Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 4:17 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 40026 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 791, 792, 793, 794, 795, 796, 797 ... 2002  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Nikoma... tak ma dosc regularne.. 30dni albo ten byl 29 hmm.. ostatnia @7 kwietnia.. pozdrawiam!
<stress>

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

LENA temperature mierzy sie TYLKO rano... ta wieczorem jest niewiarygodna i w ogole nie bierze jej sie pod uwage ;)

ANETTKO a te plamienia byly mniej wiecej w terminie @ ? Bardzo mozliwe e to wczesna ciaza, lub hormon ciazowy przyrasta w bardzo powolnym tempie.. zastosuj sie do wskazowek lekarza lub zrob bete ;)

PAPRYCZKA moze to rozstepy ? ( chodzi o te kreseczki ;) )

NEWBIE
czyli na test jest za wczensie.. mysle ze sam sluz to jeszcze nie jest powod do paniki. bo trzeba tez brac pod uwage temp. stan szyjki macicy,roznego rodzaju bole... chociaz nie powiem szanse na ciaze sa spore.. tym bardziej ze prezerwatywa pekla w srodku.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

NIKAMO, okres skończył mi się 6 dni temu, a jak tam z temperaturką? 2 razy mierzyłam i miałam powyżej 37.pozdrawiam.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

CZESC dziewczyny u mnie pogoda rozna troche slonka troche chmur
ominela mnie ta dyskusja o piciu przerazajace jest to co sie teraz dzieje
papryczka ja jestem w okolo 5 tyg, ciazy i tez mam tekie mnostwo bialych kropek wokol brodawek i pojawily sie male rozstepy

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hallo Dziewczynki, jak tam humorki? :)

U mnie super, pogoda prześliczna, nauki dużo a Niunia właśnie mnie kopie :D Czuje te Jej malutkie stópeczki jak tak sobie przebiera nimi w brzuszku.Boże, jakie to niesamowite uczucie!Przykładam dłoń i czuję jak przesuwają się po niej moje kochane szkitki :) :) :) :) Nie wyobrażam już sobie życia bez mojej Kruszynki..i pomyśleć, że jest wpadką..

Sorry, że tak z tym wypaliłam, ale nie mogłam się powstrzymać, mam ochotę całemu światu krzyczeć jaka jestem szczęśliwa, bo czuje moje Maleństwo :)

Trzymam kciuki za wszystkie starające się o fasolkę, żeby też już niedługo miały szansę to przeżyć :)

A teraz cofam się kilka(-naście) stron wstecz przestudiować co się tu działo ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

DAMI a roznil sie ten okres czyms od poprzednich ?
Temperature mierzysz ranoo ? Zanotowalas spadek przed @ ?

SUN to prawda.. kopniaczki sa niesamowite :D A dlugo juz je czujesz ?? teraz pewnie porusza sie intensywniej :)
A do czytania troche masz.. dzialo sie dzialo ;) :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nikamo pisze:

ANETTKO a te plamienia byly mniej wiecej w terminie @ ? Bardzo mozliwe e to wczesna ciaza, lub hormon ciazowy przyrasta w bardzo powolnym tempie.. zastosuj sie do wskazowek lekarza lub zrob bete ;)

tak w terminie @, no napewno się zastosuje :)
za jakiś tydzień jak wytrzymam :) zrobię test

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: pytanie

Witam serdecznie,
do tej pory czytalam, az wreszcie postanowilam napisac.
W sumie obiecalam sobie, ze grzecznie poczekam, starajac sie nie denerwowac, nie zadreczac mysleniem, powiedzialam sobie, ze samym "tym" nic nie zrobie, a nawet gdyby, to wiecej zlego moze to spowodowac niz dobrego.
Od stycznia br staramy sie o malenstwo. Pierwszy cykl nieudany. Pecherzyki ladnie dojrzewaly, prawidlowa owulacja, wszystko bylo ok, poza tym, ze malenstwa brak. Za bardzo "chcielismy" (jesli mozna to tak ujac)...
Kolejny cykl okazal sie bezowulacyjny. Wystraszylam sie, ale lekarz (pod kontrola ktorego caly czas jestem) powiedzial, ze to z jednej strony normalne (ze tak sie zdarza), a z drugiej, ze zbyt krotko mnie "obserwuje" zeby cos powiedziec wiecej.
Kolejne (obecne) podejscie wspomagane clo (3-9 dc 1/2 tabl 2xdz). Wszystko prawidlowo. 11 dc (16 04) dostalam pregnyl (pecherzyk 21,6, endo 8,2). Owul najpewniej 18 04. 25 04 leciutkie plamienie, ale doslownie 2 plamki... Jedyna wskazowka - czekac!
Wczoraj robilam test (23 dc) - negatywny. 1 krecha, a 2 naprawde prawie wogole niewidoczna. Czy dobrze mysle, ze pospieszylam sie z tym testem?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Boże... przestałam czytać w połowie, bo wypowiedzi zrezygnowanej doprowadzały mnie na zmianę do śmiechu i frustracji... co za głupiutka pannica...
Nie komentuje normalnie, bo aż słabo mi się robi :roll:

Nikamo czuję ruchy od 16/17 tygodnia.Im jest większa, tym intensywniej wszystko czuję i trochę mnie to przeraża czasami :D
Ponoć niemowlaki wykazują się podobną aktywnością jak w brzuchu.
To będę miała przechlapane, bo Mała wierci się prawie bez przerwy.. hehee ;)

Uciekam, brat wrócił.

Buziaki:*

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

uważam, że to może być dobra wiadomość, ale test trochę szybciutko zrobiony, druga kreska może być spowodowana pregnylem

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kurka31 pisze:
papryczka ja jestem w okolo 5 tyg, ciazy i tez mam tekie mnostwo bialych kropek wokol brodawek i pojawily sie male rozstepy

Kurko, tylko ja jestem na 3 dni przed okresem i jeszcze nie wiem czy jestem w ciąży :shock:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

papryczka pisze:
kurka31 pisze:

Kurko, tylko ja jestem na 3 dni przed okresem i jeszcze nie wiem czy jestem w ciąży :shock:

ja też mam takie kropeczki i też nie wiem czy jestem w ciąży a jeśli jestem to gdzieś 3 tydzień, ale zauważyłam je jakieś 1-1,5 tygodnia temu

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam :)
Do @ 2 dni ....mam pytanko czy są jakies odczuwalne róznice miedzy ciążą a napięciem przedmisiączkowym? ja cos w tym miesiącu często biegam siku i dosc wyraznie od 2-3 dni czuje kłucie w okolicy lewego jajnika temp. rano 36.8 / 36.9 jakies mam fale gorąca dzis..oczywiscie podbrzusze pobolewa piersi tez czuje ale juz 2 razy tak mialam przed @ ale nie te bóle jajnika i sikanie :shock: i mam problem czy cos moze wyszlo czy jakis torbielik :? czuła któras z Was różnice?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witajcie moje kochane Kobietki! :)

Ależ dyskusja mnie ominęła. Po prostu przeraziłam się... :shock: Jestem na III roku resocjalizacji i chyba nie powinnam przerażać się...ale po prostu ta dziewczynka mnie przeraziła...

Cio tam słychać? Jak mija dzień kochane? Ja właśnie z pracki wróciłam i śpiąca jestem strasznie, a za oknem tak ślicznie świeci słonko :roll: Ehhh... muszę się zdrzemnąć...Szybko odczuwam zmęczenie, za 5 dni ma przyjść @. Piersi bolą i w ogóle cięgle spałabym.

Karolcia jak miło, że się pojawiłaś w końcu :)
Nikusia no no no... :D Ja już się cieszę!! Powiadom nas oczywiście! Trzymam mocno kciuki :D
Dorcia cieszę się, że wszystko w porządku.
Kochane napiszcie co u Was.
Uciekam terz poleżeć sobie, ale później oczywiście zaglądne :wink:
Buziaczki!
Buziaki dla wszystkich dziewczynek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ruttka pisze:
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Wczoraj zrobiłam testi znowu jedna krecha! :cry: Ja już nie wiem co ze mna jest nie tak... mam już tego dosyć! Co miesiąc się rozczarowuje... Cały dzień wczoraj ryczałam :cry: To jest takie niesprawiedliwe, jest tyle niechcianych ciąż, ale kiedy się naprawdę tego pragnie z całych sił, to nic nie wychodzi.. :cry: Czuje się taka bezużyteczna :cry:

To tak jak ja Kochana... mi też test wyszedł na nie... Coprawda robiłam przed @. Ale chcę bardzo dziecka, więc jedna kreska była trochę załamujaca, a do tego @ dziś w pracy... I to taka dziwna... po 26 dniach (czyli za wczesnie) i na dodatek w sumie 'nie leci', a jeśli nawet to skąpo i kolor dziwny, bo taki brąz, albo beż... To raczej plamienia, bo to bardziej sluz przypomina zabarwiony... Hmmm... a objawy wciąż sa...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

MADII oczywiście, że Was powiadomie, dziś mnie boli bunio, tak jakbym się przećwiczyła i rwie co jakiś czas w innym miejscu.
Buziaczki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny myslicie ze jakis watek od tak z dnia na dzien moze zostac usuniety?na e-mama byl załozony watek Mam fasolke a teraz nie moge go nigdzie znalesc :(

Termin wg USG

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

tak!!moze byc usuniety.....skoro był dublowany..........

ale to chyba nie ten temat! :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

KICIULA temat zostal przeniesiony ;)
:arrow: http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?t=11600

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

:D Nikamo przekochana jestes... :D dziekuje Ci bardzo.... :wink:

Termin wg USG

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 40026 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 791, 792, 793, 794, 795, 796, 797 ... 2002  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]