Dzisiaj jest sob maja 30, 2026 4:41 am

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Lubelskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3535 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 177  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

No w kupie zawsze raźniej!!! ;) A znasz już płeć??? Buziaki!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mierzyński stwierdził ostatnio że chyba będzie kobitka;) Za tydzień jadę na USG 4D w Top Medicalu, na wszelki wypadek niech inny doktor obejrzy i zobaczy czy wszystko ok. A jak u Ciebie wiesz już? :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

chyba chłopak skoro miga Ci KACPEREK ;) hehe

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam ciężarne koleznki, bardzo sie cieszę ze w koncu powstał taki post.Pozdrawiam :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A powracając do tematu rodzenia. To czy któraś z Was zamierza rodzić w Chełmie bo jak narazie to dziewczyny widzę ze twardo oblegacie Lublin:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

terrorystka81 pisze:
chyba chłopak skoro miga Ci KACPEREK ;) hehe

Hej hej!!!
Faktycznie według prognoz ma być synio!!!
Ostatnio trochę mnie nie było, bo zaliczyłam szpital.... Nikomu nie życzę - zwłaszcza tutaj w Chełmie... Tragedia, koszmar itp. itd.
Ale generalnie się wszystko popieprzyło.... Przed szpitalem czułam się super, a dzisiaj chodzę i zastanawiam się czy wszystko ok... Napatrzyłam się na kobiety rodzące, roniące itp. i normalnie mam schizy... Dzisiaj chyba pójdę dla świętego spokoju do lekarza - choć jak dzwoniłam to mówił że nie ma powodów do obaw, ale wolę żeby to sprawdził na żywo niż tylko zapewniał przez telefon! No tak czy siak ja chełmski szpital omijam z daleka szerokim łukiem!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

MaDziuLka23 pisze:
Hej hej!!!
Faktycznie według prognoz ma być synio!!!
Ostatnio trochę mnie nie było, bo zaliczyłam szpital.... Nikomu nie życzę - zwłaszcza tutaj w Chełmie... Tragedia, koszmar itp. itd.
Ale generalnie się wszystko popieprzyło.... Przed szpitalem czułam się super, a dzisiaj chodzę i zastanawiam się czy wszystko ok... Napatrzyłam się na kobiety rodzące, roniące itp. i normalnie mam schizy... Dzisiaj chyba pójdę dla świętego spokoju do lekarza - choć jak dzwoniłam to mówił że nie ma powodów do obaw, ale wolę żeby to sprawdził na żywo niż tylko zapewniał przez telefon! No tak czy siak ja chełmski szpital omijam z daleka szerokim łukiem!!!!

Kochana nic sie nie martw, bo martwienie nigdy nie pomaga, może powinnaś częściej chodzić na wizyty do Mierzyńskiego - w gruncie rzeczy dla własnego komfortu psychicznego. Ale przekaże Ci radę, którą dostałam od koleżanki, która rodziła w zeszłym roku i też jest z Chełma - (miała problemy w ciąży) - w razie jakichkolwiek komplikacji, co by to nie było migiem jedź do Lublina na Jaczewskiego do Mierzyńskiego lub Kraśnickie wszystko jedno byle nie tutaj!
Głowa do góry, bądź dobrej myśli i pamiętaj, że Twoje nastroje przechodzą też na synka:)
Ja wczoraj robiłam 4D w Top Medicalu i wiem już na pewno, że będzie dziewczynka, ale wiele wiecej nie widziałam bo zakryła buźkę rączkami, stopami i pępowiną - taka akrobatka:)
Trzymaj sie cieplutko:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Annaaa pisze:
A powracając do tematu rodzenia. To czy któraś z Was zamierza rodzić w Chełmie bo jak narazie to dziewczyny widzę ze twardo oblegacie Lublin:)

No cóż ja trzymam za Lublinem:) Może dlatego że sama stamtąd pochodzę a może dlatego, że nie słyszałam jak narazie dobrej opinii o położniczym w Chełmie, nie wiem ale nie bede weryfikować na własnej skórze;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Szczerze musze przyznac, ze jestescie strasznie negatywnie nastawione na chełmski szpital:) ja osobiscie slyszalam od swoich koleżanek, ze az tak strasznie nie jest, ale moze wasza reakcja jest taka, poniewaz chodzicie do lekarzy z lublina Szpital szpitalowi nie równy, ale ja osobicie do lublina sie nie wybieram:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej mamusie !!! Tak jak już pisałam wcześniej zaliczyłam już poród w Warszawie no i w Chełmie. Co do naszego miejscowego szpitala to nie ma tragedii tak jak to się słyszy z opowiadań. Też chciałam rodzić w Lublinie ale ostatecznie zdecydowałam się na Chełm ze względu na to, że moim prowadzącym był dr Bijak i jednak mimo wszystko chciałam żeby był przy porodzie. Położne i ogólnie atmosfera była jak najbardziej w porządku, ale niestety sam poród miałam piekielnie ciężki i to niestety nie zależy od miejsca, w którym sie rodzi. Życzę Wam wszystkim jak najmniejszych bóli i szczęśliwego rozwiązania :))) To jest najważniejsze

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Każda kobieta ma różne doświadczenia z porodu dzięki temu jest co porównywać i o czym rozmawiać:) ja sie tylko boje czy wogóle bedzie miejsce bo rodzących jest oooogromnie dużo;) no a druga sprawa to sam poród to chyba znikoma przyjemność gdziekolwiek by się nie rodziło;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dokładnie sam poród to żadna przyjemność, chociaż rodziła ze mną dziewczyna, u której cała akcja zakończyła się po 3 partych a za 2 godzinki mogła siedzieć już po turecku:)) To był jej drugi poród ale wcale nie jest prawdą, że takowy jest lżejszy bynajmniej nie zawsze. Mój pierwszy to była pestka w porównaniu z tym co przeżyłam w lutym, no ale nie będę Was straszyć bo wszystko przed Wami. Napewno pójdzie gładko jak po maśle i będziecie miały tylko dobre wspomnienia:))) Zauważyłam jednak, że szybko się o tym bólu zapomina, u mnie w czwartek minie 2 miesiące i juz potrafię się uśmiechać na wspomnienie tamtej nocy:)))

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

No staram się jak mogę myśleć pozytywnie, ale różnie z tym bywa :)
Generalnie do chełmskiego szpitala nikt mnie nie przekona, aczkolwiek nie wiem jak będzie w Lublinie!!! Ale moje ostatnie doświadczenia wskazują na to że choćbym miała urodzić w drodze to wolę to niż Chełm!!!!!!
Ale oczywiście zdaję sobie sprawę z tego, że mając lekarza z Chełma inaczej się podchodzi do tutejszego szpitala!
terrorystka81 gratuluję córy z całego serca!!!!! :D :D :D Będzie jakaś kobitka dla Kacperka ;) A imię już wybraliście???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

MaDziuLka23 masz racje, że mając lekarza z Chełma inaczej się podchodzi do tutejszego szpitala! i zapewne wice wersa, tylko mi się wydaje, że jest to też kwestia pewności ze bedzie sie mialo jak do tego lublina dojechac!
Ja zmieniłam lekarza w 12 tc po powrocie z lubelskiego szpitala, ponieważ dostając krwotoku te 30 min jazdy na pełnym gazie nie byly niczym przyjemnym, dlatego twierdze ze pewność ze sie do lublina zdązy jest tez bardzo istotna, bo co innego kiedy masz męza pracującego w miejscu z ktorego bedzie mogl natychmiast do ciebie dojechac i cie do lublina zawiesc, ja tego komfortu nie mam i dlatego nie wyobrazam sobie ze przy zaczynającej się akcji porodowej ja zastanawiam sie czym i jak tam dojechac i dlatego poprostu obstaje przy chełmie, poza tym bedac w lublinie luxusów tez nie mialam, choc wydawało mi sie ze powinnam poniewaz wszystkie kolezanki tak zachwalały szpitale w lublinie.
Ale wszystko jest sprawa bardzo indywidualną i kazda z nas do tych kwestii podchodzi inaczej, znając zycie czy chełm, lublin czy gdzies indziej czeka nas to SAMO:)[/b]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

izabela3 mam do ciebie prośbę, czy moglabys napisac jako rodząca w chełmskim szpitalu co trzeba ze sobą zabrać?
Poniewaz juz tyle postów czytałam , że normalnie zdębialam ile tego wszystkiego jest!
Będę bardzo wdzięczna, bo wiem ze w kazdym szpitalu tak naprwade jest inaczej i nie do kazdego trzeba brac wszystko:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Annaaa pisze:
MaDziuLka23 masz racje, że mając lekarza z Chełma inaczej się podchodzi do tutejszego szpitala! i zapewne wice wersa, tylko mi się wydaje, że jest to też kwestia pewności ze bedzie sie mialo jak do tego lublina dojechac!
Ja zmieniłam lekarza w 12 tc po powrocie z lubelskiego szpitala, ponieważ dostając krwotoku te 30 min jazdy na pełnym gazie nie byly niczym przyjemnym, dlatego twierdze ze pewność ze sie do lublina zdązy jest tez bardzo istotna, bo co innego kiedy masz męza pracującego w miejscu z ktorego bedzie mogl natychmiast do ciebie dojechac i cie do lublina zawiesc, ja tego komfortu nie mam i dlatego nie wyobrazam sobie ze przy zaczynającej się akcji porodowej ja zastanawiam sie czym i jak tam dojechac i dlatego poprostu obstaje przy chełmie, poza tym bedac w lublinie luxusów tez nie mialam, choc wydawało mi sie ze powinnam poniewaz wszystkie kolezanki tak zachwalały szpitale w lublinie.
Ale wszystko jest sprawa bardzo indywidualną i kazda z nas do tych kwestii podchodzi inaczej, znając zycie czy chełm, lublin czy gdzies indziej czeka nas to SAMO:)[/b]

Ale oczywiście Kochana że masz rację i ja wcale nie twierdzę, że w Lublinie czekają na mnie luksusy... Szpital to szpital i tyle, ale może personel trochę milszy (mam taką nadzieję :) )
A z tym dojazdem to ja akurat nie mam najmniejszego problemu, bo mąż ma super pracę i w każdej chwili może się wyrwać!!! Ale gdyby tak nie było też bym rodziła w Chełmie! Zresztą jeszcze nic nie wiadomo...
Buziaki!!! :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Annaaa z dokumentów musisz napewno zabrać dowód osobisty, ubezpieczenie i karte ciąży. Dla siebie wiadomo : kosmetyki, szlafrok, ciapy etc. Ja np. miała 2 koszule na zmianę (rodziłam siłami natury wiadoma sprawa, a oni tutaj w Chełmie nie dają szpitalnych koszul do porodu, tak jak to miało miejsce w Wawie), no i podpaski - największe jakie są dostepne najlepiej:)))
Dla dzidzi zabierz: papmersy, z 3 pieluszki tetrowe, ubranka na zmianę ok. 3 kompletów wystarczy zapewne, oliwkę (moja niunia miała bardzo suchą skórę), chusteczki nawilżane, no i rożek (może nawet dwa). To Ci powinno wystarczyć, jak wszystko będzie z wami w porządku (a napewno będzie) to przy trzeciej dobie dostaniecie wypis, więc nie ma sensu zabierać nie wiadomo czego. Poza tym zawsze młody tatuś coś Ci dowiezie w razie potrzeby, a wiem z doświadczenia, że zawsze czegoś się zapomni, więc spokojna głowa:))) A swoją drogą, na kiedy masz termin??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

izabela3 bardzo Ci dziękuję za listę rzeczy, które mam zabrać, bo na prawdę to co dziewczyny piszą na forach to kosmos !!!
A termin mam na koniec czerwca:)
Jeszcze raz dzięki Buziaki :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Annaaa nie ma za co:))) Szczęśliwego rozwiązania życzę:))

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

MaDziuLka23 pisze:
terrorystka81 gratuluję córy z całego serca!!!!! :D :D :D Będzie jakaś kobitka dla Kacperka ;) A imię już wybraliście???

Wstepnie wybrane imie to Natasza;) zobaczymy może tak zostanie;)
Byłam dzisiaj w tesco w Lublinie i byłam w szoku - na wieszakach wisi tyle bluzek w sam raz dla kobiet w ciąży, w różnych krojach, kolorach normalnie jak w sklepie dla ciężarówek się czułam;) w tym roku chyba będzie taka moda dla wszystkich na ciuchy luźne gdzie trzeba;) no i ciuszki niemowlęce... poprostu przepiękne, gdybym miała troche forsy na zbyciu to bym wyniosła stamtąd chyba wszystko;) acha i mam pytanie czy wszytskie ciuszki dla niemowlaków z tymi zatrzaskami otwierają się tak ciężko?? czy to wina jakiejś kiepskiej produkcji? bo ledwo udawało mi się z całych sił to rozpiąć i zoastanawiam się jakby to było jakbym sie tak z tymi zatrzaskami na dziecku męczyła?

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3535 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 177  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Lubelskie

Strefa czasowa UTC [letni]