Dzisiaj jest pt cze 05, 2026 1:59 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 11678 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 584  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

maria82

Wiesz niby ma sie wolne i mozna by gdzieś podskoczyć na ploty :) , ale zawsze jest jakaś obawa, że przyjdzie kontrola.
Koleżanka z pracy miała taką kontrolę, a jej kuzynka 2x (dzień za dniem) :( , więc staram się uważać.... choć podobno zakupy są dozwolone (coś jeść trzeba - no, ale nigdy niewiadomo na kogo się trafi).

Jeśli chodzi o firmę w której pracuję, to mogę tyle powiedzieć, że jest to firma bardzo duża. Zatrudnia w Polsce kilka tysięcy pracowników, a mojemu kierownikowi podlega ponad 20 osób.

Kierownik jako tako jest w porządku, ale inaczej traktuje kobiety, a inaczej mężczyzn... można to odczuć...

Moja ciąża skumulowała się akurat z faktem, że kilka osób wręczyło mu wypowiedzenie, jak również w jednym przypadku -sam sobie był winien. Niby wiadomo, że ten okres nie był dla niego łatwy, ale mnie - jako "starego" pracownika, na którego nie mógł przeciez narzekać - powinien inaczej potraktować... nie mówię tu, że miał mi gratulować, ale jednak potraktowac godnie i z szacunkiem.

Nie chcę opowiadać tu całej historii, ponieważ historia i nieprzyjemna, i jakimś cudem ( z moim szczęściem :wink: ) mogłaby dostać sie do szefostwa :roll: , więc...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no pewnie!

Ja tez jestem na L4. Siedze w domciu i jak narazie to nie wiem co ze sobą zrobić - jak dotąt miałam maraton codziennie - praca, praca, praca. Cięzko tak z dnia na dzień :roll:

http://katherine-ss.blogspot.com

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Rozumię.... kwestia przyzwyczajnia :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Z czasem się przyzwyczaisz... tak jak ja.... że do pracy nie zechce już Ci się nigdy wracać :D

Pozdrawiam :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczynki witam Was serdecznie.. cieszę się, że u Was wszystko w porządku :D ja za trzy dni testuję..boję się, że kolejny raz nie wyszło :cry: ale trzymajcie kciuki :D pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam

Ja byłam w środe u pana doktora no i z maluszkiem wszystko ok waży 2300 i ma 45 cm:) tylko nie chce sie obrócić głową w dół więc jak z 3 tygodnie sie nic nie zmieni niestety do szpitala i czeka mnie cesarka:( no ale jest mi to obojętne ważne by z dzidzią wszystko było ok pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Bet_tinka

Będę mocno trzymała kciuki ! ! !

ania79

Zazdroszczę Ci.... za niedługo będziesz mogła potrzymać maluszka na rączkach.... tez już bym tak chciała.....

To Twoja pierwsza pociecha będzie czy może już druga ?

Pozdrawiam :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ania79 moją mamę też straszyli cesarką, bo nie chciałam się obrócić, ale właśnie z jakieś trzy tyg przed porodem poszła na wesele i tak się wybawiła, że i ja się odwróciłam :D przed Tobą sylwester także wytańcz się kochana może dzidzia się odwróci :D pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ze mnie zrobił się śpioch straszny.
Najpierw myślałam ze to przez diphergan który lekarz kazał mi łykać. W ciągu dnia po tym leku byłam jak po głupim jasiu, spałam jak zabita po pare godzin i potem nie mogłam sie dobudzić przez pół dnia. Ale dziś go nie wzięłam i upsss - znowu to samo!! Spałam do teraz od 15 godziny! Niesamowite hehehe

Ania 79 - u Ciebie juz końcówka - jak minęły te miesiące? Dłuzyło się czy cieszyłaś się tą ciążą bez uczucia że chciałabyś juz mieć dzidzie przy sobie?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

nio czesc dziewczyny.Nie umialam was znalezc dlatego dodalam nowy temat.Widze ze wy z poczatkiem ciazy na l-4 a ja po nowym roku do pracy wracam.Wlasnie nie wiecie czy l-4 musi byc konieznie od ginekologa?Bo ja mialam teraz przez swieta l-4 ale od pediatry bo grypa mnie lamala ale mam je 100%platne

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kochana mario nie przejmuj sie te sennoscia,ja tez ja mialam z poczatku ciazy ale ustapilo tek pod koniec 3 miesiaca a teraz to spie po 4 godziny bo mnie energia rozpiera

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja jestem na L4 przez przeziębienie które trzyma mnie 2 tygodnie, a dodatkowo pracuje w miejscu gdzie jest dużo małych dzieci - a tam wg lekarza najszybsza droga żeby z mojego przeziębienia zrobiło się coś o wiele gorszego.
Dziś dalej jestem senna, ledwo się skulałam z łóżka. Nie wiem jak długo wieczorem wytrzymam :lol:
A tak przy okazji, gdzie spędzacie Sylwestra? Z dzidzią? :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam.Po pierwsze to musze sie wam pochwalic
wczoraj jak lezalam w lozeczku i rozmawialam z moim malenstwem to poczulam takie niesmiale ruchy malenstwa,oj jak on sie wiercil .... to jest cudowne uczucie....mowie wam cos wspanialego....
a druga sprawa ja tez jestem na l-4 z powodu przeziebienia ale wypisal mi je pediatra.Dalej jednak mnie meczy goraczka i bole glowy wiec pewno dalej pojde na zwolnienie.Ja pracuje w ochronie na kopalni wiec to jest taka praca raz w budynku a raz na dworze nio i dosyc taka niebezpieczna i mysle ze ginekolog mi da zwolnienie do konca ciazy,bo u nas nie ma stanowiska na ktorym kobieta w ciazy moglaby pracowac.

zycze wszystkim mamom szczesliwego nowego roku i wiele pomyslnosci dla was,oraz zdrowka.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Cześć Dziewczyny,
właśnie odnalazłam wątek rybnicki i mi się fajnie zrobiło na sercu, bo jestem z samego centrum Rybnika :) Dołączam więc do Was.
Na początek życzę wszystkiego naj naj w Nowym Roku, samej pomyślości, dużo zdrówka i pięknych wyczekanych maleństw.
Pozdrawiam serdecznie

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ania79 pisze:
Witam nową ciężarówke:)
Jesli chodzi o lekarza to ja chodze do Rybnika dr. Jakub Grudzień naprawde super lekarz a koszt wizyty to 50 zł. Ja jestem już w 34 tygodniu i jak narazie nie moge nic powiedzieć złego na lekarza wszystko ci wytłumaczy i wogóle. Pozdrawiam

Hmmm ja o Grudniou nie powiem najmniejszego dobrego słowa. Gdyby zajął się mną i moją kruszynką jak trzeba już za miesiąc byłabym najszczęśliwaszą mamą a tak przeżyłam prawdziwy koszmar, traciłam mojego Aniołka. Moja koleżanka przez zaniedbanie pana G. jest przed bardzo poważną operacją, bo on po prostu to przeoczył... Szkoda gadać! Jestem ostatnią osobą, która poleciłaby tego lekarza gadżeciarza... Teraz chodzę do dr Rochalskiego i pod jego opieką czuję się bezpieczna ja i moje maleństwo i mam nadzieję, że tym razem wszystko skończy się szczęśliwie.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witamy Maary w gronie rybniczanek :)

Ja przechodzę samą siebie w spaniu i leżeniu. Niby nie mam mdłości ale żeby więcej niż godzinę nie leżeć - to jest mi wszystko po kolei: od bólu głowy, słabości, uczucia mdłości po męczącą senność :?
Trochę to przesada, jak tu pracować :?: Narazie jestem na zwolnieniu więc nic się nie stanie takiego, ale mam nadzieje że ten stan jest przejściowy :? :roll:
Czy któraś z Was też ma tak nasilone objawy w ciągu dnia?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Też jestem prawie cały czas zmęczona i senna. Moje ulubione zajęcie teraz to leżenie i czytanie książek o ciąży :) Maria, jesteś w 6tc i to całkiem normalne w Twoim organizmie dzieje się przecież bardzo bardzo dużo, odpoczywaj więc ile wlezie :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Co do lekarzy - ja wogóle nie chodzę do lekarza do Rybnika chociaż jestem z Centrum. Jeżdżę aż do Raciborza, prywatnie już od dłuższego czasu i za nic nie zmienie lekarza. Zresztą nie ja zapoczątkowałam jezdę aż do Raciborza - jestem ze sznureczka poleceń tego gin. Jestem w 100% zadowolona no i jeszcze dodam że nie mam najmniejszego zamiaru rodzić w naszym "cudownym" szpitalu :? Aż mnie ciarki przechodzą na samą myśl...

A ciekawa jestem jaką Wy macie opinie na temat porodówki w Orzepowicach. Można tez poczytać opinie na stronie 'rodzić po ludzku' o wszystkich szpitalach, http://www.rodzicpoludzku.pl/szukaj.html - polecam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam Maary
Wiadomo kazdy ma tam jakieś swoje zdanie na temat takieo czy innego lekarza znam dużo ludzi którzy sobie Grudnia bardzo chwalą, które przy nim rodziły no ale słyszałąm też opinie bardzo nieprzychylne tak jak i twoją. Jak narazie ja nie moge powiedzieć nic złego bo wszystko jest ok a chodze do niego pare lat. Ale może sie zdarzyć tak że kiedyś nawali i i sie na nim zawiodę to wtedy zmienie lekarza . No a moje pierwsze dzieciątko miało by już 6 latek :( no ale niestety i powiem ci że po tym poronieniu gdzie chodziłąm do innego lekarza zajął się mną bardzo dobrze nawet w szpitalu osobiście wykonywał zabieg czyszczenia chodz inny lekarz miał to zrobić. Ale za to co do szpitala w Orzepowicach nie mam dobrego zdania fatalny personell!!! i sie zastanawiam czy nie pójść rodzić do Knurowa pozdrawiam :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

nie przejkujcie sie tymi sennosciemi za bardzo ja tez je mialam z poczatku potrafilam spac caly dzien a teraz ide spac o 2 w nocy i wstaje o 7-meczy mnie bezsennosc wiec nie wiem co lepsze spac czy nie moc spac...?
a na dodatek od pewnego czasu codzienni nekaja mnie potworne bole glowy....nie do zniesienia.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 11678 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 584  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]