Dzisiaj jest wt maja 12, 2026 10:23 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3446 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 173  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

alla! ja nie raz miałam chwile słabosci... ale poddac sie nie mysle. zrobie wszystko co mozna, reszta to dzieło Boga. On zna czas i miejsce... wierze, ze dane bedzie mi zostac jeszcze mamą. ale wiem, ze w zyciu macierzynstwo moze przybierac rózne formy...
poronienia nauczyły mnie pokory...

http://lb2m.lilypie.com/qGGwp1.png

Melania (*2.06.2007), Tymoteusz (*30.09.2007) i Liwia (*14.03.2009)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Oj tak, też to mówiłam niedawno do męża, że takie przeżycie jak strata dziecka uczy pokory...
Daje nam do zrozumienia, że tak mało w życiu zależy od nas...
I teraz mam do tego takie podejście (we wszystkich aspektach życia)
Robić to co do mnie należy, najlepiej jak potrafię, a resztę pozostawić Bogu... ja sama tak mało mogę dlatego mówię: Panie TY się tym zajmij!
No i trzeba ufać, ufać i jeszcze raz ufać!!!

A tak w ogóle to witam Was dziewczyny :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

zgadzam sie monisua!
miałam wspaniały plan. konczyła mi sie umowa w pracy, nareszcie nie musiałam sie szarpac, no i nie zostawiłabym pracodawcy na przysłowiowym lodzie. doszłam do wniosku, ze w naszym zyciu przyszedl czas na kolejne dziecko... czułam sie na siłach. synek odchowany. mąż nareszcie dał sie przekonac... i co? wola Boza była inna, choc mnie sie wydawało, ze wspołpracuje z Bogiem przy tym planowaniu...
zawsze modliłam sie "wola twoja Panie". ale jak straciłam dzieci zrozumiałam sens słow tej modlitwy. zawsze wierzyłam, a jak utraciłam moje aniołki wiara stała sie moja jedyną ostoja. po ludzku to co sie stało jest trudne do pojęcia.
teraz jeszcze bardziej niz kiedykolwiek oddaje wszystko w rece Boga. owszem staram sie robic wszystko jak najlepiej, ale przyjmuje to co mnie spotyka z wiekszym spokojem. i wcale nie mam poczucia bezsilnosci, czy bezradnosci. ufam i mam nadzieje. wiem, ze Bog nas zawsze wysłuchuje. i odnajduje swoje spełnione prosby na co dzien. czasem maja tylko inna oprawe :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam was dziewczyny.
Wczoraj dostałam odpowiedź od sióstr że wysyłają pasek św. Dominika, teraz pozostaje tylko czekać...
Ja po poronieniu miałam chwile słabosci i bardzo się zamartwiałam co będzie dalej, czy dane mi bedzie nosić pod serduszkiem mój mały cud ale odkąd znalazłam ten watek już nie mam wątpliwości i wiem że tak będzie.
:lol: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Gosia zgadzam się w 100%!!!, mnie też się wydawało, że to najlepszy czas.. wszystko według mnie tak ładnie się układało i zgadzało...

Rybko, chwile wątpliwości, lęku i słabości chyba miała każda z nas (przynajmniej ja miałam i czasami teraz też mnie dopadają) ale ważne jest to co z tym zrobimy. Normalne jest to, że boimy się bólu, cierpienia... Pan Jezus też się bał...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dziewczyny jesteście super!!!!!!!! wasze słowa docierają do mnie i czuje się jak by ktoś mi walił młotkiem w głowę. ja jeszcze nie otrzymałam mejla od sióstr ale czekam cierpliwie. Wybieram się dzisiaj do szpitala do mojej drogiej koleżanki zobaczyć malutkiego Maciusia. Pozdrawiam was gorąco.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no no, z tym młotkiem to delikatnie proszę :wink: :wink: :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mam nadzieje, ze ten młotek jest gumowy :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja też czuję w sobie siłę i nadzieję, że teraz szybko uda mi się zajść w ciąże i donosić maleństwo do szczęśliwego zakończenia.
Pasek dostałam dzień po tym, jak dowiedziałam się, że jednak poroniłam. Najpierw zaczęłam płakać i mówić, że już za późno, że przecież już po wszystkim. Ale gdy pierwszy raz z paskiem uklękłam i pomodliłam się do św. Dominika najpierw ogarnął mnie blogi spokój. I wiedziałam, że to dzięki sile modlitwy. A teraz, gdy mijają kolejne tygodnie od poronienia i jednocześnie moich modlitw do św. Dominika, jestem pełna nadziei, że zaraz się uda.
Wstyd się przyznać, ale nie dostaję @ i już mam w głowie myśli, że może to już? Tydzień po skończonym krwawieniu towarzyszącemu poronieniu znów zaczęłam normalnie krwawić, ale trwało to tylko 2 dni. Więc nie wiem w zasadzie, czy była to @, czy nie. I nie wiem jeszcze jak mam liczyć cykle, ale póki co od 2 tygodni bolą mnie piersi i brzuch pobolewa bardzo delikatnie, temperatura o dwie kreski wyższa, więc znów mam nadzieję:)
Dziś rano powiedziałam mężowi, że tak fajnie bolą mnie piersi, że przypomina mi to ten piękny czas, gdy byłam w ciąży.
boję się, że znów za mocno o tym wszystkim będę myśleć i zacznę się doszukiwać w sobie sygnałów. A potem znów te rozczarowania gdy przychodzi @.
Bardzo się cieszę, że trafiłam na to forum. Wcześniej byłam na "październikowych ciężarówkach". I mam nadzieje, że szybko będę mogla się przenieść do działu "ciąża" :)
Pamiętam w moich modlitwach o Was.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Agawasiel ja tez byłam na październikowych ciężarówkach :cry: :cry:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

racja Rybka, pamiętam:) Tym bardziej miło, że się tu spotykamy.
Bardzo dawno tam nie zaglądałam.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja wolałabym być tam nadal ale cóż.... taka była wola Boga. Na początku podczytywałam październikówki i oglądałam w galerii zdjęcia i ryczałam wtedy jak bóbr. Teraz już dawno mnie tam nie było...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja właśnie dlatego tam nie wchodzę, żeby się nie dołować od nowa. Że ja też mogłam już wklejać zdjęcia, słuchać serduszka, kupować ciuszki i takie tam.
Nie chcę od nowa wszystkiego rozpamiętywać.
Damy radę Rybka! Tka jak inne dziewczyny tutaj. Zobacz ile tu już szczęśliwych zakończeń, mimo wcześniejszych niepowodzeń. :okk:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dokładnie dziewczyny, nie dołować się, tylko brać się do roboty :-)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

dziewczynki piękne słowa!
ja po dwóch poronieniach postanowiłam odczekać cierpliwie 6m-cy bo uznałąmz,ę to drugie poronienie było moją winą i gdybym dała organizmowi odpocząć byłoby dobrze...ale Bóg zadecydowął inaczej-przedłużył mi cykl i zaszłam w ciaże w najpięknejszym dniu w roku-Boze NArodzenie(19dc).Oczywisćie nie powiem,ze nie dopada mnie strach,zwłaśzcza kiedy coś boli od razu mi się przypomina,ale zaraz wtedy myślę-nie,św Dominik nie pozwoli mi Cie zabrać!Bóg nam to wynagrodzi i będziemy już zawsze razem!modlę się i jest mi dobrze.Każde usg daje mi tyle nadziei...teraz dowiedziałąm się,ze z powodu czyszczeń łożysko ułożyło się prtzy ujściu i musze jeszcze bardzej uważać-uważam i wierzę!tak bardzo chcę poczuć piękno macierzyństwa!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

asiek na pewno poczujesz piękno macierzyństwa życzę CI tego z całego serca :) a Bóg pomoże nam wszystkim musimy mieć nadzieje prawda? Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Asiek pięknie to powiedziałaś. Tak dziewczyny musimy wierzyć, że przyjdzie taki czas, że pojawią się te 2 kreseczki, a wtedy poczujemy na nowo te cudowne mdłości, bolące piersi itp. Trzymajcie się cieplutko :-)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam dziewczyny.
Jak tam u Was dzień kobiet? Kwiatuszki już w wazoniku?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam was cieplutko, jestem nowa i mam nadzieję że mi pomożecie.
do gosia1975: mam do Ciebie pytanko gdzie przyjmuje dr Witych w Chełmku? Czy chodzisz do niego prywatnie?

Czy ktoś ma jeszcze zdanie na temat dr Bieli lub Babuli.
Ja pierwszą ciaze straciłam, a obecnie od 7 miesiecy nie mogę zajść w kolejna. Potrzebuję jakiegoś dobrego lkarza z Ośwęcimia lub okolic, który będzie mi w stanie pomóc przy kłopotach z zajściem w ciążę. Prawdopodobnie moge nie mieć owulacji.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witaj olenko. własnie poleciłam ci dra witycha na wątku Oświęcim :wink: tak chodze do niego prywatnie. ale juz 2 razy leżałam na ginekologii w tychach w ramach nfz. posyłam priv z nrem do rejestracji w chełmku. dr przyjmuje tylko w piatki. najlepiej rejestrowac sie na poczatku tygodnia :wink:
pozdrawiam!

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3446 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 173  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]