Dzisiaj jest pt cze 05, 2026 3:04 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 11678 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 584  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Ale mi się skopiowało :?

Maary to smutne co piszesz... ja - możesz mi wierzyć lub nie - ale z calym sercem czekałam, az skończy się I-szy trymestr.... tyle koleżanek, znajomych poroniło.... bałam się jak cholera.... do tego moja poprzednia gin, powiedziała mi, iż mam zagrożoną... oprócz pliku lekarstw i zastrzyków - jednak nic więcęj nie gadała.... wywnioskowała to z faktu, że pobolewał mnie czasami brzuszek....
Mój obecny gin (podobnie bardziej doświadczone koleżanki) powiedzieli mi, że tak tez czasem bywa, bo macica się rozciąga... ale mimo to, co chwilę latałam do łazienki zobaczyć bieliznę :? Tak robiłam do końca 13 tc.
Teraz staram się już nie martwić....

Twój poprzedni lekarz podszedł do tego zbyt obcesowo...bo są różne rodzaje bóli....w zależności w którym miejscu boli - różnie to świadczy o przyczynie.... mój gin się mnie spytał w którym miejscu mnie dokładnie boli - dzieki czemu mógł scharakteryzować rodzaj bólu.

Lekarze są nieczuli...przynajmniej większość....

Bardzo mi przykro, ale teraz - sama zobaczysz - wszystko bedzie dobrze :D

Teraz na serio juz spadam.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czesc dziewczyny.Ja wlasnie wrocilam od lekarza-moje malenstwo zdrowe rosnie,sluszalam dzis serduszko pierwszy raz i jestem w skowronkach to cudowne.Na 19 mam usg polowkowe idzeimy z partnerem i juz nie moge sie doczekac az zobaczymy naszego malucha.Nio a ja w koncu zaczelam przybierac na wadze tylko o kilo ale przynajmniej ni chudne.

Co do waszej dyskusji,ja tez strasznie balam sie o malego bo w 6 tygodniu mialam plamienia i dostawalam zastrzyki i tabletki na podtrzymanie,ale wiara czyni cuda wiec wierzcie ze z waszymi maluchami bedzie wszystko oki.
Ja nadal sie boje ze cos moze byc nie tak tym bardziej ze od poniedzialku wracam do pracy po l-4 a jak wiadomo to nie to samo co lezec w domku na spokojnie.Ale pocieszam sie tym ze jak by cos zlego sie stalo to osrodek gdzie moj gin przyjmuje jest doslownie za plotem bo sasiaduje z terenem kopalni na ktorej pracuje i zawsze moge tam podejsc.

W kazdym badz razie trymam kciuki za wszystkie mamusie by ich pociechy byly zdrowe i rosly jak na drozdzach :lol:
Glowu do gory bedzie dobrze

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Majówka napisz koniecznie jak było u ginka :) Trzymam kciuki :)

Przyszła mama to superowo, że z Twoją dzidzią wszystko dobrze, bardzo się cieszę.

U mnie też musi być dobrze. Ale relacje z wizyty zdam dopiero pod koniec przyszłego tygodnia (i już się jej strasznie boję).

Trzymajcie się cieplutko w ten pochmurny dzień :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#
Awatar użytkownika

Dziewczyny ja juz ide sie szykowac do tego usg tzn do wyjazdu bo mam tam jakies 25kilosow :?

Wszystko wam opisze chociaz nie wiem czy jeszcze dzisiaj zdaze!!!!

TrZYMAJCIE KCIUKI!!!!!!!!!!!

PAPA

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hanah

TRZYMAMY MOOOOOCNO KCIUKI ZA CIEBIE I MALEŃSTWO !!!

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dzisiejsza wizyta nie napawała mnie humorem, chociaż słyszałam bicie serduszka :( :( :( :( :(

Już nie chodzi o to, że ginekolog przepisał mi tabletki "na krew", której mam mało, ale....

kazał mi leżeć i się oszczędzać....nic nie robić......mam rozwarcie szyjki......... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: bardzo się teraz martwię... jestem dopiero w 5 m-cu ciąży.... gdybym była "wyżej", to może mniej bym się bała.......a tak...... :cry: :cry: :cry:

Ciekawe czy wpływ na ten fakt ma, że sprzatam i sprzątam w tym cholernym domu, a mąż łaskaw mi nie pomaga :evil:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Majówka Ty się oszczędzaj. Miej w nosie bałagan i niech po podłodze latają koty i tygrysy. Najważniejszy teraz jest maluszek. A mąż jak się przewróci o coś to może się zastanowi ? Odpoczywaj dużo i myśl pozytywnie. Będzie dobrze, musi być!

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Maary dzięki za słowa otuchy........ jestem teraz z leksza zdołowana :cry:
Moja mama kiedyś miała podobnie, nawet leżała w szpitalu.......

Może dlatego wciąż czuję parcie na pęcherz, przez te rozwarcie........
na następna wizyte idę za 2 tygodnie........
a pomyśleć, iż idąc na dzisiejsze spotkanie byłam tak optymistycznie nastawiona :cry:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Majówka82 Ty powinnaś większośc dnia przeleżeć!!
Każdy ruch, wysiłek może powodować rozwieranie sie szyjki macicy. Nie jest wskazane bys duzo stała czy chodziła. Przeleż sobie ciąże przynajmniej do 24 tygodnia a najlepiej do 28 tygodnia. Dasz radę!!! Ja tak leżałam od 13 tygodnia do 24 tygodnia cały czas a wstawałam tylko za potrzeba bo miałam poważne problemy. Od 24 tygodnia troszkę zaczęłam chodzić a od 28 tygodnia jestem bardziej aktywna aczkolwiek do dzisiaj nie wybieram sie na spacery i zakupy. Na to pozwole sobie od 37 tygodnia bo to 9 miesiac i wtedy wiem ze moje spacery, zakupy, sprzatanie nawet jakby wywołały poród to juz jest na 100% bezpiecznie dla dzidziusia :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Musisz uświadomić mężowi powagę sytuacji !!! On musi Ci pomagać teraz i wręcz przejąć niektóre obowiązki. Dziecko jest teraz najważniejsze a nie porzadek w domu !!!! TY musisz sie oszczędzać to dopiero 5 miesiąc!! A zarazem już 5 miesiąc. Bezpiecznie mozesz się czuc dopiero po 28 tygodniu. Więc nie chcę Cię straszyć, bo nie to mam na celu :)
tylko musisz uświadomić mężowi że rozwieranie się szyjki na tym etapie ciąży to nie byle błachostka i że potrzebujesz jego wsparcia i pomocy w domku:)
I bądż dobrej mysli wszystko bedzie dobrze!! Zobaczysz :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dzięki dziewczyny.....chyba będę musiała tak zrobić........
kurcze, czy wszystko w tym życiu musi być tak skomplikowane :cry:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czesc dziewczyny.Co tu dzis tak cicho? :shock:
Ja wrocilam wlasnie z wykladow.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kobitki, a powiedzcie mi jeszcze jedno: twardnieje Wam czasem brzuszek... :roll:

Kurcze, ale czuje parcie na pęcherz....podobnie jak w pierwszych tc, z tymże, teraz jest to trochę inne uczucie.... :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam kobitki
Co do twardnienia brzuszka to mnie sie nic takiego nie działo dopiero teraz w 34 tygodniu jest to coraz częstrze i dochodzą bóle krzyża ,wogóle od paru dni jakoś dziwnie sie czuje no ale to już chyba ten okres że powoli sie będe rozsypywać narazie dalej w dwupaku siedze:) no i maleństwo sie chyba obróciło:) pozdraiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja tam teraz czytam, że częste twardnienie brzusia nie jest dobre, a te kłucie od środeczka...to skurcze... :cry: Kurcze.........chyba weznę no-spę...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

co dzisiaj taka cisza :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#
Awatar użytkownika

Mialam sie wam pochwalic jak po usg a ja sie tylko awiodlam.... no bo qcrze nie wdiazialm moje malenswta tylko bylo sluchanie serduszka... ale lekarz powiedzial ze wszystko jest super, wyniki dobre a za miesiac sie dowiemy czy to chlopczyk czy dziewczynka i zrobimy dokladne pomiary wszystkiego :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Dzieki za te kciuki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czesc hanah najwazniejsze ze malenstwo zdrowe,a jeszcze go zobaczysz.
Ja tez dopiero zobacze za dwa tygodnie i juz sie ciesze.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hanah ja jestem już w 5 m-cu ciąży, a jak na razie, gin, co mnie prowadzi robił mi 2 USG. Pierwsze by potwierdzić ciążę, a drugie by mi pokazać jakie jest już duże maleństwo :) , a chodzę stosunkowo często do gina, bo raz na 3 lub 2 tygodnie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czesc dziewczyny ja juz na dzis zakonczylam moja edukacje,ale od konca stycznia sesja a poz tym jutro do pracu na 14-22 po l-4 wiec bedzie ciezko trzymajcie kciuki.Nio i niestety bede rzadziej tu zagladac :(
Co do wizyt to ja tez mam co 3 tygodnie nastepne 19 stycznia i usg polowkowe (to moje drugi usg) i juz sie ciesze ze zobacze moje malenstwo.
Pozdrowionka i zycze milej niedzieli.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 11678 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 584  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]