Dzisiaj jest wt maja 12, 2026 11:07 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 682 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 35  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

alesya, przykro mi :-( ja też byłam na październikowych i niestety wylądowałam w takiej samej sytuacji jak Ty. miałam 3 usg w jednej klinice w ciągu 2 tygodni i jedno u innego lekarza prywatnie, ale niestety zawsze było to samo - puste jajo... inną natomiast przeszłam procedurę - mnie nie skierowali automatycznie na zabieg, ale dostałam leki po których "poroniłam" to co zostało z obumarłej ciąży.

wiem, że musi Ci być ciężko - to naturalne. ale trzymaj się i uszy do góry! odczekasz 1-3 cykle i masz szansę na nową ciążę (nie słuchaj tych, co mówią, że pół roku, bo to stara szkoła i się od tego odchodzi). ja też mam nadzieję, że się wszystko jakoś ułoży, choć dla mnie niestety jest to wielka niewiadoma, bo moja ciąża była z in vitro, a ja sama jestem prawdziwym weteranem w staraniach i mam małe szanse na naturalną ciążę... coż, zobaczymy... tymczasem pozostaje mieć nadzieję i wiarę czego Ci z całego serca życzę :-)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja też nie dałam nic z sobą robić....powiedziałam, że dopóki nie zacznę krwawić, to absolutnie nikt nie ma prawa mnie tknąć....ale krwawić zaczęłam w 12 tygodniu.......i wtedy dopiero poszłam do szpitala....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witajcie,
Ja tez bym zwlekala gdyby moj organizm sam nie zaczal ronic, ale juz podczas usg w szpitalu mialam sporo krwi i nawet doktor mi powiedzial,ze juz sama ronie. Nie mielismy juz na co czekac, mnie to bolalo, bo mialam skurcze takze tylko mi ulzyli.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

aleysa jak się czujesz?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam was kochane...widze ze moj temacik odkopany zostal..........przykre....

ja da,m wam moja rade....jestem po 3 stratach,,,skad dwie to wlasnie puste jajo...i powiem wam szczerze....nie decydujcie sie na zabieg...oczysccie sie samoistnie..........boli.......ale organizm niesamowicie szybciej dochodzi do siebie.....i ogolnie dzieki takiej decyzji po ostatnim pustym jaju...........po niecalych 3 miesiacach zaszlam w ciaze....i jak na razie///odpukac wszysko jest ok........

trzymam za was kciuki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Niestety natalko...... Ja nie miałam wyjścia...musiałam iść na zabieg, bo dzidzia nie wchłonęła się całkiem i lekarz czekał aż w końcu zacznę krwawic, ale chodziłam 3 tygodnie i nic....bał się o zakażenie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

no ja ptysiok z tego co pamietam tez ok 3 tyg czekalam.....wytrwale....no bo niby mowi si ze jesli ciaza przestaje sie rozwijac do 8tyg to wtedy najlepiej samoczynnie sie oczyscic...ja mialam to "szczesci" ze oczyscilam sie sama..........cholernie bolalo..nie obeszlo sie bez wzywania pogotowia....ale nie zaluje.....

a co kochana u ciebie?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a ja mogłam nie miec zabiegu, ale trafiłam na konowała który mi wmówił ze jest on niezbedny.... do dzis tego załuje.... brrr...

a roniłam w 6tc i naprawde mogło się obyć bez zabiegu... ale niestety... no i teraz przymusowe czekanko. I podejrzewanie organizmu o najgorsze rzeczy...

ale czasu nie wrócę... i nic juz z tym nie zrobię... :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

contrapunctus rzeczywiście w 6 tc to nie bardzo.....a ja byłam w 12.....

Naprawdę lekarz źle cię pokierował, ale skąd mogłaś wiedzieć....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

no to tak samo bylo u mnie przy pustym jaju......nie musialam miec zabiegu...i podejrzeam ze to wlansie przez zabieg....bylo przy nastepnej ciazy znowu puste jajo
lekarze za szybko podejmuja dcyzje o zabiegu....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

efekt taki, ze wiecej do niego nie poszłam już.
ale co z tego - byłam już po zabiegu.

W dodatku to 6 tc liczony od ostatniej miesiączki. Poniewaz wiem,kiedy było zapłodnienie, to ciaza migła miec ok 4 tygodnie... maleźstwo...

konował, no konował.... brrr :evil:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

natalko ja was podglądam na zafasolkowanych, bo sama niedługo dołączę.... :D Zreszta ja nie wiem czy nie wszystkie dołączymy :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ptysiok pisze:
aleysa jak się czujesz?

Dziekuje Wam za wsparcie, dzieki Wam łatwiej mi to znieść, chociaż myslałam, że lepiej sobie z tym poradze to dzisiaj dostałam doła, juz było okej gdy postanowiłam sie troszke ogarnąc i zadbac o siebie, chcialam zamknac sie w łazience i doprowadzic do ładu, niestety w półce leżą sobie moje śliczne trzy teściki i wtedy sie popłakałam. sadze, że najtrudniej będzie w październiku gdy będe musiała zmierzyc sie z myślami, że już mogłabym utulić swoje Maleństwo :(
Ale przecież musze to przetrwać, jesteśmy silnymi kobietami !!!

Poczytałam Wasze ostatnie posty i nie wiem czy nie żałuję teraz , że poszłam na zabieg, może mogłabym sama sobie poradzic, no ale skoro lekarz powiedział, że dla mnie tak będzie lepiej to chyba trzeba w to uwierzyć.
Jesteście Kochane.... smutno, że jest taki wątek, ale widze ze jest bardzo potrzebny.
Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja poroniłam dwa razy. W sumie dwa razy samoistnie, ale po drugim poronieniu w jamie macicy pozostały jeszcze szczątki jaja płodowego, więc musiałam mieć zabieg.
Alesya mi właśnie minął jeden termin porodu (ale w sumie jakoś tego nie przeżywałam, bo w momencie jak się dowiedziałam że jestem w ciąży to ciąża już się roniła ( a ja myślałam że to spóźniony okres) dlatego nawet nie wyliczała terminu porodu.
Z kolei drugą ciążą było inaczej, termin miałam na 11 kwietnia więc to już zupełnie niedługo. I wiem że ten dzień będzie dla mnie straszny. Ale mam nadzieję że niedługo zajdę w ciążę i będę tulić swoje maleństwo.
Alesya trzymaj się kochana. Ja do tej pory mam test z drugiej ciąży. Z pierwszej wywaliłam gdy zaszłam w drugą żeby za bardzo nie rozpamiętywać i się nie stresować. Ale widocznie to nie był mój czas.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

agaga ja 19 kwietnia........ tez niedługo.......i nie wiem jak to przeżyję.....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ptysiok a co zaczelyscie sie starac??????????super...

ja mialam tez termin na kwiecien.....
hej agaga

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Natalko zaczynam od czerwca......i większość z nas tak zaczyna....zobaczymy.....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja być moze od maja. Ale to zalezy od lekarza i wyników.
A Ty Ptysioku robisz jakieś badania do tego czasu?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

contrapunctus zostaa mi tylko chlamydia......do której nie moge się zebrać..... zrobiłam D-dimery, bo mdlałam i teraz tylko 1 badanie (podejrzewam, że nic nie wyjdzie, ale dla formalności)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a co robiłas już do tej pory? ja zrobiłam na razie: toxo,rozyczkę, listerię, w przyszłym cyklu robię hormony, chlamydię, mykoplazme, ueraplazme i HPV.
Do tego morfologia, ob i mocz.

Co jeszcze mogłabym zrobić? sama nie wiem... tak nie chce, zeby historia się powtórzyła.... :(

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 682 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 35  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]