Dzisiaj jest wt maja 05, 2026 1:17 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 239 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Następna
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

:wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

anu, a na kiedy mas termin? Ja rodzę w styczniu i na razie mam kilka rzeczy, które dostałam. Sama kupiłam tylko 2 pary skarpetek i komplecik-bluzeczkę is podenki z puchatkiem:) Na dzień dziecka, bo mieliśmy wtedy usg:) I jedno body, zpaomniałam o nim. Ale restzę będę kupowała później, gdzieś około listopada. Może bym kupowała wcześniej, bo to straszna frajda, ale mamy remont i nie chcę, żeby mi się wszytsko zakurzyło. Za miesiąc kończymy i zaczynamy odkładac pieniązki na wózek, łóżeczko i fotelik. A ciuszki chyba zacznę zaraz po remoncie:) Na potem i tak zostanie dużo zakupów. Lepiej to rozłożyć w czasie, jak sie nie umie oszczędzać, jak ja :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja dlugo nic nie kupowalam, bo najpierw byl jeszcze czas, chcialam sie dowiedziec czy to chlopiec, czy dziewczynka, potem byly taaakie upaly, a potem zaczal sie 7 m-c i wpadlam w panike, ze jeszcze nic nie mam. wiec teraz zagladamy tu i tam i kupujemy jak cos nam wpadnie w oko. wszystkie zakupy chcemy miec zrobione do konca wrzesnia (bo na poczatku wrzesnia jeszcze czeka nas przeprowadzka), a malenka dolaczyc ma do nas na koniec pazdziernika ;)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja mam termin ana poczatek lutego na razie nie mam jeszcze nic bo tez czeka mnie remont wiec ukladanie wszystkiego w regale a pozniej wyjmowanie tego spowrotem i na nowo ukladanie wydaje mi ise bez sensu:)mysle ze zakupy zaczne ok.listopada-grudnia

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja rodze w styczniu, a mam juz: 4 wielkie reklamowki z rzeczami, reklamowke skarpetek, reklamowke z bucikami- okolo 10 par, nosidelko, krzeselko, chustawke, lezaczek, lozeczko, konika na biegunach, korzuszek do wozka na zime, wszystko to dostalam od kolezanki, ktora przeprowadzala sie do mniejszego domu, i musiala pozbyc sie "gratow" po swoim synku. pozostaje mi kupic tylko wozek, ale to pozniej- jak dziecko sie urodzi. :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja właśnie się martwiłam odnośnie tych zabobonów nasza dzidzia ma termin na 3 listopada, a w moje imieniny dostaliśmy już wymarzony wózek no i zamówiliśmy już łóżeczko stwierdziłam, że kupowanie na ostatnią chwilę też nie ma sensu. Ale niektóre starsze babcie łapią się za głowe

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

moj tesc tez lapie sie za glowe. powiedzial, ze lozeczko, wozek itp to on bedzie jezdzil z mezem, jak juz mala sie urodzi, a ja bede w szpitalu. ale chyba nie mysli, ze pozwole im samym wybrac wszystko!!! przeciez to nie on potem bedzie jezdzil tym wozkiem, tylko ja. a poza tym w koncu to moje pieniadze i moge robic z nimi co chce. czy komus sie to podoba, czy nie. pewnie gdyby nie ta przeprowadzka to mialabym juz o wiele wiecej rzeczy. ale poki co hamuje sie, zeby bylo mniej rzeczy do przewozenia ;)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja jeszcze nie zaczelam, choc nie powioem ze mnie to kusi... Mamy zamiar zrobic szafe, moze jak nam sie to uda zaczniemy cosik robic
Musze sie przyznac ze moja przyszla Tesciowa dosc powaznie szaleje z zakupami...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja na razie poprosiłam siostrę, bratową i koleżanki, żeby zbierały wszystko po dzieciach i gromadziły :) co myślicie o kupowaniu wózków w komisach?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nie wiem jak odnosić się do wózków z komisów czasem widziałam są nawet w dobrym stanie i o wiele tańsze ja jak narazie kupuje wiele żeczy z allegro nowe ale tańsze niż w sklepach na karuzeli do łóżeczka zarobiłam np. 100 zł

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja kupiłam używany wózek na allegro. jest w bardzo dobrym stanie. Jeszcze go nie uzywałam ale mam nadziję, że sie sprawdzi:)
Właściwie w tej chwili mam już prawie wszystko, brakuje mi jeszcze spirytusu i szczotki do włosków, aha jeszcze termometru.
Byłam chyba w 7 czy 8 tygodniu ciązy jak zaczęłam kupować ubranka:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ach w sumie przyznam się szczerze,że ja ubranek to mam już tak do 4 roku życia :? tak moja mamusia szaleje jak się dowiedziała to byłam w 6 tygodniu i od tamtej pory codziennie przybywa mi coś nowego w domu dla mojej dzidzi. Sama w sumie kupiłam dopiero karuzele do łóżeczka :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hehe ale faktycznie niektóre przyszłe babcie szaleją!!! Moje są spokojne i rozsądne, więc pewnie trochę poczekają z zawalaniem nas ciuszkami. Poza tym jesteśmy przed remontem, więc narazie kolorki ścian i meble, a potem podejrzewam pod koniec listopada zaczniemy szaleć!!! Już się nie moge doczekać!!!

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja osobiście jeszcze nic nie kupiłam, ale nie ze względu na zabobony... nadal pracuję, więc nie mam czasu, a poza tym od ciotki z Niemiec dostalismy (jak dotychczas) dla Maleństwa 4 wielkie paczki - ubranka, wózek, łóżeczko i wiele różnych gadżetów. Będę musiała coś dokupić i myślę, że zrobię to we wrześniu - widziałam piękną pościel w żyrafki i takie tam różne.... możnaby poszaleć, ale nie chciałabym bez sensu kupować :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: Pierwsze zakupy

Pierwszym większym (czyt. droższym;) zakupem jaki zrobiliśmy z myślą o dziecku był cyfrowy aparat ;) by móc uwieczniać czekające nas niezwykłe chwile :)) Pomysleliśmy - teraz albo jeszcze dluuugo nie, bo pozniej będą inne ważniejsze wydatki. Teraz z kolei trwa rownie kosztowny remont, oczywiscie z myślą o Kruszynce :)) Dlatego zakupy zostały odłożone na później i pewnie zabierzemy się za nie około listopada (termin mam na początek lutego). Na szczęście wielką pomoc oferuje w tym względzie teściowa, która niczego nie odkłada na później :)) Zaoferowała że zajmie się wszystkimi niezbędnymi gadżetami. Już poczyniła pewne zakupy, a z pozostałymi niecierpliwie czeka aż wyjaśni się zagadka: boy or a girl ;) Mam tylko nadzieję, że nie zasypie nas landrynkowatymi różowymi sukieneczkami w serduszka i laleczki barbie;) ale nie mam zamiaru sie czepiać. Wiadomo jakie wszystko jest drogie!!! Nam pozostaną konkrety: łóżeczko, fotelik, wózek i mebelki. Jedno jest pewne: wszystko to sprawia mi ogromną frajdę i w połączeniu z oczekiwaniem na Maluszka sprawia ze jestem pełna energii i bardzo podekscytowana :))

Ostatnio zmieniony wt sie 15, 2006 3:15 pm przez kopciuszek, łącznie zmieniany 2 razy

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.

a ja w kwietniu mam termin, rtoche daleko ale doczekac sie nie moge:-) nic jeszcze nie kupujemy czekamy na dzidzię

pozdrawiam

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Właśnie wruciłam z zakupów i...znów nie mogłam się opszeć kupiłam czwarty kocyczek :roll: ale taki sobie wymarzyłam mieć go z myślą już o spacerówce moja mamusia dokupiła mi smoczek i podręczne pudełeczko na drobiazgi dla mojego maleństwa wszystko to pokazałam jeszcze swojemu mężulkowi, który był w pracy no ale co tam :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej....a ja też już zaczęłam kupować ciuszki...trochę na Allegro...trochę na wysprzedażach w sklepach...no i też kumuluję rzeczy od swoich koleżanek...jak skończymy remoncik pokoju dla maluszka...to mam zamiar we wrześniu kupić całą "wyprawkę"...najgorszy będzie do kupienia wózek...nie mogę cały czas się zdecydować jaki...i czy nowy...czy może kupić "od kogoś"...co chwila mam takie dylematy...

...życzę Wam miłych zakupów.... :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Przyjechało do nas wcześnie rano łóżeczko, które wypatrzyłam sobie na allegro NÓWKA zaoszczędziłam 100 zł na nim bo u nas w sklepie kosztuje 350, a my zapłaciliśmy tylko 230 jest śliczne :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja się też nasluchalam o przesadach i balam się kupowac,ale pózniej nie moglam wytrzymac jak widzialam te cudenka w sklepach i tak pomalutku jak mi cos wpadnie w oko to kupuję.narazie tylko ciuszki,a pózniej te "grubsze' rzeczy typu łóżeczko,wózek.trzeba wierzyc,że bedzie wszystko ok.jakby coś miało by nie tak, to czy ja będę miała te ciuszki czy nie to nic nie zmieni.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 239 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]