Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 4:07 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 147 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

ktośtam po pierwsze, jeżeli nie miałaś w ciągu ostatnich 12 cykli @ częściej niż co 26 dni, to prawdopodobieństwo zajścia w ciążę w 6dc jest równe 0,2 PI, co jest porównywalne z zabezpieczaniem się tabletkami antykoncepcyjnymi. Po drugie, nie trzeba aktualnie przechodzić owulacji, żeby zajść w ciążę, dlatego przyjmuje się możliwość wystąpienia dni płodnych już w 7dc. Po trzecie owulacji towarzyszy wiele syndromów, ale wykrywa się ją głównie przez tzw pomiar temperatury podstawowej i obserwacji śluzu, z tym że nigdy nie można jej określić z dokładnością większą niż do paru dni. Może wystąpić w 4 dni po lub przed ostatnim dniem występowania śluzu płodnego. Po czwarte, stosunek przerywany nie jest zadną metodą na zabezpieczanie się!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny mam pytanie:bralam tabletki przez 5 lat.przerwalam w sierpniu 07. odczekalismy z partnerem 3 miesiace i teraz staramy sie o dzidziusia. sprawa wyglada tak,ze po odstawieniu tabletek,ok 13 dni po okresie dostawalam niewielkiego plamienia i tak bylo przez ok 14 nastepnych dni.pozniej byl okres i wszystko od nowa.i nie wiem co te plamienia mogly oznaczac.teraz staramy sie o dzidzie i nie wiem kompletnie jak ustalic dni plodne!dodam ze od kilku dni biore luteine.
prosze o porade

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny mam pytanie:bralam tabletki przez 5 lat.przerwalam w sierpniu 07. odczekalismy z partnerem 3 miesiace i teraz staramy sie o dzidziusia. sprawa wyglada tak,ze po odstawieniu tabletek,ok 13 dni po okresie dostawalam niewielkiego plamienia i tak bylo przez ok 14 nastepnych dni.pozniej byl okres i wszystko od nowa.i nie wiem co te plamienia mogly oznaczac.teraz staramy sie o dzidzie i nie wiem kompletnie jak ustalic dni plodne!dodam ze od kilku dni biore luteine.
prosze o porade

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mimi82 nie pisz posta pod postem. Jedyne plamienie, jakie w naturalny sposób występuje w trakcie cyklu, to może być domieszka krwi w śluzie płodnym, ale to nie powinno się utrzymywać aż do @. @ występuje 11-16 dni po owulacji, więc, jeśli odejmiesz od daty spodziewanej @ 16, a potem 11, to wyjdzie ci przedział czasowy, podczas którego dojdzie do owulacji. Ale pamiętaj, że na parę dni przed owulacją powinien się pojawić śluz płodny. Dni z tym śluzem są również płodne. Z tym plamieniem proponuję się poradzić lekarza.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Co za bzdury... jak mozna wpierać ludziom, że po stosunku bez wytrysku można zajść w ciąże... eh... paranoja, po co to? Żeby kogoś wystraszyć? Bo nie wiem po co pisać takie kłamstwa.
Otóż zajście w ciąże bez wytrysku nie jest możliwe z jednej prostej przyczyny: Jeżeli jeżeli sperma nie dostanie sie do środka to do zaplodnienia zajść nie morze. I nie piszcie mi ze wasza kuzynka, siostra, kolezanka czy kto tam jeszcze zaszly w ciąże wlaśnie po takim stosunku bez wytrysku, bo są to wierutne bzdury... nic więcej. Do wytrysku musiało dojść co najwyżej, meżczyzna mógl ze tak powiem popuścić (dostala sie niewielka ilosc) i kobieta mogla nie poczuć, ale należało by się wtedy zapytać mężczyzny czy zdążył wyjąć na czas albo czy nie popuścił bo tak jak kobieta mogla nie poczuć że jemu troche polecialo tak on (nie ma innej obcji) poczuł napewno. Jeżeli nic mężczyźnie nie poleciało to nie ma takiej siły żeby zajść w ciąże po stosunku który nie zakończył się w środku.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

zanim następnym razem coś napiszesz na forum to może się dokształć.
Słyszałaś kiedyś o płynie ejakulacyjnym? Głupie pytanie.... pewnie, że nie.
Otóż ten płyn wydoastaje się z członka podczas stosunku i to dużo wcześniej zanim dojdzie do wytrysku. W tym właśnie płynie znajdują się plemniki, które mogą, lecz oczywiście nie muszą, być zdolne do zapłodnienia

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej,jestem tu po raz pierwszy.Chyba jestem tu mniej wiecej z tych samych powodow jak wiekszoc nas.Otoz staram sie z mezusiem dzidzie.Obecnie mam 14 dc a moje cykle nie sa zbyt regularne ostatnio mialam 32.Przyjelam sobie narazie metode mierzenia teperatury ale zbytnio nie do konca rozumiem.Jesli podam wam dwa dni ostatnie mojej temeperatury to czy mozna cos wwnioskowac?Wczoraj mialam 36,7 a dzisiaj mam 36,9,czy to oznacza ze mialam dni plodne?Cyz jesli teraz teperatura spadnie mi o klika kresek to dopiero beda dni plodne?a raczej zaczna sie?Jesli to bede wiedziala juz to chyba nie bedzie dalej prolemu.Buziaki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Niestety po dwóch temperaturach nic nie można wywnioskować. Od którego dnia cyklu mierzysz temperature? No i czy na pewno mierzysz je wcześnie rano przed wstaniem z łóżka? zawsze o tej samej porze? Podaj nam wszystkie tempki to będzie łatwiej cokolwiek powiedzieć

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Wlasnie nie moge podac wszystkich temp bo kartke na ktorej zaznaczala gdzies zasialam i nie wiem gdzie pamietam z tych ostatnich tylk.Mierze przed wstaniem z lozka o tej samejgodzinie czyli o 7:30.Jesli chodzi o inne objawy jak sluz to nie mam ale mam uczucie mokro.Chyba raczej nie pomozecie mi.Narazie kocham sie z mezem co drugi dzie,ale szanse sa pol na pol.Pozdro

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

w takim razie działajcie co drugi dzień i czekajcie na efekty :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Mam jeszcze watpliwosci odnosie obserwowania sluzu,bo jak narazie nie ma go a juz 15 dc jest(mozliwe ze pojawi sie pozniej).Czy nawet jesli nie pojawi sie to chyba nie znaczy ze nie mam dni plodne,czy jesli kocham sie z mezusiem i jego nasienie zostaje w srodku to jakie jest prawdopodobienstwo ze moga utrzymac sie az do dnia owolucji czy moze nie ma takiej mosliwosci?(brak sluzu).Jejku chyba zaczynam zamartwiac sie:(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Jejku zapomnialam dodac ze mam tylko uczucie,,mokro"ale bez niczego wiecej bo widac po wkladce:(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

prosze o porade,
mialam okres 20.02.08 i trwal 5 dni, cykle trwaja 28!
05.03 upraiwalam seks bez zabiezpieczenia i moj chlopak skonczyl we mnie, zastanawiam sie jak to jest z tym sluzem bo mam gesty, metny, bialawy i kremowy to chyba taki jest w dni niepodne? prosze o odpowiedz :cry:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Chyba za bardzo zaczynam sie martwic:(I coraz wiecej nachodzi mi pytan:(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Fiona27 pisze:
Jejku zapomnialam dodac ze mam tylko uczucie,,mokro"ale bez niczego wiecej bo widac po wkladce:(

Czasem jest tak, ze rzeczywiście nie widać tego śluzu na bieliżnie - bo jeśli dobrze rozumiem, poprostu go nie zauważasz, tak? ale generalnie objaw "mokro" świadczy o czasie płodnym. Ja też mam bardzo mało śluzu a tak zwanego "kurzego jajka" nie mam wcale - poprostu jest bardzo płynny, no i uczucie "mokro".
Jeśli przytulanki są co drugi dzień no to może wszystko dobrze pójdzie...
Powodzenia.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Wlasnie dzisiaj pojawil sie u mnie sluz taki jak jajko kurze i wlasnie nie wiem ile bedzie utrzymywal sie czy moze to pojawienie sie swiadczy o koncu dni plodnych,Ale zapewne i tak dzisiaj pokochamy sie z mezusiem.Zaczelam sie martwic ale wlasnie sa osobki takie ktore potrafia podniesc czlowieka na duchu i wlasnie tutaj takie znalazlam na forum.Dziekuje z gory

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Jeszcze jedno moje pytanko ile taki sluz utrzymuje sie do owulki?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej Wam:)Teraz moge podzielic siez Wami moimi obserwcjami i moze postaracie mi sie pomoc.Mierzylam temperatura moze nie od razu jak skonczyl mi sie okres ale od 13 dni cyklu i wygladalo to nastepujaco:
13dc-36,7
14dc-36,9
15dc-36,7(uczucie mokro)
16dc-36,9(pojawienie sie sluzu)
17dc-36,8
18dc-36,8
19dc-36,8
20dc-36,8
21dc-38,9
Teraz nie wiem kiedy miala dzien owolucji czy moze teraz dopiero bede miala (uczucia mokro jest nadal).Co o tej mojej temp sadzicie?Buzka

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej Wam:)Teraz moge podzielic siez Wami moimi obserwcjami i moze postaracie mi sie pomoc.Mierzylam temperatura moze nie od razu jak skonczyl mi sie okres ale od 13 dni cyklu i wygladalo to nastepujaco:
13dc-36,7
14dc-36,9
15dc-36,7(uczucie mokro)
16dc-36,9(pojawienie sie sluzu)
17dc-36,8
18dc-36,8
19dc-36,8
20dc-36,8
21dc-38,9
Teraz nie wiem kiedy miala dzien owolucji czy moze teraz dopiero bede miala (uczucia mokro jest nadal).Co o tej mojej temp sadzicie?Buzka

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Temperatura podnosi sie po zaplodnieniu dopiero?ze jest powyzej 37 c czy juz wczesniej?Chyba u mnie nic nie bedzie skoro mam taka sama tempke:(

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 147 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]