Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 3:19 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4616 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 231  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Jak dla mnie Peg był super....ta kierownica rewelacyjnie się sprawdzała...szkoda,że moje dziecko ma inne upodobania.....
Nie wydawał mi się bardzo ciężki.....no i zwinnie się go prowadziło jak wsadziłam tam oboje....udało mi się to chyba ze dwa razy.....
Jak dla mnie wózek musi mieć skrętne koła.... teraz jeździmy Quinny Speedi Sx po Andrzeju....no tylko,że on jest dla jednego, chyba,że Andrzeja zapakuje do torby od wózka......

Youngmom! Ja przed kolejną ciążą zrobiłam sobie full badań, hormony tez sprawdziłam i lekarz dał zielone światło na drugą dzidzie...po 4 miesiącach od porodu znowu byłam z ciąży....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

SIGMA a ja wyczytałam, że waży 19 kg..i komu wierzyć? i wg moich porównań to każdy waży podobnie..graco jest bardziej zwrotny...Ale chyba zaryzykuję z kolcraftem..to 700 zł a zawsze mogę sprzedać ew kupić graco..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

moje graco wazy 13 kilo jakos- nawet dokladnie nie wiem ale nie wydaje sie ciezki. my kupilismy wozek po miesiacu jak Nelcia sie urodzila bo stwierdzilismy ze ja sama z 2 nie dam sobie rady na dworze- wtedy byl grudzien i Oli nie chodzila tak na nozkach. trzeba poczekac i zobacyzc kilka pierwszych spacerow z pojedynczym wozkiem :)
do skzoly rodzenia nigdy nie chodzilam

a wiecie mi nikt w spzitalu nie powiedzial ze trzeba rok czekac po cc. nigdzie tez nie wyczytalam bo sie nie interesowalam. wiec jak zaszlam w 2 ciaze i byy komplikacje i lekarz mowil ze bedzie ciezko nie moglam uwierzyc dlaczego :O

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Youngmom my o pierwszą ciążę staraliśmy się 4 lata a druga przyszła bardzo szybko.

Ja podwójnego wózka na razie podobnie jak Sigma nie zamierzam kupować. Zobaczymy po urodzeniu dzidzi. Jak to mówią wyjdzie w praniu.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

MamaOlivki pisze:
moje graco wazy 13 kilo jakos- nawet dokladnie nie wiem ale nie wydaje sie ciezki. my kupilismy wozek po miesiacu jak Nelcia sie urodzila bo stwierdzilismy ze ja sama z 2 nie dam sobie rady na dworze- wtedy byl grudzien i Oli nie chodzila tak na nozkach. trzeba poczekac i zobacyzc kilka pierwszych spacerow z pojedynczym wozkiem :)
do skzoly rodzenia nigdy nie chodzilam

a wiecie mi nikt w spzitalu nie powiedzial ze trzeba rok czekac po cc. nigdzie tez nie wyczytalam bo sie nie interesowalam. wiec jak zaszlam w 2 ciaze i byy komplikacje i lekarz mowil ze bedzie ciezko nie moglam uwierzyc dlaczego :O

Mój pojedyńczy Graco waży 13 kg..dlatego myślałam, ze podwójny jest cięższy..Ale stwierdzam, że skoro graco i kolcraft kosztują tyle samo to kupię kolcrafta i najwyżej go sprzedam i kupię graco jak mi nie podejdzie..Na pojedynczy na pewno się nie zdecyduję, bo często jeżdżę daleko pociągami do znajomych i autobusami i tramwajami i wogóle ciągle mnie nosi, więc nie miałabym co zrobić z Adim jak się zmęczy...no a roczne czy nawet półtoraroczne dziecko nie wytrzyma całego dnia na nogach..to raz a dwa..wózek się przydaje..nie wszędzie są przewijaki a w wózku dużo łatwiej się przewija niż na kolanie:P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

:D :D Ale fajnie ....Kurcze,już teraz się przestałam bać,jak to będzie :D Choć jeszcze nie mam drugiej fasolki to na pewno jak się pojawi nie wpadnę w panikę! I wszystko dzięki tak miłym Mamom :o A z tymi wózkami super patent-wczoraj widziałam dziewczynę z dwójką dzieci "na nóżkach" i dwójką w wózku bliźniaczym.I wiecie co?Nie wiem jak te starsze,ale te w wózku na pewno nie były w jednym wieku! :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

U mnie na osiedlu byla rodzina , ktora miala dziecko tak mniej wiecej 4 letnie , nastepnie blizniaki w parasolce podwojnej i bliznizaki w podwojnym głębokim :shock: :shock: :shock: :shock: Moja ginekolog prowadzila wszystkie ciaze tej kobiety i mowila , ze ja ta kobieta sie dowiedziala , ze jest w kolejnej ciazy i to kolejnej blizniaczej to prawie padla . Ale co miala zrobic ! Musiala przezyc ! :lol: :lol: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Boze swiety :O:O:O tyle dzieci- z taka iloscia ie problem jak sa jakies roznice wiekowe ale wszystkie prawie "na raz" :O:O:O:O:O:O podziwiam ta kobiete naprawde :!: :!: :!: :!: :!: juz ma druzyne koszykowki ;) ciekawe jak ona na spacery wychodzi :O sama to na bank nie daje rady

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no ja też podziwiam..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

elwira! to my(mamy podwójne) przy tej kobiecie to mamy luz z naszymi dziećmi...bo co tu porównywać dwoje a pięcioro?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

marysia19 pisze:
widziałam dzisiaj najnowszy model podwójnego Graco..i moje przemyślenia:
Nie można odwrócić budki, maluszek może jechać z tyłu w nosidle, ale ma półeczkę nad głową, chyba, że odkręci się ją za pomocą śrubokrętu, no i nie ma nic nad głową..Żadnego daszka..prowadzi się w miarę, ale jak posadziłam Adiego(w cieniutkiej kurtce zaznaczam)z przodu to na szerokość tak ledwo co się mieścił..
Za to bardzo podobał mu się pałąk, bo w naszym Graco(Vivo) ma tackę, wiesz to jakaś tam nowość..Ale ogólnie to chyba spodziewałam się czegoś więcej..I utwierdzam się w kolcrafcie..gość w sklepie powiedział, że mogą mi sprowadzić wszystko co chcę, więc może mi go sprowadzą i wyjdzie tak samo jak na allegro..
Co do peg perego..mam teraz porównanie i peg perego to okropna landara..normalnie pociąg i tak ciężkie, że nigdy nie zdecydowałabym się na jego kupno..nie mogłam go w 4 miesiącu unieść, żeby podjechać pod krawężnik a teraz jestem w 8 i z Adrianem w środku nie miałam problemu graco..

Marysia gdzie oglądałaś to graco?
Ja wczoraj mierzyłam dziewczyny do 3 wózków "gęsiego"
graco stadium duo- do d..bo nie ma tylnych kół amortyzowanych, ABC design fajny, najkrótszy,ale przednie siedzonko ma tylko 2 pozycje oparcia (całkiem pionową, lub leżącą na nogach siostry :? , chicco Twin Clik Clak- rewelacja, co prawda najdłuższy więc słabo widać delikwentkę z przodu,ale materiał chyba ma najlepszy i super zamortyzowany w porównaniu do reszty i najprzyjemniejszą w dotyku rączkę ma...na tylnym siedzonku tyle miejsca,że moje dziewczyny machały nogami, pewnie dlatego,że taki długi, choć w manewrowaniu nie sprawiał kłopotu. Się zastanawiam jeszcze własnie nad tym najnowszym graco, bo kolcrafta odpuściłam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czemu odpuściłaś kolcrafta?Myślałam, że zamówimy razem i o przesyłkę po negocjujemy :lol: A graco oglądałam w galerii pestka, jak chcesz to możemy kiedyś się spotkać w tyg mają jeszcze kilka dowieść podwójnych..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

Ja tą kobiete widzialam tylko dwa razy na spacerze i oczywiscie z mezem . Samodzielne spacery , zakupy , wyjscia do znajomych odpadaja w takim ukladzie :lol: :lol: :lol: . Ale teraz to juz sa duze dzieci , bo to bylo jak moj pierwszy syn mial kolo 2 latek , a teraz ma 11 8) :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

marysia19 pisze:
czemu odpuściłaś kolcrafta?Myślałam, że zamówimy razem i o przesyłkę po negocjujemy :lol: A graco oglądałam w galerii pestka, jak chcesz to możemy kiedyś się spotkać w tyg mają jeszcze kilka dowieść podwójnych..

kolcraft ma małe siedziska, a ja nie chcę jeszcze raz wózka kupować, chicco to mój zdecydowany faworyt, ale chętnie obejrzę jeszcze to graco z rogami :) pamiętasz ile on kosztował?
Do pestki wybiorę się jutro po rehabilitacji więc tak koło 14:00

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

Erii: no, Twój Andrzejek dał mi nadzieję 8) U nas będzie około 20 miesięcy różnicy i może A. będzie chciał sam chodzić? 8)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Oczekująca ja też mam taką nadzieję...

Co do tego ile czekać po pierwszym porodzie, to mi też nikt nie mówił, ale jak byłam na pierwszej wizycie u gina, żeby potwierdzić ciążę, to nie była zadowolona, że tak szybko druga dzidzia. Więc coś w tym musi być.

Wózka nie będę kupować, ale oczywiście musiałam zobaczyć o czym piszecie i mi sie podoba ten kolkraft. A jeszcze Jane Power Twin. Ale widziałam na żywo i te siedzenia takie małe...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ewa tysiąc coś..ale siedzenie to to graco dopiero ma małe..ale wiesz co..zróbmy tak..jedna kupi jeden, druga kupi drugi i przynajmniej jedna będzie miała dobry :twisted: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Marysia no niestety nawet takiej gwarancji nie ma...
Jadę jutro przymierzyć dziewczynki jak mi się nei spodoba to zapoluję na chicco,on fajny i obszerny

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A gdzie można zmierzyć chicco?Tzn ja i tak mierzę tylko jedno siedzenie, chyba, że ktoś mi noworodka pożyczy:P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

To i ja chętnie się zapiszę do podwójnych mam. Między moimi córeczkami jest 13,5 miesiąca różnicy. Agatka była dla nas miłą niespodzianką. Planowaliśmy małą różnice wieku, ale spodziewaliśmy się, że nasze starania będą trwały dużo dłużej, tak jak to było z Gabrysią.
Ja wychowuję moje pociechy sama, mąż całe dnie pracuje. Mieszkamy w jednopokojowym mieszkanku (ostatni tydzień :D ), więc nie jest wesoło.
Ogólnie jest ciężko, ale jakoś dajemy radę :wink:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4616 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 231  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]