Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 9:48 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 105 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Witam wszystkich i proszę o radę... Parę dni przed palnowaną miesiączką miałam dziwne uczucie mdłości, zaczęłam podejrzewać, czy to mogłaby być ciąża... poza tym żadnych typowych objawów, o których czytałam w Waszych wypowiedziach. Planowanego dnia nadszedł jednak okres, moje marzenia się rozwiały:( Jednak mdłości się nasiliły, wzięłam jakieś tabletki, bo pomyślałam ze to jakiś wirus żołądkowy i po dwóch dniach ustały. Mieiączka tez trwała dziwnie krótko, bo normalne krwawienie było dwa dni, a trzeciego i czwartego takie bardzo słabe, wskazujące na końcówkę. Zazwyczaj mam okres do 6-7 dni. Poza tym czuję dziwne kłucie z prawej strony podbrzusza. Proszę o odpowiedź, czy powinnam zrobić test.... A moze to moje psyche, gdyż bardzo chciałbym mieć fasolkę w środku:) Pozdrawiam wszystkie kobitki oczekujące i te które już się dowiedziały o maleństwie!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam :)
Otoz mozna byc w ciazy i dostac miesiaczke. Tylko jest ona wtedy krotsza i zupelnie inna niz normalnie :)
Dlatego radze Ci pojdz dzisiaj do apteki, kup test i zrob go z samego rana. Chociaz mozesz zrobic go od razu. Bo ja jestem przekonana na 100%, ze jestes w ciazy. Wiem to, bo ja tez mialam identyczna sytuacje jak Ty teraz :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziękuję ślicznie za odpowiedź, jakaś iskierka nadziei sie zapaliła... jednak mierzę z rana temperaturę i jest 36,5... więc nadziei wielkich nie mam. Pozdrawiam!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja nie wiem jaka ja mialam temperature bo nigdy tego nie kontrolowalam. I w moim przypadku miesiaczka zawsze trwa 5-6 dni byla bardzo bolesna. A wtedy w marcu trwala zaledwie 3 i bylam w pelni sprawna. Powiedzialam o tym swojemu facetowi. On uspil moja czujnosc i nastepnej juz nie dostalam. Wiec warto zrobic ten test. Bo mi sie wydaje, ze naprawde jestes w ciazy :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

a czy można mieć zupełnie normalną miesiączkę gdy się jest w ciąży? słyszałam, że niektore kobiety mają

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

JANKA ja jednak nie miałabym wielkich nadziei. Oczywiście życzę Ci jak najlepiej, ale ja też nieraz miałam zupełnie "inne" miesiączki a jednak w ciąży nie byłam. Jest też mnóstwo dziewczyn na forum, które miały podobną sytuację. Tempretaura rzeczywiście jest jak na moje oko za niska na ciążę.

mmarzena nie obraź się, ale na przyszłość bądź ostrożniejsza w stawianiu 100% diagnoz. Czasami lepiej być ostrożnym, żeby dziewczyna potem nie cierpiała jak się okaże, że to jednak nie ciąża :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witajcie, ja w podobnej sprawie...moze wyjasnie moje watpliwosci...
Ostatni raz wspolzylam 16 lutego (okres byl 5 lutego)no i troche poszalelismy czyli stosunek przerywany (nie sadze zby tak doszlo do zaplodnienia...ale never knows)
Czekalam na okres, brzuch bolal,dziwne mdlosci itp ale nic nie przychodzilo.Spodziewalam sie jakos okresu 5-6 marca...ale nic.wiec poczekalam do 7 (sie naczekalam hehe ) i zrobilam test.Zero, nic nie wykazal, uspokoilam sie 9 dostalam 'okres'.Trudno to tak nazwac,pierwszy dzien fatktycznie jakies krwawienie lekkie,potem pare dni plamienia brazowo-rozowego.No wiec spokojnie sobie zyje bo generalnie miesiaczki mam skape.
Dzis cos sie powyrabialo, boli mnie glowa paskudnie sie czuje, a do tego bola mnie sutki,zwlaszcza lewy, sa nabrzmiale i pieka, nawet jak nie dotykam a dotyka ich material bluzki to boli jak diabli, do tego bole w podbrzuszu.Zmierzylam sobie temp ale jest tak cos chwiejnie okolo 36,9-37 (wczesniej nie mierzylam) Czuje sie jakbym miala dostac Drugia okres!
Zastanawiam sie czy to nie przeziebienie bo jednak ten bol glowy i dreszcze,dlonie zimne....sama juz nie wiem, mozecie mi cos doradzic?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ella z tego co piszesz współżyliście w 11dc, cykle masz ok 30 dniowe, a ten był nawet dłuższy więc ciąża mało prawdopodobna.
A co do temperatury to gdzie i kiedy ją mierzyłaś? Jeśli miałaby być w jakiś sposób wiarygodna to należałoby ją zmierzyć wcześnie rano (najpóźniej o 7.30) zaraz po przebudzeniu i przed wstaniem z łóżka. No i mierzymy w ustach, pochwie lub odbycie. Jeśli mierzyłaś popołudniu pod pachą, czy nawet w trych mięjscach któe opisałam, to nic nam to nie wnosi.
Mi się wydaje, że bierze Cię jakieś przeziębienie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ostatnio mialam cykle 28-29 ten byl jakoś dziwnie dlugi...w sumie bylam spokojna ze dostalam okres ale dzis mam te bole, a bol sutkow jest dosyc mocny i nie bardzo moge sobie z nim poradzic. Chyba mam jakies rozchwianie emocjonalne bo juz sie dzis poplakalam bez powodu....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

jeśli ciągle myślisz, że jesteś w ciąży, to zrób test. Jesteś już po terminie @ więc wynik będzie wiarygodny.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

To jest bardzo możliwe w dzisiejszych czasach.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tak pobocznie, jeśli chodzi o sam temat występowania @ w ciąży:

W CIĄŻY NIE MOŻNA MIEĆ MIESIĄCZKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! takie zjawisko jak miesiączka nie występuje!! Jest fizjologicznie NIEMOŻLIWA w czasie ciąży.NIE, NIE i JESZCZE RAZ NIE!!!.koniec :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam a co powiecie na to. przytulalam sie z mezem tydzien po okresie pare razy. nastepnie wystapily u wszystkie obiawy potwierdzajace ciaze. miesiaczka jednak przyszla co prawda tydzien po terminie ale doszlam do wniosku ze skoro jest to fasolki nie ma:( nastepny miesiac zylam zupelnie nie myslac o dzidziusiu az do piatku kiedy to miala byc spodziewana @ niestety nie doczekalam sie jej do dnia dzisiejszego natomiast od soboty mam dosc dokuczliwe dolegliwosci piersi i brzucha. od 2 dni czesto oddaje mocz i mam duze pragnienie po za tym zadnych innych obiawow. czy myslicie ze to mozliwe ze juz od miesiaca jestem w ciazy tylko @uspila moja czujnosc?? prosze napiszcie co wy na to

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Zrób test.Jeśli ostatnia @ różniła się od poprzednich intensywnością i długością(było to 2-3 dniowe plamienie), ciąża jest możliwa.Jednak uważałabym z tym stwierdzeniem dot. występowania wszystkich objawów ciążowych.Nie świadczą one wcale o ciąży a poza tym pojawiły się za szybko.Teraz @ spóźnia Ci się kilka dni, poprzednia aż tydzień.Do normalnej długości cyklu musisz doliczyć sobie te siedem dni.Taka zasada, że zlicza się 3 ostatnie cykle.Jeśli normalnie wynoszą one 28 dni a ostatnio zdarzyło się np 35 dni, to teraz też możliwe, że @ wystąpi dopiero w 35 dniu.

Skoro jednak masz podejrzenia co do ciąży, to wykonaj test!Tak zaawansowaną(bo z zeszłego cyklu) wykryje już na pewno :) Daj znać jak wynik!Plamienia w ciąży zdarzają się i to często w terminach przypadających @, więc jak najszybciej powinnaś wiedzieć co się dzieje.Powodzenia :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no to cie musze rozczarowac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ja bedac w pierwszej ciazy mialam @ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
a o ciazy dowiedzialam sie jak mi jzu nastepna nie przyszla
test zrobilam tydzien po terminie i okazalo sie ze bylam w 8tydzien i 6 dni

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

[quote="ewell20"]no to cie musze rozczarowac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dlaczego rozczarowac?? ja tylko na to czekam :lol: myslisz ze to moze byc fasolka?? poczekam jeszcze z tescikiem az minie rozny tydzien od terminu@

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ewell nie mogłaś mieć @ Kochana!

Ja wiem, że tak się mówi, że to @, ale to niemożliwe.@ to kompletnie coś innego niż krwawienie w ciąży.Inne są tego przyczyny i skutki i dlatego nie można mówić o @ w ciąży.Niestety to błędne określenie jest tak powszechne jak męskie "poszłem".

Krwawienia, plamienia ok, mogą wystąpić i bardzo często są niebezpieczne, jednak nie jest to miesiączka.

"Menstruacja (miesiączka, ang. period, łac. menses); krwawienie miesięczne — fizjologiczne zjawisko polegające na cyklicznym złuszczaniu się nabłonka macicy (endometrium) pod wpływem charakterystycznych zmian stężenia hormonów płciowych (estrogenu i progesteronu), wynikających z układów wzajemnych sprzężeń zwrotnych między gonadami, przednim płatem przysadki mózgowej i podwzgórzem."
żródło: Wikipedia

W momencie zapłodnienia kończy się cykl menstruacyjny, żeby macica przystosowała się do nowych warunków, jakie musi stworzyć zarodkowi.Hormony zaczynają działać tak, by ciążę utrzymać a nie wydalić ją pod koniec cyklu w postaci miesiączki.Poronienie to także nie miesiączka.

I dlatego @ to stan fizjologicznie niemożliwy w ciąży ;)

Kasiunia to było do mnie ;) A Ty możesz testować już teraz!Jeśli jesteś w ciąży od poprzedniego cyklu, to ten tydzień nie zrobi Ci już żadnej różnicy!Poziom hCG w moczu powinien być wystarczający do wykrycia ciąży :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

SunFairy* to bylo do niej

a co powiesz na to ze kloezanka mojej siostry miala normalny @ do 3msc ciazy

wszystko mozliwe trzymam kciuki :*

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dziekuje za podniesienie na duchu. napewno dam znac jak poszedl tescik

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dziekuje za podniesienie na duchu. napewno dam znac jak poszedl tescik

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 105 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]