Dzisiaj jest sob maja 30, 2026 4:42 am

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Lubelskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3535 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 177  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

terrorystka81 to dobrze że mówisz o tym lubelskim tesco - może i ja się wybiorę :roll: tylko ja to zaraz wydam kupę kasy na ciuszki dla Małego, a póki co to sobie zabraniam kupować!!!! Chociaż dzisiaj oczywiście nie wytrzymałam i musiałam sobie humor poprawić na allegro!!!!
A Natasza to bardzo ładne imię!!!
A co do tych zatrzasków to ja w sumie nie wiem ale wydaje mi się że one się wyrobią (jak się nie wyrwą wcześniej :lol: )
Pozdrawiam
Ps w jaki dzień chodzisz do Mierzyńskiego???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Do Mierzyńskiego chodze zawsze w ostatni czwartek miesiąca. Dzisiaj byłam na badaniach krwi, miałam zrobić krzywą cukrową ale za późno przyjechałam i powiedzieli że już się nie wyrobią, także teraz głód czeka mnie jeszcze w poniedziałek;)
A to Ty już tak na poważnie zakupy robisz pod kątem Kacperka? Ja narazie kupiłam tylko dwa ciuszki w przypływie nieopanowanej chęci posiadania już czegoś dla dziecka ale mam ogromną potrzebę gromadzenia wszystkiego co potrzebne :) My z mężem na zakupy takie już mam nadzieje większe wybierzemy się dopiero w czerwcu... to jeszcze tyle czasu............
No a powiedz jak u Ciebie z Mierzyńskim, jakie masz o nim zdanie? Dał Ci jakąś komórkę do siebie? Bo ja nic nie mam i nie wiem jak w razie jakiś nie daj Boże komplikacji miałabym go szukac po świecie? :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

izabela3 dzięki - ja również mam nadzieje ze rozwiązanie przebiegnie bez większych problemów:)
Mam jeszcze jedno pytanie odnoście chełmskiej porodówki, jak u nas jest ze znieczuleniem? dają sami czy trzeba kupować tabletkę ?
I jak jest z porodem rodzinnym, czy jest wogóle taka możliwość u nas? bo jeszcze nie pytałam lekarza a do kolejnej wizyty ponad 2 tygodnie dlatego tak pomyślałam ze zapytam może masz jakąś większą wiedzę na ten temat
z góry dzięki pozdrawiam :D :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

terrorystka81 a czy Ty czasem nie jesteś blondynką z dłuższymi włosami???? Bo ja też chodzę w ostatnie czwartki miesiąca i z tego co kojarzę to ta kobieta o której myślę, że to możesz być Ty jest w ciąży prawie takiej jak ja!!!! :lol: :lol: :lol:
Aha i ja też w poniedziałek idę na krzywą cukrową więc pewnie się spotkamy!!!! :lol:
A co do Mierzyńskiego jak dla mnie jest super i bardzo go lubię! Telefonu też do niego nie dostałam, ale zdobyłam jak mi był potrzebny więc w sumie już mam!!! Jakby coś to pisz! Aczkolwiek mam nadzieję, że nie będzie Ci potrzebny!!!
I jak się domyślam to 24 we czwartek masz wizytę???
[b]
Annaaa
co do porodu rodzinnego to wiem że w Chełmie jest taka możliwość i ponoć bardzo polecają taki sposób rodzenia!!! Ale z tego co wiem to się płaci za taki poród - słyszałam ile ale to mogą być plotki więc nie będę pisać!!![/b]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Annaaa szczerze mówiąć wykażę się raczej niewiedzą w tym temacie, bo rodziłam bez żadnego znieczulenia i to był błąd, bóle z krzyża - nikomu nie życzę, gdybym to przewidziała zdecydowałabym sie na ZZO, ale pierwszy poród miałam dużo łatwiejszy, więc myślałam, że tym razem też tak będzie a może nawet i łatwiej, ale sie przeliczyłam i to bardzo:)) Z tego co słyszałam nie na wszystkich oddziałach położniczych jest możliwość stosowania ZZO, ale jeśli jest to z pewnośćią odpłatnie, koszt kilkuset złotych.
Jeśli chodzi o poród rodzinny to jak najbardziej jest taka możliwość, widziałam, że jes oddzielna sala przewidziana dla tego typu porodów. Jak ona wygląda nie wiem, bo rodziłam sama, czego nie żałuję bo męczyłam się strasznie, więc mój szanowny małżonek z pewnością zaliczyłby omdlenie:)))

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

MaDziuLka23 a Ty przypadkiem nie jesteś taką wysoką brunetką, która przychodzi trochę po mnie?:) bo ja rzeczywiście mam blond włosy i zwykle siedzę w poczekalni z taką właśnie jedną brunetką i nawet ostatnio jak byłam z mężem mówiłam mu, że ta dziewczyna zawsze jest w kolejce tego samego dnia co ja ;) no i w czwartek też idę na inspekcję;) niezły numer;)

izabela3 a jak Ty rodziłaś bez znieczulenia to oni Ci proponowali ale zrezygnowałaś czy o znieczulenie wogóle trzeba prosić (płacić) i to zalezy od dobrej woli lekarza? Bo moja znajoma która rodziła pare lat temu mówiła że w szpitalu (tylko że nie w Chełmie) powitali ją ze strzykawką ze znieczuleniem, ale ostatnio bodajże w teleekspresie mówili, że w Polsce to co setna kobieta dostaje znieczulenie a w Europie Zachodniej 80%, no więc sie troche przeraziłam...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

no to się uśmiałam!!!!! :lol: :lol: :lol:
nie ma to jak zgadać się przez neta!!!! :shock: :D no ciekawe czy trafimy na siebie i w ten czwartek bo ja mam jakoś deko później niż zwykle!!! :wink: Ale numer!!! Tak czułam że to Ty, bo zawsze na siebie trafiamy!!! Buziaki!!! :lol2:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

terrorystka81 nikt mi nie proponował znieczulenia, jak rodziłam swojego synka w Warszawie też nie witano mnie strzykawką, więc to raczej nie jest standard, chociaż jak poprosiłam to dostałam jakiś zastrzyk, ale i tak niewiele pomógł. Tak naprawdę to tylko zewnątrz -oponowe eliminuje ból zupełnie, moja koleżanka tak rodziła i w trakcie całej akcji czytała sobie książkę:))))

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

MaDziuLka23 rzeczywście niezły zbieg okoliczność - na tyle kobiet które chodzą do Mierzyńskiego w Chełmie;) Pamiętam jak chyba pierwszy raz jak byłam u niego to siedziałyśmy nawet razem na jednej kanapie;)
Ja mam znowu na 15 chociaz jeszcze się nie zdarzyło żebym weszła o czasie ;)
izabela3 w takim razie pozostaje mi już tylko zbierać pieniądze na znieczulenie :) Najgorzej że każdy ból i poród odbiera inaczej, jedna mówi, że po zastrzyku nic nie czuła, inna że zwijała się z bólu do czasu aż skończyli ją zszywać po porodzie ale zauważyłam, że im więcej czasu upłynie od porodu tym jego opisy są mniej brutalne i bolesne;)
Boże jakbym juz chciała mieć to za sobą, dzisiaj znowu na onecie pisali jak to nie ma miejsc na porodówkach - nie wiadomo na co sie przygotować..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

No to już teraz na 100 % jestem pewna, bo faktycznie siedziałyśmy razem i ja właśnie wtedy po Tobie miałam usg i Mierzyński mówił że "o ta Pani przed Panią jest w takim samym czasie ciąży co Pani" :D :D :D
A ja mam tym razem na 15.45 :roll:

A ten artykuł o braku miejsc na porodówkach też czytałam..... Strach się bać.... Mój mąż powiedział, że w domu urodzę, a nie w chełmskim szpitalu (w razie co) :shock:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja powiedziałam swojemu żeby się wziął za nauke i przygotowania do porodu bo bedzie moją położną w razie czego :) może trzeba by się było zapisac do jakiejś szkoły rodzenia żeby wiedzieć co nas czeka? ;)
wczoraj nabyłam kolejne 3 pary śpioszków w rozmiarze 56 :) pójde pobawić się zatrzaskami :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

terrorystka81 pisze:
Ja powiedziałam swojemu żeby się wziął za nauke i przygotowania do porodu bo bedzie moją położną w razie czego :) może trzeba by się było zapisac do jakiejś szkoły rodzenia żeby wiedzieć co nas czeka? ;)
wczoraj nabyłam kolejne 3 pary śpioszków w rozmiarze 56 :) pójde pobawić się zatrzaskami :)

TO jest dobry pomysł! W sumie jeszcze mają czas do nauki!!!
O proszę widzę, że jednak zaczynasz kupować ciuszki! :) Ja czekam na przesyłkę - zapewne będzie w poniedziałek :D A wczoraj kupiłam taki cieniutki kocyk z polaru za 9.99zł :shock: Szkoda mi było nie wziąć za taką kasę!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

:) :) dobre, bo ja ze dwa tygodnie temu kupiłam taki cieniutki kocyk z mikrofibry za 12.99:) z zielona żabka.. też sie nie mogłam oprzeć i od tego wszystko się zaczęło ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

No to już jak się zaczęło to pójdzie... :lol: :lol: :lol:
Ja dzisiaj dostałam 4 siatki ciuszków od siorki po jej synku :shock: i normalnie zamarłam patrząc na nie - jakie to maleńkie!!!! A jakie słodziutkie!!!
Buźki i powodzenia na glukozie ja raczej pójdę we wtorek, bo na jutro nie mam nastroju!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no ja już po glukozie, dwie godziny musiałam siedzieć bo dostałam 75g a inne kobitki 50g nie wiedzieć czemu, no ale nie było tak koszmarnie, jedna tylko się bidulka strasznie męczyła a wszystkie były w takim samym okresie ciąży co my;) acha weź ze sobą cytryne, bardzo się przydaje.
fajnie Ci, że dostałaś tyle ciuszków, ja musze zaprzestać narazie kupowania bo już wydałam wszystkie pieniądze.. :(

No a u Ciebie dzisiaj studniówka ;) :) gratuluje;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Słonko napisz mi do czego ta cytryna??? Wciska się ją czy jak? bo mi Mierzyński o tym mówił żeby wziąć ze sobą!!! Ale ci fajnie że już po - ja jutro.... blleeee, fuujjjjj...
A mi dzisiaj przyszły te ciuszki i kocyk co zamawiałam - są super!!!!
Ale też się wypłukałam z kasy więc póki co STOP!!!!
Ps ja też mam 75g ale moja szwagierka też od niego miała 100g więc cieszmy się że tylko 75g nam przypadło w udziale :wink:

Aaaaaa faktycznie nawet nie zauważyłam, że to już 100 dni zostało!!!! Dzięki :cmo:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

cytrynkę się wciska do tego uroczego koktajlu, ile uważasz, tylko weż nóż do rozkrojenia cytryny bo ja zapomniałam i pielęgniarka mi kroiła;) w sumie pobierają Ci krew 3 razy z żyły a na poczatek z palca, mnie najbardziej krwawił palec i do tej pory jest siny a na rekach mam 5 ukuć jedno z piątku a cztery z dzisiaj bo jedno ukucie było nieudane także niezbyt sympatycznie to wygląda ;) samo wypicie nie jest z cytrynką najgorsze ale pierwsze półgodziny dla żołądka nie jest najsympatyczniejsze ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

uuuuuuuu... czarno to widzę.... ja nie znoszę kłucia i jeszcze w palec.... kurczaki, ale trzeba zamknąć oczy i to zrobić... czarno widzę ten jutrzejszy poranek.... oj czarno!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam wszystkie CHEŁMIANKI.
Pozdrawiam!!!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej hej nie było tak źle!!! Cytrynka pomogła i poszło, ale ręce mnie bolą po tym wbijaniu igły... :?
No cześć goga 77 coś dawno tu nie zaglądałaś!!! :roll:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3535 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 177  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Lubelskie

Strefa czasowa UTC [letni]