Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 4:14 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 40026 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 794, 795, 796, 797, 798, 799, 800 ... 2002  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Jedynie test po terminie spodziewanej @ może cokolwiek wyjaśnić.Przytulanki b.często, co nie służy plemnikom + partner nie kończył w Tobie.Ciężko cokolwiek powiedzieć.. a za ile powinnaś dostać @?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dwa dni temu, a jak narazie to mam nawet wilgotno tam na dole :lol: a zwykle przed kresem to raczej sucho więc...
narazie nie chce robic testu, w koncu to tylko dwa dni ale mam jakieś takie dziwne przeczucie :) a jedna kreseczka jednak bardziej boli niż @ :(

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nom Nika, może już coś zasialiście? :twisted: Kurcze, czekam razem z wami na tą Twoją wiadomość ;) Mam nadzieję że pokażą się dwie kreski!
Z Daniem to my ostatnio tak dużo czasu nie mamy, a On dla siebie to już w ogóle. Załatwiamy teraz masę spraw. Daniel chce teraz sprzedać ten samochód co ma i trochę w niego inwestuje tak jak wy w mieszkanko żeby za więcej poszedł ;) Poza tym po betkę będziemy jechać do Niemiec, więc tez z tym trochę zachodu jest. No i praca. Dobrze że teraz będzie miał urlop :)
A ja sprzedaje na allegro na razie to co mam, a w pierwszej kolejności nadal ta nieszczęsna wiza :? A potem dopiero sklep, jeśli jej nie dostaniemy.
Ale jest fajnie bo wreszcie coś się ruszyło w konkretnym kierunku :D Byliśmy wczoraj w meblowym i zamówiliśmy łóżko takie duuuże ;) Trzeba niestety czekać na nie koło miesiąca, ale będzie i to jest najważniejsze. Inwestycja na nasz wspólne małżeńskie życie, hihi.

Kasica z tym sercem to może być przez skoki ciśnienia. Lub może zaczynają się jakieś kłopoty, lepiej powiedz o tym lekarzowi niech Ci da skierowanie na badania jeśli uzna to za konieczność.

Sanuś, widzę że poszukiwania imienia trwają. My tego problemu mieć nie będziemy, haha. Kinga, Kinia, Kinunia i JUŻ! :lol:

Lece robić obiadek!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

przed chwila zmierzylam sobie tempke, ale taka tempka mierzona okolo godziny 13 jest juz nieprawdziwa :?: :roll:
wyszlo mi 37,5... taka mam kazdego wieczoru kladac sie do luzka, lub jak mierze po poludniu. Rankami jest w okolicach 36,9 - 37,1.
Co najleosze to w ogole nie czuje sie jak zazwyczaj przed okresem :? Kluja mnie od czasu do czasu jajniki i oduczwam dziwny dyskomfort.. tak jakby ciagniecie w dol.. ciezko opisac to uczucie...
No i zgage dzisiaj mialam :shock: i nie mam apetytu a zwykle po owulacji, do okresu jem w mega rozmiarach. No i jeszcze jedna dziwna rzecz, nie bola mnie piersi jak zwykle. Normalnie to nie moglam ich nawet doktnac przed @, a teraz zrobily sie tylko troche ociezale i mam wieksze
sutki.
A i dodam jeszcze ,ze od 4 dni mam straszne wzdecia, a nie jadlam nic co moglo by je spowodowac :? i one nie ustaja :?
Ale sama juz nie wiem co to bedzie :(

ObrazekObrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Lena, ta podwyższona temp. zarówno rano jak i teraz jest normalna i na tej podstawie nie da sie teraz stwierdzić ciąży.
Temp. rano jest wysoka bo zapewne jesteś jeszcze przed okresem, powinna spaść z dzień/dwa przed okresem lub nawet w jego trakcie.
A temp. wyższa w ciągu dnia podnosi się bo jesteś aktywna, co jest zupełnie normalne, dlatego nie bierze się jej pod uwagę. Bo ja też teraz taką mam, a przecież nie staram się o dziecko.
Poza tym myślę że objawy które opisujesz wskazują na okres, choć nigdy nic nie wiadomo, bo jak już zapewne wiesz ciężko to rozróżnić. Przed okresem i w ciąży bywają zupełnie takie same.
Wzdęcia są normą przed okresem ze względu na wstrzymanie wody w organiźmie i lekkie powiększenie macicy. A kiedy masz mieć @?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Karolcia i Danio

no mam obecnie 28 dzien cyklu, ciezko mi powiedziec kiedy dostane.
Od pol roku czasu a nawet wiecej dostawalam okres co 29-31 dni, ale ostatni pojawil sie po 26 dniach :?
Ale ogolnie nie czuje sie tak jak przd kazdym okresem.
Najgorsze jest to ze nie wiem jak okteslic kiedy przyjdzie @

ObrazekObrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

taka piekna pogoda weekend a ja chora;-( teraz mam dni płodne, więc do dzieła-a może już coś jest?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ah chcialam jescze dodac ze tak z ciekawosci weszlam na ten kalkulator dni plodnych http://www.milosc.god.pl/kalendarz.htm.
No i wpisalam tak jak trzeba, najdluzszy cykl, najkrotszy i dlugosc ostatniego. Pokazal mi ze dni plodne akurat mialam przez te 5 dni w ktorych staralismy sie o dzidzie no i ze nastepne krwawienie rozpocznie sie 29.04 czyli niby wczoraj. Jak bardzo wiarygodny jest ten wynik? Ktos moze wie?

Dodam ze najdluzszy moj cykl to 33 dni
Najkrotszy 26 dni
Ostatni 26 dni

ObrazekObrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej koleżanki! Co u Was? Czy któraś zafasolkowała? Ja jeszcze nadrabiam zaległości w czytaniu a trochę mi jeszcze zostało :oops: . U mnie w miarę. Stres już działa i ciągle się kłócimy. Na dodatek jest wojna z moimi starymi o kasę na wesele. Poza tym jestem strasznie zmęczona. Na szkółce ok. Muszę jeszcze trochę rzeczy popoprawiać ale dam radę. Trzymajcie się.
Kasica jak dzidzia?
Nikolko a co u Ciebie? Jest ta fasolka?
Karolcia a co u Ciebie? Jak firma?
Pozdrowienia dla wszystkich dziewczynek.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

WYDERKO o kurde to juz slub za momento :D Ale fajnie :)

Lena nie sugerowalabym sie tymi kalendarzykami, bo z tego co piszesz to roznie ostatnio bywa z Twoimi okresami.. wstarczy ze cykl przesunie sie 2-3 dni i juz zupelnie inaczej wychodzi wynik.

A ja jutro jade nad morze.. ale sie ciesze ;) :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nikamo
to dlatego ze podrozowalam.
Bo normalnie to okresy mam co 30 dni. Ale raz pojechalam do Polski i przeszedl po 33 dniach, a raz do Irlandi i przyszedl po 26 :? Wiec nie wiem jak bedzie z tym teraz. Dziwnie jest tylko to ze nie czuje sie jak przed okresem. Zwykle to 3-4 dni przed juz mialam typowo okresowe objawy, ale nie tym razem :?
Moja szyjka jest rozpulchniona, jest wysoko i jest zamknieta wiec nie wiem co to oznacza.

ObrazekObrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

LENA w takim razie klimat wplywa na dlugosc cykli.. zmiana i juz.. ja jak wyjechalam do UK to zaszlam w ciaze w jakims 9 dniu cyklu, a zawsze trwaly co najmniej 30 dni... klimat to jest jeden z czynnikow ktory wplywa na zmiany w organizmie...

A powiedz mi jak Ty wyczuwasz ze szyjka jest zamknieta ?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nikamo
jest twarda jak czubek nosa. Przy wczesniejszych staraniach, gdy dotknelam jej na kilka dni przed okresem byla miekka jak platek ucha i wyczuwalam takie malutkie otwarcie.

ObrazekObrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nikamo, ale Ci dobrze. Zabierzcie mnie ze sobą :D . Kiedy wyjeżdżacie?
No do ślubu już niedaleko. I w końcu schudłam. Każdy mi to mówi. Dzisiaj miałam ciężki wf. Przebiegłam 1600 metrów. Myślałam,że padnę.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nie wiem czy juz powinnam sie zaczac sugerowac ta szyjka i temperatura :? Jestem na jakies 2 dni przed @

ObrazekObrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Lenka, przy nieregularnych cyklach pod uwagę bierze sie zawsze ten najdłuższy cykl, czyli u Ciebie 33 dni. Innymi słowy jeśli rzeczywiście jesteś po terminie 1 dzień ( a tego nie wiemy, bo cykle masz nieregularne), to powinnaś wstrzymać emocje, bo wszystko może się rozstrzygnąć na okres dopiero pod koniec 33 dnia cyklu.

A tak z ciekawości, widzę że masz dopiero 18 latek ;) Mogę wiedzieć co na ciąże Twoi rodzice? Rozumiem że nie wiedzą, a młodziutka jesteś, więc aż się nadziwić nie mogę że zrobiliście z chłopakiem taaaki krok :) Hmmm.

Wyderko, jak z firmą/sklepem już pisałam wyżej ;) Na razie utrzymuje się z allegro i jak na moje wydatki jest nieźle :twisted: Szafa pęka w szwach :lol:
Rozumiem że Wam teraz ciężko :( Taka rozłąka, ehh ja bym się nie poświęciła choćbym nie wiem jak bardzo pragnęła pracować w policji czy gdziekolwiek. Danio is naj :!: Mam nadzieję że wszystko się ułoży, bo w końcu ślub i weselicho już TUŻ TUŻ :)

Nikollka, zmoro where are you? Jak tam @?

Nikamo, nad morze? ale super! Ja tez już o niczym innym nie myślę jak o Gdańsku... A jakie miasto odwiedzasz? Zwaloną pogodę będziecie mieli i do poniedziałku ma tak być :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Karolcia i Danio

Bardzo pragniemy tego dziecka, bo sie kochamy. Moze za wczesnie obudzil sie w nas rodzicielski instynkt :)
Hmm no jest 28 dzien cyklu wiec poczekam co to bedzie za 5 dni.
Jesli tempka mi nie spadnie, to zrobie test.
Mam nadzieje, ze tym razem sie nam uda :)

ObrazekObrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczynki...
no i nie jestem w ciąży...
Wczoraj przyszła @, choc do dzis wygladało to na ciążowe plamienia, bo i siusianie częstrze się pojawiło, to jednak ciążą to nie jest...
@ się zadomowiła na dobre.
Tak więc Kochane zaczynam staranka od 10 maja (powinny zacząć sie dni płodne) i 3majcie kciuki by 'coś' z tego wyszło...
Nie omieszkam powiadomić, tymczasem życzę powodzonka i jak najwięcej fasoleczek :)
Buziaki :cmo:

PS. Temperatura od wczoraj rana 36,9 i nie spada, a kilka dni temu było 37,4. ale to pewnie nie ma znaczenia, a jest wynikiem @.

3mcie się :)

Ostatnio zmieniony śr kwie 30, 2008 5:37 pm przez imagination87, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Lenka, no że się kochacie, to rozumiem ;) My też i to bardzo po ponad 5 latach, znajomi nam zazdroszczą że uczucie nie opadło ale uważam to za chore teksty. I jak ja to mówię, trzeba być mną i Nim by było tak jak mamy MY :lol:
A tak na poważnie, to chodziło mi o to że to wiąże się z pracą. A gdzie nauka, inne obowiązki, nacieszenie się sobą? Szybcy jesteście. Gdy byliśmy z Danielem w tym wieku (ja miałam 16 lat, a On 18 gdy zaczęliśmy razem chodzić) to nawet przez moment to do głowy nie przyszło ;) Tylko randki, sexy, tęsknoty i jak najszybszy ślub :D
Miejmy nadzieję że ułoży sie po waszej myśli.

Imagination, temp. spada też w trakcie okresu. A jeśli w ogóle nie spadnie to zrób test, bo krwawienia w ciąży zdarzają się przecież dość często :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hey Dziewczynki :)

ehh...ja już po proacy, dziś ostatni dzień i wreszcie wooolne! :) Ale kiepsko się czuję. Nie wiem czy to klimat, czy przemęczenie...
Dzisiaj w ogóle taki zwariowany dzień. Brat przywiózł mi chrześnicę i nawet na chwile nie pozwala mi odetchnąć :wink:
Jutro z samego ranka mój Tomuś przyjeżdża :) Cieszę się strasznie :)
Cały week razem...Będziemy grillować, jeśli tylko ładnie będzie a w sobotę za znajomymi na tańce wybieramy się :)

Nikolka czekam z niecierpliwością na wieści o niuni, bo ja czuję, że to niunia :) Poczekaj z testem a jak zrobisz dawaj znać :)
Ja muszę uciekać, eehhh no chwili nawet nie mam.

udanego weekendu wszystkim!
Dorcia, Nikuś, Karolka, Nikamo, Sun i wszystkie dziewczynki buziaki i pozdrowionka kochane!

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 40026 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 794, 795, 796, 797, 798, 799, 800 ... 2002  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]