Dzisiaj jest sob maja 30, 2026 4:42 am

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Lubelskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3535 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 177  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Kurde gdzie mnie widziałaś?? :) ja tak sie rozglądałam po tych dziewczynach w poczekalni i sobie uświadomiłam, że nawet dokładnie nie pamiętam jak wyglądasz ale żadna nie wydawała mi się za bardzo do Ciebie podobna więc nikogo nie zaczepiałam:) a na imię mam Sylwia tak w ogóle;)
No opóźnienie było wczoraj duże, też mi się już zdarzało mieć taki sam numerek co inna kobieta w kolejce no ale najważniejsze że wszystko ok z dzieciakami :) pisałam, że u mnie prawie ok bo zrobiło mi się jakieś zakażenie i od dwóch miesięcy żaden lek na nie nie skutkuje. Znowu dostałam jakieś piguły w dwóch różnych rodzajach i jak one nie pomogą to znaczy, że już nic nie pomoże;)
Pytałam się też lekarza jak tam z miejscami na porodówce - powiedział, że jest bardzo dużo rodzących ale ze skierowaniami raczej nie odsyłają ("jedną na pół roku się zdarza":) )
Następną wizytę mam 20 maja bo 22 to święto (z czego doktor bardzo sie ucieszył)
Dzisiaj byłam na placu kupieckim i zobaczyłam swoje odbicie w oknie... mało nie padłam, nie wiedziałam, że już tak mnie wybrzuszyło :) ale to jakoś za tydzień sie będzie 7 miesiąc rozpoczynał...
acha a najlepsze, że dostałam od koleżanki mnóstwo dziecięcych ubranek dla dziewczynki więc je sobie segreguje do woli i bawie sie zatrzaskami:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Widziałam Cię tam gdzie kiedyś stały busy (tzn w tej okolicy)!!!
A doktor to się pewnie uśmiał, bo ja też się pytałam o miejsca na porodówce u nich w szpitalu :lol:
I nie przejmuj się infekcją - ja też już 3 czy 4 miesiąc dostaję dowcipne leki i na chwilę jest lepiej a później wszystko wraca do tego samego stanu... Chyba taka nasza uroda!!! I wizytę też mam 20 maja :D Może wtedy się spotkamy - choć ja znowu mam na 15.45, a Ty pewnie na 15???
Widzisz, a mówiłaś, że wszystkie ubranka będziesz musiała kupić!!!! Fajne jest takie przebieranie i układanie tych "wielkich" ciuszków!!!! :lol2:
A że masz ładny brzuszek - to fakt też mi się zauważyło - ja to mam taki malutki...
No i najważniejsze - miło mi poznać Cię z imienia!!! Ja jak łatwo sie domyśleć mam na imię Magda :wink: Teraz jak Cię zobaczę to będę krzyczeć!!! :$%^:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

własnie zrobiłam segregację ciuchów, tyle fajnych rzeczy;)
to 20 maja sie na bank spotkamy bo ja mam na 15:35 :) bedziemy po kolei to troche ułatwi sprawę bo ja sie bałam, że zaczne gadać do jakiejś innej dziewczyny i wyjde na nawiedzoną :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

No to super wiadomość!!!! Faktycznie że 20 nie będzie innej możliwości jak tylko posiedzieć razem na poczekalni!!! Mnie czeka wypełnianie papierków do ZUSu.... tak więc trochę u niego zabawię :roll:

No i znowu mamy ładny dzionek!!! :sw: :sw: :sw:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Słuchaj, własnie jak to jest z tym ZUSem? Kiedy to trzeba wypełniać i jaka jest procedura bo ja jestem na zwolnieniu od 2 stycznia, napisz mi kochana coś więcej bo zapomniałam go ostatnio spytać o ten ZUS, a do samego ZUSu nie mam co dzwonić bo ostatnio jak miałam sprawę to przez tydzień albo nie mogli mnie połączyć z właściwym pokojem, albo ktoś odkładał słuchawkę zanim zdążyłam złapać oddech i coś powiedzieć... ja niestety jestem skazana na korzystanie z uprzejmości ZUSu w Lublinie...

:sw: :sw: :sw: :sw: :brv:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

No właśnie ja też jestem od 3 stycznia i jak się go pytałam to mówił, że trzeba 6 tygodni przed końcem 182 dni zwolnienia czyli właśnie 20 maja to tak jakby ostateczny termin wypełnienia i złożenia tych świstków w ZUSie Tak więc jak będziesz szła 20 maja to bierz ze sobą te druczki do wypełnienia!!! Trzeba je pobrać w ZUSie...
A co do uprzejmości to powiem Ci że w Chełmie nie jest lepiej.... To chyba domena tego zakładu.... Buziaki :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a nie wiesz czy jak tylko same druczki trzeba wziąć to moge je wziąć tutaj w Chełmie? I to on wypełnia i ja składam to u siebie w ZUSie tak? Kurka ja nic nie wiedziałam o żadnych 6 tygodniach, mówił że po 182 dniach zwolnienia bede musiała jakiś papier wziąć z ZUSu a szczegółów nie znałam. :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Powiem Ci tak w sumie to nie wiem, ale myślę, że papiery spokojnie możesz pobrać w chełmskim Zusie, ale złożyć pewnie będziesz musiała w Lublinie!!! A to chyba ma wypełnić zarówno lekarz jak i Ty i chyba Twój pracodawca - aczkolwiek nie wiem tego na 100%

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

O mamo! Ale pogoda... Czuję wprost fatalnie... Kręci mi sie w głowie i w ogóle...

A tak poza narzekaniem przesyłam wszystkim dużo :sw: :sw: :sw: :sw: :sw:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no i kto nam zabrał słońce????????? :evil:
jak znam życie to pewnie będzie tak cały dłuugi weekend...
Byłam wczoraj w Lublinie ale niczego sie co do ZUSu nie dowiedziałam ale mój tajny wysłannik w postaci mojego ojca ma się wszystkim zająć;)
a od niedzieli to jakoś mi się samopoczucie pogorszyło - męczy mnie zgaga, bóle pleców, nogi, cycuchy znowu bolą a tu jeszcze trzy miesiące do rozładunku.. :) a jak u Ciebie moje droga ze zdrowiem, nie boli Cie krzyż już?? :roll: :]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Jakoś chyba ciśnienie rośnie bo już mi trochę lepiej... ale było fatalnie :evil:

A co do krzyża to ja Słonko mam "s" z kręgosłupa, ale powiem Ci że myślałam, że w ciąży będzie katastrofa, ale odpukać nie jest tak źle... Generalnie mnie nie boli, ale jak się położę na wznak, to nie mogę się odwrócić na bok, bo mnie straszny ból łapie, ale tak to nawet może być...

Wczoraj oglądałam zdjęcia kwietniówek - ale skubane mają brzucholki :shock: Normalnie jak sobie pomyślę, że miałabym z takim czymś chodzić w lipcowe upały.... tragedia... A jakie mają śliczne szkraby!!!

Właśnie miałam telefon z Lux Medu i zgubili moje szkiełko z cytologii :shock: :shock: :shock: i będę musiała chyba jeszcze raz iść... Szkoda gadać....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ale numer :) ciekawe jak mogli to zgubić? :)
a co do brzuchów to mi zaczął rosnąć i to mam wrażenie, że z dnia na dzień jest coraz większy a wraz z tym przyszły bóle kręgosłupa, brzucha z reszta też ale biore nopse według zaleceń lekarza:) i jest mi coraz ciężej chodzić, dlatego dzisiaj postanowiłam zrobić większe zakupy, ugotowałam 3 obiady i do końca tygodnia wypoczywam:)
.. widze właśnie jakieś nieśmiałe promienie.. :sw: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Nie wiem jak mogli to zgubić, ale ja muszę mieć ciągle z nimi jakieś przeboje...

Ja też mam wrażenie, że mój brzuch z dnia na dzień jest coraz większy... W kurtce w której chodziłam już się nie zapinam i każdego dnia jest coraz gorzej, no ale w sumie to tak ma być :wink:

No widzisz jaka Ty jesteś pomysłowa dziewczyna - chyba też tak zrobię z tymi obiadami!!! Chociaż my zaczynamy remont i z konieczności muszę wyprowadzić się do teściów, więc może teściowa będzie gotować :lol: Choć znając życie to wątpię....

No i patrz robi się ładnie!!!!
Mam nadzieję, że już tak zostanie przez ten weekend!!!!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a powiedz mi kochana czy podjeliście już decyzję co do wózka? My chyba po wielu analizach kupimy Cam Combi Family bo jest najlżejszy (a trzeba go będzie wnosic na 2 piętro) no i nie brzydki. Niegłupie są też te chicco, teraz nawet tanie na allegro tylko kilogram cięższe od cama;) chicco i camy mają podobne kółka i chyba nie najlepszą amortyzację - głupio wyglądałam biegając z wózkiem po sklepie żeby sprawdzić czy za mocno nie trzęsie;) :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

My Słonko wózek mamy już od kilku miesięcy, bo moja mama jest zagranicą i tam kupiła - to było jej marzenie!!! Ale jeszcze go nie widzieliśmy (przyjedzie razem z nią) tzn widzieliśmy w sklepie w Wa-wie jak byliśmy u mojego brata. Tam trafiłam na sklep firmowy chicco i zaciągnęłam męża żeby oblukać nasz wózek :lol: Tak jak pisałam jest to CHICCO TRIO FOR ME SATURN 2008, wielofunkcyjny, bo nie mamy ani fotelika, ani spacerówki, a ten mi się spodobał (kolor taki wybrała babcia )
A ten co piszesz też jest bardzo fajny - zresztą bardzo podobny do chicco!!!
A gdzie będziecie kupować?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

CAMa oglądaliśmy w rampersie w Lublinie i chyba tam go kupimy, bo na allegro są w tej samej cenie. Dobrze jest mieć już przynajmniej ten wybór za sobą bo wybieranie wózka trwało wiele godzin, że mimo iż uwielbiam sklepy z rzeczami dla dzieci to miałam już dosyć.
Juz sie dowiedziałam o tym ZUSie że rzeczywście trzeba to złożyć wcześniej ten wniosek o zasiłek rehabilitacyjny a 182 dni upływa mi podobno 2 lipca także pokompletuje już teraz te papiery i zaniose do biura rachunkowego firmy w której pracuje a oni maja to dostarczyć do ZUSu razem ze zwolnieniem.
To czego Wam jeszcze brakuje do kompletu na wielkie przyjście Kacperka?? :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

No w sumie to wszystkiego nam brakuje :shock: Mamy tylko wózek i kilka drobiazgów... Niby łóżeczko i całe do niego wyposażenie mają kupić teściowie tak więc to też nam odpadnie, a resztę my sami... Chociaż kiedyś mi siorka obiecała taką komódkę z przewijakiem i wanienką w jednym, to może i to nam skapnie, ale nie wiem...
A wy jak tam? Wózek kiedy planujecie kupić? I całą resztę? No chyba, że już macie np łóżeczko???!!!
Nie wiedziałam, że te papiery trzeba do zakładu pracy i oni to do Zusu wysyłają... :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

wiesz co ja nie wiem czy trzeba żeby oni wysyłali, mnie tak tylko powiedzieli, że skoro drugą część papierów oni wypełniają to od razu złożą je razem ze zwolnieniem a szczegółów nie znam;)
a co do zakupów to narazie nic nie mam, oprócz tych paru ciuszków co kupiłam i dostałam. Mam zamiar wybrać sie na zakupy na początku czerwca i od ręki kupić wszystko, więc jeśli rzeczywście zdecydujemy się na ten konkretny wózek to pewnie kupimy razem z nim resztę w rampersie i prawdę mówiąc nie moge sie juz doczekać, żeby mieć wszystko przygotowane :)
mam juz gotową pełną listę co trzeba kupić łącznie z najdrobniejszymi rzeczami, żeby o niczym nie zapomnieć, posegregowałam sobie tez na papierze ciuszki co mam i z jakiego rozmiaru, żeby sie nie powtarzały zbyt często:)
dziadków narazie nie angażujemy w zakupy żeby nie kupowali rzeczy które sie nie przydadzą lub nie będą nam podobać:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

No myśmy dziadków też o nic nie prosili... Sami sie zapowiedzieli, a mi to w sumie na rękę - największe wydatki mamy z głowy :D :D
Słonko a możesz mi napisać w chwili wolnego co masz na tej liście, bo ja powiem Ci szczerze nie mam zielonego pojęcia co to trzeba kupować :shock: a pewnie w czerwcu też sie wybierzemy po te wszystkie zakupy, żeby już wszystko mieć gotowe na przyjęcie naszego Maleństwa!!!!
No z tym Zusem to zobaczymy jak będzie u mnie, bo ja to mam pojechany zakład pracy....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Napisze Ci jutro cała liste rzeczy co kupić, co kupić do szpitala itd, bardzo przydatna rzecz bo dzisiaj to już padam :zzz: :boo: a listę taką dostała moja koleżanka od swojej znajomej :) ale to będzie dużo pisania a mam ją niestety w postaci wydrukowanego maila.. :lol:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3535 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 177  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Lubelskie

Strefa czasowa UTC [letni]