Dzisiaj jest pt cze 05, 2026 2:02 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 11678 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 584  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

moja znajoma we wrzesniu rodzila w orzepowicach-miala rodzinny i sobie chwali.
Ale sa rozni ludzie i roznie nas traktuja.
Wezma twoje zdanie pod uwage bo jak moeisz lezalas tam a ja sie zastnawialam czy tam wlasnie nie rodzic,ale jak narazie nie robie powaznych planow bo mamy z partnerem w lutym szukac mieszkania i nie wiadomo gdzie w koncu osiadziemy :oops:

BETINKA-testowalas??????
mam nadzieje ze sie udalo i dolaczysz do nas.
Wszystkie trzymamy za ciebie kciuki.....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Też mnie martwią te opinie o rybnickiej porodówce. Nie znam dobrze Rybnika i okolic, bo mieszkam tutaj od kilku miesięcy. Sprowadziłam się z Dolnego Śląska. Sama jestem zakręcona, bo słyszę tak różne opinie o tym szpitalu. Fakt, że trzeba mieć troszkę szczęścia i trafić na dobry personel. Jak leżałam na Orzepowicach po poronieniu to wszystkie pielęgniarki były bardzo miłe, natomiast następnego dnia przyszła taka przefranca, że mojego męża przeganiała nawet z korytarza.... Pewnie jakaś zgnuśniała stara panna.... No ale gorzej jak takich jest więcej i trafi się akurat w trakcie porodu. Zresztą nie chcę jeszcze o tym mysleć specjalnie, u mnie dopiero 11tc i narazie czekam do końca 14-15tc. Wtedy mogę zacząć myśleć o dalszej przyszłości.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

maary a to masz cos nie tak z ciaza ze czekasz do 15 tygodnia?
Gdzie dokladnie mieszkasz jesli mozna wiedziec bo ja tez nie jestem z samego rybnika tylko z okolic

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Mieszkam w samym centrum Rybnika blisko Antoniczka :)
A czekam na 15 tydzień, bo poprzednią ciążę straciłam w 14tc. Serduszko mojego Aniołka przestało bić... Był to prawdziwy koszmar... Zresztą co ja będę mówić, można sobie wyobrazić. Teraz każdy dzień to strach i myślę, że uwierzę tak do końca w to, że będzie dobrze jak skończy się właśnie 15tc. Bardzo a to bardzo chcę myśleć pozytywnie i w sumie trochę chyba mi wychodzi, ale jednocześnie bardzo się boję...

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a no chyba ze tak.Napewno bedzie dobrze z maluszkiem trzymam kciuku za was zeby wszystko bylo ok i maluszek dobrze sie rozwijal i byl zdrow.
Ja w piatek mam wizyte a to juz 17 tydzien wiec zobacze jak z moim maluszkiem,bylam 20 grudnia i bylo ok wiec mysle ze tez bedzie dobrze
Mysl optymistycznie bedzie ok.
Jak moge zapytac gdzie chodzisz do ginekologa?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Wiesz, chyba każda z nas (albo prawie każda z nas) czekała, aż się skończy I-szy trymestr.

Ja aktualnie jestem w II. Ale słyszałam, że nieciekawy i niebezpieczny też jest miesiąc 6. :(

Ja byłam wczoraj na "echo płodu" w Rybniku. Teraz już wiem, że dzieciak jest zdrowy i, że będzie SYN. Sczezgólnie cieszy się z tego faktu mój mąż, bo u niego w rodzinie maja fioła na punkcie męskiego potomka :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

na echo plodu mialas skierowanie?
Gdzie dokladnie bylas?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Majówka gratuluję synusia !!! Teraz możesz zastanawiać się nad wyborem imienia :) Macie już jakieś pomysły?

Chodzę do dr Rochalskiego, przyjmuje w Bushido i jak narazie jestem bardzo zadowolona.
Kolejną wizytę mam pod koniec przyszłego tygodnia i już mam stresa.

Właśnie powiedzcie mi dziewczyny, czy robiłyście badanie przezierności karkowej płodu? Ja się zastanawiam czy robić to badanie? A jeśli tak, to gdzie w Rybniku lub okolicach można je wykować. Z tego co wyczytałam powinno się miedzy 10 a 14 tc.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czytalam ze wiekszosc takich badan wykonuje sie gdy mamusia jest po35 roku zycia lub gdy z maluszkiem jest cos nie tak.
Nie orientuje sie gdie w rybniku robi sie takie badania.Zaputaj swojego ginekologa.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Też o tym czytałam. i fakt, że do 35 lat brakuje mi jeszcze kilku :D Ale spytam mojego lekarza w przyszłym tygodniu.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziękuję :)

Nie miałam skierowania na echo płodu. Chciałam sama wiedzieć czy bąbelek jest zdrowy. Taka 30 minutowa "przyjemność" kosztuje 120 zł.
Ale warto wiedzieć, aby w razie czego móc zapobiedz tragedii.

Robiłam je w Rybniku-Orzepowicach.

Szczególnie zadowolony był mój mąż, bo na własne oczy mogł zobaczyć dziecko...jak wygląda....jak się porusza....

Lekarz dokładnie oglądał poszczególne części ciała: serducho, mózg, pępowinę...ile jest nerek, jak działa aorta, przepona itd.

Sprawdził, czy dzieciak ma wszystkie paluszki i czy nie ma zajęczej wargi..

:D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

To fajnie Majówka, na pewno jesteś teraz o wiele bardziej spokojniejsza po tym badaniu. W którym tygodniu się je robi? Czy musiałaś umawiać się specjalnie dużo wcześniej? Robili Ci je gdzieś na oddziale, czy jak to wygląda dokładnie?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Robiłam je na II pietrze szpitala. Bodajże "Centrum Diagnostyki" czy jakos tak. Pokój 120 w każdym bądź razie.

Czekałam tydzień nz swój termin.

Robi się je między 18-23 tc.

Potem dostajesz fotki i opis dzieciaczka. :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Podobno, jeśli pierwsze dziecko urodziło się niepełnosprawne, to można dostać skierowanie i wtedy robi się te badanie na kasę chorych, ale to rzadkość. Gadałam ostatnio u gina z kobita, co ma dziecko chore, a teraz nie może doprosić się lekarza o skierowanie, które gwarantowałoby jej bezpłatne badanie. :!:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dzięki Majówka, to my mamy jeszcze troszkę czasu do tego badania :)

A z tymi skierowaniami to draństwo straszne, człowiek składki płaci całe życie a oni łaske robią ! Skandal i granda. Jak ktoś ma kase to może machnąć ręką, a ten co nie ma to co ma zrobić? Ehhh...

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

w takim wypadku najlepiej zmienic lekarza!
Chyba tez sie wybiore na to badanie z moim lubym,napewno sie ucieszy jak mu zaproponuje :)
Fakt wudac 120zl to troche duzo ale w gre whzodzi zdrowie maluszka a to bezcenne

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Jasne, że tak. Kruszynka i jej zdrówko jest najważniejsze :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

maary pytalas sie majowki o ime.Mi sie wydaje ze o takich rzeczach myslimy juz jako male dziewczynki.Ja od zawsze chcialam by moj synek mial na imie Kacperek i moj luby przystal na to.A co do imienia dziewczynki mielismy problem ale zostalo ze bedzie Nikola.Tak w smie to nie chcemy wiedziec co nam sie urodzi,a ciuszki powoli zaczynam kupowac i staram sie by byly one w neutralnym kolorze.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Wiesz Przyszła mama, ja jakoś jako dziewczynka nigdy sie nad tym nie zastanawiałam. Moje lale miały różne imiona a ulubiona nazywała się Krysia :) A co do imienia naszego dzidziusia to mamy jakieś opcje, ale jest ich naprawde kilka. Jakby była dziewczynka, to jakiś czas temu chciałam Julcie, trasznie mi się podoba ale teraz Julek jak czapek, straaasznie dużo. Więc jak będzie dziewczynka to będzie chyba Ola a jeśli chłopiec to nie wiem bo podoba mi się kilka imiom i mojemu mężowi też i tutaj będzie wybór baaardzo ciężki :D W sumie to masz fajnie, że albo albo - u nas będzie to duży dylemat :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#
Awatar użytkownika

WITAM MOJE KOCHANE!!!!!!!!

Moze ja nie miszkam w waszych okolicach ale jeszcze niedawno mieszkalam.... a mieszkalam w okolicy Wodzislawia czyli niedaleko was a w czerwcu wyszlam za maz i sie wyprowadzilam...niestety za granice... ale sercem jestem caly czas z wami!!!

Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 11678 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 584  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]