Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 2:27 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Noga ja nie wiem czy dobrze zrozumiałam....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

noga ja nie bardzo wiem o co chodzi ????

Aniołek Michałek (*) 23.12.2007 (6tc)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja nie jestem pewna czy chce zrozumieć....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

obawiam się, ze skoro wszystkie zrozumiałyśmy podobnie, to chyba to jednak to...
to przykre... chyba każda z nas robi co moze by miec dziecko, ale chyba nie wszyscy mysla podobnie..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tylko co taka osoba szuka na takim forum...???????
Przeciez my tu piszemy o tym ja nam źle po stracie...o pustce, żalu...
A to???To zupełne przeciwieństwo...

Jak kobiety po stracie można pytac o to jak ... nawet nie moge napisać, bo mi serce pęka

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Cześć tak was czytam i postanowiłam napisac. Byłam wczoraj na usg i lekarz powiedzial mi że jestem w 7 tygodniu ciązy ale przypuszcza ze jest to martwa ciąża poniewaz mojego aniołka serduszko nie bije i wygląda ono na 4 tydzien. Dostalam juz skierowanie do szpitala, ale lekarz kazał mi jeszcze przez tydzień sie wstrzymac i po tyg sie przekonam czy napewno. Tak bardzo sie boję, chcialam urodzić to dziecko nie wiem co mam robic i ogólnie czuję sie beznadziejnie :cry:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

myślę że skoro masz skierowanie powinnaś się już udać do szpitala, aby uniknąć poważniejszego krawienia jeżeli faktycznie ciąża jest martwa.
Zresztą w szpitalu mają cpecjalistyczny sprzęt i jednak jest tam więcej fachowców! Czasami warto jeszcze raz sprawdzić!! Także udaj się do szpitala, na izbie powiedz co stwierdził lekarz daj skierowanie i życzę aby lekarz się mylił. Oczywiście daj znać.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam już jestem po wszystkim... niestety... wczoraj wróciłam ze szpitala. troche to trwało ale widocznie tak musiało być cały czas zadaje sobie pytanie laczego ja?? Co takiego zrobiłam nie tak?? To było straszne. Z samego zabiegu nie wiem nic oczywiscie byłam pod narkozą ale to czekanie było najgorsze. O godz 11 dostalam środek który miał wywołac bóle i krwawienie. Lezałam przez 5 godz z bólem a krwawienie nie wysępowało. Dopiero po 5 godzinach zaczęłam plamić i zabrali mnie na zabieg. Bałam się strasznie ale przeżyłam to. Boję się teraz co będzie dalej. Bardzo chciałam urodzić moje maleństwo lecz juz go nie ma... :cry:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

joanno każda z nas doskonale cie rozumie- przechodziłyśmy to samo psychicznie, fizycznie jedne mialy zabieg drugie samoistnie( np ja:( )
ale ból jest taki sam...........
przytulam mocno :pr:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

dlatego własnie tu napisałam wiem że mogę z kimś kto przeszedł to samo pogadać dziękuje za odpowiedzi mam nadzieje ze pozniej będzie dobrze i tego samego życze wam... :papa:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja wlasnie jestem po poronieniu.. czekala kilka dni po usg i nic sie nie dzialo wiec poszlam do szpitala i wywolali lekami... nie chcialam lyzeczkowania bo staram sie szybko dojsc do sirebie zeby jeszcze szybciej zaczac starania o nowa fasolcie. po naturalnym poronieniu moge zaczac po pierwszej nat. miesiaczce... niestety z lyzeczkowaniem sprawa wyglada inaczej wiec polecam wywolanie lekami nie jest lekko bo wszystko przechodzisz na trzezwo i niestety wszystko czujesz mimo lekow przeciw bolowych ale cos za cos
co do tej pani z tym dziwnym pytaniem... no coz... nie potepiam nikogo ale to takie niesprawiedliwe ze my zrobilybysmy wszysko zeby utrzymac ciaze a niektore kobiety zabijaja swoje zdrowe dzieci :cry: i pada pytanie DLA CZEGO??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

jak czytam ten watek od razu wracaja do mnie moje wspomnienia z zeszlego roku...
rowniez mialam martwa ciaze, serduszko nigdy nie zabilo dzidzi, lekarz po usg kazal jeszcze poczekac 5 dni i gdyby nic sie nie zadzialo mial dac skierowanie na zabieg. Ale juz 2 dni pozniej dostalam krwawienia i pojechalam na pogotowie bo byla to sobota. Okazalo sie ze sama sie oczyscilam i nie trzeba bylo wykonywac zabiegu lyzeczkowania poniewaz wszystko samoistnie i do konca splynelo. To byl 8tc. Ginekolog kazal odczekac 3 pelne cykle (po zabiegu zwykle 6) i zaczac sie szybciutko starac bo wtedy latwiej sie zachodzi w ciaze poniewaz organizm jest juz nastrojony:)
I tak tez sie stalo jak widac po moim suwaczku, w maju 2007 poronienie, a w sierpniu kolejna ciaza, w pierwszym cyklu po kwarantannie:)
trzymam za was mocno kciuki i zycze szybkiego zafasolkowania!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

wiec moze w kwietniu znowu bede w ciazy :D w grudniu za pierwszym razem sie udalo

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

dziewczyny ja wciaz krwawie po tych tabletkach ktore mi wtedy dali... a wczoraj mialam pierwsze usg i co?? tam wciaz cos jest calkiem spore pozostalosci nie wiem czy to ta metoda czy poprostu pech...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a ile mineło już od poronienia? jak długo krwawisz?

Moze powinnaś jednak zdecydować sie na zabieg? Co powiedział lekarz po zrobieniu USG? jak tylko pojawi się jakieś pobolewanie, to leć do lekarza, musisz uwazac zeby nei zrobił się stan zapalny...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

juz miesiac minal :? dopuszczaja jeszcze dwa tygodnie... jakby sie zle dzialo to pujde ale na razie mam nadzieje ze sie jeszcze oczyszcze...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam! pisałam juz wczesniej na forum wrzesniowek 2008 ale postanowilam jeszcze tu napisac. Ciagle o tym mysle i jakos mi nie daje to spokoju mimo ze troche sie uspokoilam pomoca na tamtym forum to jednak nie przestaje mysleć... Otóż pytałam o to czy w 11 tc mozna przez słuchawki wysluchac tetno plodu i dowiedzialam sie ze to za wczesnie. Ja probowalam sama w domu za pomoca zwyklych sluchawek i nie slyszalam nic.. w 7 tc na usg serducho bilo a teraz jestem wlasnie w 11tc i usg bede miala dopiero za 4 dni. Ale ja jestem glupia i moze to moja psychika tak sama robi ze sie zamartwiam zamiast cieszyc ciazą. Bardzo chce urodzic to dzidzi jednak jestem po poronieniu w 3 tc niecaly rok temu i dlatego teraz jakos boje sie zakochac w tej dzidzi ktora nosze bo boje sie kolejnej straty. Mimo ze wszystko jest dobrze to ja sobie wmawiam rozne tragiczne scenariusze. Rozpisalam sie ale musialam to jakos z siebie zrzucić. W kazdym razie z niecierpliwoscia czekam na to wtorkowe usg i jesli bedzie wszystko wporzadku to postanowilam ze przestane sie zamartwiac i zaczne cieszyc swoim stanem. I mam jeszcze pytanie do dziewczyn ktore przezyly martwa ciaze czy ona sie jakos objawia i czy mozna ja rozpoznac nie tylko na usg

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ania tętna na pewno nie można usłyszeć....rzeczywiście to za wcześnie....nawet specjalny aparat, który używany jest w szpitalach (wygląda dokładnie jak suszarka do włosów) nie jest raczej w stanie wykryć tętna w 11 tc. Ja miałam z tym problemy w 16......

A co do tego czy da się samemu stwierdzić, że ciąża jest martwa.....raczej nie.......dopiero jak zaczyna się krwawienie dociera to do nas, choć nie zawsze krwawienie oznacza martwa ciążę...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Pisałaś o problemach w 16 tc. Chodzi o to ze nie bylo slychac tego tetna czy tez tak jak ja sie przejmowalas niepotrzebnie? I jak u Ciebie sie to wyjasniło...?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Byłam w ciąży z córką i miałam skurcze od 16 tc, ale wszystko jakoś się ułożyło i dzis Ami ma prawie 4 latka.....starałam się nie panikować mimo problemów.....bo to i tak nic nie da.....a co do słuchawek....to ja mam rodziców lekarzy i podkradałam im słuchawki by podsłuchac co tam u dzidzi słychac, ale nigdy nic nie usłyszałam....zresztą nie ja jedna :wink:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]