Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 4:14 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 40026 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 793, 794, 795, 796, 797, 798, 799 ... 2002  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Hey!
Dorcia mi tez jest troszkę przykro, bo dalej nie wiem co jest :? Poza tym po zrobieniu testu poszłam lulać, jak się obudziłam po 2 godzinkach na tescie była 1 kreska. Dziwne to wszystko. Może nie jestem w ciąży, może za wcześnie, zobaczymy. No nic kupię test dziś i zrobie koło piątku soboty, jak nie przyjdzie @. Pozdrawiam miłej wizyty teścia.
Buziaczki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.

Nikolla: hm... według mnie może po prostu za wcześnie i dlatego test nic nie wykazał. A tak dokładnie to ile Ci się spóźnia okres...? O ile dobrze pamiętam, to w poniedziałek był Twój 31 dzień cyklu i wtedy powinnaś dostać...?
Masz rację, lepiej jeszcze troszkę odczekać i zrobić w piątek lub sobotę.
Acha, ja właśnie zajadam się lubelskimi pierogami ruskimi :) Ostatnio rodzinka mi przywiozła kilka kilogramów... ale już wszystko wymiotłam :) Są przepyszne, zjesz 5 i jesteś syta bo mają tyle nadzienia w środku, co normalne 3,4 pierogi.... :)

Lena: Podziwiam Cię. Chcesz mieć dziecko a masz dopiero 18 lat. Ale gdybym ja w tym wieku co Ty była pewna swojego faceta i naszej wspólnej przyszłości oraz miałabym jakieś zabezpieczenie finansowe to też chciałabym być młodą mamusią. Tylko najpierw chciałabym skończyć liceum.

Ostatnio zmieniony śr kwie 30, 2008 9:48 am przez DorciaS1984, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

DorciaS1984

No juz jedno rozczarowanie przezylam miesiac temu :(
Wiec teraz staram sie podchodzic do tego bardziej na spokojnie.
A mam takie pytanko. Czy np. gdybym powiedzmy teraz byla w ciazy to czy szyjka macicy z ta przed miesiaczkowa jakos sie rozni?

A co do faceta to jestem jego pewna jak zadnego innego. To sie czuje ze to jest to :wink: Szkole juz prawie skonczylam, za niedlugo dostane papier :D bede ratownikiem medycznym. Poradzimy sobie i pragniemy tego dziecka oboje.

ObrazekObrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.

Lena: Masz rację, nie wolno się za bardzo nakręcać, bo później przychodzi rozczarowanie i jesteśmy jeszcze bardziej smutne i złe....
A co do szyjki, to szczerze powiedziawszy ja nie znam się na obserwacji szyjki. Wiem, że różni się jak się jest w ciąży, ale jak dokładnie to Ci niestety nie powiem...

To w takim razie nic tylko pogratulować... :-) Ja tego jedynego musiałam szukać przez prawie 6 lat.... a po drodze nadziałam się niestety na facetów, który złamali mi serce i tylko czas z nimi traciłam... ale cóż, takie życie... nie każdy ma szczęście trafić odrazu na tą jedną jedyną miłość. Gratuluje :-) Super, że oboje chcecie dzidziusia. Napewno będziecie wspaniałymi rodzicami :)

Ostatnio zmieniony śr kwie 30, 2008 9:53 am przez DorciaS1984, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

DorciaS1984

hm... :roll: no trudno
o slyszalam wiele opini, jedne kobiety mowia ze jest nisko drugie ze wysoko, chyb pozsoatje mi tylko mierzyc ta temperature i czekac czy przyjdzie @. Na szczescie to juz niedlugo.

ObrazekObrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

MYSZKO kazda kobieta jest inna.. ale to ze nie odczuwalas dni plodnych to nie znaczy ze ich nie bylo.. wlasnie ostatnio jedna z forumowiczek miala cykl bezowulacyjny aobjawy mowily zupelnie cos innego... glowa do gory ;)

ANIA szanse zawze sa ;) Jesli temp. bedzie dalej Ci sie tak utrzymywac to mozesz powtorzyc test.. moze byc tak ze hormon ciazowy rosnie w wolnym tempie ;)

NIKUS czyli ten test jest niewazny.. powtorz jutro.. tylko wez jakis inny.. bardziej znany :lol: :wink:

LENA a ktory Ty masz dzien cyklu ? Mialas jakis spadek temperatury ?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nikamo
dzisiaj mija 28 dzien mojego cyklu. Jak juz wspomnialam od tygodnia moje temperatura whala sie miedzy 37 - 37,3.
Wczoraj z 37,1 zeszla do 36,9 , a dzisiaj rano znowu wzrosla do 37.
Ja juz nic z tego nie rozumiem :(

ObrazekObrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dorcia cykle mam 30/31 dniowe raczej 30 więc @ powinna być w niedzielę lub w poniedziałek. Zazwyczaj mam regularne. Zobaczymy jeszcze parę dni, bo wiem, ze może być za wcześnie bo jesli to niunia i poczęła się w owulkę to by miała dopiero niecałe 3 tygodnie. :wink: Więc kupie teścik, jeśli się nic nie wydarzy (czytaj nie przyjdzie @) to zrobię teścik w sobotę....

Lenka trzymam mocno kciukasy,żeby była niunia. I gratuluję znalezienia właściwego faceta w tym wieku. Ja jestem od ciebie starsza sporo i dopiero teraz znalazłam własciwego misia. To wiem. :)
Ale naprawdę bardzo się cieszę, że tobie się to udało. Życzę oczywiście wszystkiego naj naj naj.... I niuni.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

NIKOLLA
dzieki ;*
am nadzieje ze uda sie nam juz za 2 razem :)
a jak nie to jak to mowia: do 3 razy sztuka :wink:

ObrazekObrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej dziewczyny. Ja mam dziś wolne, na szczęście, bo humor mi nie dopisuje. Boli mnie wszystko oprócz włosów i paznokci hehe, jestem na 3 dni przed okresem (tak mi się wydaje - zrobiłam zapas na wypadek 30 dniowego cyklu), ale możliwe ze ten cykl jest inny i @ powinna wystąpić może jutro lub pojutrze, sama nie wiem jak liczyc już .......

A najbardziej bolą mnie "cycuchy" jak mówi mój M i to dziwnie, inny rodzaj bólu niż zawsze przed @. Mój M stwierdził, że mam jakby wieksze same sutki niz zwykle, pocieszam się ze to nie moje subiektywne odczucie i nie ześwirowałam jeszcze.

Nie wytrzymałam i zrobiłam test, wiem ze źle zrobiłam ale wynik trochę mnie zaniepokoił. Na tescie napisali ze wynik należy odczytać po upływie 5 minut, a bezwzględnie nie odczytywać po 30 minutach, po 5 minutach nic nie było ale po 15 minutach pojawiła się blaaaaaaaaaaaadziutka druga kreska. Za wcześnie na świętowanie bo wciąż czekam na @, ale zastanwiam się co z wynikiem odczytywanym od 5 do 30 minut, czy jest ważny?? Robiłam Pre-test Noris z mamusią i maleństwem na pudełku.

Buziaczki dla wszystkich babeczek.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ah i bylabym wdzieczna za jakies informacje na temat jaka jest szyjka macicy po zaplodnieniu i czy rozni sie od tej przed @

ObrazekObrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nikamo pisze:
PAPRYCZKA okolo 2 dni przed @ szyjka obniza sie.Robi sie twarda i jest zamknieta.

Lena_no - tak jak w cytacie, ja też niewiele wiem o szyjce przed @ i po zapłodnieniu, ale może to info okaże się pomocne. Pozdrawiam.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Lenko z tą szyjką to niestety ciężka sprawa.Na początku ciąży, przed terminem spodziewanej @ nie da się jednoznacznie określić co zwiastuje - czy @, czy fasolinkę.Nawet lekarz na tak wczesnym etapie ciąży nie jet w stanie jej stwierdzić, więc badanie szyjki na niewiele się zdaje.

papryczko po 15 minutach wynik jest już chyba nieważny.. Na szczęście jeszcze nie wszystko przesądzone, bo test zrobilaś za wcześnie!Powtórz za 2 dni ;)

Nika ja teścik zrobilam jakieś 5 dni po spodziewanej @.Piszę spodziewanej, bo postawilam na to, że cykl wyniesie 28 dni a ile tak naprawdę by wyniósl nie mam pojęcia :D Mialam wtedy tak rozregulowane cykle(24-38), że nie wiedzialam na czym stoję.
Skoro Tobie tak pięknie się spóźnia, to mooocno trzymam kciuki :) :) :)

Nikamo jak tam Pyśka?Pogoda się popsula, więc pewnie lobuzuje w domku :D

Dorcia a jednak faceci czasami mają rację... Kto by się tego po nich spodziewal ;) hehe no a tak serio, to dobrze, jeśli najpierw zalatwicie sprawę mieszkania.Wiem coś o tym, bo ja niestety pomimo możliwości zamiany na większe, nie przeprowadzę się :( Bardzo chcę, bo mialabym pokój z Malutką, ale z przyczyn ode mnie niezależnych tak się nie stanie :?

Martinko gratuluję bratu :) Mam nadzieję, że Tobie też będziemy mogly pogratulować za kilka dni ;)

Cmokaski:*:*:*

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

LENA obawiam sie ze ten spadek moze zwiastowac nadejscie @...

PAPRYCZKO wynik powinno sie odczytywac do MASK 15 minut.. powtorz test za kilka dni.. bo ja juz wczesniej wspominalam czemu nie powinno sie robic testow przed @ ;)

SUN oj tak lobuzuje.. chociaz dzisiaj pogoda jest w miare fajna.. ale po poludniu tescie ja zabieraja wiec bede miala chwilke ;) Ostatnio ma jakies problemy z zasypianiem w dzien :(
Tu kilka fotek mojego Pysiatka :D
:arrow: http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.ph ... start=2200

Ostatnio zmieniony śr kwie 30, 2008 11:07 am przez *Aprilka*, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nikamo
ja tez :( dzisiaj zaczly mnie bolec jajniki, a przed owulacja w ogole nie bolaly, piersi tez tylko lekko i czasem kluje, t chyba taka cisza przed burza :(
No coz, w weekend wszystko sie wyjasni.

ObrazekObrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nikamo widać, że Pyśka to taki troszkę rogaty Aniolek :twisted:Na tej fotce z paluszkiem w buzi ma minkę, jakby chciala coś spsocić :D
Fajnie, że jest takim radosnym i roześmianym dzieckiem :) Żeby moja ryczkiem nie byla :roll: hehe

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

SUN oj ryczec to ona tez potrafi.. a najgorzej jest jak zaczyna udawac.. potrafi "plakac' 15 minut... :lol: Ale juz rozpoznaje ten naciagany placz i zaczynam sie smiac.. to Ona tez odrazu wesola sie robi :)
No nie ukrywam ze troche broi.. ostatnio poleciala zastawa , wczoraj powiesila sie na krzesle ktore o malo jej sie staranowalo i przewrocila fotografowi lampe :oops:

Tatus chcial miec niegrzecznego synka... to ma ale corcie :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nikamo ale Pyśka jest kochana powiem Ci ze strasznie podobna do tatusia :lol:
Sun a jak Ty sie czujesz???Masz już imie dla swojej królewny :?:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Obrazek

Male zdjęcie, ale widać "serduszko", które ma dowodzić płci mojej Córeczki :)

A z dziećmi to tak jest, że potrafią rozpaczać "na siłę", bo czegoś chcą albo właśnie wtedy, kiedy nie wiedzą czego mogą chcieć ;) Zresztą co ja Ci będę mówić :D
Coś czuje, że moja Malutka też łobuz będzie i to w dodatku anty-śpioch.. A tatuś marzył o grzecznej Księżniczce :roll: hehehe

Martinka jeszcze nie.. I jestem zalamana, bo żadne mi się nie widzi!!Tzn żadne(oprócz Tosi)jakoś mnie nie zauroczylo... Ale P. się nie zgadza :lol: i ma rację.Antosia ślicznie brzmi, Antonina bardzo dumnie... Ale nie dla malego dziecka.Po co w szkole mają się potem z Niej nabijać?Dzieciaki potrafią być okrutne..

A ja się czuje dobrze, tylko od dwóch dni boli mnie brzuch i nie wiem dlaczego.. Tzn czuje jakby ktoś mi przywalił w brzuch kłodą, jakbym miała jeden wielki zakwas tuż pod skórą.Dziwnie po prostu

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam. opiszę swoją sytuacje. 2 kwietnia zaczął mi się nowy cykl. z moim M ostatnio rzadko sie widywalusmy wiec jak juz bylysmi ze sobą to do przytulanek dochodziło dosyc często :wink: :wink: trzeba było nadrbic zaległosci :lol: hihi a dkładniej to od 8 kw do 14 to tak ze trzy razy nom a od 14 do 20 to sporo częściej :) (dodam ze nie konczył we mnie choc kilka razy mało brakowało) od jakiegos tygodnia lekko pobolewa mnie brzusio, zazwyczaj bolał mnie dzien przed okrsem i to dosyc mocno a teraz od tygodnia i tak cały czas. czasem zakłuje. nie mam typowowych objawów ciąży, żadnych młodsci czy odrzucania przy papierosach. jedyne co moge stwierdzic to zaparcia, sennosc i zmiana apetytu.
jak myslicie? to moze byc ciaża?? nie ukrywam ze bardzo bym sie cieszyła z tego powodu :) z moich obliczen był by to 4 tydzien. :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 40026 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 793, 794, 795, 796, 797, 798, 799 ... 2002  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]