Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 3:30 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Antykoncepcja i naturalne planowanie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ] 
Autor Wiadomość

7 tygodni temu urodzilam coreczke. Czas pomyslec o jakims zabepieczeniu. myslalam o tabletkach ale boje sie nadmiernego przytycia. wszstkie moje znajome bardzo przytyly po tabletkach a ja nie chce dodatkowych zwlaszcza ze jeszcze nie pozbylam sie ich po ciazy. bede wdzieczna za odpowiedz.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A karmisz piersia ?? Jesli tak to w gre wchodza tylko Cerazette...
Ja po porodzie zaczelam zazywac Cilest i jest wszystko wporzadku :)
Mysle ze jak lekarz dobrze Ci dopasuje tabletki to nie powinnas tyc ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Niestety nie karmie piersia. Moja znajoma bierze Yasmin sa ponoc bezpieczne a przytyla juz 10 kilo.Kiedys uzywalam plastry ale sie nie sprawdzily, prezerwatywa tez odpada (wiadomo) spirali narazie nie chce bo za 2 lata planujemy kolejnego bobaska. nie wiem co jeszcze moge brac zeby sobie nie zaszkodzic nie przytyc i bez obaw i problemow planowac za jakis czas dziecko.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kazdy organizm reaguje inaczej.. to ze Twoje znajome przytyly, to nie znaczy ze tak musi tez byc u Ciebie ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja mysl;e ze bardzo latwo jest zwalic cala wine za tycie na tabletki...
Obecnie hormony ti nie to samo co kiedys i jesli sie po niech tyje to cos jest nie tak

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

gosiam 500masz racje z tymi hormonami
ja znam przypadki gdzie dziewczyny po tabletkach chudly,wiec to zalezy od twojego organizmu,tak jak pisze nikamo to ze twoje kolezanki przytyly nie znaczy ze ty tez przytyjesz.
a moze popytaj lekarza czy w aptece o jakies globulki co zazywa sie na kilka minut przed przytylaniem.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

JagodaLeitner nie patrz jak inni reagują na tabsy, każdy organizm jest inny. Ja np urodziłam w lipcu, niestety mogłam karmić piersią tylko miesiąc, we wrześniu zaczęłam brać właśnie Yasmin i co? Waga spadła mi o 6 kg :shock: :cry:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

no to zazdroszcze:)ja sie tego bardzo obawiam.bylam u gina przepisal mi tabletki.kazala brac przed snem niby to pomaga.zobaczymy.i prawda jest ze po tabletkach moze byc wiekszy apetyt.dlatego najlepiej ten czas przespac.:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja też po tabletkach nie tyje a lecę z wagi na łeb na szyje i marze żeby przytyć ale niestety nie wychodzi

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pierwsze słyszę o braniu na noc żeby nie jeść... :shock: :roll:
Ja tam zażywam równo o 12 w południe :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja o 19 ale spać nie idę :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

ambra czemu piszesz ze nie wychodzi?ja zazywam tez na noc, boje sie przytycia, ale kontroluje ile jem, jak tylko mi sie przytyje rzucam tabletki, bo dopiero zaczelam je brac

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

no bo jem naprawdę dużo i często prawie tyle co mój mąż a i tak nie tyję ważę już 47kg/167cm i waga spadaaaaa
badania wszystkie w normie :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Mam te same obawy co JagodaLeitner... ale trzeba sie na cos zdecydowac, mam nadzieje ze lekarz doradzi jakies dobre tabletki i zobaczymy jak organizm zareaguje... Boje sie tego bo tyje bardzo łatwo, a schudnac ciezko, duzo pracy kosztowało mnie zeby zrzucic pociążowe kilogramy, choc wbrew pozorom w ciazy wcale az tak duzo nie przytyłam i nie chciałabym tego zaprzepascic tym bardziej ze jeszcze troszke chciałabym zrzucic, a nie zyskac kolejne parę kg :roll: :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#

Jak lekarz odpowiednio dobierze tabletki to powinny ci nawet pomóc. Ja też biorę Cilest, chociaż lekarz mi ich nie dobrał tylko sama je sobie wybrałam, nie przytyłam, poprawiła mi się cera i samopoczucie. Po ciąży zostało mi tylko jeszcze trochę skóry ale nad tym pracuję. Co do przytycia to sama się musisz kontrolować. Jedz wszystko na co masz ochotę ale dużo się ruszaj!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

No nie iwem, moze przesadzam, ale mi sie wydaje, ze dziewczyny sobie czsto tymi tabletkami usprawiedliwiaja tycie. Tak jak mowicie, kazdy reaguje inaczej. No a jak ci przepisze ginekolog tabletki, to i tak po trzeh miesiacach idziesz na kontrole, zeby zostawic lub zmienic

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

to j ana swoim przykladzie powiem tak !
NIENAWIDZE TABLETEK !!
Kiedys bralam mickrogenon 21 i jeszcze jakies i nic mi nie pasowalo odtawiaalm je po 3 miesiacach !pozniej jakies 3 lata nic po porodzie wazylam juz 59kg brakowalo mi 4 kg do wagi z przed ciazy zaczelam brac tabletki anty i czulam sie ok po 3 miesiacach zaczeam dotawac zapalenie , swedzenie okropny bol nie do zniesienia i po prawie 10 miesacach zmienilam tabletki z HARMONET NA MINULET bo dostaam starsznego zapalenia od nich i moja kolezanka mmiaal to samo , lekarka mi powiedziala ze czasem u kobiet po tablet anty wychodza zapalenia grzybiczne i moge zarazic tym meza ! musialm brac leki i przeszlo po dlugim czasie ! eraz biore minulet po nich czuje sie ok ale łacznie od poczatku brania przytylam juz ponad 6kg i niech mi nikt nie mowi ze to nie od tabletek , kiedys moglam nie jesc z 2 -3 dni i mialam 2 kg mniej teraz moge sie glodzic a waga ani rusz :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
WŁASNIE JESTEM NA ETAPIE POTANOWIENIA CZY BRAC JE DALEJ CZY NIE ! JUTRO POWINNAM ZACZAC NOWE OPAKOWANIE !
kiedys kto mi powiedzial ze tak naprawdze to dopiero po 6-8 miesacach brania orgaizm zaczyna tyc i u mnie tak było!

moja znajoma tez od tabletek starsznie przytyla!

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Antykoncepcja i naturalne planowanie

Strefa czasowa UTC [letni]