzisiaj ze urodziła nam się dziewczynka i nie miałam żadnej sukieneczki tylko spodnie więc narazie nic nie kupie będę czekała do soboty. Ostatni nasz zakup był w czoraj nosidełko do samochodu też jest fajne mój mężulek pokazywał brzuszkowi jak będzie nosił dzidziusia już nie długo :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej
mam taka radość z kupowania malusich ubranek ze mąż siłą wyciąga mnie ze sklepu:):):) kupiłam niuniusiowi ( 11 tydziń nie wiem czyy chłopiec czy dziewczynka) buciki z grzechotką :) czego to teraz nie wymyślą spioszki ze smokiem i kaftanik żeby nie było dylematu różowy czy niebieski wzięłam poprostu żółty:):):)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja jestem dopiero w 10 tygodniu i w tym tyg kupilam pierwszy raz kilka drobiazgow dla dzidzi. Nie moge sie juz doczekac by kupic reszte!
Tez nie wierze w przesady, rzeczy niczego nie zmienia. Co ma byc to bedzie- a jak wiemy bedzie dobrze! ;) Poza tym dostalam sliczne buciki na szczescie :)
Lepiej kupowac po trochu, niz na raz wydac majatek. Z wiekszymi zakupami zaczekam tak do 6/7 m-ca. A najchetniej bym wszystko juz dzis kupila! ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja również powoli sobie wszystko kupuje :). Pierwsze, co kupiłam to były skarpetki dla dzidzi :). Teraz mam już kilka uniwersalnych body,śpioszków i pajacyka :). Teściowa bardzo pomaga mi i za każdym razem jak do nas przyjeżdża to coś przywozi :), np. buteleczke, smoczki, kaftaniki itd. Staram się nie kupować na razie więcej ciuszków, bo już we wtorek ide na USG i mam wielką nadzieje, że maluszek nie odwróci się do nas dupcią i pokaże, co mam między nóżkami. W przyszłym tyg. zamierzam kupić wanienke, za 2 tyg. 10 pieluch tetrowych i 5 flanelowych itd. Tygodniowo mam przeznaczone na zakupy ok.50zł. Łóżeczko planuje kupić w 8 miesiącu no i wózeczek też jakoś tak. Wszystko powoli, bynajmniej nie odczuwam tego tak na "kieszeni".

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nie mogłam się powstrzymać :oops: znów kupiłam pełno ciuszków neutralnych oczywiście całą reklamówkę ale tak to jest jak się wychodzi na miasto :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ale wam zazdroszczę
u mnie cała rodzina kupuje mnóstwo rzeczy dla mojej dzidzi ale dadzą mi jak się urodzi
tak więc żadnych ubranek nie kupuję bo nie lubię jak się coś marnuje, a tak strasznie bym chciała, jak na razie się opamiętuję zobaczymy jak długo :roll:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 239 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]