Dzisiaj jest sob maja 30, 2026 4:39 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Szpitale, lekarze, położne - opinie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 277 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Następna
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

co myślicie o tym szpitalu?naprawdę jest taki ok?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

cześć
ja mam termin na 18 lipca i chcę rodzić w szpitalu Św.Zofii...
Chodzę do gina, który tam pracuje i do szkoły rodzenia akredytowanej przez ten szpital...
Z tego co się dowiadywałam opinie sa bardzo pozytywne o tym szpitalu, dobra opieka i sympatyczne warunki, nawet jak nie zapłacisz...
Kolezanka rodziła tam kilka miesięcy temu, nic nie płaciła i była bardzo zadowolona.

Prosze inne kobietki o opinie na temat tego szpitala :D

Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jak to nawet jak nie zapłacisz. To tam sie nie płaci, czy poprostu można sobie tak nie zapłacić?
Też myslłąm o tym szpitalu, słyszałam o nim dobre opinie co do opieki, ale słyszałam tez , że jest drogo...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No niestety nie tak łatwo jest tam nie zapłacić, bo właśnie wczoraj dowiedziałm się ze jest tylko jedna sala dwuosobowa taka na ubezpieczenie - bezpłatnie. Pozostałe są jednoosobowe i kosztują 1000zł. trzeba sie liczyc tez z wzięciem znieczulenia (jak się nie wytrzyma) czyli 500zł.... Dużo, oj dużo....
Ale tak sie nastawiłam na ten szpital ze pewnie poniosę te koszty...
Dodatkowo w tej sali dwuosobowej jest problem z porodem rodzinnym, bo jak jesteś sama to ok ale jak przyjdzie kolejna kobietka to po prostu moze nie zgodzic sie na obecność faceta...

Ano zobaczymy jak bedzie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Myszorek, jesli konczylas szkole rodzenia akredytowana przez szpital to dostaniesz 200 pln znizki na sale jednoosobowa. niewiele to, ale zawsze cos...
ja tez zastanawiam sie nad tym szpitalem. znajome, ktore tam rodzily byly bardzo zadowolone. z drugiej strony zastanawiam sie nad Inflancka, bo tam pracuje moj lekarz. no i jestem w kropce. na szczescie czasu jeszcze troche...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

to jest mały szpital???ile jest tam miejsc??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Też zastanawiam sie na szpitalem Św. Zofii. Termin mam na połowe września ale juz szukam dobrego miejsca. Pierwsze dziecko urodziłam w szpitalu przy pl. Starynkiewicza.- odradzam,miałam długi poród, bez oksytocyny a podobno miałam mieć ją podłonczoną, synek nabawił sie infekcji, nie moglam doprosic sie o zmiane pościeli a położne w czasie porodu oczywiście olewały; bo nie jestem jedyna przeciez.
Szpital na Żelaznej wydaje mi się OK, dużo jest o nim pozytywnych opini, polecam stronke <zakaz wklejania linków/Pati1>, zamieścili nawet cennik jak i nr tel do położnych, ktore mogą zaopiekować sie kobietą w czasie ciązy - oczywiście nie za frico :| Niestety obawiam się, że koszty poniesione w czasie porodu bedą wysokie, a kto wie jaka bedzie dalsza obsługa :lol:
Zastanawia mnie tylko jedna rzecz: czy w razie przyjadu do szpitala (poród) mozna zostac odesłanym w inne miejsce? Z braku miejsc lub kaprysu lekarza?

Pozdrawiam :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

A i jeszcze, moja pani dr. nie pracuje na Żelaznej :] wiec nie wiem czy z marszu mnie nie popędzą, chociażby za to. Okaże sie jak to jest rodzić po ludzku :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no cóż... ja nastawiałam się całą ciążę na poród na Żelaznej a jak przyszło co do czego to nie było tam miejsc i zostaliśmy odesłani, mimo że sytuacja była dośc wyjątkowa i wymagała natychmiastowego wywołania porodu.
Trafiliśmy (dzięki uprzejmości znajomej położnej) na Karową i jestem bardzo zadowolona. Lezeliśmy tydzień bo maluszek miał żółtaczkę i brał tez antybiotyk a ja miałam w końcu cesarkę. Opieka na Karowej moim zdaniem bardzo dobra choc wiadomo ze nie cyckają się bo maja tak duzo dzieci ze szok... ale Karową polecam.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Zaczynam sie właśnie bać tego ze mnie odprawią z kwitkiem, nie znam innych szpitali i boje sie, ze w kulminacyjnym momencie zaczne jeździć po mieście szukając szpitala, który mnie przyjmnie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja decydując się na szpital św.Zofii wybrałam lekarza z tego szpitala,podobno to gwarantuje mi poród w tym szpitalu(oczywiście nie za darmo,ale jest to mój pierwszy porod i chcę żeby wszystko było jak najlepsze)zresztą słyszałam tylko pozytywne opienie o św.Zofii

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Aniutka Sw Zofia podobno jest dobrym szpitalem , rodzi tam duzo ludzi z mediow, ale podobno jest bardzo oblegana i jak ktos nie chodzil tam do lekarza moze miec problem z urodzeniem tam. Mojej kolezance jak zadzwonila czy moze urodzic w tym szpitalu , odpowiedziano ze owszem ale na izbie przyjec. Pojechala na Starynkiewicza. Inna kolezanke odeslali z braku miejsc z Karowej na Zelazna i oczywiscie ja przyjeli.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Myszorek Z tego co juz widze na przykladzie kilku mamus Sw Zofia i Karowa scisle wspolpracuja w ramach wymiany pacjentek. Widze tez ze nie ma problemu z cesarkami w szpitalu na Karowej. Ja chce rodzic na Karowej, teraz wybieram sie tam do szkoly rodzenia. Pamietasz moze jak nazywala sie ta Twoja polozna ?? Zycze duzo zdrowka dla dzidzi i mamusi

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Czesc mamuśki! :)
Powolutku, zaczynam przestawiać sie na inny szpital niz św. Zofie.Dlaczego? A dlatego, ze poczytałam dziś kilka postów i chyba wniosek nasuwa sie jeden: jak nie zapłacisz to Zofia, potraktuje Cię żelazną reką.
Pozwoliłam sobie dziś zatelefonowac do jednej z położnych ktora pracuje w Zosi i dowiedziałam się, że ( moze oczywistego), że opieka położnej przy porodzie = 1500,00zł + 100zł podpisanie umowy + 800zł sala jednoosobowa.Ale jeśli nie bedzie miejsca to nawet podpisanie umowy nie gwarantuje Ci, ze tam bedziesz rodziła.Wiec zaklepanie sobie miejsca z góry opłaconego nic nam nie da.
Dodzwoniłam sie tez do szpitala MSWiA i jutro albo w niedziele wybiore sie na oględziny. Miła połozna poinformowała mnie przez tel, ze moge w kazdej chwili przyjechac i zobaczyć jak to wszystko wygląda, w razie braku miejsc lekarze dzwonią do innych szpitali i pytają gdzie jest wolne miejsce i tam tez zostaje ona przewieziona.Nie ma problemu z tym, czy lekarz prowadzący pracuje tam czy nie. Pozatym doczytałam sie w nie jednym poście, iż opinie na temat tego szpitala (opieka,lekarze, położne) są bardzo pozytywne. Więc jade oblukac!!! :lol:
Natomiast nasz stary dobry Starynkiewicz powitał mnie taką wiadomością, ze odział położniczy został nie dawno otwary tj po 17.07.2006 po wcześniejszym zamknięciu przez sanepid z powodu sepsy w wyniku czego zmarła dwójka niemowlaczków. Juz zapowiedziałam męzowi, że nie pojade tam za żadne skarby świata:|

A teraz zmykam bo moj 4-letni synek dopomina sie o brzoskwinke :| ech Ci faceci ;):)))

Pozdrawiam.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

antolla pisze:
ja decydując się na szpital św.Zofii wybrałam lekarza z tego szpitala,podobno to gwarantuje mi poród w tym szpitalu(oczywiście nie za darmo,ale jest to mój pierwszy porod i chcę żeby wszystko było jak najlepsze)zresztą słyszałam tylko pozytywne opienie o św.Zofii

też chodzę do gina z Żelaznej, i do szkoły rodzenia akredytowanej przez ten szpital i nie było to dla mnie gwarancją porodu... nie było miejsc i rodziłam w innym szpitalu

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Site Admin
Awatar użytkownika

Ja urodziłam moje oba dzieciaczki na Żelaznej i jestem bardzo zadowolona, zarówno z opieki w trakcie jak i po porodzie. Pierwszy dzidziuś urodził się w 8 miesiącu.
Faktycznie jest tam ciężko się dostać, ale moim zdaniem świadczy to tylko o fakcie, ze bardzo dużo Mam wybiera ten szpital, a przecież nie da rady przyspieszyć komuś porodu....aby inna Mama mogła zacząć rodzić.
Najlepiej moim zdaniem odwiedzić kilka szpitali, aby ewentualnie wiedzieć gdzie wyruszyć gdyby nie było miejsc.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dziewczyny, my ostatnio rozmawialismy na temat przyjec do porodu w szkole rodzenia. prowadzaca psycholog-polozna powiedziala nam, ze lekarz musi zbadac kobiete, aby ocenic zaawansowanie porodu i znalezc jej miejsce w innym szpitalu! moze to Was troche pocieszy i moze w razie czego bedziecie mialy sile domagac sie swego. choc naszde prawo prawem, a zycie zyciem. najczesciej odsylaja, nim zdazycie sie odezwac, zeby nie robic sobie klopotu :cry:
pozostaje nam liczyc jednak na to, ze zaczynaja sie otwierc szpitale zamkniete na wakacyjny remont i troche sie rozluzni na porodowkach...

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ile kosztuje ta szkoła rodzenia ,polecana przez ten szpital???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

jesli spelniasz okreslone wymogi to mozesz zalapac sie na refundacje i nic nie zaplacisz :) wrzuc sobie w wyszukiwarke haslo: centrum rodziny, powinno Ci znalezc stronke, to sobie poczytasz o warunkach, terminach itp

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

juz wiem,jesli jestem z warszawy lub pracuję tu lub studiuję to płacę 100zł a jeśli nie spełniam tych kryteriów to płacę 550 zł.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 277 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Szpitale, lekarze, położne - opinie

Strefa czasowa UTC [letni]