Dzisiaj jest wt maja 05, 2026 6:38 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 342 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 18  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

czesc Dziewczyny! Chwilke mnie nie bylo ale urwanie glowy na uczelni:/ a ja dzisiaj juz po okresie:) juz trzy @minely. Ale musze jeszcze troszke poczekac bo lekarz wyczuł coś w mojej piersi :( i mam małego doła ;(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

patitkas7 pisze:
czesc Dziewczyny! Chwilke mnie nie bylo ale urwanie glowy na uczelni:/ a ja dzisiaj juz po okresie:) juz trzy @minely. Ale musze jeszcze troszke poczekac bo lekarz wyczuł coś w mojej piersi :( i mam małego doła ;(

Patikas7-ja jestem dopiero przed 3@ i również przed wizytą u gin. Czeka mnie cytologia, której nie cierpię. Poza tym robiłam antybiogram z wymazu-wyszło wszystko oki. Teraz muszę tylko pokazać to lekarzowi. A co do piersi to na razie się nie przejmuj. Póki nie masz pewności, że to jakaś choroba myśl pozytywnie. A kiedy idziesz do lekarza? A może zlecił ci już jakieś badanie?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Nikola78 :) narazie czekam na wizyte u chirurga. A potem pewnie usg piersi. Ginekolog powiedzial ze to cos w piersi to moga byc pozostalosci po wczesnej laktacji. Mowil ze juz od samego poczatku ciazy piersi moga sie zmieniac i przygotowywac na pokarm. Fakt byla bym za ta wersja bo w 2 miesiacu ciazy zalwazylam ze piersi mi troszke urosly. Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Patitko bedzie dobrze! trzymam kciuki zebys sie otym jak najwczesniej dowiedziala!

6.12.07 (10t4d) [*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Właśnie się zarejestrowałam do chirurga . Niestety dopiero na 10 marca :(. poczekam...a myslalam ze na dniach bedziemy sie starac o dzidzie...ale w ten sytuacji...musze czekac...ZNÓW ;(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

jeszcze 12 dni, przeleci! :-{:

6.12.07 (10t4d) [*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dzieki Dziewczyny! Kochane jestescie:) Szkoda tylko ze przez ta sytuacje przepadną mi dni płodne :( w marcu :( więc staranka przesunięte. mam tylko nadzieje ze To coś w mojej piersi to nic takiego i w kwietniu wreszcie bedziemy mogli brac się do roboty :) a Wy? już jakieś staranka rozpoczełyście?albo chociaż macie w najbliższych planach? pewnie czekacie te trzy przepisowe okresy :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja pierwszy okres "po" mialam po 42 dniach, drugi po 39 :( ogolnie juz przed ta ciaza mi sie rozregulowaly ale i tak mialam mniej wiecej co 33dni (zamiast 28). teraz jestem w trakcie i jak tylko zobacze oznaki ze mam plodne dni (o ile) to mam zamiar sie starac. a jak reszta dziewczyn? Gugelek gdzie? pozdrawiam

6.12.07 (10t4d) [*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja musze przyznac ze z okresem po poronieniu nie mialam problemu. Po zabiegu krwawilam ok 6 dni. I po tygodniu dostalam pierszy okres. No i do tej pory mam regularne. I o dziwo bardzo mało bolesne.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ahoj:) to sem ja :)
Patitkas dasz rade :) To to jest pozostalosc po laktacji i zaraz zniknie i od kwietnia bedziecie sie starac a co! :) Potem przyjade w odwiedziny do Nju Sącza i bedziemy sie z wozkami razem przechadzac ;)taki mamy plan i bedziemy sie go trzymac ok?;)
zuzab Ty nie kukaj na dni plodne tylko mecz chlopa dzien w dzien ;) zeby bylo ze nie przeoczylas ;)
ja wlasnie jestem w czasie sprzyjajacym ;) tzn gdzies w weekend mam miec kulminacyjny moment ale przeciez troche przed nie zaszkodzi sie poprzytulac :D:D wiec wiecie.. trzymac kciuki :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Gugelek :)
ok spacer z wózeczkami zaklepany! hehe pozdrowienia dla Wszystkim!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dołączam do Was dziewczynki. Pomysł ze spacerkiem z naszymi pięnymi wózkami bardzo mi się spodobał. Aż się rozmarzyłam :) W związku z tym, że teraz będę miała urwanie głowy w pracy staranka również zostają przełożone. Już ostatnio miałam taki młyn i same wiecie jak się to skończyło. Lepiej trochę poczekać. Szkoda tylko, że nikt nie da gwarancji, że od razu się uda :( Ale jestem dobrej nadziei. Mam nadzieję, że wy również.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

No pewnie :) w koncu kiedys sie musi udac :) i tak bedzie!!
Trzymajmy sie razem dzielnie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam! Jestem mężatką drugi rok. Jestem najmłodsza z was wszystkich ale tez mialam zostac mama w lipcu..16. Niestety poronilam 9 stycznia w 12 tygodniu ciąży..Ból niesamowity, ale bardzo kojąca okazała się myśl, że Bóg wie co robi..choć czasem trudno jest nam to zaakceptować :( Mieszkam w Anglii,więc cała rodzina była wtedy daleko.."tylko" (albo "aż") mąż był przy mnie i razem przez to przeszliśmy. Teraz sama nie wiem co robić, bo w lipcu planujemy wrócić do kraju, prawdopodobnie dostaniemy dom od moich rodziców-czyli będziemy mieli gdzie mieszkać, ja planuje zacząć studia zaoczne i spokojnie sobie żyć..może lepiej poczekać?ale do kiedy..? Kiedy się pomyśli dłużej, to nigdy nie będzie czasu odpwiedniego na dziecko! Ja tak bardzo chce mieć dziecko..My...wiem że nie wytrzymam z czekaniem do skończenia studiów..myślałam też o tym, żeby zacząć studia dopiero w 2009-wtedy dzidzia mogłaby byc już "odchowana"-co o tym myślicie?? Poradźcie coś..

Aniołek 09.01.08 [*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nadi.a
To jest sprawa tego co Ty czujesz. W życiu kobiety przychodzi taki moment, że już nie myśli, że jeszcze tylko to musi zrobić czy zdobyć co innego. Jest taki czas, że oprócz dziecka nie liczy się nic. Nie wiem ile masz lat, ale jak byłam młodsza to również myślałam tak jak Ty. Nauka, praca, własne ambicje...Teraz na karku mam trzydziestkę i nie myślę o tym co mnie czeka jak będę w ciąży albo jak urodzę. Coraz częściej myślę o tym, że latek wciąż przybywa i pragnę, żeby naprawdę stać się rodziną. Ale też powiem Ci, że nie żałuję tego jakie podejmowałam decyzje do tej pory. Na dziecko trzeba być gotowym-to nie jest chwilowa zachcianak tylko decyzja na całe życie. Mam nadzieję, że przemyślisz i porozmawiasz o tym z Twoim ukochanym :) A co on o tym sądzi?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ahoj:)
Nadia na poczaktu chcialam Ci powiedziec ze masz bardzo ladne imie :) jesli to imie a nie tylko nick ;) ale ladne :)
a co do dziecka.. to uwazam ze praktycznie kazdy moment jest dobry na dziecko..bo jak sie pojawia dziecko to wszystko predzej czy pozniej jakos sie uklada tak zeby bylo dobrze...ja tez teraz po poronieniu myslalam ze skoncze sobie staz w pracy i dopiero wtedy.. ale psychicznie nie wyrabiam i stwierdzilam ze co bedzie to bedzie.. najwzyej staz poczeka zrobie go pozniej.. dla mnie na razie najwazniejsze jest dziecko.. bo jak sie tak pomysli to czlowiek nigdy nie ma tak wszystko poukladane zeby powiedziec "ok teraz mam wszystko mozemy miec dzidziusia" bo zawsze sie cos znajdzie.. a to lepsza praca, a to awans, a to jakies autko a to wczasy.. a lata leca... to sa moze takie banalne przyklady i nie chce nikogo urazic.. ale ja mam taka filozofie ze skoro najczesciej nigdy nie ma dobrego momentu na dziecko to kazdy moment jest dobry :)
troche to zagmatwalam :oops: ale mam nadzieje ze wiecie o co mi chodzi :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Czesc Dziewczyny!
Ja to ostatnio tak sobie mysle ze faaajnie bylo by sobie "wpasc" heeh. Wiecie- niestresowac sie czy juz jestem w ciazy czy nie :/
A co do odpowiedniego czasu na dziecko to takiego czasu nie ma! Gdy zajdzie sie w ciaze to wtedy wszystko staje sie latwiejsze i nie ma rzeczy niemozliwych :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dzieki za wszystkie posty! Nadia to moje imie :) Fajnie ze ci sie podoba :)
Moj maz nie naciska, ale uwaza ze moze lepiej zebym zrobila najpierw studia-a przynajmniej zaczela. On mnie zna i wiem, ze jestem ambitna i jesli bede slyszec ze moje kolezanki skonczyly studia a ja dalej bede tylko po maturze, to wiem ze bedzie mi przykro..chce studia zrobic tylko i wylacznie dla siebie-nie dla tytulu i nie dla kariery..a przeciez moze byc tak, ze jak urodze dziecko to juz niegdy na nie nie pojde, a poza tym-chce sie cieszyc moim dzieckiem kiedy sie urodzi, a nie siedziec w ksiazkach..On bardziej pozostawia ta decyzje dla mnie-on gotowy jest chocby zaraz :)

Aniołek 09.01.08 [*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja jestem na drugim roku studiow zaocznych. Akurat tak sie nieszczesliwie zlozylo ze poronilam przed sesjami :( i szczerze mowiac mimo tego ze bylam do nich swietnie przygotowana nie zdalam trzech egzaminow :( nie mialam do tego glowy. Rozwiazywalam zadanie z ekonometrii i myslalam o moim dziecku ktorego juz nie ma. Ale moze ja jestem slaba psychicznie nie wiem. Pewnie gdyby wszystko z ciaza bylo ok egzaminy mialabym juz za soba. Ale szkola w tym momencie jest drugorzedna sprawa. Rozwazam zawieszenie studiow na jakis czas. Chce sobie wszystko w glowce poukladac :) i w serduszku :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

..... co tam u Was dziewczyny?? u mnie tak srednio... pozdrawiam serdecznie i milego popoludnia zycze!

6.12.07 (10t4d) [*]

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 342 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 18  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]