Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 2:49 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 854 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 43  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

JOFKA No właśnie do 34tyg. i jak dobrze to obliczyłam to już a ja nic takiego nie zauważyłam, ruchy takie jak zawsze. Nie słyszałaś gdzie przy ułożeniu dziecka pośladkowym w przypadku drugiej ciąży robią również cesarkę??
Pocieszyłaś mnie z tym K0walskim teraz właśnie idę do niego z Rożnowski go tak zachwalał. :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ROLUSIA
Powiem szczerze że lepiej iść nA pierwszy poród, nie wiesz co Cię czeka. Teraz już mam jasny obraz wszystkiego i nie jest to na plus. Zresztą każdy poród jest inny i nie ma co porównywać. Rodziłam w Jaworznie i nie mogę zbytnio narzekać z tym że nie miałam większych komplikacji, a nie wiem jak by to było gdyby coś szło nie tak. Mój poród odbierał ś.p. dr Zasłonka. Bardzo podobało mi się jak od razu po urodzeniu dziecka dali mi go na brzuch i to było najpiękniejsze uczucie na świecie (wtedy również Cię szyją ale już o tym nie myślisz). Wiem że nie wszędzie tak robią. Czasem najpierw ważą i myją dziecko. Ja rodziłam z mężem i to było dla mnie ogromne wsparcie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a ja mam znów dzień do narzekania :( dalej nie wiem kto ukrywa się w brzuszku ;(;( moja gin <chodzę na nfz> ma troszkę stary sprzęt i poradziła że jak chce wiedzieć to żebym zrobiła usg prywatnie ... co prawda podejrzewa chłopca ale nie chce wprowadzać mnie w błąd:(

gdzie w jaw można zrobić dobra usg prywatnie ??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

edith nie wiem gdzie robią cesarke przy2-gim. może trzeba dac w tzw. łapę? nie wiem.

Rolusia co do szpitala to powiem tak: lekarz nie ważny, połozna- ważna.
teraz chodze od szkoły ordzenia w J-nie koło Św barbary i tam słyszałam że bardzo popularna jest ul. Łubinowa, tak bardzo, że matki leżą na korytarzu, a w jaworznie to masz blizej, rodzina do ciebie może wpaść. sprzęt mają, Ordynator niemowlaków jest ok. a tak między Bogiem a Prawdą do jak bedzie cie sie źle rodziło to nie ważne gdzie wtedy będziesz. Porponuje zaliczyć szkołe rodzenia tam przy okazji zwiedza sie szpital. Zobaczysz nabierzesz pewności. :D
pa wam do jutra!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej :)

dziewczyny mam do Was pytanie - wykonywałyście USG 3D? Jeśli tak to czy gdzieś w jaworznie (?) lub okolicach jet taka możliwość?

ściskam gorąco w ten zimny dzień

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

madla właśnie nie wiem :( też bym chciała sie dowiedzieć... a mój bąbel dziś kopie jak nakręcony ...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

margola... mój kolega z pracy mówił, że chodzi na takie z żoną. Od samego początku takie wykonują. Mówi, że to jest niesamowita sprawa i bardzo poleca. Muszę go dobrze opytać gdzie robią to USG. Prawdopodobnie są z Sosnowca lub Zabrza, więc może nie jeżdżą na drugi koniec Polski ;)

Zazdroszczę Ci tego kopania :) Nie wiem czy przyjemne to uczucie ;), ale musi być niesamowite!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

madla pisze:
Zazdroszczę Ci tego kopania :) Nie wiem czy przyjemne to uczucie ;), ale musi być niesamowite!!

uczucie przyjemne ale czasem uciążliwe...

ja właśnie wróciłam z basenu ... ech zero kondycji i mega zmęczenie ...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

cześć
w sprawie usg inny wymiar, ja zrobiłam takie w katowicach. W jaworznie nie ma. W katowicach robia w kilku miejscach- spr na inter- trzeba jednak wcześniej sie umówić i oprócz terminu trzeba byc w odpowiednim tygodniu ciąży. J robilam w 24 tyg a potem pogłam zrobić raz w 3 trym. Nie wiem dlaczego myślę, że ze wzgl. na koszt nie robi sie takiego co miesiąc. Ja płaciłam ok. 200 zl. Samo badanie jak Usg, tyle, że widac wyraźniej. Coś specjalnie dla Panów, bo oni zwykle mają problem z odróżnieniem plamek na monitorze. Lekarz podaczas badania dokonał szeregu pomiarów i ocenił stan rozwoju płodu. Po badaniu poprosiłam pana, żeby dał mi nagranie a on do mnie, że ja nie poiedziałam!!! :twisted: Myślałam, że zabije, to po co ja sie turlam do katowic?? i płace za usg tyle kasy? Byłam zawiedziona :( :( :( Ale myśl o tym, że niezalezny lekarz potwierddzilł że jest ok mi wystarczyła. Trudno. Pan dr zaproponował żebym sobie zrobiła porównawcze w 3 trym, ale powiem szczerze, że nie mam ochoty. Wystarczy mi płytka od mojego osobistego gin i ruchy dziecka!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

a macie juz wózki wybrane ??????? nie wiem na jaki model sie zdecydowac;(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja myslalam o tym http://www.bobowozki.pl/product_info.ph ... ts_id=1203 czytalam o nim dosc dobre opinie, ale tez nie jestem jeszcze do konca zdecydowana

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

madzienka pojawiłaś się w końcu ... już myślałam że coś się stało bo nie pojawiałaś się..

ja od szukania fajnego wózka mam siostrę... to ona cały czas buszuje po necie i porównuje... ech ja nie mam głowy do tego , po za tym jak siedzę przy komputerze i przeglądam rzeczy dla bąbla a moja matka przyjdzie to od razu usłyszę że to za wcześnie i takie tam, że to przynosi pecha takie kupowanie wcześniej ....
czy to jest logiczne myślenie??
a ciekawe skąd później będę mieć kasą żeby kupić wszystko na raz... zresztą nie wiem czy pod koniec będę mogła w ogóle cokolwiek zrobić bo już teraz kręgosłup mi szwankuje...

ech miałam wkleić zdjęcie mojego brzuszka ale brat nie przywiózł mi kabla i nic z tego :(

pochwalcie się swoimi brzuszkami:D :D :D

ja normalnie ostatnio mam jakieś zwidy i wszędzie widzę kobiety w ciąży :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć anioły!
Co słychać?
Miło was widzieć :D . Co do wózka to zamowiliśmy w sklepie Fido w katowicack w belgu, bo oprócz niego braliśmy łóżeczko i wanienkę i nianie elektr. Wiec dostaniemy upust a na necie to wszystko byśmy kupowali u rożnych i bez upustu. Ja sie zdecydowalam na Maxi Cosi Mura 4 kołka. Bardzo mi sie spodobal i nie odpuściłam :D :D. Tyle, że nie kupujemy tradycyjnej gondoli tylko do spacerowki kupujemy miękką gondole i fotelik- dużo jeżdzę autem bo miszkam na obrzeżach.
Margola co do zakupów to ja tez przesądna byłam, ale pekłam. Postanowiłam już na pocatku ciąży że zakupy zrobimy m-c przed rozwiazaniem. KAsę zbierałam na innym rachunku. Jak coś bardzo chciałam kupic to wkladałam ta kase do innego portfela-skarbonki i tak sie uzbierało pare zlotych na ciuszki i pieluchy na początek. Poniewaz termin blisko to w piatek i sobote zrpbiliśmy podstawowe zakupy tzn: 3 komplety ubrań, pileuchy 1 paczka, rożek, majty jedn dla mamy, i potem kosmetyki i inne. babciom powiedzileiśmy, że jak maja cos kupic to niewiele tak tylko sybolicznie a lepiej żeby wrziusikly cos do skarbonki, która stoi w kuchni- kupi sie z niej to co potrzebne!! :D

a jak tam wasze brzuszki? rosną pięknie? uśmiechacie sie często? ja czasem uśmiecham sie bez powodu- chyba hormony mi biją
:D :D . ale wole te niz te co sie po nich beczy.
no to teraz też ssie do was uśmiecham : Hi HI HI

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

na zewnątrz zaświeciło wczoraj słoneczko i od razu takie pozytywne posty aż miło czytać :)
ja przeglądam te wózki w necie ale jakoś tak dziwnie się na nie patrzy...w sklepie to zupełnie co innego, bo można sobie wypróbować jak się go prowadzi. Dla mnie to jeszcze za wcześnie (mam za małe mieszkanie) i dlatego tylko oglądam, ale jestem bardzo ciekawa waszych opinii. Ja muszę mieć wózek bardzo lekki, ale cena też nie jest bez znaczenia-ogólnie wybór jest bardzo duży i na pewno każda z nas znajdzie coś dla siebie i maleństwa.
jofka123 czas pędzi jak szalony! na zakupy to już naprawdę dobry czas :) ja dzisiaj oglądałam w sklepie te wszystkie malusie rzeczy ale jeszcze mam dużo dużo czasu :)
pozdrawiam Was cieplutko

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej hej

Ja sie waham nad wózkiem Rodeo na 3 kołach;) naprawde lekki i super sie prowadzi.....ale ostatnio widzialam tez fajna serie choc cięższe zdecydowanie firmy Mutsy:( i juz sama nie wiem

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ech ostatnio ma jakiś kryzys normalnie psychicznie już wysiadam ...

bez kija nie podchodź do mnie :evil: :evil: :evil: :evil: :x :x :x :x

jejku jak ja już chcę się przeprowadzić ... :( :( :( :(

no i ostatnio tylko narzekam na wszystko ... wszyscy maja mnie już pewnie dosyć a to przez te głupie hormony ..

nie zwracajcie na mnie uwagi ... !! !! !! !! !!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

margola nie jesteś sama. z twojego suwaczka wynika, że terminy mamy podobne. mnie tez od jakiegos czasu coś dreczy. :( tyle, że ja sie nie zloszczę a zamykam w sobie, śpię i nic mi sie nie chce. dzis to chyba nawet obiadu nie zrobie. a jak myśle o porodzie to mi sie nie chce, nie mam siły. mnie zostało ok. 5 tygodni do rozwiązania. mój brzuch sie stawia i napina i każdy taki skurcz mnie stresuje. jeszcze 2 tygodnie musze wytrzymać a potem to... chyba umyję okna i pójdę rodzic he, he he. ide spać, nie mam siły do siedzenia i czy ktoś może odebrać starsza córcię ze szkoły??
matka jest na zero..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

:( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

margola co sie stalo???? rzadko ostatnio pisze, bo nie czuje sie najlepiej i plackuje praktycznie caly dzien a i komputera staram sie unikac, ale jak zobaczylam Twoj post to musialam zapytac. Napisz koniecznie co Cie w taki pesymizm wprawilo??

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

margola madzienka co tam słychać?

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 854 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 43  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]