Dzisiaj jest śr maja 13, 2026 12:01 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 682 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 35  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

cześć u mnie ok czekam na okres i już nie moge sie go doczekać a ty ile czekałas. gratuluje wnusi hihi . no cos tu mało zagladaja dziewczyny ale u mnie tez przestuj może bedzie lepiej. pozdrawiam . aha arek też super czyli mój synuś ...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

no ja zaczelam ronic...5pazdziernika...dlugo krwawilam, jakies dwa tygodnie... a teraz dostalam 14listopada, wiec prawie regularnie :) ucaluj areczka :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

dzieki za całusy napewno ucałuje. no ja czkam na okres cały czas juz chce go miec za soba. potem pójde na wizyte czy w środku ok a w styczniu badania. pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej monis...co tam u ciebie??? ja odkladam staranka o dzidize......musze zebrac sily.....dopiero konczy mi sie okres.....masakra...2tyg wyjete z zyciorysa...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

cześc natalia ja też dopiero kączy mi sie okres o staraniach wogle nie myśle nawet wyniku his pat nie mam siły odebrac. ehh cięzko czasem . pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witajcie, do tej pory bylam na pazdziernikowych mamciach niestety moje ostatnie usg wykazalo brak pecherzyka czylik puste jajo. konzultowalam sie z innym lekarzem i mam skierowanie na jutro do szpitala. Moja beta w ciagu tygodnie spadla z 13 tys mIU/ml do 10 tys, dzisiaj robiłam.
Czy możecie mi powiedziec co mnie czeka w szpitalu? na co mam sie przygotowac? czy mnie zostawia czy sie wychodzi w ten sam dzien. dodam ze mialam plamienia konsystencji budyniu mocno czekoladowego.
Poradzice prosze ...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#
Awatar użytkownika

witaj ja tez mialam puste jajo plodowe ...minelo juz pol roku ...... a wiec tak prawdopodobnie macica zostanie oczyszczona zabieg wykonuje sie pod narkoza nic nie boli ...nie bedziesz nic pamietac ....nie wiem jak jest w polsce ale w niemczech wypuszczaja w tem sam dzien ...przed zabiegiem musisz byc naczczo.... :)

widze ze jestes z podkarpackiego bo ja tez pochodze z tego regionu.....

trzymaj sie cieplutko sloneczko jeszcze zaswieci :)

Obrazek

3 Aniolki [*][*][*]
Każdą maluczką duszą tak wiele ubyło...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

I ja też jestem z Podkarpackiego....

Ja nie całkiem miałam puste jajo, bo dzidziuś był, ale się wchołonął....Boże do mnie jakoś to nie dociera, jak to może się stać, ale podobno tak było.....nie wchłonął sie jednak całkowicie.....I powiem szczerze, że niewiele z tego wiem....

Zabieg miałam pod narkozą, nic nie czułam i nic nie pamiętam....generalnie to nic strasznego....gdyby nie ból psychiczny....nie ta strata....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#
Awatar użytkownika

PTYSIOK ja bylam na wizycie w 9tc i po maluszku sladu nie bylo :( teraz to sie nazywa wczesne obumarcie zarodka.....zarodek byl ale sie wchlonol...jesli moge wiedziec z jakiego jestes miasta ptysiok :)

Obrazek

3 Aniolki [*][*][*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Z Nowej Dęby, ale do Tarnobrzegu chodziłam do liceum Społecznego!!!! :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#
Awatar użytkownika

matko ale ten swiat maly...moj przyszly szwagier mieszka w nowej debie :Dpowiedz mi czy to liceum bylo kolo muszelki to chaba na dabrowskiej :) ja mieszkalam niedaleko :)

Obrazek

3 Aniolki [*][*][*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

lagunko zaraz za placem, koło kościoła Dominikanów, w starym sądzie...

A ja się Twój szwagier nazywa, jeśli można wiedzieć?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

alesya powiedz mi a ktory to u ciebie tydzien?? bo mnie tez straszyli pustym jajem bo nie bylo widac zarodka a potem okazalo sie moj pecherzyk ma sklonnosc do podzialu i mogly to byc blizniaki ale ciaza obumarla...czesto bywa tak ze jest za wczesnie zeby zobaczyc zarodek bo np ciaza jest mlodsza niektore dziewczyny na tym forum nie widzialy zarodka w 7 tyg a w10 juz byl... nie chce robiz ci nadzieji ale warto zrobic wszystko co sie da np. isc do innego lekarza zeby potwierdzil diagnoze..

Nikodem 2.06.2009, 4000g, 56 cm

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Fortuno, z tego co widzę to alesya już raczej jest w szpitalu.
W jej przypadku beta zaczęła spadać i ma mocne plamienia... wydaje mi się ze tym razem niestety lekarz ma rację.
Choć oczywiscie zawsze można czekać.

pozdrawiam,

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

aleysa napisz..................................................

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej
widzę że puste jajo płodowe Was prześladuje - powiem Wam tak lekarz ginekolog ponoć super specjalista ordynator w szpitalu w moim mieście stwierdził u mnie puste jajo płodowe - to było rok temu już szykowano mnie do zabiegu na następny dzień ja załamana zrozpaczona bo wiecie jak to jest kiedy człowiek wie że jest w ciąży a tu słyszy opinie że to nie dziecko tylko puste jajo płodowe ( to słowa pana doktora )ile ja łez wylałam do momentu kiedy pod swoje skrzydła tego dnia wziął mnie mój lekarz ginekolog - który prowadził mi pierwszą ciąże ( w ten dzień miał dyżur ) pod wieczór zbadał mnie wziął mnie na USG ) i powiedział wtedy chyba najmilsze słowa
- to jest ciąża ale bardzo wczesna - która może się nie utrzymać ale dajmy sobie 2 tygodnie czasu zobaczymy co się będzie działo - jeżeli to puste jajo płodowe twój organizm sam zareaguje

no i stało się ten następny dzień dzień zabiegu oczy pełne łez nie wiedziałam co robić kolejne badanie przez wszystkich ginekologów koszmar - płacz histeryczny jak 2 z 5 lekarzy stwierdzili puste jajo do zabiegu
wtedy mój ginekolog powiedział NIE dajmy szanse poczekajmy - jak dla mnie to bardzo wczesna ciąża - ja się nie zgadzam na ten zabieg i 3 innych lekarzy też tak powiedziało

Poszłam do pokoju ryczałam ze szczęścia ze strachu z leku i nie wiem jeszcze z czego
Za 2 tygodnie powtórzyłam bhcg i co się okazało ciąża 5 tydzień za kolejne 2 tygodnie USG wszystko wskazywało na ciąże za kolejne 3 tygodnie widziałam bicie malutkiego serduszka mojego dzieciątka.
Teraz to moje puste jajo płodowe ma już 4 miesiące i jest cudowny i kochany
Mój ginekolog któremu jestem wdzięczna do końca życia był przy porodzie
a to co zrobił było szokiem dla mnie zadzwonił do swojego szefa ( ordynatora ) i powiedział tak
szefie właśnie odebrałem poród pustego jaja płodowego śliczny chłopczyk

Dziewczyny nie poddawajcie się walczcie do końca bo może wasze przypadki są takie same jak mój

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam Was,
już jestem w domku, dzisiaj mne wypisali. Powiem Wam szczerze, że bałam sie strasznie. Ten lek przed niewiadoma byl okropny a personel szpitala w którym przebywałam postawił mnie na nogi. Zostałam miło przyjeta, założono mi motylka czyli ten (weflon???). Nastepnie zabrano na usg niezalezne przed dwoch doktorow, niestety okazało sie to najgorsze czyli obumarły płód i już pozostało puste jajo. Nastepnie podano mi srodki - wiadomo, wczesniej musialam podpisac zgode. a po 4 godzinach mialam zabieg.
Po podaniu tego środka odczuwałam dość ostre skurcze bo w sumie musiało sie tam wszystko porozszerzac. Zabieg był szybki, ok 20 min, wszystko ładnie, obudziłam sie po 1,20 godziny bez bolu a wieczorem już smiałyśmy sie wspólnie z sasiadka i pielegniarkami. Są to naprawde wspaniałe i opiekuncze osoby, którym zaufałam i zupełnie nie musiałam sie o nic martwic.
Dostalam dzisiaj rano jeszcze augmentin dozylnie i recepte na ten antybiotyk i jeszcze na Clotrimazolum dopochwowo na noc. Wszystko zostanie poddanie badaniu histopatologicznemu i za dwa tyg odbierzemy wyniki. Czy Wy tez dostalyscie takie leki do domu?
Jednak nie bylo tak zle, dzisiaj jestem pewna ze bedziemy sie starac o dzidziusia.
Dziekuje Wam slicznie :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

Witajcie.

Podpisuje się pod słowami ToJa. Nie poddawajcie sie dziewczyny, bo zawsze jest szansa.

U mojej kuzynki gin stwierdził puste jajo płodowe w 7 tc, kazał jej przyjść za 3 tc. Rozpoczynał sie 10 tc wizyta u gina, zmarszczone czoło i wyrok, "niestety kwalifikuje sie Pani do zabiegu, bo nadal jest puste jajo płodowe, tym razem się Pani nie udało". Rozpacz, żal, ale ktoś dał jej namiary na innego gina, poszła i co usłyszała, że jak można było powiedzieć, że zarodka nie ma i że jest puste jajo płodowe, skoro on widzi bijące serduszko (doppler wykrył) i dziecko rozwija się prawidłowo. Uratował ją od zabiegu, w sierpniu urodziła zdrową córeczkę.

U mnie ten sam lekarz po badaniu usg brzusznym stwierdził też puste jajo płodowe - sam pęcherzyk wskazywał 6 tc, chociaż powinien rozpoczynac sie 12 tc (prawie 2 tygodnie wcześniej był jednak widoczny zarodek),a ten drugi gin po usg dopochwowym pokazał mi, że jednak jajo płodowe nie jest puste , jest w nim moje dzieciątko, ale ja nie miałam tyle szczęścia, bo doppler nie wykrył serduszka, ciąża przestała się rozwijać najprawdopodobniej w 6 tygodniu, a przez tamtego lekarza, który uważał, że ciąża rozwija się prawidłowo chodziłam przez 5 tygodni z obumarłą ciążą.:cry:

Także dziewczyny jak macie możliwość to starajcie się zasięgnąć opinii u drugiego lekarza, wtedy będziecie wiedziały na 100%.

Obrazek

Aniołki moje kochane: [**]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dokładnie dziewczyny 1 opinia lekarska to za mało trzeba walczyć sprawdzić wszystkie możliwości - a powiem Wam że w tym moim szpitalu co chwile dziewczyny leciały na zabieg z pustym jajem płodowym a jak usłyszały moja historię to wiecie pytanie czy to było puste :( później inne dziewczyny które lądowały w szpitalu jak dowiedziały się o moim przypadku bo wiadomo jedna 2 opowiedziała pielęgniarki też pokazywały mój przykład walczyły do końca i wiem że z kilku pustych jaj na świat przyszły śliczne maluszki.
Mamy XXI wiek a nie XIX i tyle możliwości

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Warto poczekać z decyzją o zabiegu. Mi moja lekarka dała dwa tygodnie. W międzyczasie brałam duphaston. Pomimo tego zaczęłam plamić, trafiłam do szpitala gdzie jeszcze podawali mi caprogest aby ciążę uratować. Niestety to był 8 tydzień ciąży, serduszka nie zdążyłam zobaczyć bo poroniłam.
Wiem jednak, że zrobiłam wszystko aby dzidzia mogła się urodzić. Niestety nie tym razem.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 682 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 35  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]