Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 12:57 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 854 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 43  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

właśnie odebrałam wyniki ... test tolerancji glukozy - nawet poniżej normy :D :D :D ech a bałam się żeby nic nie wyszło bo u mnie w rodzinie kilka osób miało/ma cukrzyce ... tak to reszta ok tylko limfocyty mam sporo poniżej normy :/ ciekawe dlaczego ?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

madzienka pisze:
madla a jak sie miewa Twoj Maluszek? I jak sie czujesz? Wierze ze o infekcji juz dawno zapomnialas :)

Zrobiłam kolejne badania i nie są zachwycające... :( chyba znowu wyląduje u ginekologa :(

Maluszek ma już 16 mm ( przynajmniej miał tyle w tamten piątek) i jest bardzo grzeczny - nadal żadnych mdłości :) Tylko mam ochotę na różne niezidentyfikowane smaczki - wczoraj uratowały mnie sorbety truskawkowy i cytrynowy :)

madzienka pisze:
A w ogole dziewczyny co byscie powiedzialy jak zrobi sie juz cieplo zeby zorganizowac jakies mile spotkanie jaworznickich forumek?? :)

Ja jestem za :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam,

Co do rodzenia to własnie sie waham a moim prowadzacycm jest dr Roznowski ? a wy gdzie macie zamiar rodzic ?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

monika suska pisze:
a wy gdzie macie zamiar rodzic ?

Ja prawdopodobnie w Bytomiu. Wiem ze kawal drogi, ale moj dr pracuje w tym szpitalu.
Ale dzis piekna pogoda. Az sie chce zyc jak mozna otworzyc okno i poczuc wiosne. Mam nadzieje ze to juz TO.
A ja niestety nie czuje sie najlepiej. Leze praktycznie caly dzien bo mecza mnie bardzo te napinania brzuszka i troche tez niepokoja. Boje sie o moja szyjke. Na szczescie juz we wtorek ide do lekarza wiec mam nadzieje ze mnie uspokoi i pozwoli chociaz na spacerki i ta szkole rodzenia :)

madla a moze mialas za slaby antybiotyk. Z tym nieszczesnym pecherzem walka jest bardzo trudna. Poza tym do ukladu moczowego bardzo chetnie przenikaja bakterie z pochwy, wiec moze warto sprawdzic czy tam jest wszystko w porzadku. A smaczki? Hmm... ja tez mam, w dalszym ciagu. Wczoraj maz musial zakupic krowki bo tak mi sie chcialo. Dzis marze o szarlotce, ale nie mam sily jej upiec niestety :(

margola no to super ze test glukozy wyszedl dobrze :) a jak wypilas to swinstwo? ciezko bylo? podobno mozna wziac ze soba cytrynke dla zakwaszenia tej slodkiej cieczy. A limfocyty obnizone? Hmm... nie wiem co moze byc przyczyna. A duze jest to odstepstwo od normy?

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

ja jutro rozpoczynam 25 tydzien...moje malenstwo jest ruchliwe:) i czuje sie bardzo dobrze

dzis robilam badanie krwi...ciakawe jak wyniki...juz sporo czasu minelo od poprzedniego ...a badania na glukoze nie mialam :( to konieczne ?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

madzienka dało się wypić nawet bez cytryny... dobrze że lubię słodkie bo inaczej to by było trudne :D :D :D a co do wyników to napisze jutro dokładnie bo mam schowane a nie chce mi się wyciągać :P :P :P

monika suska test tolerancji glukozy powinien być wykonywany miedzy 24 a bodajże 28 tc w celu wykluczenia cukrzycy ciążowej ... zależy od lekarza .. może jeszcze cię skieruje..

wiecie coraz więcej na ulicach naszego miasta widać przyszłe mamusie... jak robiłam badania to aż 3 się przewinęły w ciągu godz w laboratorium :D :D :D :D :D

ech brzucholek mi przez święta strasznie urósł :( :( :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

margola... pisze:
ech brzucholek mi przez święta strasznie urósł :( :( :(

oj moj tez jest juz pokaznych rozmiarow. Dobrze ze niewiele wychodze bo juz w zimowe plaszczyki sie nie mieszcze. Mam nadzieje ze tendencje pogodowe z zeszlych lat sie utrzymaja i po zimie bedzie od razu lato i nie trzeba bedzie nosic przejsciowych kurtek, bo po prostu szkoda kasy... a teraz tyle wydatkow bedzie. Ja jeszcze nic kompletnie nie mam dla malucha, ale zaczynam juz przegladac ciuszki na allegro i troche juz zamowilam. A Wy juz gromadzicie wyprawke?? :)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ech mój co prawda nie jest jakiś wielki ale już się pokazał... nie chce żeby na maturze było za bardzo widać :( i tak mam już dość głupich komentarzy na mój temat i różnych domysłów na swój temat .... a naprawdę są czasami bardzo głupie ...:(

a co dopiero wyprawki... trochę ubranek dostaliśmy od sąsiada mojego G. gorzej jak będzie dziewczynka bo ubranka są na chłopca :P:P
spacerówkę, nosidełko i fotelik dostaliśmy od kuzynki G. trzeba to jeszcze przywieźć ale nie ma kiedy.
łóżeczko też mamy < hihi jeszcze moje :) > trzeba dokupić materacyk i pościel...

ale i tak troche zostało do kupienie jeszcze :/ gorzej z kasą :( :( :( zwłaszcza że remont stanął w miejscu :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Offline Wyświetl profil  

Cześć dziewczyny,
ja też jestem z Jaworzna i widzę że na forum nie jestem jedyna dlatego postanowiłąm sie odezwać.
Termin wg OM mam na 16 lipca ale wg USG na 6 lipca i nie wiem komu wierzyć :D Nie urywam że wolałąbym wcześniej bo mój brzuszek wyglada już na 9 miesiąc ( 100 cm obwód )
Jak u Was z brzuszkami też macie takie duże?
Aha i będe na pewno rodzić w Katowicach na Łubinowej - nawet położna na Elvicie mi tak radziła. Kto idzie ze mną tam rodzić?
:lol: :lol: :lol: :lol:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

renia80 witamy w naszym powiekszajacym sie gronie jaworznianek :) no i witamy kolejna jaworznicka lipcoweczke :) moja siostra w styczniu rodzila na Lubinowej i jest bardzo zadowolona. Ja sie jednak na porod tam nie zdecyduje, bo cala ciaze prowadze u mojego gina w Katowicach, poza tym obawiam sie troche tego ze to jednak nie jest szpital i jesli porod przebiega bez komplikacji i dzidzius jest zdrowy to wszystko w porzadku. Ja natomiast cala ciaze mam jakies problemy, wiec musze miec pewnosc ze jakby dzialo sie cos niepokojacego to i ja i malenstwo otrzymamy na miejscu fachowa pomoc.
A moj brzuchol tez jest juz pokaznych rozmiarow. U mnie obwod brzuszka juz przekroczyl 100 :oops:

madla co u Ciebie? Dawno sie nie odzywalas...

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: witam

Jeśli nie macie nic przeciwko chętnie dołączę do Waszego grona. Właśnie rozpoczął się 22 tydzień mojej upragnionej ciąży i mam nadzieję, że radości i troski będę mogła dzielić z Wami! pozdrawiam serdecznie :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

renia80 rolusia witam ... napiszcie cos więcej o maleństwach i sobie.. znacie płeć ??

ech ja nawet nie chce mierzyć brzuszka... jak się zmuszę to napisze ...

może mnie okrzyczycie ale przeszłam na dietę tzn nie jem już tak dużo słodyczy i innych nie zdrowych rzeczy :P ( które uwielbiam :P ) musiałam przystopować bo boje się żeby znów problemów większych z kręgosłupem nie miałam :( :( i tak już wystarczająco mnie boli ... a tak naprawdę teraz się zacznie problem z wagą.

jejku ale mam dziś dzień na narzekanie ...normalnie nie mam ochoty na nic !! !! !! !! ja chce już 11 kwietnia...

[/b]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

margola moze cos przeoczylam ale co jest 11 kwietnia ?:)

rolusia witaj na naszym jaworznickim forum i napisz cos wiecej o sobie :)

A ja zaraz zbieram sie do lekarza. Trzymajcie kciuki zebym nie musiala lezec plackiem :)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Cześć,

Ja teraz zaczynam 25 tydzień
Już wiem żę bedzie to chłopak- imię jeszcze nie wybrane.
Lekarz powiedział że jest duży jak na swój wiek ale to dobrze. Zresztą ja też nieźle wyglądam :-)
Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

madzienka pisze:
madla co u Ciebie? Dawno sie nie odzywalas...

Fakt... trochę zamieszania, zmartwień, nerwów... i psujący się komputer!

:(

a co ze spotkaniem? ktoś chętny?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

madzienka nic nie przeoczyłaś ... do 11.04 muszę chodzić do szkoły i to będzie ostry tydzień a później już mam luz i przygotowanie do matury ostre... ech te bezsenne noce które mnie czekają :(:(

co w końcu powiedział ci lekarz?? wszystko ok??

madla w końcu się odezwałaś :*

a mnie właśnie złapał jakiś taki dół... smutno mi i w ogóle :( :( :( stwierdzam że moja klasa to większość idiotów , którzy za bardzo się interesują życiem innych :( :( ciekawe co jeszcze na mój temat wymyślą...

czemu ja nie mogę być o rok starsza ???:(:(:(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

A my z mężem zdecydowaliśmy, że chcemy mieć niespodziankę w postaci płci dzidziusia :) Nie wiem co prawda czy wytrzymamy (i czy lekarz się nie wygada), ale zamierzamy dzielnie wyczekać do sierpnia. Mój termin porodu to początek sierpnia. Prowadzi mnie doktor Wikarek, czy któraś z Was też chodzi do niego? Ciekawa jestem czy tylko dla mnie jest taki "specyficzny". Brzuszek jest u mnie całkiem spory i coraz większy apetyt! Trochę się obawiam, że pod koniec ciąży będę chodzącą kulą :)
margola [/b]jakim cudem odstawiłaś słodycze?? ja się nie mogę zmusić w żaden sposób...
czy chodzicie do tej szkoły rodzenia na leopoldzie?napiszcie coś o niej

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witajcie mamusie :)

Ja zaczęłam szkle rodzenia na Leopoldzie, na razie jedne zajęcia i całkiem pozytywnie z mężem odebraliśmy prowadzącą Panią Marysie-ma sporo wiedzy która na pewno nam sie przy :)

Mój brzuch- olek tez już rośnie w piątek zaczniemy 26 tydzień.......obiecuje że zmierzę i napisze jak cm sie to przedstawia hihiihi

jestem po badaniu połówkowym i przyznaje ze uspokoiłam sie widząc swojego zdrowego synka( płeć tez sie potwierdziła) oraz termin 12 lipca;)

pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

margola... pisze:

madla w końcu się odezwałaś :*

a mnie właśnie złapał jakiś taki dół... smutno mi i w ogóle :( :( :( stwierdzam że moja klasa to większość idiotów , którzy za bardzo się interesują życiem innych :( :( ciekawe co jeszcze na mój temat wymyślą...

czemu ja nie mogę być o rok starsza ???:(:(:(

Margola na pocieszenie Ci powiem, że ja pracuję z dorosłymi ludźmi i zachowują się jakby byli z ........ przedszkola! :g^^:

rolusia pisze:
A my z mężem zdecydowaliśmy, że chcemy mieć niespodziankę w postaci płci dzidziusia :) Nie wiem co prawda czy wytrzymamy (i czy lekarz się nie wygada), ale zamierzamy dzielnie wyczekać do sierpnia. Mój termin porodu to początek sierpnia.

Podziwiam Was, ja chce wiedzieć od razu!!! Choć czuję, że to będzie chłopak :D

rolusia pisze:
Prowadzi mnie doktor Wikarek, czy któraś z Was też chodzi do niego? Ciekawa jestem czy tylko dla mnie jest taki "specyficzny".

Mnie też prowadzi doktor Wikarek, zresztą dziewczyny z tego forum poleciły mi go. Co masz na myśli mówiąc ( a raczej pisząc ;) ) "specyficzny"? :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

margola mysle ze madla ma racje. Czy to dorosli czy jeszcze niecalkiem to czasem zachowuja sie gorzej jak przedszkolaki :? no niestety mentalnosci ludzi nie jestesmy w stanie zmienic. Juz trzymam kciuki zeby wszystko szybko wchodzilo Ci do glowy i za Twoja mature przede wszystkim.
Ja jestem po wizycie. No i tak: szyjka w porzadku nawet lepiej niz poprzednio, ale niestety te napinania brzucha sie nasilyly do czego walnie przyczynia sie moj synek, bo wali mnie juz dosc konkretnie i czesto. No i chyba nici z mojej szkoly rodzenia :( tak chcialam isc ale dr zalecil duzo odpoczynku a na moj pomysl ze spacerami zareagowal tak "krociotkie i najwyzej 3 razy w tygodniu". Tak wiec chyba czeka mnie teraz 3,5 miesiaca wielkiego odpoczywania. Chyba zabiore sie za jakies robotki reczne ;) No i zwiekszyl mi jeszcze dawke fenoterolu i musze brac relanium na noc :(

madla ja chetnie pisze sie na spotkanie jak tylko bede mogla, na razie musze lezec :(

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 854 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 43  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]